יום מבוזבז

semuelf

New member
יום מבוזבז

היום הייתי בהרג'וקו, חשבתי שיהיה איזה ארוע, (שוק) אבל מסתבר שטעיתי וזה ביום ראשון שבוע הבא. אז הסתובבתי שם קצת סביב הזנב של עצמי וקניתי שתי כרכים של BLACK-CAT ב-105 יאן לכרך (משומש) עם פוריגנה, ועפתי לשינג'וקו. בשינג'וקו ניסיתי שוב למצוא את הבסטות. הסתובבתי סביב כל התחנה, (ותסלחו לי, זו תחנה בגודל של עיר) ולא ראיתי זנב של בסטה. אבל ראיתי TOWER-RECORDS על ארבע קומות. סיירתי שם ולא משהו. חיפשתי שם גם איזה קפה-אינטרנט שמישהי המליצה לי. הגעתי למסקנה שהיא הסתכלה על המפה עקום, ולא מצאתי שום דבר. בדרך אגב נפלתי לתוך ארוע של פוקמון. הם משיקים איזה משחק חדש או משהו, ושמו הרבה עמדות בשורה ונתנו לילדים לשחק. אגב, יש עכשיו פרסומות על קסטה שאתה מכניס לתוך קונסולה, (NintendoDS) ויש שם מתכונים, איורים והסברים איך לבשל כל מיני דברים. משעשע. אח"כ קפצתי לאקיהברה, יש שם מילונית אלקטרונית שאפשר לכתוב עליה את הקאנג'י, והיא מזהה את הקאנג'י ונותנת לך הסבר. אחרי הרבה מאמצים ואימונים הצלחתי לעשות עץ. כשניסיתי קאנג'ים מסובכים המילונית בכלל לא היתה בכיוון. וזה גם עסק יקר, סביב ה-30 אלף יאן. (לא זוכר בדיוק) שאלתי אם יש מילונית עם multi-radical-search, ואין. ניסיתי מילוניות רגילות, והתשובות שלהם יצאו מסובכות. במקום שורה עם תשובה, אני מקבל מאמר בכל פעם. אז אני עדיין מחפש משהו פשוט. הסתובבתי עוד קצת סביב הזנב שלי, (נכנסתי לחנות ציוד לרכב, וראיתי רדיו-ים, DVD ומערכות ניוט) והתחפפתי. אז זהו, זה הדיווח להיום. מחר יום חדש. לילה טוב.

tals56

New member
אוי..

באמת יום מבוזבז! בפעם הבאה תברר לפני שאתה הולך! וטוב שכבר אין שם את הבסטות,הא ורגע אחד... TOWER RECORDS זאתי רשת בינלאומית לא?

fnili

New member
אין דבר כזה יום מבוזבז!!!

עכשיו אתה מכיר יותר טוב את האיזור, אחרי שהתברברת שם
, לא?! אני מקווה שכשנתברבר ביחד אתה לא תקרה לזה בזבוז
אתה ביפן!!!! תהנה מכל ההתברברויות, כשתחזור זה כבר לא יקרה יותר, בכל אופן לא ביפן
אז תהנה מהזמן שלך שם נילי

semuelf

New member
ויום לא מבוזבז

טוב היום... הרבה. התחלתי ב-Hibaya, יש שם פארק. חשבתי יהיה שם ארוע כלשהו, בסוף נפלתי לתוך תערוכת פרחים. היה יפה. אח"כ דילגתי ברכבת תחתית למקדש הנקרא Zoojoo, (יש שם את פסלי הילדים שמלבישים אותם. מגניב!) והמקדש עצמו גם נחמד. אח"כ המשכתי ל-Tokyo Tower. מקום מגניב למדי, (יש חנות מזכרות גם למעלה במגדל. אין גבול ליפנים האלה) וקניתי מדליה של המגדל עם חריטה של התאריך. (וגם SHMUEL WAS HERE מטופש...
) לצערי, לא השתגרתי משם לשום עולם מקביל. משם חזרתי ל-Ueno. חשבתי לקנות משהו בשוק ליד בריכות המים, אבל לא מצאתי שום דבר מעניין. אז קפצתי למוזיאון הלאומי, כדי לראות איזו תערוכה מתקופת האדו, אבל סגור היום. התלבטתי מה לעשות, ובסוף החלטתי לקפוץ ל-YANAKA. זה ממש ליד. יש שם בתים ישנים וחמודים. בתי עץ חינניים, ובתי עץ שלא התקרבתי אליהם. כשזה נופל - לא עלי. אגב תופעה - בצהריים אפשר לראות ברחובות צדדים טור של מכוניות חונות. מוניות, משאיות, טכנאים - כולם עוצרים להפסקת צהריים. מוצאים את הבנטו ואוכלים, תופסים תנומה, קוראים עיתון, כל אחד והקטע שלו. כל פעם זה מגניב אותי מחדש. ושאלה לסיום - אני רואה בקברים שיש מקלות עץ מאחורה, שכתוב עליהם. מה זה בדיוק? שמואל.

tals56

New member
אין גבול ליפנים האלה באמת

אתה יודע שמגדל טוקיו זה העתקה של מגדל אייפל XD גם במגדל אייפל יש שם בקומה למעלה מסעדה אני חושב... טוב אבל תגיד,מגדל טוקיו לא הזכיר לך פעם אנטנה גדולה גדולה גדולה של פלאפונים? והייתי גם בקומה הכי אחרונה וצילמת?אם כן,תשים פה תמונה טוב?זה בטח יראה מגניב! טוב לילה טוב שיהיה לך הא וגם היית בשיבויה?איך שם?

Nisenhouse

New member
מגדל טוקיו

הוא העתק באמת של מגדל אייפל, רק גדול יותר. זה מזכיר לך אנטנה סלולרית כי זה מגדל תקשורת.

tals56

New member
העתק?כן,גדול יותר - בבדיקה...

אממ ולא זכור לי שבשנת 1950 (השנה שפחות או יותר בנו את המגדל)היו טלפונים סלולרים, אם אני זוכר טוב אז באותם שנים יפן דישדשה בתחתית ואז בשנת 1960 ככה החלה המגמה הגדולה שהפכה את יפן למה שהיא היום.

semuelf

New member
מגדל טלויזיה

זה לשידורי טלויזיה ורדיו, ולא סלולר. כנראה בגלל הקרינה של השידורים אנשים נהגו להשתגר משם לעולמות אחרים. היום, כשאנחנו רגילים לקרינה זה כבר לא עובד...
אגב, המקום לא טוב לתחנות סלולר. השטח שהתחנה תכסה גדול מדי, ומספר המנויים יהיה עצום. (ולא יתחלק על מספר רב של תחנות, כמו שצריך להיות) כזאת תחנה מתאימה לאזורים מבודדים ולא לאמצע עיר סואנת. מה שכן, ראיתי על המגדל המון צלחות מיקרוגל. זה משמש היום תחנת ממסר סואנת, אני מניח. יש עכשיו בטלויזיה אנימה חיה. מצחיק פחד.

Nisenhouse

New member
זה מזכיר לי,

יש לך את האופציה לשבת מחר ב-19:30 ולראות נארוטו בטי.וי טוקיו (אבל אני לא בטוח שמשדרים השבוע). והיום, היה בליץ'...

Manty

New member
דווקא היום יש נארוטו ספשייל

מ 7:00 עד 9:00 בערב (ערוץ 12), או לפחות כך בן ה 8 שלי טוען

tals56

New member
עדיין משדרים את זה?

תשאלי אותו לגבי סאקורה לוכדת הקלפים ,טוב?

calijuu

New member
מה יום מבוזבז בזה?

האמנם אני יכול להבין שזה היה קצת מלחיץ, אבל זה נשמע כל כך כיףףףףףףףףףףףףףף! אני כבר לא אוהב פוקימון, אבל אני הייתי נהנה שם :O בכל זאת, זה די נדיר שילד בגילי יכיר יפנים :p טל, יא מניאק! איך אתה כל כך טוב ביפנית ואתה פחות או יותר בגילי!?!?!? לא הוגן :((( ותענה בהודעה הפרטית, למה אתה שומר את הידע ביפנית שלך רק לעצמך?!?! =\

semuelf

New member
מגילות-קיר

צילמתי שתי מגילות-קיר ישנות שקניתי. במבט שני, אני לא בטוח אם אני אוהב אותם או לא. מה אתם אומרים? ועדיין לא קיבלתי תשובה מה אלו המקלות מאחורי הקברים. תודה.

Ryo

New member
המקלות מאחורי המצבה.

אז ככה, זה יצא לי אולי טיפה ארוך. ואני גם אבקש בשיא הרצינות לא לעשות מזה שרשור שכונתי, כיוון שזה נושא רציני לחלק גדול מהיפנים, אז צריך לכבד אותו. בגדול, בכל קבר יפני יש אפר של יותר מבן אדם אחד (ביפן שורפים את הגופות), לכל נפטר שאפרו נמצא בקבר יש מקל משלו כשאת המקל שמים לאחר פטירת הבן אדם. כמו שבטח שמת לב יש כיתוב על המקל ביפנית קלאסית. הכתובת מכילה בד"כ את השם הבוהיסטי של הנפטר (שם שמוענק בזמן טכס הקבורה פחות או יותר) ותפילה בודהיסטית שהיא משתנה ממקדש אחר למשניהו. נהוג לעלות לקבר פעמיים בשנה (יש שעולים יותר, אבל בד"כ פעמיים בשנה) בתקופות האקווינוקס, שוויון יום ולילה, בד"כ זה נופל על סוף מרץ ואמצע ספטמבר. ניתן לראות בזה את קבלת תקופת האביב והסתיו. בזמן האובון (שזה בד"כ אמצע יולי - אמצע אוגוסט) יש עוד מנהג מאוד מעניין שחלק מהיפנים מקיימים. בתקופה האמורה הרוחות (SPIRITS) חוזרות הביתה, לכן מקימים מעין מזבח קטן בבית שעליו מניחים את תמונת הנפטר/ים בנוסף לפירות או מאכלים שהוא אהב לאכול. עד פה זה נשמע מאוד רגיל, אבל משהו מאוד מעניין שסבתה של חברה שלי סיפרה לי זה שבנוסף לכך, הם לוקחים מלפפון או חציל ובעזרת קיסמי שיניים נותנים להם צורה של בהמת משא שתפקידה הוא להסיע אנשים שגם אותם מניחים על המזבח, זאת כדי שהרוחות, בזמן חזרתן הביתה יוכלו לרכב על בהמות המשא ולא יתעייפו מהמסע הקשה. את המלפפון והחציל נהוג להניח גם ליד שער הכניסה לבית (לינק שלישי) http://www.geocities.co.jp/HeartLand-Asagao/4537/2004_8/8-13obon.gif http://blackstrawberry.net/img/obon1.JPG http://www.loveloveheart.com/image/photo/image/1095077355.jpg צירפתי לינקים שיוכלו להמחיש בצורה יותר טובה את מה שניסיתי לתאר. כמו שאתה רואה יש את הרוחות לא רק של בני האדם, גם חתולים, כלבים שנפטרו וחיו בבית זוכים לכבוד הזה (התרבות היפנית מאוד מחוברת לטבע כמו שאתם יודעים). בד"כ חציל מסמל פרה ומלפפון סוס. זהו! מקווה שלא שעממתי יותר מידי אנשים :)

Tenguy

New member
יפה מאד! עוד משהו חדש על תרבות יפן

מאד אהבתי את ההסבר... המורה ליפנית שלי, שהיא מטוקיו, לימדה אותי על האו-בון. אבל היא אמרה לי שבטוקיו כבר לא חוגגים אותו, אלא באיזורים היותר מרוחקים מן העיר. אהבתי גם את ההשקעה בתמונות.

Ryo

New member
תודה! :) אתה צודק לגבי טוקיו,

הייתי צריך להזכיר את זה, אכן בטוקיו זה טיפה שונה. נהוג לחגוג את האובון בטוקיו טיפה יותר מוקדם, אם בכלל. בד"כ האובון נחגג בצורה הרבה יותר מסורתית ככל שמרחיקים מהערים הגדולות.

shocron

New member
שמואל אני מוכן לפטור אותך מהן

דווקא מאוד יתאים לי לסלון אם זה נראה לך טריוואלי מדיי אם אתה כבר בסיבובי קניות כאלו תברר מה העלות לטפט FUSUMA וידיות תואמות באשר לעניין המקלות קרא על מנהגי קבורה ביפן כאן http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_burial המקלות נקראים SOTOBA ורושמים עליהם את שם הנפטר ושמים ליד המצבה

Ryo

New member
תודה על הלינק לוויקיפדיה.

לא ידעתי על קיום הרשומה הזו בוויקיפדיה, מסתבר שניתן למצוא שם כמעט הכל!

Tenguy

New member
תמונות נחמדות.. דיי רגילות ובנאליות

ב-ebay אפשר לקנות כאלה ב-5 או 10 דולר (לא כולל עלות משלוח).

למעלה