יום כיפור

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
יום כיפור

הממ מעניין אותי לדעת מה חברי הפורום הנכבדים חושבים על יום כיפור
האם אתם צמים, נוסעים על אופניים או אולי צמים ונוסעים על אופניים?... אחרי שתגיבו, אוכל להגיד לכם מה אני עושה ביום כיפור. מי שמכיר אותי כבר יכול לנחש...

FuxPavel

New member
מכין על האש שוק חזיר בבני ברק?

סתם
אני יושב וחושב וגולש, עוד לא החלטתי אם לצום.

תמיר1991

New member
אנ לא סגור, סביר להניח שביום עצמו

אצום. אצלנו אין מחשב וחשמל ביום הזה, ואני מכבד את אמא שלי ולא אפר זאת. אני לא יודע אם אצום, בבית הכנסת כנראה לא אהיה ומה שבטוח זה שאני אבלה שעות עם יחידות האוניברסיטה
תמיר.

Fleddermaus

New member
כפייה-אולי. חרדית-לא.../images/Emo119.gif

הרבה מאוד אנשים, גם חילונים גמורים, צמים ביום כיפור ולא רואים טלוויזיה. יום אחד, ויש ערוצים זרים שכן משדרים... אני, רפורמי כופר שכמותי, מתכוון לצום, רחמנא ליצלן.

לעומרי שלום

נכון יש חילונים שצמים זה לא אומר שכולם. זאת כן אשמת החרדים אם היה רישיון הייתי גם נוסע מבחינתי יום כיפור זה יום רגיל, רק שיש לי חופש. אני מצפה שכל הערוצים ישודרו כרגיל. זאת כן אשמת החרדים אחרת הם יחרימו את הטלויזיה או שהרב יוסף יתקוף אותם

FuxPavel

New member
ומה עם הכפייה של ניצולי השואה?

שבגללם אתה צריך לעמוד דום בצפירה ובכל הערוצים משודרים תוכניות עצובות ולא שידורים רגילים ?

לפבל שלום

ביום השואה אני מצדיק את העובדה שאין שידורים רגילים. יש לי הערכה רבה לשואה ועלינו להראות תוכניות עצובות על מנת לזכור ולהסביר על האסון הכבד ביותר שלנו בהיסטוריה. על אותו משקל גם הצפירה עלינו לעמוד על מנת לתת כבוד לניצולים ולהראות הזדהות עד כמה שנוכל, במקרה זה אין כפייה עובדה שהחרדים שכנראה אינם מייחסי חשיבות לשואה לא עומדים בצפירה

skywalker 8

New member
זה לא שהם לא מייחסים חשיבות.

פשוט יחסם בעניין זכר השואה הוא בדרך אחרת ולאו דווקא עמידה בצפירה.

לסקיווקר שלום

לחרדים אין ערך לשואה עצם העובדה שהם לא עומדים בצפירה היא רק אחת הדוגמאות לחוסר אכפתיות. לפני 4 שנים עובדיה יוסף אמר בערוץ 22 שהיטלר היה שליחו של האל אני לא מוכן לקבל דברים כאלו. כמו כן חרה לי על כך ששאר החרדים ששמעו את נאומו לא התנגדו לדבריו

השואה

הסיבה היחידה להתנהגות החרדים לגבי השואה וכן הלאה היא בגלל היות הרב איש דת חשוב לחרדים ואני די בטוחה שהוא עושה לכל החרדים שטיפת מוח אבל אני יכולה לומר שיש לי משפחה חרדית מצד אבא והם מכבדים את האנשים שהיו בשואה ואת אלה שנרצחו שם בדם קר ולמה זה, כי סבי וסבתי חיו בתקופה הזאת מזל שהצליחו להינצל ולכן יש למשפחה החרדית שלי כבוד מאוד גדול אז שלא תגידו כל החרדים.

ליעל שלום

זה שלרב יש בעיני החרדים משמעות רבה לא אומר שהם צריכים אוטומטית להסכים עם כל משפט שהוא אומר. במקרים כמו אלו הם היו צריכים לגנות את עובדיה יוסף אפילו אחד מהחכ"ים החרדים אך הם לא גינו אותו. יש מעט חרדים שמכבדים את השואה, מתגייסים ועובדים אולם אז שאר הקהילה מנדה אותם, נכון לא כל החרדים אמנם ניתן להגיד רוב החרדים. גם המשפחה שלי ניצולת שואה וזה מוסיף לכבוד שיש לי לגבי השואה למרות שגם ככה יש לי כבוד ואני בטוח שלכל ישראלי שפויי יש כבוד לשואה

tapr

New member
לא מסכים.

כשהרבובדיה אומר ש"היטלר שליחו של האל" הוא אומר את המובן מאליו מבחינתו ומדגיש את המצוי (לכאורה, כמובן). זאת מכיוון שמבחינתו כל דבר בא מן האל ("הכל ידוע והרשות נתונה")... חוץ מזה, הוא בור מטומטם. בנוגע לעמידה בצפירה, אני חושב שהסברתי את הנושא בעבר. למיטב הבנתי, החרדים לא עומדים בצפירה אך ורק מכיוון שזה מבחינתם מנהג גויים, ולא בשביל לפגוע או בגלל שהם מזלזלים בשואה. מנגד, הם כן עושים משהו אקטיבי מבחינתם התואם את ערכיהם ואת מסורתם - תפילה. הם מתפללים למען נשמות הנרצחים בשואה, או משהו בסגנון (אני לא מבין בזה עד כדי כך)... יש לזכור שקהילות חרדיות שלמות נכחדו בשואה, ואני בטוח שגם רבים מהם קרובי משפחה של חרדים בארץ. נוצרה סטיגמה כלפי החרדים בנושא בגלל מספר אמירות אומללות שאולי חלקן נתפסו מחוץ לקונטקסט, ובגלל התחושה שאי העמידה בצפירה היא העלבה מכוונת כלפי זכר השואה. לאור הדברים לעיל, ששמעתי במספר מקומות, אני מאמין שהסטיגמה לא נכונה.

לטל שלום

יש גבול להגיד על כל דבר שהוא מהאל. כמו שרשמת עובדיה יוסף הוא סתום וכל משפט חדש שיוצא מפיו רק מדגיש את העובדה שיש לו איי קיו דו ספרתי. בקשר לחרדים שנרצחו בשואה מספרם עמד בערך על 2 מיליון (אני מחשיב את הדתיים והמסורתיים עם החילונים) באותה תקופה התחיל תהליך של יציאה בשאלהאך לא חשוב כמה נרצחו חשוב שהשואה אמורה לאחד את כולנו לפי התנהגותם של החרדים המשפט של עובדיה יוסף ואי עמידתם בצפירה מראה על חוסר כבוד והתפילות שלהם לא עוזרות לנו או לנרצחים

ליעל שלום

נכון אמרת לי שהמשפחה שלך זה משהו מיוחד ולכן אני תומך בהם. הם באמת מיוחדים לצאת נגד שאר החרדים ולהיות נאמנים למדינה זה מעשה שראויי להערכה. אולם כשאני אמרתי את דברייי על החרדים זה לא היה על משפחתך זה היה על רוב החרדים, יש עוד משפחות כמו משפחתך אולם הם מיעוט רוב החרדים חיים על חשבון המדינה

אינני רואה כל הגיון בצום של חילונים

כל עוד הם אנשים חילונים ולא מקיימים מצוות. קשה להבין את התפיסה שאומרת שאני צם בשביל להוכיח למישהו שאני יהודי לא פחות טוב. הרי היהדות זה לא רק מצוות דתיות אלא עוד הרבה דברים אחרים. להיות יהודי אין פירושו להיות יהודי דתי.

tapr

New member
האם זה כך?

קודם כל, אני לא צם, בלשון המעטה
אני לא חושב שהצום מתכם במצווה דתית או ברצון להראות שהצם הוא "יהודי טוב", כמו שברית מילה או בר מצווה לא נעשים דווקא במובן הדתי. החיבור למסורת היהודית, שחלקה גם מצוות דתיות, לא סותר חילוניות גמורה או גורר איזשהו תסביך נחיתות מול רבנים לובשי שמלות למיניהם. ובכלל , זה לא הגיוני, הרי כמה אנשים נחותים מהם כבר יש?

ברית מילה בפירוש מצווה דתית

אני יכול להבין אדם שצם מסיבות בריאותיות אבל איזה הגיון יש לצום לאדם לחילוני שנוסע בשבת, אוכל לא כשר וכו'.

למעלה