יום לימודים ארוך

virlomi

New member
אני חושבת שכן ליום חינוך ארוך

אולי קודם לקחת שנתיים להשלים תשתיות . ואז יום חינוך ארוךץ אני חושבת שאחרי אחת ץ לא חייבים שיעורים סטנדרטים אלא לאפשר אווירה חופשית יותר- כמו צוהורון וחוגים. אולי צריך לשקול לאפשר להורים שכן נמצאים בבית (זה המיעוט) לקחת את הילדים מוקדם.

לפי מה שהבנתי מפורום חינוך בYNET

הארכת משרד החינוך היא ש 20% מההורים לא מעונינים. מדובר איפה במאות אלפי תלמידים.

20% מההורים על פי סקר משרד החנוך

אינם מעוניינים ביום שהייה ארוך בבתי הספר. לאור העובדה שלימור לבנת כבר "תיקנה" ציוני הישגים ממוצעים בסטיה של 17% אני מניחה שמדובר לפחות ב20% מהנשאלים בסקר. 20% מהאוכלוסיה ,אינו אחוז זניח כל כך-אי אפשר להתעלם מצרכיו,רצונותיו, תפיסת עולמו.וראייתו החינוכית (חשובים לפחות כמו המיגזר החרדי שקיבל "פטור" מתוכנית הליבה וימשיך לגדל אזרחים לא פרודוקטיבים הנופלים לנטל כלכלי על כלל האוכלוסיה ). מעבר לכך- בואו לא נהיה נאיביים. יום למודים בין השעות 8.00-16.00 אינו יום למודים ארוך- כפי שנקרא תחילה, שכן משרד החנוך מהר מאד הבין שכאשר הוא מקצץ שעות יום הלמודים לא יהיה ארוך יותר (למשל בתיכון ,היום ילד יכול ללמוד 41 שעות מקסימום, ואחרי דוברת רק 30.. שיטה מעניינת להאריך). אז משרד החנוך וצוות יחצניו החליט לקרוא לכך יום למודים מלא כלומר- מה שהיום, אתמול, לפני עשור- ילדינו למדו, אנחנו למדנו היה יום למודים "חסר" כי משום מה דווקא ביום לימודים "חסר" או "ריק" זה הצליחו ההישגים של תלמידי המדינה להיות גבוהים יותר. ואני קוראת לזה "יום שהייה ארוך" כי- זה מה שזה הרבה שעות ללא תוכן ללא שעות הוראה ללא תקציב ללא אמצעים סתם שהייה. ויחד עם זאת, בהחלט מקבלת את הצרכים השונים של אוכלוסיות שונות- חושבת שיש לאפשר להורים שמעוניינים, להשאיר את הילדים בבתי הספר, במעין מועדוניות, צהרונים וכו. אבל לא מוכנה לקבל את הכפייה. אם דובר משרד החנוך עונה להורה- כי ילדו שיש לו מחשב בבית, ויש לו ספרים בבית לא ירוויח כלום משהייה נוספת בבית הספר , אז מדוע עליי להשאיר את ילדיי? יו"ר צוות היישום אומר "לא ירוויח"- אני אומרת "יפסיד". נ.ב. לכל מי שחושב שיום השהייה הארוך יהיה חינם, רצוי שיתנער מהנאיביות שלו, הוא יהיה חינם באופן בסיסי למעט אוכל, השתתפות הורים בחוגים בסיסיים, ואז יתחיל הלחץ להכניס מבחר עשיר יותר של חוגים, איכות טובה יותר - ושלא יהיה למישהו ספק -מי שישלם אלו ההורים. בכסף הזה- אני מעדיפה שהילדים שלי יאכלו מה שאני מעוניינת שיאכלו לצהרים, ובעיקר יבלו באופן שאני (והם) מעדיפים.

zivadina

New member
יום לימודים ארוך

אני חייבת לציין שתי הסתייגויות לפני שאביע דעה: 1. לא קראתי באופן מפורט את דו"ח דברת, אלא בשטחיות רבה 2. הילד הצעיר שלי איננו בעייתי מבחינה התנהגותית והוא כבר בן 12 עכשיו תבינו למה לא הרגשתי דחיפות לענות. בכל אופן, בעבר היה לי ילד בעייתי שהוצאתי אותו מן הצהרון בגן, כי הם לא הסתדרו אתו וכי הוא לא אהב להיות שם. הילד הזה אהב מאוד להיות בבית ונהנה מן השעות של האינטימיות והשקט בבית עד כתה ז', וגם לא התמיד בחוגים, כך שהוא באמת היה כל אחה"צ בודד בבית, עד שהחליט ללכת לפנימיה בכתה ח', ומאז הוא כוכב חברתי. אני מאמינה שיש ילדים שצריכים את השקט של הבית, אבל חושבת שזה גם גובה מחיר מן ההורים, כאשר ילד כזה, שיש לו "רעיונות מקוריים" (ומסוכנים) נשאר לבד בבית. מצד שני, היו תקופות שגם לא היה לי כסף לשלם על "יום לימודים ארוך" שהנהיגו אצלנו, ולכן העדפתי שהילדים שלי יחזרו הביתה בצהריים. אם הבנתי נכון, הרעיון של דו"ח דברת הוא לאפשר לכל הילדים להשאר אחה"צ בבית הספר, לספק להם ארוחה חמה ומסגרת בטוחה ונעימה להכנת שעורי בית וחוגים. היות שבדו"ח היו אנשי כלכלה (דברת הוא מליונר, כידוע), אני בטוחה שחישבו גם את העלות של העסקת מורים או מבוגרים אחרים בבית הספר אחה"צ. ההתרשמות שלי, מקריאה שטחית ביותר של הדו"ח, שרוצים להאריך את זמן השהות של הילד והמורים בבית הספר, אבל לא להמשיך את המסגרת הלימודית, אלא ליצור מסגרת יותר חופשייה אבל עם גבולות אחה"צ, כדי לאפשר לכל ההורים העובדים לסיים בראש שקט את יום העבודה שלהם. אני מתרשמת שההתנגדות לדו"ח נובעת מפחד משינוי, בעיקר מצד המורים שמורגלים למסגרת הנוכחית (שלא סיפקה גם אותם).

לא הבנתי מדבריך האם לדעתך יש לכפות

על הורים שלא מעונינים ביום חינוך ארוך ומעדיפים למשל שהילדים יהיו אצל הסבא והסבתא להישאר בכל זאת להישאר עד ארבע. כמו כן המטרה של דוח דברת זה להעלות את ההישגים הלימודיים.

לורליי43

New member
התנגדות ההורים לדו"ח (גם לך היתה

נטיה להתעלם...), שונה מהתנגדות המורים. לדו"ח דוברת יש לפחות שתי בעיות קשות מבחינתי. הראשונה תקציבית. הדו"ח נראה כאילו נכתב בלי שאף אחד מהוגיו בקר בבית ספר בארץ ישראל לאחרונה. כדי להגשים את שאיפות הגבוהות שהועלו בו, בתי הספר זקוקים לשדרוג מבני כזה (חדרי השרותים היום זו זוועה בריאותית), שאני לא רואה איך זה בכלל יכול להיעשות במסגרת חסרים תקציביים קבועים במשרד החינוך. בעקבות הבעיות התקציביות הקשות, כבר עכשיו מתפשרים במשרד החינוך ובמנהלת יישום הדו"ח ועושים קיצורי דרך שהופכים את הדו"ח לקטסטרופה חינוכית. ובמקום ראשון מבחינת ההתפשרות- מספר הילדים בכיתה- אין אפשרות תקציבית להוריד אותו. הבעיה השנייה היא, כפיית יום לימודים ארוך על כלל האוכלוסייה. למרות המלל על טיוב החינוך, ועד כמה חשוב יום הלימודים הארוך לתפארת התלמיד הישראלי, עולה תמונה שונה לגמרי מתשובות כוח היישום של דו"ח דוברת. במסגרת תשובות לשאלות בנושא, בפורום של משרד החינוך, ברור שאחר הצהריים יוקדש לפעילות "משמרת". הילדים יאכלו (בכיתות 40 התלמיד שלהם), ילכו לחוג (מה שכבר קיים היום במסגרת בית ספרית למי שרוצה) , יוכלו לעשות שיעורים וזהו פחות או יותר. אני לא מעוניינת בשמרטף הזה- זה נראה לי לא נוח, לא מועיל ואפילו מזיק. מצד שני, אני מבינה את הקסם שיש בצהרון חינם הממומן על ידי המדינה ואין לי רצון לגזול אותו מההורים האחרים שמעוניינים בו.

papylove

New member
דו"ח דוברת

אני כאם לילדים הן ביסודי והן בחטיבה וגם כאמא עובדת בשעות הצהריים אני בבית (בערך באותם השעות של הילדים לעיתים מעט יותר מאוחר מהם) ואין לי שום בעיה שיהיו בבית בשעות הצהריים.אבל הרעיון של הדו"ח יכול להועיל לילדים רבים ואולי גם לבת הקטנה שלי שהיא כרגע בכיתה ב' וגם add הילדה צריכה מסגרת גם אחרי שעות הלימודים. למרות שגם בבית אנו משתדלים ליצור אווירה של מסגרת (שהיא זקוקה לה כל כך) אך לא תמיד זה קל ועוזר הדבר. פעמים רבות אני נתקלת בחוסר אונים של הילדה בבית דבר שאינו מתבטא במסגרת הבית סיפרית או אפילו כאשר היא בין החברות אחר הצהריים. בהחלט הילדה זקוקה תמיד לאנשים מסביבה כדאי לאסוף את כוחותיה ולתפקד אפילו בצורה מינימלית. במקום מגוריי כמה הורים מהכיתה של הילדה ארגנו מין "צהרון" לילדנו אשר במילא הם חברים בין כתלי בית הספר והן אחרי הצהרים. במשך חמישה ימים בשבוע כל אמא מארחת את הקבוצה אחרי שעות הלימודים. הילדים מגיעים לבית החבר, מחליפים בגדים, אוכלים ארוחה חמה, נחים , משחקים ואף מכינים שיעורים ביחד. לרוב הם מספיקים לסיים את כל המטלות. כאשר אין שיעורים או יש מעט מאוד יש להם זמן רב למנוחה ולמשחק וגם לחזור על החומר הנלמד. אני כאמא לילדה עם הפרעת קשב נדהמת כל פעם מחדש איך לילדה יש את הכוחות והמוטיבציה כל פעם מחדש למפגש הקבוצתי מחדש ואני משארת כי גם בבית הספר הילדה תרגיש בטוב יש לציין כי הילדה אוהבת מאוד את מסגרת הבית סיפרית. אם כל זאת אני מבינה כי ישנם ילדים כי מסגרת ארוכת היום לא מתאימה לכל ילד וישנם הילדים שצריכים את המנוחה וההתבודדות של הבית לאחר סיום הלימודים. אבל אם נסתכל על מדינות רבות בעולם המודרני כמו בארה"ב או במדינות רבות בארופה גם שם ישנם ילדים רבים במגוון צורות אבל שם בכלל לא נשאלת השאלה איזה יום לימודים יהיה? הדבר מובן להם כי כאשר הילד מגיע למסגרת גן חובה, בית ספר המסגרת היא ארוכה רק אצלנו במדינה אפשר להגיד "מפונקים"

לורליי43

New member
יום ארוך בארץ

בכמה מדינות בעולם יום לימודים ארוך הוא משעה 08:00-16:00?

תראי לימוד בבית ספר זה לא שירות

בצה"ל. מטרת דוח דברת לשפר את ההישגים הלימודיים . כבודקים את ההישגים הלימודיים משתכלים על ממוצע הציונים. הממוצע הציונים בישובים שאת ציינת עלה על הממוצע בשאר הארץ? לפני שאת קופצת לשאר העולם כדאי להזכיר כי במספר ישובים נוסה יום חינוך ארוך ומה לעשות רק בחלק קטן הוא הצליח. את מוזמנת לקרוא את דוח פרופ' דוד גורדון . ניתן למצוא את הדוח באתר משרד החינוך וניתן לקרוא על הממצאים בכתבות שפורסמו(חפשי לפי דוד גורדון)

zivadina

New member
תגובה להתנגדות ההורים

אינני מרגישה שאני יכולה להכנס לפרטים, כי לא חקרתי את הנושא לעומק. אני מניחה (האם זאת תמימות?) שהדו"ח לא רק כתב המלצות חינוכיות, אלא גם הציע דרכי מימון ליישומן. בניגוע להכרח להשאיר את הילד אחה"צ, ייתכן שיש מקום לתת לכל הורה להחליט אם ילדו יישאר או לא. כאמור, לי זה לא משנה, ולכן אינני חושבת שאני זכאית להחליט במקום הורים שההחלטות האלו משמעותיות מאוד עבורם.

לורליי43

New member
שימי לב באיזו חד צדדיות את נוקטת

את לא רוצה להחליט עבור הורים, אבל את מתעלמת מההורים שרוצים להחליט עבורם כן לקיים יום לימודים ארוך.

לורליי43

New member
ולגבי דרכי המימון

ההנחה שלך באמת תמימה. אין להם כסף, והם משמיטים בביצוע המון דברים. היה פרסום גדול בעיתון למשל לגבי מי יתקצב את השמירה הבטחונית בבתי הספר. הם העדיפו לגלגל את זה לפתח דלת המשטרה. אין להם כסף- אז ילדי ישראל יאלצו להשאר 40 ילד בכיתה וזו למרות ההמלצה בדו"ח לצמצם את מס' התלמידים. אם יש לך סבלנות תכנסי לפורום שאלות ותשובות. אם לא את מוזמנת לקרוא את התקציר באתר ההתארגנות

תמי52

New member
אם המטרה זה לאפשר להורים לסיים

בשקט את יום העבודה, מה ההיגון בכפייה על הורים שדווקא השארת הילדים שלהם בבית הספר לא מאפשרת להם רגועים?

אני כן נכנסתי לפרטים

קראתי את רוב הדו"ח(חוץ מהחלק העוסק בשכר המורים) הדו"ח ברובו לא עוסק בהמלצות חנוכיות, אלא אירגוניות. הדו"ח לחלוטין(!!!) לא הציע דרכי מימון(למעט 2 נושאים-בינוי חדרי עבודה למורים על חשבון המרחב הקיים בבית הספר , ובינוי תוספת חדרי שירותים,גם זה לא בתור תנאי מחייבת לפני התחלת הרפורמה ...) לא מיזוג, לא חדרי התעמלות, לא פינות צל, לא פינות רגיעה, לא קפיטריה או פינת אוכל, אפילו לא אחות במשרה מלאה, או פסיכולוג, או כל מיני "אלמנטים" שהם בסיס למערכת שהייה של שעות רבות. יתרה מזאת, נכחתי בישיבת ועדת החנוך של הכנסת האחרונה(28.3) ובו בריש גלי הוסבר לח"כ יולי תמיר ששאלה שאלות כמו" יופי של תוכנית לפעילות חברתית והעשרה וכו...- איפה הרישום לתקציב?" ונענתה בתשובות מעורפלות שכן משרד החנוך עם הדוח היפה- אפילו לא החל לחשוב על תקציב לטובת העיניין. הדו"ח מלא ססמאות("בית הספר יהווה בית חם" ו" פעילות העשרה -חברתית תתקיים בבית הספר" ) נטול כל אלמנט תקצובי... יתרה מזאת, לא מצאו כל התייחסות לילדים עם קשיי קשב. תשובת הועדה" לא דנו בנושא" כמו שלא דנו בנושא ילדים רגישי גלוטן, הכנות לשבת במשפחות שומרות מסורת, ועוד ועוד נושאים ארוכים. ולשאלתך- כן זו תמימות זו הרבה תמימות. את רוצה לקרוא קצת, אם לא את הדו"ח לפחות שאלות שעלו, סוגיות,תגובות-את מוזמנת להרחיב את הידע שלך. גילוי דעת נאות: הח"מ פעילה ב"הורים נגד חובתיום למודים ארוך.

צונמית

New member
אני בעד - זכות בחירה../images/Emo70.gif

מי שלא מעוניין להשאיר את ילדיו עד שעות אחה"צ (למשל אני ומסיבות רבות) - שלא יכפו עליו באמצעות חקיקה!

למעלה