יום טוב

יום טוב

השבוע הזה רק התחיל וכבר נמאס לי בצורה נוראית. היום הזה אבל היה טוב. תחילה הוא החל במסחר יומי בני``ע, ומכירה של מניות שקניתי אתמול ברווח יפה של 100 ש``ח (נטו) לאחר מכן, לאחר הבוקר היפה הזה, הלכתי לעבוד על הפרוייקטים. קיבלתי תאריך יעד ל- 2 הפרוייקטים שלי: פרוייקט אחד: ביום שני הבא (כאשר טיוטה של ספר הפרוייקט צריכה להיות מוכנה עד יום חמישי.....אהההההההההההההההה) פרוייקט שני: אין תאריך יעד, אבל הוא כבר באיחור...כנראה שביום חמישי בשבוע הבא. יושב כבודו מול אותו המחשב משעה 11:00 עד 20:00 (בינתיים) וכותב, כותב, כותב... לא תאמינו איזה ספר אני כותב, ממש רב מכר (מישהו קונה?!) תקשיבו לי, כאשר יש לכם פרוייקט, או ניסוי..: גם אם הוא הכי הכי קל שבעולם, אם תעבדו על זה ביום לאחר הניסוי, או תעשו את הדו``ח (או ספר פרוייקט) במהלך הפרוייקט, אתם תחסכו המון המון זמן. אמנם, זה קצת קשה.....אבל תדעו שאחרי כמה חודשים, שכחתם מה עשיתם. בשעה 20:30 אמור להגיע השותף השני שלי, והראשון אמור ללכת... ואז יגיע החלק השני (עבודה על הפרוייקט השני). האם אני אחזיק מעמד עוד 5-6 שעות בלעבוד על פרוייקט אחר ? האם אני אצליח להשאר ער? האם אני אצליח לשנות את הריכוז שלי מ-``דחיסת תמונות`` ל- ``מימוש טרנזיסטור ביפולרי`` תוך פחות מ- 5 דקות. כל התשובות.....מחר (בצהריים)

המיואשת

New member
הסקרנות...אוההה...הסקרנות...

אז מה, גם אתה נעלם וחסוי כמו גני ניכבדנו? מה דעתך לומר לי מה אתה לומד ועל מה הפרויקטים?כי אני מאוד מסוקרנת! וסתם ככה מי אתה? בא לי להכיר אותך. אז אם יש נכונות מהמקלדת שלך....יאללה פגז אותי! מחכה:)

היי מיואשת.

נעים מאוד, שמי תומר, בן 22, סטודנט להנדסת חשמל בטכניון. אני שונא את הריטואל הזה, אבל תמיד השאלה הראשונה היא ``בן כמה אתה`` ``מאיפה`` ``מה עושה בחיים``.... טוב, נו, אני עתודאי, שנה רביעית. אני מתחיל סמסטר 9 ואחרון (מתוך 8) כן, סטודנט קצת דפוק על השכל....אבל משתדל לעמוד על הרגליים. בימים כתיקונם הייתי גם מסתובב פה בצ`אטים, רק שעכשיו חסמו את כל הטכניון מלהיכנס לצ`אטים (רצו לחסום את ה-MIRC עקב פריצות, אז סגרו כבר הכל הרמטית....ואין צ`אטים). כאשר הייתי בצ`אטים, הייתי בד``כ בחדר טריוויה ``קורע`` את כולם. הייתי אז בשם תומר21 למי שהוא עם זיכרון חזק... בכל מקרה, אני לומד הנדסת חשמל כמו שאמרתי....ויש לי להגיד 2 פרוייקטים. פרוייקט אחד עוסק בדחיסת תמונות. והשם המלא של זה (טוב, נו, אני חייב קצת להשוויץ...) הוא דחיסת תמונות באמצעות התמרת SADCT. עכשיו בידיוק אני אמור לספר ``בספר פרוייקט`` לבנאדם שלא יודע כלום, מה זה...אז אני יודע בערך איך להסביר את זה (קוראים לזה ABSTRACT סתם כבדרך אגב). הדחיסה עצמה מתבצעת באמצעות הנחה אחת שהעיניים של האדם קולטות ``שפות``. כלומר, אם תראי תמונה של אדם ומאחוריו רקע, העיניים שלך יתמקדו דווקא בשפות הגוף של האדם. לפיכך הוצע פיתרון לדבר (לא שווה הרבה לדעתי, אבל אני חייב ציון), שבאמצעותו, נפריד את האדם מהרקע ל- 2 תמונות. את הרקע נדחוס יותר, בצורה גסה יותר, ואת האדם נדחוס בצורה כזאת שתהיה ברורה. במקרה שכזה ניתן להרוויח אצלנו 30-40% לעומת שיטות דחיסה רגילות (למעט מקרים מסוימים....). זה הרעיון הכללי. הפרוייקט השני הוא בתחום שונה, מיקרואלקטרוניקה. בפרוייקט זה עבדנו בחדרים נקיים (עם חלוקים לבנים, כמו ב- XFILES...), ועם תנורים של אלפי מעלות, ובידיוק באותם אמצעים כמו שיש באינטל קרית גת (רק פחות טובים קצת). הם שם מייצרים דברים קטנים בטכנולוגיה של 0.18מיקרון. טכנולוגיה שכזו אומרת שניתן לשים הרבה מאוד טרנזיסטורים (ההתקן הבסיסי), על שבב אחד...(ולא ניכנס לכמויות). אצלנו הטכנולוגיה היא 1-1.5 מיקרון שזאת מעבדת הסטודנטים הטובה בארץ (לפחות כך זה היה לפני שנה). בפרוייקט זה, אנו מימשנו טרנזיסטור על פיסה שעשויה מ-גאליום ארסניד (GaAs). זהו למעשה מוליך למחצה. באמצעות תהליכים במיקרואלקטרוניקה (שלא ניכנס אליהם, אבל אשמח לדון איתך (במידה ותראי התענייניות (ונראה לי שלא (אוי כמה סוגריים (נסחפתי))))....בנינו את הטרנזיסטור, בדקנו שהוא עובד, ועכשיו צריכים לכתוב ספר. את הפרוייקט הראשון התחלתי באביב שעבר, והוא ייגמר בעוד שבוע ואת השני התחלתי בקיץ האחרון והוא ייגמר בעוד שבועיים. כל פרוייקט מיועד לחצי שנה....אבל הם יסלחו לנו :) טוב, אני אעשה הפסקה קטנה, ואמשיך קצת לכתוב יותר מאוחר.... ביי בינתיים...תומר

בבר

New member
היתכן הדבר? :cool: בהצלחה

תחזיק מעמד - הכל אפשרי! אני מכירה את השעות האלה כאשר אני עורכת את הסרטים שאנחנו מצלמים בלימודים. ואני חוזרת ללימודים שבוע הבא ואז אוכל לראות שוב מקרוב את 4:00 בבוקר ולישון שעתיים בלילה- יבא יבא דווווו!! לי . אבל קטן עליי אני אוהבת את הלימודים שלי. אתה אוהב את העבודה שלך או שזה רק בשביל הצליל? <הבנת?> -------------------לילה טוב-----------------------------------

היי בבר.

הו? אז את כמוני מה? מכירה את המושג הזה לילה לבן, ולא מהצבא? האמת היא שלילות לבנים ממש אני לא עושה (אבל לעתים עובדים עד 3 לפנות בוקר)....היום למשל, כאשר עבדתי עם השותף השני, אני לא תפקדתי בכלל...ואחרי שעה אמרתי לא שאני מצטער, ושזה לא היום שלי. זה מה שנקרא, לחלק את הזמן לא נכון....אבל מה לעשות שיש דברים שקודמים לדברים אחרים. האמת היא שאני אוהב את הלימודים שלי מאוד, ואני סתם ``מתבכיין``, אבל ה-``סיפוק`` בסוף, הוא מה שמחזיק אותי על הרגליים. למעשה החל מהסמסטר השישי שלי, כולל השביעי, וסמסטר קיץ בין השביעי לשמיני, אני טחנתי שעות במעבדות, ולמדתי קשה....הייתי לומד לעתים 18 שעות ביום (נטו). לקראת הסמסטר האחרון (השמיני) התייאשתי, ואמרתי לעצמי ``או הכל או כלום``, ואמרתי שאני לא אעשה כלום כי עבדתי קשה ולכן אני מתחיל בעוד שבוע את סמסטר מספר 9 כאשר שאר החברים שלי... כבר הולכים ממני.... האמת היא שאני מצטער על כל רגע על טעות אחת קטנה שעשיתי לפני 4 שנים, כאשר באתי לעתודה ונרשמתי שם. למה? למה? למה? 6 שנים מהחיים שלי הולכים למדינה. שלא תבינו לא נכון, אני מוכן, ורוצה לתרום את אותן 6 שנים שאני חייב למדינה....אבל הקנאה באנשים שמסיימים ללמוד ומתחילים לעבוד הורגת אותי. אותם אנשים מרוויחים 13000-17000 ברוטו + אוטו +ביטוחים + ארוחות +חדר כושר....והדבר שהכי קרוב לליבי - אופציות. בואי אני אגרום למי שלא יודע מהן אופציות קנה מידה קטן....שתאכלו את הלב יחד איתי. חבר שלי עובד בחברה (שלא נזכיר את שמה, כדי שאם מישהו אחר מאותה חברה יראה את ההודעה, אז יתחילו להווצר בעיות). בתור סטודנט, הוא כבר קיבל 2000 אופציות של אותה חברה. החברה עצמה נסחרת בנסד``ק בניו יורק. כרגע האופציות לא שוות כלום, אך בעוד 4 שנים, הוא יוכל לממש את אותן אופציות במחיר של המניה. כרגע המניה שווה כ- 30$. בהנחה שתוך 4 שנים החברה תכפיל את עצמה (לפחות), יהיה לו ביד 60*2000 כלומר 120,000 דולר. וזה, רק אם הוא יישאר ויעבוד שם! משכורת כרגיל! בונוסים שנתיים כרגיל! יש טעם להמשיך לפרט עבור עובדים בחברות אחרות? (אינטל? מיקרוסופט? IBM?...). והחברה שבה הוא עובד היא יחסית קטנה... אני לא ממש דואג בבר....אני אסתפק ב- 600 ש``ח בחודש....ואצחק על כל העולם בזה שאני לא משלם מס הכנסה ! אה !

למעלה