יום סיירות

010386

New member
יום סיירות

לפני מספר ימים יצא לי לדבר עם בנאדם שעבר יום סיירות וקביל גיבוש למטכ"ל. בקיצר אז ככה. הוא אמר לי שהבוחן בו-אור הוא סתם לבדקיה כללית והוא קובע לאיזה קבוצה תשובץ. כמו כן הוא גם אמר לי שממש לא כדאי לי לקרוע את עצמי בבוחן הזה כי צריך לשמור כוח להמשך היום.. התוצאות שלו היו 40 בטן, 40 שכיבות שמיכה ו7:50 ב-2000. מה נראה לכם ? הגיוני שזה באמת עובד ככה ? שהמטרה של הבר-אור היא רק לשבץ אותנו בקבוצות ? תודה..

010386

New member
כן..

זה מה שגם אני חשבתי.. אבל בכל מקרה בבר אור אני לא הולך לתת 100 אחוז.. לך תדע מה יכל לקרות.. פתאום אפשר לנקוע את הקרסול או משהו ואז הכל נדפק.. צריך להיות בסדר ולשמור על קצב עם כל הקבוצה.. להיות אמצעי..

marand

New member
זה עובד ככה

זה עובד ככה. בוחן בר אור בגיבוש צנחנים וביום סיירות נערך רק בשביל לראות את רמת הכושר שלך, ואז משבצים אותך בקבוצה. אבל זה לא נכון שאם אתה לא מתאמץ אז ישימו אותך בקבוצה של דפרים וייקחו אותך לגיבוש מטכל כי היית הדפר הכי טוב, הכל מאוזן, בכל קבוצה יש כמה טובים, כמה גרועים, וכמה רגילים. ככה שאם תהיה גרוע בבראור ישבצו אותך עם אחד טוב, ואם אתה תהיה הטוב, אז יהיו פחות טובים בקבוצה, אז עדיף שתשקיע בכל דבר ביום סיירות, כולל בראור.

RYaniv

New member
למה דפרים

ממתי אנשים שלא הצליחו מי יודע מה בבר-אור הם דפ"רים? אולי הם סתם אנשים עם כושר "קצת" פחות טוב משלך? יש גם יצורים כאלה. בכל אופן, בבר-אור תתאמץ כמו באימונים. לא פחות מדי, לא יותר מדי. בסופו של דבר, הבר-אור נועד על מנת לשבצך בקבוצה ע"פ רמת הכושר שלך.

marand

New member
אחרי שתתגיס תבין

אחרי שהתגייסתי עשיתי בר אור, עשיתי מקסימום כפיפות בטן וכמעט מקסימום שכיבות שמיכה, רצתי 2000 בקצב סביר, שעשיתי בר אור לפני זה רצתי אותו דבר, אבל מבחינת שכיבות שמיכה וכפיפות בטן הייתי על הפנים, זה פשוט שונה שהמפקד צוות יושב לידך ואומר לך לא להפסיק, או לעשות את זה לבד, בבראור כמעט ואין דבר כזה פחות כושר יותר כושר, אני מבטיח לך שכמעט כל אחד יכול לעשות את המקסימום של שכיבות שמיכה וכפיפות בטן אם ייחלצו עליו. יכול להיות שגם ריצה זה אותו דבר, פשוט בריצה היינו לבד ואף אחד לא לחץ עלינו.

vulcan20MM

New member
וואיש 7:50 זה דיי בנוני..

ואפילו יחסית גרוע לאחד שקיבל מטכ"ל.. אני בן 17ושבועיים ואני עושה מתחת ל-7 וחצי בכל ריצה!!! הסוד להצלחה שלי זה לפתוח בקצב רצחני 1500מטר ואח"כ להוריד להילוך בינוני-{וכאשר אתה רואה את קו הסיום אתה עוד פעם מגביר קצב..}!!! בכל אופן הדבר היחידי שאני מפחד ממנו ביום סיירות זה הספרינטים של ה-150מטר!

mob

New member
אל תדאג

בצבא אתה תיהיה ילד כָפות.

1785

New member
כושר טוב לא בהכרח יעביר אותך...

אחד מהחברים שלי עשה 8:40 ב2000 וקיבל מטכ"ל ושני עשה 8:30 וקיבל שייטת ויש אחד שאני מכיר שעשה 7 ולא קיבל כלום כי הוא כל הזמן התלהב והקבוצה שלו שנאה אותו.

יוווווו תשתוק כבר!! איזה מתלהב..

אתה גבר! מלך! אין עלייך! שרית חדד שרה את אתה תותח רק בשבילך! לא ראית את השרשור שפתחו פה עלייך או שסתם לא הבנת כלום?

PseuD0s

New member
חח הבנאדם הזה פשוט מצחיק אותי

ביחידות המובחרות כגון מטכל או שלדג לא תמצא אחד שהולך להשוויץ ככה בתוצאות שלו מתוך צניעות וגם אם אפילו תבקש לדעת כמה הם עושים הם לא יגידו לך..

010386

New member
מי שמבין קצת בפיזיקה

יגיד איך בדיוק קוראים לתופעה הזאת.. בעיקרון היא הולכת ככה: מי שמשוויץ בסוף תמיד נדפק ולא מגיע לשום מקום ולא משנה כמה הוא טוב וכמה הוא בלה בלה בלה מה שהוא אומר על עצמו.. ברח השם מהראש..

vulcan20MM

New member
כולה אמרתי שאני עושה מתחת ל-7וחצי..

וגולנציק מה הקטע? מה עשיתי לך שאתה כל הזמן מחפש לריב איתי..?

אחי, טעות בידיך....

הריצה ביום סיירות זה לא 2000 מדוד זה ריצת 2000 בתנאי שטח וזה גם לא בדיוק 2000 יש לי חבר תותח אחד התותחים אצלנו עושה 6 וחצי ב2000 ביום סיירות עשה יותר מ-8 דקות. והוא הגיע שם בין הראשונים אז ככה שזה ממש לא ה-2000 שאתה רץ נ.ב. בסוף הוא קיבל רק חובלים אז צריך קצת יותר מכושר ב-2000...

uori

New member
אני לא ממש מבין ביום סיירות אז יש

לי שאלה. מה זה הקבוצות האלו שאמרתם שמחלקים אותך ביום סיירות?

vulcan20MM

New member
תגובה ל-מורעל מטכ"ל:

אתה צודק,ריצת ה-2000 שאני בכל אופן רץ זה על כביש{ואני גם רץ בערב}כאשר קריר+ואני רץ בקצב אחיד עם חבר כך שזה הרבה יותר נוח וקל מאשר ביום סיירות..

למעלה