יום כיפור וספורט

מנחם לס

New member
יום כיפור וספורט

קבלתי אתמול כמה וכמה מסרים לאימייל שלי עם תלונות והטפה על איך אני מעז לכתוב על המיאמי-נטס (וכמובן לחזות במשחק!) ביום כיפור (אצלנו היה 2 אחה"צ כשחזיתי במשחק וכתבתי לכם שהוא ב-ESPN). אז לכל מטיפי המוסר יש לי לומר רק דבר אחד: אני לא מסורתי אדוק אבל אני יהודי מאמין בנשמה. מה שלא הפריע לי אתמול אחרי המשחקלנסוע 7 מייל לבית הכנסת הרפורמי לתפילת "יזכור" ואז "הבדלה". ויום לפני נסעתי ל-"כל נדרי". אז אני נוסע ביום כיפור, חוזה בספורט ביום כיפור, צם ביום כיפור, וכותב ביום כיפור. אבל לפחות אני מתפלל "אל מלא רחמים...". 95% מחברי בארץ לא ניכנסו אפילו לבית הכנסת פעןם אחת מאז היו שם לבר מצווה. אז ישנן כל מיני דרכים להיות יהודי! אגב, התפלאתי מאד שכתבתם שהמשחק היה "שעמום אחד גדול". זה היה משחק דומה לאול-סטאר בו הכל הולך ומשחקים כמו ב-EXTREME BASKETBALL אבל "משעמם"? היו שם כמה דברים ניפלאים, ומטרת המשחק היתה לתת לצרפתים קצת FUN. הרצינות תלך ותיגבר עם ההתקרבות לפתיחת העונה. אגב, הפציעה של ג'מל מגלויר היא לא טובה להיט!

מי שהטיף לך

הוא אדם לא רציני... גם אני גלשתי באינטרנט בכיפור ואני אפילו לא צם... שכל אחד יעשה מה שבא לו

rapgamer4ever

New member
האמת לא הבנתי ממש מה זה קשור

אלא אם כן התלונות היו מאנשים פה ואז לדעתי פשוט אתה יכול לענות לאנשים. בכל אופן אני לא אמרתי לך מילה ולכן גם לא אתייחס לנושא. אותי המשחק שעמם. הרמה הייתה נמוכה, היו במקרה הטוב 3-4 שחקנים מעניינים בו זמנית במגרש ובכלל העובדה שהיו פרסומות כל שנייה הכניעה אותי והפסקתי לראות בערך במחצית (חזרתי רק בדקה האחרונה). האמת? משחק אולסטאר ברמה נמוכה לא מעניין אותי.

Or Amit

New member
נצל"ש

מונטה אליס קיבל חתיכת כאפה לפנים, כידוע (או לא) הפציעה שבגינה אליס נעדר עכשיו נגרמה בגלל תאונת אופנוע. הסטייט החליטו להשעות אותו ל-30 משחקים החל מהיום (4 משחקי הכנה+26 משחקי ליגה) מה שאמור להסתנכרן בערך עם החזרה המקורית מהפציעה. לאליס זה יעלה בערך 3 מיליון דולר.

OrEl74

Well-known member
מנהל
רק ב-NBA משעים שחקן

ממשחקים שהוא לא אמור לשחק בכל מקרה וכמה מהם בכלל משחקי אימון. היו יכולים פשוט לקנוס אותו ולסגור עניין.

rapgamer4ever

New member
החלטה טובה של המועדון

עשו טוב גולדן. גם לא פגעו בעצמם בכך שההרחקה היא בחפיפה לפציעה, וגם נתנו סטירה לאליס שיתאפס על עצמו (וחסכו לעצמם כמה מליוני דולרים). מהלך חכם לדעתי. כל עוד אליס לא נפצע פציעה מאוד קשה הוא אחד החוזים הנוחים בליגה ושחקן שעוד יש לו לאן להתקדם. לזרוק אותו לא היה חכם.

החלטה רעה מאוד של המועדון

הבעלים של גולדן סטייט ידוע כאחד הקמצנים בעסק. השמועה אומרת שמאלין כבר סיכם עם בארון על חוזה לשלוש שנים, זול יותר ממה שקיבל בקליפרס, ורוואל (המנכ"ל) לא אישר את זה. אותו רוואל הוא זה שהכריז על הקנס, וזה לא מקרי שזה הוא ולא מאלין. מדובר כאן על חיסכון כספי גרידה. לא עונש ולא בטיח. וככה לא יוצאים לדרך עם הפרנצ'ייז פלייר שלך. חסכת 3 מליון, אבל עצבנת את השחקן שאמור להיות השחקן המרכזי בקבוצה ב5 השנים הבאות. אם אליס לא חוזר לעצמו, הווריירס צריכים לצאת מהחוזה. אבל אם כן, הם צריכים לעשות כלום, ולתמוך בכוכב שלהם.

OrEl74

Well-known member
מנהל
רגע רגע!

הבחור שיקר להם ללא בושה בנסיבות הפציעה ואגב כך כנראה שהוא גם דפק להם את העונה. זאת התנהגות של פרנצ'יז? אם אתה רוצה שיתנהגו אלייך כמו אל בן אדם אתה צריך קודם להיות בן אדם.

yuvalgolanorgil

New member
נצל"ש- ברנדון באסס

ברנדון באס מדאלאס הוא לדעתי אחד מהפוורדים היותר כשרוניים בNBA בכול פעם שאני רואה אותו הוא עובר איזה שחקן בזריזות ומסיים בהטבעה על הראש שלו ... מה דעתכם עליו ? האם הוא יכול לפרוץ השנה בדאלאס ?

the mnm factor

New member
הופס- נגעת בנקודה חלשה שלי

אני גיליתי את ברנדון באס לפני דאלאס. איך ניתן לקבוע זאת? הוא היה אצלי בפנטזי עוד לפני שהתחיל את העונה הקודמת בדאלאס. אני יודע עליו הכל. באס הוא פורוורד התקפי נפלא- מהיר, אתלטי ואחד הזריזים שיש. יש לו מגוון יחסית רחב של מהלכים עם הפנים לסל והוא מפצה על הגובה שלו במיקום טוב מאוד לריבואנד ההתקפה. אבל המעלה הגדולה ביותר שלו: הוא גו טו גאי. איך זה בא לידי ביטוי? כשהוא על המגרש באורח פלא אפילו דאלאס על שלל כוכביה נתנו לו הרבה פעמים את הכדור. הוא לא קיבל מספיק קרדיט אצל ג'ונסון ולמרות זאת עשה עליית מדרגה בשנה שעברה. לצערי אחרי הטרייד עם קיד משהו קרה לבאס. קשה לי להבין למה. יש לו שתי חסרונות עיקריים: 1. הגנה- באס שחקן התקפי מצוין אבל בהגנה חלש כמעט בכל תחום, זה מונע ממנו לקבל הרבה דקות. 2. מבנה- באס הוא במקרה הטוב 2.05 ולא מספיק רחב לעמדת הPF או הC. בSF הוא יכול לתפקד מבחינת זריזות אבל ממש לא מבחינת קליעה מחצי מרחק או היכולות שלו לשים כדור על הרצפה. אם הוא יעלה טיפה מאסה זה יפתר בקלות, לא חסר לו הרבה כדי להתאים את עצמו לעמדת הPF.

ikrmr

New member
לגבי הרפורמים

בס"ד יש בעיה רצינית עם המשמעות היהודית שלהם. אצל הרפורמים יש גם נישואי תערובת בין יהודים לגויים וגם בין גברים יהודיים לנוכריות, ואף עושים חתונות כאלה בכנסיות עם כמרים כולל בתשעה באב. וכן בתי התפילה שלהם הם חיקוי לכנסיות בדברים שונים. אז איך אפשר לראות את הרפורמים כזרם של הדת היהודית? זה זרם שהוא ביזיון לכל משמעות יהודית.

מנחם לס

New member
אתה טועה ב-90% בקשר לרפורמים

רוב הרפורמים בארה"ב הם יהודים טובים הלובשים כיפה בבית הכנסת (לא כולם!), צמים ביום כיפור (לא כולם), ומשתדלים להגן על היהדות מפני נשואי תערובת. אשתי גייל היתה פרוטסטנטית נוצריה לפני נשואינו (השניים לשנינו). היא אימצה את בנותי לפני שהתגיירה. אז מה? בנותי שנולדו לאישה ישראלית שניפטרה הן עכשיו נוצריות כי גייל היתה נוצריה כשהפכה אמא שלהן? (נסה לומר זאת לסיגל, בתי, הגרה בהוד השרון!). גייל החליטה (על דעת עצמה) להתגייר. ההתגיירות בוצעה ע"י רב האוניברסיטה שלימדתי בה שהיה רב קונסרבטיבי. הוא היה חמור על קוצו של יוד. שנה שלמה למדה אצלו פרטי 3 פעמים בשבוע (ולכן היא יודעת יותר ממני והיא יהודיה טובה ממני!). הוא שאל אותה אם היא רוצה להיכנס למיקווה. היא אמרה "לא" כי בריכות המקווה שראתה בברוקלין היו מגעילות, וככה נוצרה דעתה על המקווה. היא (גייל) אזרחית ישראל, מקפידה לשמור על מסורת כל החגים, והולכת לבית כנסת רפורמי (לפעמים היא מכריחה אותי להצטרף אליה). היא הרבה יותר יהודיה מהרבה יהודיות שאני מכיר בארה"ב ובארץ!

ikrmr

New member
כמה הערות

בס"ד 1. מפני שבנותיך הן בנות ביולוגיות לאם יהודייה, אז הן נשארות יהודיות, ואין קשר מי האם המאמצת. מה הקובע הוא מיהי האם הביולוגית, ואין זה משנה שהיא נפטרה. 2. גם אם רוב הרפורמים מתנגדים לנישואי תערובת, אך גם משפחות נישואי התערובת הם חלק מהקהילה הרפורמים וגם הנולדים למשפחות כאלה שבה האם נוצרייה, נחשבים בקהילה הרפורמית ליהודים לכל דבר, מה שאני למשל לא יכול לקבל בשום פנים ואופן, וזה פוסל בעיני את כל הדרך הרפורמית כדרך דתית יהודית. העניין הזה הוא מהבסיס לזהות היהודית שלנו, כולל צום ביום כיפור, וכשלהיות ילד לאם נוצרייה ולא לצום ביום כיפור (וכן בתשעה באב) נחשב לגיטימי בתוך הקהילה הרפורמית, זה פוסל בעיני לחלוטין את כל הדרך הרפורמית, ובוודאי שהרפורמים לא יכולים להיות זרם של הדת היהודית, והם לכל היותר חילונים שמקיימים מצוות. אני ממליץ לפניך לקרוא את הספר "עריסת הבמבוק" שבו מסופר על חזרתו בתשובה של פרופ' שוורצבאום (לא זוכר שם מלא) ומשפחתו דרך גיורה של תינוקת סינית שמצאו הזוג שוורצבאום בתחנת רכבת בסין (שם שהה הזוג בגלל שליחות מטעם מקום עבודתו), ושם מספר הפרופסור שהוא החליט לחזור בתשובה ורעייתו החליטה בעקבותיו בגלל שהוא ראה שרק הגיור האורטודוקסי הוא גיור רציני וראוי למעבר מדת ותרבות אחת למעבר לדת ותרבות אחרים לחלוטין, לעומת הגיורים הרפורמי והקונסרבטיבי שהם לא רציניים, ומתאימים למעבר בין חדרים דרך דלת, אך לא למעבר בין דתות שהוא הרבה יותר רציני. 3. עצם זה שחלק מהרפורמים לא צמים ביום כיפורים, זה מראה שהם לא יכולים להיות זרם דתי, אלא לכל היותר כמו חילונים. 4. בכל מקרה בתי התפילה שלהם הם חיקוי לכנסיות במובנים שונים כמו נגינה בעוגב, וזה גם פוסל אותם בעיני.

rapgamer4ever

New member
חבל שאתה הורס דברים מעניינים בנימוקים טיפשיים

יש הרבה במה שאתה אומר. אבל משפטים כמו סעיפים 3 ו-4 אצלך הורסים את זה, אני חייב לציין. ממתי חייבים לצום כדי להחשב זרם דתי? וממתי נגינה בעוגב פוסלת מלהיות זרם דתי? האמת? גם לדעתי הרפורמים הם לא דתיים אלא רק "מאמינים" אקרא לזה. בערך כל חילוני שמאמין בה' הוא לדעתי סוג של רפורמי למען האמת, אפילו אם הוא לא כך תחת הגדרה.

ikrmr

New member
דברים אלה הם מהיסודות של הזהות היהודית

בס"ד איך אפשר לראות את הרפורמים כזרם דתי אם גם על דברים שהם מהיסודות של הזהות הדתית היהודית כמו צום יום הכיפורים ושמירת בית התפילה היהודי כבית תפילה יהודי מקורי ולא עם חיקויים של בית תפילה נוצרי, הם לא שומרים כקהילה (אינם יודע מה עם שמירת הכשרות אצל הרפורמים). זרם יהודי שבו אי הצום ביום הכיפורים ובתשעה באב ובית תפילה עם חיקויים של כנסייה הם לגיטימיים לא יכול להיות זרם דתי יהודי אלא לכל היותר חילונים שגם מהם חלק צמים בים הכיפורים. יוצא שיכול להיות שרפורמי שרבים מחשיבים אותו כחלק מזרם דתי יהודי לא יצום ביום הכיפורים, אך יהודי חילוני שאינו דתי יצום, וזה אבסורדי לחלוטין. לכן סעיפים 3 ו-4 לא מורידים את העניין בדברי, אלא מחזקים אותם.

rapgamer4ever

New member
החוקים שלך נכונים אצלך, לא אצלי

סעיפים 3-4 אולי מחזקים את הטענה שלך בעיניך, בעיני הם פשוט לא רלבנטים. מספיק שהרפורמים רואים את עצמם כזרם דתי וזה כבר חצי מהדרך. מספיק שגם להם יש בתי כנסת (ולא הכי חשוב איך זה נראה, העיקר שיקרא "בית כנסת") וגם הם קוראים מהתנ"ך ומאמינים באותו אלוהים והנה הם כבר זרם דתי יהודי. עד כדי כך פשוט. בעיני גם חלק ממכריך חצו את הקו שנקרא דת והגיעו למקום קיצוני יותר שנקרא כת. הכל עניין של השקפה גבר, מסתבר שהחוקים שלי שונים גם אצלך.

ikrmr

New member
דעתי היא האמונה שאלו חוקים מוחלטים

בס"ד בעיני אלו חוקים מוחלטים, וזו דעתי ולפי דעה זו כתבתי, כיוון שאני כותב לפי דעתי ולא לפי דעה של אחרים.

למעלה