יום כיפור וספורט

rapgamer4ever

New member
צודק, טעות שלי

אני לא אומר את זה בציניות- ראיתי בך מישהו כמוני שמאמין במשהו, לא לקחתי בחשבון את זה שאתה לא "מאמין" אלא "בטוח בלי כל ספק".

ikrmr

New member
לא שייך שהחוקים לא נכונים לך, הם מיסודות הדת

בס"ד אתה חילוני גמור שלא מאמין בבורא עולם, אז ברור שהחוקים האלו לא נכונים אצלך. אך במסורת היהודית, דברים כמו צום כיפור והיותו של בית התפילה היהודי כמקורי ולא עם חיקויים לבית תפילה של דת אחרת, הם מהיסודות הבסיסיים של הדת היהודית (לצד שבת, כשרות, דיני אישות, אבלות וקבורה יהודיים, חמץ בפסח ושמירת ימי הקודש והמועדים האחרים שבלוח העברי)

rapgamer4ever

New member
דוקא זה בכלל לא ברור

למה החילונים הם היחידים שרואים ברפורמים זרם של היהדות? יסודות בסיסיים זה כראות עיניו של האדם. להגיד לך את האמת? אם אלוהים קיים לדעתי הוא שם בצד את כל הקטע של צומות ותפילות ומייחס חשיבות רבה הרבה יותר ליחסים בין אדם לאדם. זו דעתי, כי לדעתי זה מה שנכון וצודק ואם אלוהים קיים הוא אמור להיות נכון וצודק. לדעתי בסיסי וחשוב הרבה יותר ביהדות להתנהג כמו בנאדם מאשר לשמור כשרות. זו הפרשנות שלי למה שראיתי. זכותך לפרשן את זה אחרת, אבל אתה לא יכול לפסול משהו על הסף (הרפורמים כזרם ביהדות) על סמך זה שהם מתנגשים באמונות שלך. זו לא עובדה, רק דעתך. אל תשכח את זה.

ikrmr

New member
עדיין צומות ותפילות הן מיסודות הדת

בס"ד אך גם היחסים בין אדם לחברו הם חשובים בדת, רק שלא מעט מהחוקים האלו אפשר להבין באופן הגיוני ללא הדת, רק שבדת יש פרטים רבים בנושאים אלו כמו הלכות גניבה וגזילה, הלכות לשון הרע וכו'. וכדי ללמוד על חשיבו היחסים בין אדם לחברו ביהדות די אם אזכיר את דברי התלמוד שחורבן בית המקדש השני בא כעונש על שנאת חינם והיא שקולה כנגד גילוי עריות, שפיכות דמים ועבודה זרה שהן הגורמים לחורבן בית המקדש הראשון לפי הכתוב בתלמוד.

מנחם לס

New member
מה עדיף? רפורמי או חילוני לחלוטין?

יהודי רפורמי הולך בימי ששי והרבה פעמים ביום שבת בבוקר לביה"ס. אצלנו אין עוגב (אני חושב שברוב בתי הכנסת הרפורמים אין עוגב, אבל מה משנה כלי הנגינה?) אלא החזן לפעמים מנגן בגיטרה עם שירת תפילתו, ויש לנו מקהלה השרה את התפילות מספר התפילה לנגינת פסנתר . תענוג לשמוע את המקהלה שרה "אין כאלהינו" או שירים אחרים. ביום א' האחרון באנו איזה 25 איש מה-MEN'S CLUB ובנינו סוכה גדולה בה ישתמשו ילדי בית הספר העברי בביה"כ משך כל חג סוכות (שם לומדים בחול המועד). אז תגיד לי, מה עדיף לעתיד היהדות? יהודים רפורמים כאלה או יהודים שלא ראו את הבפנים של בית כנסת אולי מעולם!

rapgamer4ever

New member
היהדות היא לא יישות משל עצמה

ולכן אין דבר כזה "עתיד היהדות", אלא רק עתיד היהודים. לדעתי האישית החרדים בארץ הפכו את היהדות לא לדת אלא לכל החיים וזה שלילי לגמרי ועיוות כוונת המשורר. כמו כן לדעתי הרפורמים עושים לעצמם הנחות שלא לדעת המשורר- אם אתה מאמין שאלוהים רוצה שתצום ביום כיפור למה אתה לא צם ביום כיפור? עדיף ליהודים לעשות את מה שיעשה להם טוב, לאו דוקא לשמור על המסורת והצוויון היהודיים שעוותו כבר מזמן. אני לא חושב שאני יהודי פחות טוב מאף אחד למרות שאני חילוני גמור ואפילו לא מאמין באלוהים. לדעתי הכי טוב זה לשמור על המסורת הכי בסיסית- ברית מילה, בר מצווה, ליל סדר. מעבר לזה איש איש ואמונתו. זה לא אומר שהוא פחות יהודי.

ikrmr

New member
היהדות במקורה היא דת לכל חיי האדם ולכל מעשיו

בס"ד היהדות כפי שהיא מתמיד היא דת המנחה את האדם היהודי בכל פעולה שהוא עושה מאז שהוא מתעורר ועד שהוא ישן ובכל ימי חייו. למשל, בכל דיבור שהוא מדבר עליו להיזהר מלומר מילים גסות, ניבולי פה לשון הרע; בכל עסק ומסחר שהיהודי מבצע, עליו להיזהר מלעבור על איסורי גזר וריבית וכו'; כל מעביד יהודי צריך להיזהר שלא לנצל את עובדיו ולתת להם תאים הולמים. וישנם עוד דוגמאות רבות. התורה היא תורת חיים ותורת נצח, והיא דרך החיים של היהודי.

rapgamer4ever

New member
"היהדות במקורה"?

נכון, היא מנחה את האדם כל הזמן. אבל היא לא החיים שלו ולא לשם כך הוא חי. הוא נועדה לשפר לו את החיים וגם לסובבים אותו וליצור עולם מוסרי יותר. היום זה לא כך בהרבה מקרים. תורה היא לא דרך החיים של היהודי. אני יהודי בדיוק כמוך והתורה בקושי משפיעה עלי. התורה היא דרך החיים של הדתיים הקיצוניים. וגם לא תמיד היא אלא איך שהיא מפורשת ע"י רבנים בשר ודם.

ikrmr

New member
התורה היא דרך החיים למי שמאמין בה

בס"ד וברור שאלה שיפרשו את התורה הם הרבנים שהם המומחים לענייני הדת, והתורה ניתנה מה' במיוחד בצורה כזו, שיהיה צריך לפרש אותה כדי להבינה.

rapgamer4ever

New member
גם רבנים רפורמים הם רבנים

והם מבינים את זה שונה מהרבנים שלך אבל מלומדים לא פחות. וזה מעביר הכי טוב את הנקודה שלי. מדובר בפרשנויות ולפי דעתי בלתי אפשרי וגם לא נכון לפסול על הסף כל מיני דעות שונות משלך.

rapgamer4ever

New member
באותה מידה

אני יכול לומר שהרבנים ה"רגילים" הם רבנים רק לאדם דתי ולכן במקרה שלי זה לא תופס. זה כבר קצת דמגוגי מצדך.

ikrmr

New member
כשרואים בדרך הרפורמים כפירה בדת ולא דרך דתית,

בס"ד אז רבנים רפורמים לא יכולים להיחשב רבנים באמת.

ikrmr

New member
לרבני הרפורמים אין ידיעת התורה כרבני האורתוד'

בס"ד גדולי הרבנים האורתודוקסים בקיאים עם הבנה בתנ"ך ופרשניו, במשנה ופרשניה, בתלמוד הבבלי ופרשניו, בתלמוד הירושלמי ופרשניו, בקבצי מדרשי ההלכה והאגדה ופרשניהם, בספרות ההלכה והפסיקה, בספרות השו"ת (שאלות ותשובות), בספרי המחשבה והאמונה, בספרי המוסר ועוד, ויש מהם הבקיאים גם בספרות תורת/חכמת הנסתר/הקבלה. תהיה בטוח שאף אחד מה"רבנים" הרפורמים אינו מגיע לקרסוליהם של גדולי התורה האורתודוקסים. ובנוסף גם ברמה של דוגמה ומופת לכל מידה טובה והתנהגות מוסרית ורגישות אנושית אין אף אחד מכל זרם שיכול לשמש כדוכמא ומופת לכך כמו גדולי הרבנים האורתודוקסים. רק כדוגמה אבי שלושה מקרים שהיו עם הרב גדליה ניימן שהיה משגיח בישיבה בת"א לאחר שעלה לא"י אחרי שניצל מהשואה: עוד במחנה בזמן שחרורו על ידי האמריקנים בחלוקת שוקולד על ידי החיילים האמריקנים, הוא אמר שאינו רוצה כיוון שהוא אוהב ראות אחרים אוכלים! כמובן שהייתה בעיה של כשרות, אך גם ללא הכשרות הוא לא היה אוכל כיוון שהוא נהנה לראות אחרים אוכלים, וזה היה חשוב לו יותר מההנאה שלו מאכילתו. בזמן שהיה משגיח בישיבה, נסע בהזדמנות מסוימת עם תלמיד לביקור חולים אצל תלמיד אחר. כאשר הגיעו לבית התלמיד החולה, אמר הרב לתלמיד המלווה שיעלה לבקר את חברו החולה וימסור לו רפואה שלמה גם בשמו (כלומר, בשמו של הרב) והוא (הרב) יישאר עם הנהג. כשחזרו לישיבה, שאל התלמיד המלווה, מדוע לא עלה עמו לביקור חולים. ענה הרב שאם היה עולה, ייתכן שגם הנהג היה עולה כדי שלא יישאר לבד במונית, ואז התלמיד החולה בוודאי היה מקבל בשמחה את רבו וחברו, ולא שם לב לנהג שהיה נשאר מבוייש בצד, ולכן נשאר במונית עם הנהג כדי למנוע את אי הנעימות שיכולה הייתה להיגרם לנהג. כאשר אושפז בבית החולים רצו מקוריו ומשפחתו להביא מאוורר כדי להקל עליו, אך הוא סירב, כי אז הרופאים והאחיות יחשבו שהוא חושב שהם לא עשו מספיק למענו. רמה מוסרית ועדינות נפש כאלו יכולים להיות רק אצל הרבנים האורתוקסים הממשיכים את המסורת הנצחית והאמתית של היהדות מדורי דורות. לא תמצא רמה מוסרית ורגישות אנושית כאלו אצל אף זרם אחר. ואלו היו כמה דוגמאות קטנות מרב אחד מסוים. אך דוגמאות מהסוג הזה ישנם בכל גדולי היהדות האורתודוקסית וחכמי ישראל שהאותודוקסים ממשיכים אותם שהיו לפני שהיו תנועות הרפורמה וההשכלה.

ikrmr

New member
הרפורמים מציעים חלופה לדרך האורטודוקסית

בס"ד לכן עדיף מהבחינה הזו חילונים שלא מציעים כל חלופה לדת היהודית. הבעייה עם שימוש בעוגב היכן שיש הוא לא בעצם כלי הנגינה אלא שזה בא כחיקוי לכנסייה הנוצרית. כמו שכבר אמרתי הבעיה היסודית ביותר שאת הדברים הבסיסיים של הדת היהודית הם לא מקיימים כראוי כקהילה (כלומר שחלק לא מקיימים, כמו למשל צום כיפור - זה אומר שאין אצלם חיוב לקיים גם את הדברים הבסיסיים של הדת היהודית, וזרם כזה לא יכול להיחשב כזרם דתי), וחמור מכל שגם מי שלא יהודי לפי ההלכה המקובלת מדורות רבים, נחשב אצלם כיהודי.

למעלה