יום לימודים ארוך

d a n i t l

New member
יום לימודים ארוך

להורים שלום מצורפת פניה של עמותת הורים נגד יום חינוך ארוך אני כבר פניתי בעבר ושלחתי את הסתייגויותי בהקשר של ילדי (ADHD) אשמח אם גם הורים נוספים יגיבו תקציר "ביום ראשון 3.4.2005 תתקיים ישיבת ממשלה ובה שרת החינוך מתכוונת להעלות את נושא חוק יום למודים ארוך ,לאור כשלון המו"מ עם ארגוני המורים. עד כה משרד החינוך מתעלם בשיטתיות מפניותינו, ההורים. אנו זקוקים לסיוע שלכם דחוף , בפניותיכם אל שרי הממשלה השונים כדי שיצביעו נגד הצעתה של לימור לבנת ביום ראשון הקרוב. אנו מתנגדים בתוקף להחלת דו"ח דברת בחקיקה ונאבק בכך בכל דרך חוקית. מבקשים כי כל אחד מכם יכתוב מכתבים לשרי הממשלה, מכתבים מהלב, בשפתכם ועל פי תחושותיכם. חשוב מאד שכמה שיותר הורים יכתבו לכול השרים שכן למכתבים יש השפעה וגם אצל ח"כים שכתבנו אליהם ראינו שינוי עמדות מתשובה אחת לשנייה."

b a r b a i m a

New member
שלום דנית. יתכן שדברי יגרמו למחלוקת

בין הרבה הורים בפורום הזה. אבל אני חייבת להביע את דעתי. קראתי את תוכן המכתב ועשיתי קצת חושבים עם עצמי לפני שהחלטתי להגיד-אבל אני מוכרחה! וייתכן ואני טועה-אבל... מאד בא לי לכתוב את דבריי. אני לא כל כך חושבת שזה יהיה לרעת ילדי ה-ADHD. גם הבן שלי מאובחן כ-ADHD ומטופל בריטלין. אך הוא לוקח ריטלין LA וזה משפיע ל-8 שעות ולפעמים מעט יותר. כשהוא חוזר מביה"ס כל יום בשעה 13:45 הוא לבד! עד שאני מגיעה מהעבודה. ומהרגע שהוא מגיע מביה"ס ועד הרגע שהגעתי הביתה(לקראת 16:00)-אני בלחץ היסטרי. כל 10 דקות מתקשרת אליו, חוקרת מה הוא עושה. אני פוחדת שהוא יעשה משהו שטותי. הוא לא אוכל (אע"פ שיש לו כריך מוכן וצלחת במקרר עם מנה-שרק צריך לחמם במיקרו דקה וחצי) אבל הוא לא נוגע! הוא לא מכין שיעורים, הוא רק במחשב או צופה בטלויזיה (היו פעמים שהוא הדליק גפרורים כשהוא לבד, היו פעמים שהוא החליט "לנקות" לי את הבית ועשה ספונג'ה עם קלינדה (חול לשירותים ולאמבטיה) תארו לכם איך היה הבית כשהגעתי! הכל חול! והיו עוד מיקרים-רשימה לא קצרה... אז-לדעתי האישית הייתי מאד רוצה שהבן שלי יהיה בביה"ס עוד שעתיים כל יום-עד שאני מגיעה. שם אני אהיה בטוחה שלפחות הוא תחת השגחה.!

נסיכה ג

New member
תיארת כמעט אחד לאחד את בני למעט

החלק של שטיפת הבית (לפחות הוא היה כך בעבר). ולעניננו... אני כ"כ מבינה את תחושותיך ופחדיך לגבי השארת בנך לבד בבית, אבל, האם המצאותו בבית הספר כ"כ הרבה שעות לא תקשה עליו עוד יותר? לפחות בבית הוא נח! במצב שבו נמצאים נכון להיום בתי הספר שלנו לא נראה לי נכון שילדיי יישארו עד השעה 16:00, בנוסף בבית הספר הוא בטוח לא יאכל (בני לפחות), לדעתי האלימות בבתי הספר כתוצאה מהחלת דוח דברת רק תגבר. ויש עוד הרבה למה לא!!!

R T C

New member
יום לימודים ארוך

בהחלט מצטרפת לדעתך. כאמא לשני ילדים עם ADHD, אומנם גדולים אבל עד שאני או בעלי מגיעים מהעבודה הם לבד ומלחמת העולם השלישית מתרחשת אצלי בבית. הוא לקח לי, הוא לא נותן לי במחשב, הוא לא נותן לראות טלויזה ועוד... שניהם מטופלים בכדורים ארוכי טווח (קונצרטה וSR), מסגרת ארוכה תאפשר להם להכין שיעורים ביחד עם חברים, ובליווי המורים ותאפשר לי עבודה בראש שקט יותר.

מצטערת לאכזב, גם אני בעד יום

לימודים ארוך. מכירים את 'משעמם לי?' בלתי אפשרי לדאוג להם לתעסוקה מלאה כנדרש לADHD וגם לעבוד במשרה מלאה. לדעתי, הרבה יותר מומלץ מלדאוג, או לתת להם להסתובב מחוסרי מעש, עם מוחם קודח הרעיונות.

נסיכה ג

New member
בנות יקרות אני מתקשה לישר קו אתכן

סורי אבל המצב בבתי הספר כמו שהוא היום לא מאפשר שהות מרובה כ"כ בבית הספר, בתי הספר (המבנים) לא ערוכים לכך!!! יש לי שני ילדים ואני חד הורית כך שאין לי עזרה ואני רוצה לספר לכם ששניהם מסתדרים מצויין וגם דןאגים לאכול.

b a r b a i m a

New member
../images/Emo6.gif וואו-הייתי בטוחה שאגרור תגובות

בדיוק הפוכות. חשבתי שהרוב נגד יום לימודים ארוך-וטעיתי, ואני שמחה על כך מאד. אמנם בטוח יהיה לו יותר קשה אבל מצד שני-הוא לא יהיה לבד! יכיו שיעורים (בתקווה) יאכל ארוחת צהריים (כי כשיש ילדים בקבוצה-אוכלים וזה בדוק) ולא יעשה בבית מעשים אסורים (ולא יקבל אח"כ את הכעסים הכמעט קבועים של למה עשית ככה וככה-כמעט כל יום). אני אכן מקווה לפחות שמשרד החינוך יבין את המשמעות לטובת ילדינו השובבים!

רויהלה

New member
../images/Emo45.gifגם אני בעד

גם אצלי יש מלחמת העולם עד שאני מגיעה מעבודה... למרות שלי אישית הימי שישי יחסר אם הם יהיהו בבית אבל לכל דבר יש מחיר. בכל מקרה עדיף שיהיו במסגרת מאשר להיות בבית וללכת מלחמה.

b a r b a i m a

New member
ימי שישי ../images/Emo10.gif נקודה מאד כואבת....

אבל שטויות... נתגבר... נעשה ספונג'ה ביחד, נבשל ביחד (אני חיה באשליה)

ש י ק מ ה

New member
גם אני בעד יום לימודים ארוך

אני נלחצת כל פעם כאשר אני יודעת שהוא נוסע באוטובוס הביתה, הוא מתקשר כאשר יוצא מביהס כאשר בתחנה כשהוא באוטובוס וכשהוא מגיע הביתה. הרבה פעמים הוא יורד באמצע הנסיעה כי משהו הפחיד אותו, או שעלה אדם חשוד לאוטובוס או הנהג נוסע מהר וכו. ובבית שוב גם אצלי טלפונים כל 10 דקות. כך שאם יסיים את היום יחד איתי אוכל לאסוף אותו וביום שישי יחד בבית זה רק יכול להועיל לנו הורים להיות יותר עם ילדינו ברגיע בלי לחץ לרוץ לביהס ולהחזיר. אני ממש מצפה לכך. אני בטוחה שתיהיה התארגנות של משרד החינוך שהילדים גם יכינו שיעורים במהלך שעות אלו. אני בעד!!!!!!!!!!!!

לכל האמהות שהן בעד

מן התשובות שהתקבלו בפורום משרד החינוך עולה שמי שלא יסתגל ליום לימודים ארוך יעבור לחינוך המיוחד.

חגית35

New member
אין תקציב לחוק השילוב אז ח"מ???

אי חושבת שמי שזקוק לחינוך מיוחד יקבל רק יותר מבחינה טיפולית היום בחוק השיוב שכולו רק יפה לחוץ המצב ממש גרוע ופשוט ילדים סובלים בשילובם בכתות רגילות ללא הקצאת משאבים וכוח אדם מקצועי שיעזור להם ואז המורה הופכת לשוטר בסיטואציות לא מציאותיות של אלימויות קשות או מצבים לקויות למידנה וכו' שאין לה כלים לעזור וילדים פשוט נעלמים בכתה במיוחד דיסלקטים וכו'. אפילו שעליה להתמוד ואם תראה חלילה קושי זה יתפרש כאילו היא לא מקצועית אז חזרנו לתופעת הילדים שמסדרים את המזדרון... עושים שליחויות... וכיו"ב הלוואי והיה מבוטל חוק השילוב לדעתי המפסידים הגדולים הם הילדים שנזקקים לצרכים מיוחדים

לורליי43

New member
ועוד לגבי יום ארוך והחינוך המיוחד

זהו ריכוז של תשובות לשאלות בנושא ילדים עם בעיות קשב וריכוז, מתוך אתר ההתארגנות של הורים נגד יישום יום חינוך- בתנאים הנוכחיים ובכפייה. ולמי ש"מודאג" הציטוטים ממקור ראשון. התשובות מאפיינות את סגנון ההתיחסות של מיישמי דו"ח דוברת לשאלות רבות, רובן משתמשות במילים המבטיחות- "נשאף", "נקווה", "נעשה ככל יכולתינו" וכו'' וכו' וכו'. הצוות מעביר את האחריות למורים, אבל משום מה פרט לכך שלמורים אסור לתת תרופות לילדים, איך יתכן שישבה ועדה שלמה על המדוכה ולא חשבה כלל על נושא המאפיין כ 8% מהילדים ? אחרי שנה וחצי של עבודה, פתאום הם "צצו" במערכת? כזכור לכם, גם גשר המכביה נבנה על בסיס יהיה בסדר כזה...

חגית35

New member
ממילא הילדים בצהרונים- אז מה משנה

אם יההי יום חינוך ארוך למרות שאני בעד שילד שלא מתאים לו להיות לבד כי הוא מסכן עצמו יש לדאוג לו להשגחה או מטפלת עד לגיל שיפתח עצמאות כי ילדינו אימפולסיביים לא אחת מעבר לכך אני בעד יול"א (מקווה שהיום ימולא בתוכן) כי כאמור, השעות האחרונות אל יהיו כבדות וממילא רובנו נזקקים למטפלות או צהרונים ויש ילדים רבים באיזורים טעוני טיפוח שפשוט מסתובבים ברחובות

marish1

New member
שני ילדי לומדים באותו בי"ס

הגדולה ADD והקטן תלמיד מצטיין,צירפו אותו לפרואקט רש"י הוא חוזר הביתה ב-16.00 לאחר שהכין ש"ב אכל והשתתף באיזשהו חוג (כל יום זה משהו אחר),בערב עושה מערכת ויש לו כל ערב לעצמו.הביעה זאת הגדולה שלי שחוזרת הביתה ב-14.00 ואם בעיות קשב וריכוז שלה מורחת ש"ב לכל היום חלק מהחומר יש לה חלק חסר,כל יום סיפור חדש.הלוואי ויכולתי להכניס אותה גם לרש"י!!!!יועצת של הבי"ס מפקחת על זה נמצאת איתם כל יום.במקום הסבל שהבת שלי עוברת,היתה גומרת את זה תוך שעה וחצי עם כולם תחת פיקוח של המורים.אבל.............זה לתלמידים מצטיינים וקבוצה מלאה כך שאין סיכוי.מצד שני היא בקושי מחזיקה את עצמה עד-14.00 אז מה יהיה עד-16.00?גם אני בדילמה.בשנה הבאה ננסה ונראה.מה שכן שיהיה לילדים בהצלחה!!

לכל התומכות ביום חינוך ארוך

מי לדעתכן יפקח שהילדים יכינו שיעורי בית? הרי מספר המורים לא יגדל? מי יטפל בבעיות משמעת? אצלנו בבית ספר יש לחצים בלתי פוסקים להוציא מבית הספר ילדים משולבים שמעורבים בחלק ניכר ממעשי האלימות.

רונתי

New member
בדיוק כמו בצהרון

כשיש אוירה של לימודים, הילד יכין שעורים הרבה יותר מאשר אם הוא בבית לבד ויש פיתוי של טלויזיה ומחשב והימרחות!!!! הילד שלי מקבל ריטאלין ארוך כלך שמשעה ארבע, מה שהוא לא הכין מהשעורים כבר לא יקרה!!!! המורים אמורים לעזור למתקשים בהעכנת השעורים, האחריות על הילד מוטלת על ההורים (ועל הילד עצמו כמובן), לא רואים אותם בתור שוטרים!!!! אלא בתור עוזרים, חבל שהמורים מתייחבסים למקצוע ככה...

הצהרון הוא לא חובה. מי שהורים

יודעים שלא מתאים לא נשאר בצהרון ומוצאים לו פתרון אחר. חוץ מזה הצהרון סלקטיבי. ילדים עם בעיות התנהגות לא מתקבלים.

למעלה