יום כיפור

BellA עלמה

New member
יום כיפור

מה אתם עושים? יום רגיל של DVDו מחשב יום של צום חשבון נפש ובית הכנסת?

לקשמי

New member
בשנים האחרונות

התוודעתי לקדושה של היום הזה. בשנתיים-שלוש האחרונות הייתי בבית כנסת ביום כיפור וצמתי. אני לא בטוחה שאעשה את זה גם השנה אבל זה בטח יהיה גם יום של חשבון נפש. אין הרבה הזדמנויות אחרות כאלו, מלבד יום כיפור. אני חושבת השנה ללכת לבית כנסת רפורמי, בעל גישה פתוחה יותר שאני חושבת שיותר אתחבר אליה. אבל בית הכנסת הרפורמי היחיד שאני יודעת עליו באזור שלי, די רחוק ממני, אז נראה אם יהיה לי מספיק כוח ללכת לשם...

עד לפני מספר שנים-

יום של צום וחשבון נפש, בשנים האחרונות התרחקתי מאוד מכל הקטע של דת ומסורת. מסכנה אמא שלי, היא תהיה היחידה שצמה בבית, ואני שלפחות הייתי זאת שלא אוכלת לידה ומשעשעת אותה בזמן שהיא צמה בכלל לא בבית ביום כיפור, אלא עם החבר.

200611

New member
אף פעם לא הצלחתי ממש לצום

איך שהוא אני לא מתחבר לכל החשבון נפש והצום וכל הענין. הסבאים שלי שהיו דתיים אדוקים (לאחד היה בית כנסת פרטי) ודאי מתהפכים בקברם לנוכח הנכד הסורר (מאוד).

BellA עלמה

New member
אני צמה כרגיל

והולכת לבית הכנסת של דוברי אנגלית אורטדוקסי אני ודת די אמביבלנטית חונכתי בבתי ספר דתיים אבל היחס שלי לדת די מרוחק בגלל כל מיני ניסיונות לא נעימים בעבר. יום כיפור בערך הדבר היחיד שנשאר לי בדת. אבא שלי צם "קטע בריאותי" אמא שלי לא

magenta73

New member
יום כיפור -

בדרך כלל עם חברה טובה, או הפעם - עם בחור...אולי, נראה. סרטי פולחן, שבמקרה הכינותי מראש. (רק כאלה שיודעים בעל פה!). פופקורן. ארוחה טובה. וטיול בתל אביב עם הכלבה. נורא כיף, לטייל ברגל, בערב ככה.

thankful

New member
הסרטון מצא חן בעיניי

כל הכבוד על ההשקעה הפלאשית ! (תוכנת FLASH) גם היצירה הזו שמתנגנת ברקע , "סונטה לאור הירח" , יצירה יפה מאד ... ליאור .

למעלה