יום סיירות..

ilanflip

New member
יום סיירות..

יש לי בדיוק עוד חודש אני אשמח אם אנשים שהיו יוכלו לתת כמה שיותר פרטים ועל מה צריך להתאמן... תודה!

thebestdw

New member
ברמת העיקרון לא צריך להתאמן בשביל זה

אני הגעתי ליום סיירות עם כושר בסיסי - וקבלתי חובלים. והיו כאלו שעשו תוצאות פחות טובות משלי וקבלו מטכ"ל/שייטת. אבל כושר בהחלט יכל להעלות לך את הסיכויים. נתחיל מזה שבפורום מתגייסים יש לך מאמרים על זה.. כדאי לך לקרוא. בנוסף, יש הרבה ספרינטים (השלב הכי קשה ביום הזה, לפי דעתי).. בכללי תעבוד על בטן/שכיבות סמיכה (ולא, לא אומרים שמיכה), ריצת 2 ק"מ (כל אלו בשביל הבר אור בהתחלה של היום) ובשביל שאר היום אתה צריך לעבוד על ריצות קצרות (פשוט תמצא איזו עליה ותעשה עליה הרבה ספרינטים עם הפסקה של 2-3 שניות בין ריצה לריצה). כמובן שאל תתחיל בבת אחת ותהרוג את עצמך. תעשה את זה בהדרגתיות.

253Daniel

New member
זה הדבר הכי טיפשי ששמעתי בחיים שלי אחי...

עם כל הכבוד- יש למה להתאמן וצריך להתאמן.. אני לעומתך התאמנתי שנתיים למעמד ויצאתי עם שייטת13... ככה שתלוי לאן אתה מכוון..

thebestdw

New member
טיפשי? אני חושב אחרת

נתחיל מכך שלא אמרתי שכושר לא חשוב , ואני מצטט אימרה של אדם חכם (אני) P: :"אבל כושר בהחלט יכל להעלות לך את הסיכויים." לא אמרתי כלום על זה שכושר לא חשוב, אבל אני גם לא אומר שכושר הוא הדבר שקובע לאן תגיע. ואם כל הכבוד גם לך, העובדה שקבלת שייטת לא אומרת כלום. בכמעט כל הדברים שם (ביום סיירות) הגעתי בשלישיה הראשונה.. ואם לא שלישי אז רביעי גג. וזה שהיה ראשון כל הזמן, קבל חובלים.. והיו כאלו שהיו מאחורי בכמעט כל התרגילים וקבלו שייטת. כך שכרגע הוכחנו שכושר הוא לא מה שבהכרח יקבע מה שתקבל. ואני קבלתי חובלים (וזה מה שדירגתי ראשון ביום סיירות) ואפילו אם לא הייתי מקבל חובלים, הייתי מבקש חובלים.. אז לא אכפת לי ממש מזה שקבלתי חובלים. אני גם לא מבין מאיפה הבאת את הקטע של הכל בראש זה חרטטנות. אתה יודע כמה פעמים בחיים הרגשתי שאני הולך להתפרק והמשכתי בכל זאת.. ואני עוד לא דוגמא טובה כל כך. יום סיירות הוא לא יום כזה קשה.. אני לא מבין למה סתם צריך להלחיץ את הבחור. לסיכום (לאחר חפירה עמוקה), ilanflip תתאמן ליום הזה.. אני מסכים בכך עם דניאל. אבל אל תתאמן בצורה קיצונית מדי.. אני מכיר מספיק אנשים שלא היו מסוגלים לעשות גיבושים בגלל שלפני הגיבוש הם קרעו לעצמם את הצורה. היום סיירות הוא לא יום כזה קשה.. ובסופו של יום, הקבלה שלך ליחדות מסתכמת ברמת הכושר שלך + מידת כוח הרצון שלך (לפי מה שהבוחנים רואים), ואת זה אמר לי בוחן ביום סיירות.

thebestdw

New member
ודרך אגב,

דניאל, אל תעצבן אותי.. P: לא סתם, אתה בחור טוב.. מכין שיעורים, עוזר לאמא, בחור טוב.. :)

253Daniel

New member
אפרופו..גם אני דירגתי חובלים ראשון..

זה דבר ראשון.. דבר שני זה שסיימת ראשון ושני זה יפה..אבל היום סיירות בנוי מקבוצות מדרג ע"פי הבראור. אני בסיטואציה הכי טובה שלי הייתי שישי אבל כל הזמן נתתי פייט ואני חושב שבהחלט הראתי תכונות אופי של שייט ולא חובל או מטכ"ליסט.. ואני לא אפרט על תכונות אופי כאלה..כי זה לא משהו שאפשר לדבר עליו בפורום כזה.

253Daniel

New member
ותכלס הגעתי ליום סיירות עם כושר מטורף..

ואני לא מאמין בלתת 80 אחוז בבראור וכל זה. נתתי הכל כל הזמן ונכנסתי לקבוצת מדרג הכי קשה.. וזה השתלם לי...הם רוצים לראות שאתה חזק(גם פיזית וגם נלחם..) בין חזקים ולא חלש בין חזקים.

ilanflip

New member
זה קצת לא הגיוני שדרגת חובלים ראשון!

לפי מה שהבנתי אם אתה לא מדרג שייטת ראשון אתה לא תקבל שייטת..כנ"ל מטכ"ל...

253Daniel

New member
וואלה..אז בזה שאתה אומר לא הגיוני אתה טוען

אולי שאני משקר?! הבנת נכון בתכלס. הסיכויים לקבל מטכ"ל או שייטת אם דירגת חובלים ראשון הם אפסיים..ובכל זאת לא הייתי היחיד ביום הסיירות שלי שדירג חובלים ראשון וקיבל שייטת..בטח לא בהסטוריה של ימי הסיירות. זה חריג אבל קורה בבודדים.

aloniguy

New member
אחי למתי קיבלת?

וכמו שהבחור מעליי אמר, לפי מה שהבנתי יש המון ספרינטים, תעבוד על פארטלקים ואינטרוולים.... תרשום את זה בגוגל ותמצא תשובה מורחבת.....

253Daniel

New member
טיפים ליום סיירות..(נכונים לשם שינוי..)

תמחק כמעט את כל מה שאמרו לך ידיד ובוא נתחיל מחדש. לא משנה כמה יגידו לך- לא צריך כושר, לא צריך להתאמן, זה הכל בראש.. אני אגיד לך מה?! זה הכל חרטטנות של 2 סוגים של אנשים..א. כאלה שלא התאמנו ויצאו עם חובלים(לא שאני מזלזל חלילה כי אני מתגייס בסוף לחובלים..) ב. כאלה שהתאמנו אבל שכחו כמה קשה הם עבדו.. חודש זה מעט מאוד זמן להתאמן ליום סיירות..אנשים מתאמנים במשך שנה..ושנתיים ליום הזה.. אבל בגלל שאני מבין חצי דבר בכושר ועוד חצי דבר על יום הסיירות של צה"ל אני אוכל לעזור לך.. אני צריך שתמלא לי שאלון של כמה שאלות כדי שאני אוכל לעזור לך בבניה משוערת של תוכנית לחודש הקרוב. תוצאות בראור: 2000: בטן(לדקה): מרפק: מרחק ריצה מקסימלי: תדירות אימונים: אופי האימונים: פעילות ספורט אחרת(כדורגל, כדורסל..טניס..שחיה..): האם אתה בכושר לדעתך?:

aloniguy

New member
אחי למה לזלזל?!

אני מסכים אי תך שכושר זה דבר חשוב, אבל זה בכללללל לא יהיה מה שיגרום לך לעבור גיבוש מסויים.... הייתי בגיבוש שייטת, וראיתי חבר'ה שבבראור רצו מתחת ל7! ונפלו במסע בכמה הקילומטרים הראשונים.... וראיתי גם מקרים הפוכים, של חבר'ה שלא התאמנו מי יודע מה, וסיימו את הגיבוש הזה כמו גדולים וגם התקבלו... הדבר היחיד שצריך ביום סיירות שהוא ממש ממש הכרחי, זה מוטיבציה! ראש טוב! כושר התמודדות עם בעיות מנטליות! והמוןןן המוןןןן רצון! כי אם אין לך רצון אמיתי לסיים את היום סיירות או לסיים גיבוש, אתה מתחיל לשכנע את עצמך שאתה לא צריך את זה בכלל, ויש עוד מספיק מקומות מעניינים בצבא.... ואז אתה נופל בלי בעיה, כי המחשבות השתלטו עלייך.... ובאמת שאני מדבר מניסיון, אני לא משער שככה מרגישים...

253Daniel

New member
ולכן אמרתי שלא ה-כל..בראש..

זה 100 אחוז כושר ו100 אחוז בראש(=.. ואחוז מאוד קטן של התאמת אופי שכל יחידה ויחידה מחפשת..ואם הבוחן קולט את זה אז זה חלק מהעניין..

aloniguy

New member
אני חושב...

שכל עוד יש לך כושר בסיסי, אז הכל בראש.... בלי כושר בסיסי הגוף שלך לא יהיה מסוגל לבצע פעולות מסויימות בדורשות יכולולת פיזיות מסויימות.... אבל יש המון אנשים שמבחינה פיזיולוגית בעלי הכושר הבסיסי הזה..... ואצלם הכל בראש...

253Daniel

New member
ברור שבלי כושר בסיסי הגוף שלך לא יהיה מסוגל

לבצע פעולות מסוימות בדרישות פיזיות מסוימות. אם אתה רוצה לבנות אצלך על הכושר הבסיסי הזה ולהצליח ביום סיירות תפאדל.. אל תנפיץ לאחרים שזה מספיק..כי זה לא.

aloniguy

New member
כושר טוב בהחלט יכול לעזור...

אבל בלי יכולות מנטליות, הכושר לא שווה כלום! ולא, אני כמוך וכמו רבים מצאמן המון, ובאמת כבר שנתיים לפחות בשביל היום סיירות הזה... אבל עשיתי גיבוש שייטת והבנתי שהכושר הזה לא שווה כלום, בלי מוטיבציה ויכולות מנטליות גבוהות...

aloniguy

New member
ועוד משו

כשהגבתי לזה שביקש טיפים ליום סיירות, ייעצתי לו לעשות אימוני פארטלק ואינטרוולים.... לא אמרתי שום דבר על כושר בסיסי או מנטליות.... אבל כשקראתי את התגובה שלך, הייתי חייב להגיב, כי אמנם אני מסכים עם המון ממה שרשמת, אבל לא הכל מדוייק...

למעלה