יום זיכרון

יום זיכרון

שלום לכולם אני זקוקה נואשות לכל מידע לאוריעי זיכרון אשר יתקימו מחר לזכר 13 הערבים הישראלים אשר נרצחו שנה שעברה באירועי איתיפאדת אלקצא.. אין לי כוח לויכוחים אני רק צריכה מידע. תודה רבה מראש.. הילדונת

עפ"י ווללה:

האירועים המרכזיים המתוכננים להתקיים היום: * נצרת: התאספות ב-10:00 בבוקר מול מרכז התרבות של נצרת, משם תצא תהלוכה לבית הקברות. * סחנין: בשעה 10:00 תתקיים הנחת אבן פינה לאנדרטה לזכר ההרוגים במקום שבו הם נהרגו, במדרון הגבעה של איזור התעשיה תרדיון. בשעה 12:00 יציאה מרחוב השוהדא אל בית הקברות. * כפר כנא: תהלוכה תצא ב-11:00 מהאנדרטה לזכר ההרוג אל בית הקברות. * אום אל-פחם: בשעה 12:00 תצא תהלוכה מהרחבה שמול מסגד אבו-עוביידה אל בית הקברות. * עראבה: ב-12:00 תצא תהלוכה מבנין המועצה המקומית לכיוון בית הקברות. * ג´ת: ב-12:00 תצא תהלוכה מן המסגד הישן אל בית הקברות המזרחי. * כפר מנדא: יציאה ממסגד "אל-תקווה" בשעה 15:30 לגילוי הלוט מן האנדרטה לזכרו של ההרוג, ומשם אל בית הקברות.

B.Shokor

New member
אני מאוד התעצבנתי היום בגלל שלא

יכולתי להשתתף - כי היום הייתה הפגנה רצינית ערבית-יהודית בצורה מודרנית. נו? טוב, נראה לי שאני יכול לסלוח לעצמי בגלל שאר הדברים שאני עושה למען הדו-קיום.

למשל?

איזו ההפגנה של תעאיוש? הייתי אמורה להשתתף בה אבל היא יצאה מיפו וזו הייתה רק שיירת מכוניות ואין לי רכב וחברים שלי לא היה להם מקום באוטו ואני בכלל מחיפה. ואיזה דברים אתה עושה למען דו קיום? ומאיפה אתה בכלל?

B.Shokor

New member
נראה לי שלא היית חייבת

להשתתף דווקא באותה הפגנה של יפו, עופר גלעד (תודה לו) פרסם בפורום הפרטים של ההפגנות, היית יכולה לתפוס אוטובוס או תרימפ ולהשתתף באחת מהן. בקשר אליי, אני מצפון הארץ, מנהל ומקים ארגון חשמ"ל (חברים לשלום מדינות לאומיות).

בא לך לפרט קצת...

על הארגון הזה? כן אבל רציתי להשתתף בתהלוכות של ממש לא היה בא לי ללכת לבית קברות. לאיזו אתה התכוונת גם לזאת של יפו כי היא יצאה מיפו עד נצרת, וגם כל החברים שלי היו שם כמעט. ואגב פעם אמרת משהו בקשר לדם אנגלי אתה גם בן תערובת?

B.Shokor

New member
תגובה..

> בקשר לארגון חשמ"ל תוכלי לקבל פרטים בקישור הבא: www.hashmal.org > בקשר לדם אנגלי, זו שאלה מאוד אישית ואני מעדיף לא לענות על כל הסליחה.

....

אני מדריכה בתנועת נוער ערבית יהודית בשם רעות סדאקה.. וחשבתי אולי אפשר לעשות עבודה משותפת, רק סיימתי שנת שרות שם. אממ.. איפה הסניף של הארגון שלך עובד? תגיד יש לך איי סי קיו? כי הייתי רוצה לדבר איתך יותר על זה. או להכנס לצ´אט של הפורום.

רציתי לברר מתי עצרת זיכרון למתאבדים

אין לי זמן לויכוחים אבל מתי עצרת הזיכרון למחבל מסבארו? מבתי הזיכרון למחבל מנהריה? מתי הזיכרון למחבל מדיזנגוף? ומתי העצרת זיכרון ליחייא עייש? ימח שמם ושם זכרם של ה-13 רוצחים מנצרת שעליהם בדיוק החוק של גיס חמישי חל. תארו לעצמכם שה13 מרצחים האלו היו בצבא ו...

all

New member
והרי כל המידע

שיש בועדת אור, בעיתונות הישראלית, ברדיו ובטלביזה הוא שיקרי. אימרי שאת צריכה רכילות של אלה שמספרים ששוטרים ריסקו גולגלות ילדים ותראי כמה אנשים יענו בשמחה לאתגר שלך. אם כי לאחר שתרכזי את כל הסיפורים הללו את עלולה לגלות שלא מדובר ב-13 הרוגים אלא ב-1300.

all

New member
אתה יכול לחתום על כל מה שבא לך

אבל אם תביא לי ציטוט שממנו למדתי כי הנני כזה. אשמח לתקן את ההתבטאות הזו, אבקש מכולם סליחה ואודה לך מקרב לב. יחד עם זה, אינני חושב שתוכל אי פעם למצוא ציטוט שכזה.

אבו-דני

New member
all אל תתרגש מאלון

-- אוצר המילים שלו דל עד כדי ביזיון עד ששמו הפך לחידלון

Izevel

New member
צפירת יום זיכרון ../images/Emo4.gif

למה צפירת יום הזכרון לא היתה בכל הארץ? כתושבת הארץ אני חושבת שיש לזכור את ההרג ולו רק כדי להזהיר ולהזהר להבא. יש לייחד דקת דומיה לזכר ההרוגים ולזכר הדמוקרטיה שאיננה עוד...

גם לי זה הפריע ואני אפילו מתבייש.

בכל אופן, מישהו הפנה אותי לקישור שהבאתי כאן. קשה לי לתאר במילים עד כמה היה לי קשה לראות את התמונות המופיעות שם - החל מתמונות ילדות וכלה באלה מההלוויה. במקרה אני זוכר גם כתבה מהעיתון שבה אימו של אסיל התראיינה וסיפרה (בין היתר) על הכאב האישי שלה בעקבות אובדן בנה. מה עוד יש לי לומר?.. המילה "שאהיד" מעוררת בי אסוציאציה שלילית. זו כנראה התזכורת למצב המלחמה שאנו נמצאים בו כרגע. גם הדגל הפלסטיני, שבה נעטפה גופתו של אסיל, רחוק מלעורר בי זכרונות חיוביים. ובכל זאת - הכל כל כך דומה. כל כך..מוכר, לעזאזל... כל כך מזכיר את מה שכבר ראיתי פעמים כה רבות, לאחר כל פיגוע טרור או אפילו "סתם" מוות. המוני אנשים, קרובי משפחה, חברים וסתם אנשים שאיכפת להם באים לחלוק כבוד אחרון לבחור שנרצח. כן, כך קוראים לזה. אין ספק שזה היה מוות מיותר, תוצאה של היערכות לא מתאימה בצמרת המשטרה, כמו גם ליבוי יתר של היצרים מצד ראשי המגזר הערבי - בכל אופן, 13 בנים צעירים, בקושי הספיקו עדיין לחיות, שילמו על כך בחייהם. 13 משפחות לעולם לא יוכלו לשוב להיות מה שהיו. התמונות מההלוויה מזכירות מאד תמונות מהלוויתו של כל הרוג פעולות איבה במגזר היהודי. תהלוכה של אנשים כואבים והמומים מתנהלת בשקט מופתי. בדמיוני אני מצליח לשמוע פה ושם קולות בכי. אפילו לא מזכיר את ההלוויות הפרועות שרואים בטלויזיה מהשטחים. אף אחד לא מתלהם, אף אחד לא צועק. פשוט הלוויה ישראלית מאופקת לכל דבר. ומה הפלא? כל הנוכחים, או לפחות רובם הגדול, ישראלים. זה אולי לא פלא- אני ממשיך לחשוב - אבל קצת מוזר לפגוש תרבות ישראלית כל כך, על רקע הדגל הפלשתיני והמילה "שהיד". הנה הגעתי לצילום תקריב. נערה צעירה, כנראה האחות, נוטלת מיקרופון ונושאת הספד ברקע נראים אנשים בוכים. אוף... תמונות כאלה שוברות אותי כל פעם מחדש... קשה לי להאמין שמישהו מסוגל להישאר אדיש למראה כאב כזה, ואיפוק כזה. בהתחלה עוד ניגבתי את הדמעות בחולצה. עכשיו כבר לא איכפת לי. לפחות כמו התמונות, כואב לי לחשוב על מה שעובר על המשפחות האלה, בנוסף לכאב של האובדן עצמו. עוד לפני שהמקרה נחקר לגופו, כבר שפטו את בניהן לשבט וטענו שסיכנו את חיי השוטרים (ולכן בוודאי שהגיע להם למות). אם זוהי דרך המחשבה של אזרחים במדינה דמוקרטית, הרי שיש כאן מקום לחשבון נפש ארוך. מאד.

למעלה