יום עצוב וקשה, יום אבל. מאז אתמול

איך אפשר להסביר דתי/לא דתי בפורום

פמיניזם? אני מכבדת את רצון וגישת המנהלות (וגם מסכימה איתן) שפורום זה מיוחד ומיועד לנושא פמיניזם בלבד. עם זאת, היות והארוע הנורא משפיע על כולנו בדרך כלשהי, בהעלאת נושאים שונים, אגיב בקצרצרה: דת מתקיימת ע"י אוסף אמונות, חוקים והוראות אשר מילוין עונה על דרישות אל (אלוהים) כלשהו. הדרישות קיימות בכתובים, ובדרך כלל מובאות מפיו של נציג אותו אל עלי אדמות. קיום כל אותו אוסף הנ"ל, מבטיח למאמינים גמול כלשהו. דמות האל, הפנייה אליו וקיום רצונו, הם מרכיבים מרכזיים ומוחלטים בהיות "דת" לכזו. בודהיזם מתעסק במודעות עצמית, בניקיון עצמיובהבנת האמת המוחלטת של החיים. אמת המתבקשת מהרעיון של סיבה ומסובב (קרמה). בני האדם כולם שווים, על פי תורה זו, ובכללם הנשים! "הארה" מתקבלת כשאדם משיג את האמת וחי לפיה. אין אל ו/או אלוהים בתורת חיים זו ואין חובת טקסים או אורח חיים. אין עולם הבא, אלא חיים אחר חיים. מי שמגיע להארה, אינו חייב לחזור לעוד גלגול חיים. ומי אני שאכתוב ואפרש את תורת החיים הגדולה הזו? יש חומר למכביר בכל מקום ובכל העולם.

עדיין בודהיזם הוא דת...

גם בדתות הפאגניות העתיקות לא היה אלוהים במובן המונותאיסטי וכדומה. זו אינה אחת משלוש הדתות הגדולות אבל דת ואמונה לכל דבר ועניין. או שדילגתי על משהו ?

בודהיזם הוא פילוסופיה או תורת חיים

או השקפת עולם או תורה רוחנית - בחרי מה שמובן לך. אם להגדיר בודהיזם בשלילה, הרי שהוא אינו דת. אין אלוהים אין אלילים, אין אמונות, אין פולחנים, אין דרישה עין גן עדן, גהינום ושבעים יפהפיות, ולא לוויתן ושור הבר ולא מלאכים כרוביים שמנמנים. מה עוד אפשר לומר? אין דת כזו ששמה בודהיזם. אם מישהו מתעקש לתאר את הבודהיזם כדת, אז יש מישהו אחר שמתאר את היהודים כבעלי קרניים וזנב תיש.

ובודהה הוא דמות פילוסופית-וירטואלית

ולא מוטיב פאגאני סביבו צמחה פילוסופיה דתית... בחייך אורין - הבודהיזם היא הדת הגדולה ביותר (או אולי כמעט - סליחה מהסטטיסטיקאי שבחבורתינו) במזרח. אמונה שמארגנת את עצמה חברתית היא דת. לאלוהים אין פנים וסבות סביבו שלוש דתות. הפאגניות היא בבני האדם והטקסים באים מהם. הבודהיזם עטור טקסים כרימון וההבדל בין הדת הבודהיסטית לפילוסופיית החיים הבודהיסטית הוא כמו ההבדל בין הדת היהודית לפילוסופיה היהודית, כשנימנע כמובן מלעשות עוול עד כדי כך גדול לבודהיסטים בהשוואה הזו בכך שנציין שהפילוסופיה והפרקטיקה בדת הבודהיסטית קרובות יותר אחת לשניה מאשר אלו שביהדות או באיסלם או בנצרות. את רשאית כמובן לראות בבודהיזם אמונה ולא דת כמו שאמיר רשאי לראות את אותו הדבר ביהדות ואחרים בדתות אחרות.

אוי חנה, אני לא בהריון אבל מרגישה

כאילו...אין לי כוח נפשי לכתוב ולהיכנס לדיונים. בכל מקרה, הנושא חשוב ומובן שאינני מקבלת את ההסבר שסיפקת. אולי בפעם אחרת, אולי באימייל או משהו כזה, אולי אחרי הלידה שלך - שתהיה במהרה ובקלות ובמזל טוב - אני מוכנה בכל רגע בעתיד, לדון בנושא הזה שאישית, חשוב לי מאד.

aaa123

Member
בעל איים על אשתו כי היא ערבייה

ראנה קישור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=54&msgid=1265872 אני כמובן מגנה את זה. התלבטתי אם להביא את זה כהודעה חדשה או כתגובה להודעה אחרת. החלטתי להביא את זה כאן כי יש קשר בין ההודעה הזאת לזכויות הנשים ,ורציתי לציין שהמאבק למען נשים הוא לא רק מאבק בחלק מהערבים שמייצגים את העולם החשוך. יש לי עוד מה להגיד בנושא העולם החשוך ,אבל כל דיון בשאלה מה צריך לעשות,ומי בדיוק נכלל בעולם החשוך יגלוש לפוליטיקה כך שהחלטתי לא לעשות את זה.

aaa123

Member
נוסטרמדוס טעה

אינני יודע על עיר שלמה שנשרפה ,כמו כן ההערכה של 45 מעלות לא נכונה, והחשוב ביותר מלחמת עולם שלישית לא התחילה.

טל קר

New member
אני ממש לא מאמינה בדברים האלו,

חוץ מזה שמישהו כבר כתב שוושינגטון IS THE LAND OF GOD כמו שאום פאחם היא THE LAND OF GOD. גם אריאנה מלמד כתבה על כך טור בYNET עם כל מיני נבואות חורבן של כל מיני נביאים יהודיים החל מעמוס וכלה בישעיהו שאפשר לאנוס אותם לתוך הסיטואציה.

נוסטרדמוס לא טעה. אנשים טועים כשהם

מנסים לייחס את דבריו כפשוטם אחד לאחד. עד היום התברר חלק גדול מדבריו כתאור קרוב למציאות עד מדויק של ארועים המתרחשים במאות האחרונות, כולל בימינו אנו, ושעליהם יש לנו דיווח היסטורי צמוד. בחלק מדבריו הוא הזכיר שמות של מנהיגים שעלו על במת ההיסטוריה במאה האחרונה. נוסטרדמוס עצמו היה אסטרולוג בצד עוד כל מיני כישורים. אסטרולוגיה היתה מקצוע נפוץ ומכובד בצד אסטרונומיה, עד שבתקופת ההשכלה דחו אותו עקב התפשטותו אל העם הנבער. ניוטון עסק באסטרולוגיה מעשית. יונג עסק באסטרולוגיה כנ"ל. מי שמתאמץ - כמוני - לחקור תחום זה, וכן לקרוא את דברי נוסטרדמוס בצד פרשנויות ומובאות, לא ממהר ללגלג ולפסול, אלא מתחיל לחשוב ומבקש לקרוא עוד. המהירות שבה המשתתפות/ים בדיון זה פוסלים ולועגים, אינה תורמת להרחבת אופקים וודאי שלא לסובלנות, משהו שהייתי רוצה למצוא אצל לוחמי שוויון וחופש. כל דבר שאינו ברור ומוגדר, הופך, בראש המערבי לחשוד עד מגוחך. הנה תשובתו של יונג לחברו האסטרונום היילי, ששאל אותו כיצד הוא, המלומד מתעסק במקצוע "נמוך" כאסטרולוגיה "אני למדתי זאת, אתה - לא".

Boojie

New member
תראי, איש איש וטעמו עימו.

לגבי נוסטרדמוס: האיש כתב את נבואותיו בלי רווחים, בשפה לא ממש שגורה, עם תוספת של הרבה מילים משפות אחרות, ובניסוח קריפטי במקרה הטוב. הוא כתב מספר גדול מאד של נבואות, שכביכול מתייחסות לתקופה ארוכה מאד שבה מתרחשים הרבה מאד דברים. עכשיו, אני יכולה לכתוב מחר סט של נבואות קריפטיות דומות, להצפין אותן באיזשהו מקום, ובעוד כמה מאות שנים, כשיבדקו אותן, יגלו שמספר גדול מהן תואמות למאורעות היסטוריים שונים. למה? כי השפה מעורפלת, כי מספר המאורעות ההיסטוריים מהרגע שבו כתבתי את זה ועד הרגע שבו יבדקו את זה גדול מאד, ותורת ההסתברות אומרת שבהכרח יימצא דמיון כלשהו בין נבואות מעין אלו לבין מאורעות שהתרחשו, במיוחד כשהניסוח קריפטי ולא לגמרי מובן, ומשאיר המון מקום לפרשנות. אז לא, אני לא אומרת שנוסטרדמוס כן או לא טעה, אני רק אומרת שאני חושבת שאת צריכה להבין את הספקנות של מרבית האנשים כלפיו, במיוחד אחרי שקוראים כמה מהפרשנויות הקיימות לנבואות שלו, שאם לומר בעדינות, "מותחות" את גבולות ההגיון במידה רבה. ולגבי אסטרולוגיה - גם אסטרולוגיה הזדמן לי ללמוד קצת, כשעשוע, ומה אני אגיד לך, אם את באמת מאמינה שהזווית שבה נמצאים גרמי השמים בזמן לידתך קובעת את אישיותך ואת מאורעות חייך - שיהיה לך לבריאות. תיאלצי לסלוח לי על שאני לא נוטה להאמין יותר מדי ברעיונות האלה. לאסטרולוגיה יש יכולת חיזוי ואבחון נהדרת - בדיעבד. עוד לא שמעתי על אסטרולוג שהצליח להשתמש באומנותו כדי לנבא ניבויים של ממש לעתיד (בין אם לגבי מאורעות או לגבי אישיותו ומאורעות חייו של הרך הנולד). עד היום, לא שמעתי ולו גם על מחקר אחד שהצליח לתקף את השיטה האסטרולוגית. אם שמעת אחרת, אנא ידעי אותי.

באוף-טופיק לאותו עניין

יש את תורת החיזוי על פי טקסטים מקראיים (פותחים ספר סגור ומוצאים תשובה). עשה מישהו ניסיון לנבא / לחזות / לתת תשובות באותו אופן עם כרך של "מלחמה ושלום"...והצליח. קראתי את זה באיזושהי כתבה בנושא לפני שנתיים-שלוש.

אמיר.

New member
דוגמה נפלאה....

מי שמנסה לחזות עתיד על פי השיטה הזאת ... אין זה משנה אם הטקסט הוא מקראי, תלמודי, אנציקלופדי וכו´... הכל שטות מדעית והלכתית (תרכובת מנצחת)

aaa123

Member
דוקא שמעתי בדיחה על אסטרולוג שהצליח

לנבא ניבויים של ממש על העתיד. הסיפור הוא על אסטרולוג שניבא לאדם שהוא ירצח מישהוא ,והלקוח כל כך התרגז שהוא החליט לרצוח את האסטרולוג. ברצינות,אני מאמין שהקשר היחיד בין הכוכבים לעתיד נובע מאמונה באסטרולוגיה שמשפיעה על ההתנהגות בעתיד.

1. מרימה את הכפפה - גם שמעתי אחרת

גם חוויתי אחרת ובתוקף מקצועותי, גם פעלתי אחרת. 2. אין על מה לסלוח - אמונה או חוסר אמונה מעולם לא היוו הוכחה לכלום. 3. גם לי הזדמן ללמוד קצת, כשעשוע, על קפיצה במוט, ואם מישהו מאמין שקפיצה כזו תעלה אותו לגובה של 6 מטר, - שיהיה לו לבריאות. 4.אני לא מאמינה שזווית איזושהי בין כוכבים איזשהם, קובעת משהו לגבי. אני יודעת בוואות שזוויות הנוצרות בין כוכבי הלכת ברגע הלידה - מכילות שפע אינפורמציה לגבי אישיות, אופי, כישורים ומגמות. 5. קיים שפע מידע לגבי אסטרולוגיה, אסטרולוגים ואיבחון בנ"ל, צריך רק לחפש. 6. הנה, יידעתי אותך ואם יש ברצונך, אפשר להמשיך מכאן הלאה, אם כי, כמעט בביטחון, לא בפורום הזה. האימייל שלי עובד ב HTML ולא באקספלורר.

אמיר.

New member
(אוף טופיק) אסטורלוגיה ואסטרונומיה

בימי קדם אנשים עסקו באסטרונומיה מתוך אמונה בכוחם של כוכבים ומזלות ובהשפעתם על בני אדם (במסגרת עבודת האלילים שלהם). כאשר בני אדם הבינו שאין לזה בסיס נשארנו עם המדע (=אסטרונומיה) לחוד ואמונת הכוכבים (=אסטרולוגיה) לחוד. ´נבואות´ של נוסטרדמוס או של כל חוזה בכוכבים מודרני, אין בהם שום צד מדעי. הגיגים בלבד. מי ש´מאמין´ בהם - יבושם לו, רק לא לערבב את זה עם מדע (זה חילול המושג). אוף אוך טופיק - כמובן שעיסוק באסטרולוגיה ודומיה - אסור על פי ההלכה (אם כי פעם זה לא היה כל כך ברור).

אמיר.

New member
האורקל מדלפי לא יכלה לתת ...

´נבואה´ יותר מדויקת... תכף תצטטו גם אסטרולוגים... מעלי באוב, קוראים בקפה, פרשנים ברדיו... להזכירכם - כבר 2500 שנה שאין נביאים.. מה לעשות...

סדאם חוסיין הקריא גם הוא...

את נבואת נוסטרדמוס כצעד פרובוקטיבי, הערב בטלויזיה העירקית. האמת היא שנוסטרדמוס היווה תופעה מעניינת וכמה ניחושים הצליחו לו (למשל תאור האיש עם הכתם על המצח שפירק את הגוש הקומוניסטי...). הוא היה פחות מזיק מנביאי זעם אחרים בהסטוריה ובכתובים, נשאר כאנקדוטה. אז הפעם "הצליח" לו, לצערינו - You win some, you loose some

למעלה