יום לימודים ארוך
אני חייבת לציין שתי הסתייגויות לפני שאביע דעה: 1. לא קראתי באופן מפורט את דו"ח דברת, אלא בשטחיות רבה 2. הילד הצעיר שלי איננו בעייתי מבחינה התנהגותית והוא כבר בן 12 עכשיו תבינו למה לא הרגשתי דחיפות לענות. בכל אופן, בעבר היה לי ילד בעייתי שהוצאתי אותו מן הצהרון בגן, כי הם לא הסתדרו אתו וכי הוא לא אהב להיות שם. הילד הזה אהב מאוד להיות בבית ונהנה מן השעות של האינטימיות והשקט בבית עד כתה ז', וגם לא התמיד בחוגים, כך שהוא באמת היה כל אחה"צ בודד בבית, עד שהחליט ללכת לפנימיה בכתה ח', ומאז הוא כוכב חברתי. אני מאמינה שיש ילדים שצריכים את השקט של הבית, אבל חושבת שזה גם גובה מחיר מן ההורים, כאשר ילד כזה, שיש לו "רעיונות מקוריים" (ומסוכנים) נשאר לבד בבית. מצד שני, היו תקופות שגם לא היה לי כסף לשלם על "יום לימודים ארוך" שהנהיגו אצלנו, ולכן העדפתי שהילדים שלי יחזרו הביתה בצהריים. אם הבנתי נכון, הרעיון של דו"ח דברת הוא לאפשר לכל הילדים להשאר אחה"צ בבית הספר, לספק להם ארוחה חמה ומסגרת בטוחה ונעימה להכנת שעורי בית וחוגים. היות שבדו"ח היו אנשי כלכלה (דברת הוא מליונר, כידוע), אני בטוחה שחישבו גם את העלות של העסקת מורים או מבוגרים אחרים בבית הספר אחה"צ. ההתרשמות שלי, מקריאה שטחית ביותר של הדו"ח, שרוצים להאריך את זמן השהות של הילד והמורים בבית הספר, אבל לא להמשיך את המסגרת הלימודית, אלא ליצור מסגרת יותר חופשייה אבל עם גבולות אחה"צ, כדי לאפשר לכל ההורים העובדים לסיים בראש שקט את יום העבודה שלהם. אני מתרשמת שההתנגדות לדו"ח נובעת מפחד משינוי, בעיקר מצד המורים שמורגלים למסגרת הנוכחית (שלא סיפקה גם אותם).