יום כיפור

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

אשרת

New member
לא הכל שחור או לבן.

אנחנו פשוט בוחרים את מה שאנחנו רוצים לקיים ואת מה שלא. וכמו שנאמר פה, מעט חיבור למסורת על ידי חגיגת החגים או צום לא הופכת אותנן לפחות חילוניים.

ביום כיפור

אני בוחר שלא לצום, על אף שחלק מחברי משפחתי כן צמים. אני בדר"כ מבלה את היום בקריאת ספרים או נוסע עם חברים באופניים למחוזות רחוקים. עם זאת, אני חושב שהציבור החילוני מכבד את משמעות החג כלפי הציבור הדתי בכך שכמעט אין מכוניות על הכביש, למרות שאין חוק המורה על כך. וטל, ממש אין בעיה לנחש מה אתה עושה

Sashka7

New member
אאא אני ביום כיפור הזה

כנראה שלא אצום... עדיין לא בדיוק החלטתי אבל מה שבטוח זה שאני אוכל ואדליק כל דבר, אני לא אוהבת לנסוע באופניים או משהו אבל... יש מצב שאני אצא לטייל עם חברים שלי בערב ולמחרת בבוקר אני אנוח ואלמד או משהו...
אצלך טל ממש לא קשה לנחש מה אתה הולך לעשות ביום כיפור. בטוח לא תצום! נראה לי שתשב ותשתה הרבה בירה ותוכל הרבה
בשר...

אנדרי ז

New member
זה מה שעושים בכל יום חול

אם כבר מדברים על מסורת רבת-שנים של יום כיפור: וידאומט כמובן!

JeeChan

New member
אני צם ובדרך כלל קורא ספרים

אסור לי לגעת במחשב באותו היום.

אשרת

New member
אני...

אני כנראה באמת אמשיך עם המסורת מבית הורי למרות התנגדותו של בעלי, ואמשיך לצום ולקבור את עצמי בחדר עם ספרים :) צום קל!

יום כיפור

אני אישית לא צמה ביום כיפור אבל נותנת כבוד לאחרים שצמים ואני לא אבוא ואוכל להם מול הפרצוף הרי גם יש לי כבוד למשפחה שלי כי הם צמים יעל

לא צם

היות ומדובר במצווה דתית ואינני נוהג לקיים מצוות דתיות. אני מכבד את אלה שבוחרים לצום ומן הסתם לא אעשה דברים שיפגעו ברגשותיהם.

לא צם

מפריע לי שמישהו כופה עלי את יוה"כ המעצבן הזה. מה שכופים עלי- מעצבן אותי וגורם לי לשנוא את כל הרעיון המוזר הזה של יום צום ככפרה על חטאים?הכי מרגיז שבכניסה לקניון רמת-אביב היום ניצלו כמה דוסים את היום וקראו לאנשים לעשות כפרות עפ תרנגול על הראש.מה היו עושים אם הייתי נכנס למאה שערים וקורא לגרים שם לאכול עימי ביום כזה?

למעלה