יום מטורף

עכשיו צריך אחד כזה לחינוך כלבות

אתה חושב שיש הבדל בין חינוך בני אדם לבין חינוך כלבים ?
אני חושב שזו תהיה הדרך הכי מהירה להשגת תוצאות
&nbsp

DogsPCI

New member
השאלה למה אתה קורא - חינוך.

&nbsp
אילוף זה לא חינוך בעיני, אלא ההפך ממנו.
מסכים אילוף עדין כחלק ממשמעת - בפרט על דברים שמצילי חיים, זה נכלל.
כי בכל זאת כלב, אי-אפשר להסביר לו שאם ירוץ לכביש הוא עלול להדרס...
&nbsp
&nbsp
שמע, זה נושא שכתבתי עליו מאות עמודים בעבר בפורום כלבים. אז מצמצם!!
&nbsp
חינוך אמיתי? טהור?
עד שלב מסויים, הבסיס הוא די דומה/זהה.
&nbsp
&nbsp
יש הבדל כמובן, כי כלב לעולם תרצה שיהיה תחת השליטה/המנהיגות שלך.
- אף-פעם לא עצמאי לחשוב לבד, להחליט לבד, לפעול לבד.
&nbsp
בן-אדם, בהתחלה - כשהוא ילד ולא מבין כלום מכלום... אז כן, אותו דבר, אבל בשלב מסויים תרצה ללמד אותו לקחת שליטה, להיות עצמאי, להחליט לבד וכו'.
&nbsp
&nbsp

יפה לא יפה, נכון לא נכון, מוסרי לא מוסרי

אין שיטה טובה ומהירה יותר להשיג תוצאות
&nbsp
זה גם נחשב כהצלת חיים, חיים שלה, חיים של בעלה וחיים של ילדיה וצאצאה
בלי זה זה ימשיך את גיל הרווקות המתקדם עם המערכות היחסים הכושלות, והגרושין והאי הבאת ילדים לעולם, או הבאתן לבית הרוס
&nbsp
אז בימיינו כשאין מי שיוכיח את הדור, דרושים אמצעים שנמדדים על פי מבחן התוצאה, ולא על פי מבחן היופי
&nbsp
קח לדוגמא את פומה, בחורה טובה וטוטאלית שתיתן את כולה לגבר שלה ויש לה הרבה לתת
אבל סוסת פרא חסרת חינוך וגבולות
שנה איתי ועם קולר חשמלי והיא כבר עם נכדים תוך שנתים

DogsPCI

New member
נו, זה מה שנעשה בעבר... וקיבלת עולם בו הנשים כולן

&nbsp
מונהגות, לעולם לא מנהיגות. לא חבל?
&nbsp
(ונ.ב. פמיניזם קיצוני - זה לא מנהיגות בעיני. וגם רוב מה שהולך בכלל בעולם הזה ובחברה שלנו).
&nbsp
&nbsp
וכן, ברור לי שזה החלום שלך... חחח.
&nbsp
&nbsp
ולגבי פומה? סוסה-פראית? מה, "רק" פומה - כבר לא מספיק?
&nbsp
וחשבתי ש.... פומה > סוסה-פראית.
&nbsp
אז אני לא אדבר בשמה, ולמזלך היא מוותרת לך בקלות... P:
אבל אניח את דברי הכפירה הבאים לפניך (תנסה לא לעצום עיניים
):
&nbsp
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
סוק... אל תקח קשה. זו רק אפשרות קלושה. זה מתחיל ב- Maybe :).

אישה צריכה שיציבו לה גבולות

שיחנכו אותה, שינהיגו אותה
בלי זה החיים שלה נמצאים בטירוף הדעת
וככל שאנחנו גודלים החינוך מתקשה יותר ויותר
שנאמר : אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים

DogsPCI

New member
טוב נו...
. אם אתה מתחייב לנכדים תוך שנתים... ;). חחח.

נכדים, בעל מסור, בית, ילדים

אישה זה הדבר השני הכי נחשק בעולם, מיד אחרי גבר (אמיתי)

tal902

New member
אז איזה קולר את מעדיפה?

שחור? בורדו? משובץ יהלומים.
&nbsp
רק תיקון לא סוסת פרא אלא אם כבר חתולת פרא. בכל זאת פומה....

puma141

New member
בצבע

גוף. טבעי:)
הלו טלטלוש... אני מהפון נא להתחשב בסינית שלי...

tal902

New member
אשתדל להתחשב

קולר בצבע גוף? זה פרווה. ואת הרי הכי לא פרווה שיש.
&nbsp
טוב אדאג לפחות שהאזיקים יהיו בצבע הנכון...

tal902

New member
איזה סרט?

היום הכל זה ריאלטי...
&nbsp
במיוחד עם פומות קשוחות כמוך
&nbsp
&nbsp

tal902

New member
סליחה באמת....

טוב, אז את לא קשוחה. את עדינה רגישה רכה וחושנית.....

הבדל בין חינוך לאילוף

מצטטת את ליבוביץ' עמ' 113, שיחות על "מסילת ישרים"

"האם אילוף הוא עניין של חינוך?
לא!- אלא אם כן אנו ניכנס עכשיו לסמנטיקה , ונקרא לכל הקניית איזה שהוא כושר לאדם בשם חינוך. כמובן שאין כל פסול בכך אם למשל מלמדים אדם מקצוע וקוראים גם לזה חינוך, אבל במקרה כזה אני חושב שהמונח ינוך מתרוקן מכל משמעות, ועל אותו בסיס נוכל לקרוא בשם חינוך גם לעצם העובדה שהילד מתחיל לעמוד על רגליו, וללכת על שתיים. כמובן שאין כל מניעה לעשות זאת אבל כפי שאמרתי , כך המונח חינוך מאבד כל משמעות ואין לו עוד מובן, משום שכל מונח שהוא מקיף הכל , הריהו חסר משמעות.

על איזה תחומים נוכל להחיל את החינוך?
זה לא כל כך קל להגדרה. הייתי אומר שחינוך - פירושו להקנות דברים ערכיים, כלומר חינוך לערכים ואז כמובן אנו נכנסים לסמנטיקה של ערך . על כל פנים אי הייתי אומר כי ערך הוא דבר שהאדם איננו צריך לו.

האם זו יכולה להוות הגדרה ממצה של ערך ?
כמובן שזו איננה הגדרה מספיקה ולא כל דבר ששהאדם איננו צריך לו הריהו ערך . אבל ההיפך הוא נכון, ואם משהו נתפס כצורך הרי שהוא אינדיפרנטי מבחינה ערכית.

האם ניתן לומר כי ערך יכול ליהפך גם לצורך?
כתוצאה מכך שהאדם רוכש לעצמו את הערך הזה , יכול הוא להיפך להיות לו לצורך, אך לא אפריורי. דבר שמלכתחילה נתפס כצורך הריהו אינדפרנטי מבחינה ערכית.

+ עוד כמה ציטוטים להבהרה:

המשך:

עמ' 108:

מהי ההגדרה של חינוך , והאם ניתן בכלל לחנך אדם?
אפשר לנסות לחנך אדם.

לנסות- אפשר הכל, אבל האם ניסיונו של האדם בחינוך מלמד על כך שהדבר הזה ניתן למימוש ובעיקר כאשר מדובר על חינוך למידות?
אתה יודע כמוני שלפעמים זה מצליח ולפעמים לא , ולכן אני אומר שזהו ניסיון לחנך.

יתכן שמסקנותי חפוזות, אבל לאחר עשרים שנות עיסוק בחינוך, בעיקרו של דבר הריני סבור כיום שלא ניתן לחנך , אלא אם כן המתחנך מוכן להתייע בך ולהתחנך. במצב כזה כאשר הדבר תלוי במתחנך ורצונו, יוצא שהסיוע שלי בחינוכו אינו הכרחי , והמתחנך יגיע למעמדו החינוכי בלעדי, ומבחינה היסטורית מי לנו מחנך דגול כמשה רבנו, ואפילו הוא עצמו מעיד על עצמו שלא הצליח לחך את ישראל.

אני רק יכול לחזור על מה שאמרתי. כל חינוך הריהו- ניסיון לחנך. אשר למידת ההצלחה בחינוך, זאת אי אפשר לצפות מראש אף פעם . עליך להבין שאין רצפט לחינוך. זאת ועוד, באומרך "חינוך למידות" לא אמרת ולא כלום. משום שהשאלה היא : חינוך לאיזה מידות? אין סתם "חינוך למידות" אלא יש חינוך למידות "מסוימות" שהוא כמובן מנוגד לחינוך למידות "אחרות"

האם החינוך למידות מסוימות אינו נוגד את טבעו של האדם ?

כמובן!- כל חינוך נוגד את טבעו של האדם, וכל תרבות נוגדת את טבעו של האדם . האם אינך סבור שגם ברגע זה שאנחנו כאן ושבים ומשוחחים על חיונך , זו תופעה הנוגדת את טבע האדם? כל מה שאנחנו כוללים תחת השם הכללי של "תרבות אנושית " הרי זה מאבק בלתי פוסק נגד טבע האדם.

אצל הפסיכולוגים והמחנכים מקובל לדבר על כך שהחינוך צריך להביא את האדם לחיות בחוסר מתח ובהרמוניה עם מכלול כוחות הנפש והגוף וכו', ואילו לפי דרישותיו של רמח"ל במסגרת הכרת האדם את חובתו בעולמו, וכפי מה שהתורה מציבה לאדם כחובה, יוצא שהאדם נמצא באורח מתמיד במתח נפשי ובמאבקים בלתי פוסקים, דבר שהוא רחוק מלהיות מצב של הרמוניה.

וכי איזה מחנך אמר שהחינוך להביא את האדם שלא יהא נתוך במתח? דבר כזה לא שמעתי מימי.

כל פסיכולוג וכל פסיכיאטר יסתייג ממצבים בו נתון האדם במתח, והם אף מקבלים תשלום להפגת המתח הנפשי של הניזקק לטיפול שלהם, ומרבים לדבר על הרפייה ושחרור ממתח.

יהיו כאלה שיאמרו לך כי דווקא מתח נפשי מורה על מותר אדם מן הבהמה , שהרי אין לך מצב רגוע וחסר מתח מאשר פרעה הרועה באחו.

אף על פי כן, הרי בכל יום ועל כל צעד שומעים אנו על ערך "חינוך" ו"בעיות חינוך" ו"תקציב חינוך" וכו', האם אין איזו שהיא הגדרה פורמלית מה זה חינוך?
הרי אמרתי וחזרתי ואמרתי שכל חינוך הרי הוא ניסיון לחינוך, ואתה אינך יכול לכפות על שום אדם עמדה בשבילו , אלא אתה יכול רק לנסות להביאו לכך.

DogsPCI

New member
או-קיי... ההמשך הגיע :). אני במין שאני לוקח שבוע חופש... חחח

&nbsp
זה יחכה עד ליום ראשון...
&nbsp
בכל מקרה, כבר כמה טריגרים - חינוך הוא בהחלט - אקט טיבעי!
שוב, בהגדרתו הטבעית - החברתית... זו שאני מאמץ :).
&nbsp
ההוכחה? - תביטו בטבע.
אימהות וולדותיהם - בקרב בעלי חיים חברתיים ;).
ובשלב אחר-כך, חברי-להקה - בינם לבין עצמם.
&nbsp
אבל שוב, הכל תלוי בנקודת המוצא, ובהגדרה הבסיסית לחינוך.
שהיא פה בטח שונה לחלוטין...
&nbsp
תודה :).

למעלה