יום ווין צ'ון

daemon93

New member
חבל...

אני חייב לציין שלמרות הכותרת חרה לי לקרוא הודעה זו. חבל, חבל לי שארוע שמטרתו הייתה קירוב לבבות, הכרות, בניית משהו ביחד, מקבל כאלה תגובות. לעניין ה 20 שקלים אני לא מתייחס, למרות שתור מישהו שהיה עד לתהליך מתחילתו (באופן פאסיבי ברובו) כואב לי לשמוע את הנימה המזלזלת שעולה מטרוניה זו. ומה אם הזמן שהושקע להפקת הארוע? הנסיעות, הדלק, שיחות הפלפון? אתה באמת לרגע חושב שהפקת הארוע הייתה למטרות רווח? כבוד למורים. אני מקווה שאתה מכבד את המורה שלך לפחות כמו שאני מכבד את איגור. נראה לך שלרגע הסתכלתי שם לשולחן ואמרתי למה לו כן ולי לא? לבנאדם שנותן כל כך הרבה מעצמו כל הזמן, מהאדם שלימד ומלמד אותי כל כך הרבה??? אני מקווה מאוד שהייתה סיבה לאחור של זיו, אני לא ממהר לשפוט בני אדם, אבל אני רוצה להבטיח לך שנועם ואיגור היו שם בזמן, למרות שזמן לאכול לא היה להם...אז לסיכום, העצות שלי לפעם הבאה, בכך שאתה נותן כבוד לאנשים אתה מכבד גם את עצמך, ושוב, פשוט חבל לי...

ת'שמע

ראשית: 20 ש.ח זה ממש חינם... אשכרא דמי רצינות בלבד ובמפגש כזה לא הייתי מצפה שיאכילו אותי... א ב ל אם מציבים שולחן עם כיבוד, אני מודה כי גם הייתי מצפה שלכולם תהיה גישה אליו. שלישית, אגלה לך סוד על אמנויות לחימה
: זה ה כ ל מורכב מבסיס
וחומר מתקדם הוא בסך הכל וריאציות על הבסיס. לפיכך - תמיד טובה חזרה על הבסיס ו ב מ י ו ח ד כשיש קהל כה גדול וכ"כ הרבה אנרגיה חדשה מסביב... בברכה, יובל.

A n y w a y

New member
יום וין צ'ון

לפי דעתי זה היה יום מאוד מעניין,מאוד נהנתי לראות עבודה של הזרם ההונג קונגי שעד עכשיו היה זר בשיבילי. השיעורים של אסף ושל זיו היו מאוד מעניינים ומאוד שמחתי להתנסות בשיטות העבודה שלהם(למרות שנאמר כאן שהרמה שהוצגה הייתה בסיסית),אני מוכרח לציין שלא ציפיתי שההבדל בין הזרם ההונג קונגי לבין הויאטנמי יהיה כזה גדול. השיעור של איגור היה מרתק(ובתור תלמיד שלו אני יכול להגיד שזה לא היה משעמם בכלל). בכל מקרה מאוד שמחתי לעבוד עם אנשים שונים שהיו שמחים להראות,להדגים ולהסביר פעם אחר פעם. לסיכום אני רוצה להגיד תודה לכל מי שהגיע,לכל מי שהסביר,לכל מי שהשתתף וכמובן תודה לכל מי שארגן את הארוע אני מאוד מקווה שיהיו עוד מפגשים כאלו בעתיד הקרוב.

מעט תמונות

כמה תמונות ראשונות שכבר הגיעו אלי, לפחות לרושם ראשוני, גם אם האיכות מפוקפקת. שלושת המורים, משמאל לימין- אסף אגמי, איגור זקשנסקי, זיו אגמון

אין לי עדיין תמונה מהשיעור השלישי

אז הנה מההדגמה בסוף: איגור מרביץ ליריב

וגם לי

רגע לפני שאני מקופל על הרצפה ובוכה לאמא (שימו לב לקופיף ממין Homo Sapiens Metapesus מאחורינו)

נעם: שאלה

אני לא הייתי שם ואתה כן: בשיעור של אסף אגמי שיוחד להגנה מול תוקף ברחוב: אני רואה את אסף עומד ברגליים מקבילות וגוף חזיתי לחלוטין אל התוקף... האם מנח זה הייתה הנחת עבודה / מנח התחלה של קרב, שרווח בכל אותו השיעור ?

A n y w a y

New member
תשובה לשאלה

למרות שאני לא נועם,אני אנסה לענות על השאלה שלך עד כמה שזכור לי התמונה צולמה בתחילת ההסברים של אסף. במהלך ההסברים אסף השתמש במספר עמידות שונות למספר מקרים לכן התשובה לשאלה שלך היא לא זאת לא הייתה הנחת העבודה/קרב במהלך כל השיעור אלא רק למקרה ספציפי. בשלבים מאוחרים יותר בשיעור העמידה התפתחה לדברים אחרים.

צדק מי שענה

זה חלק מהסבר ראשוני. בזמן עבודה עמד בפוזיציה דומה לשלנו. רגל אחת קדימה, כשהמשקל על רגל אחורית. מבחינת הידיים, עבד דומה לצורה שרואים בצילום. שזה, שוב, דומה לשלנו, אבל ההבדלים הקטנים למראה הם לא כל כך קטנים בצורת עבודה.

לנועם, עמידת מוצא - הבהרה

העמידה בה אסף נראה (iras) תשמש כאשר עומד להיות קרב ודאי וכשהיריב עדיין מחוץ ל"מעגל", זאת אומרת שהוא חייב לדרוך בטווח המעגל על מנת להיות אפקטיבי כלפינו.

שאלה

אבל עם כניסתו למה שאתם קוראים המעגל, יש יציאה לעמידת המוצא שתיארתי, לא?

עם כניסתו למעגל יש יציאה מיידית

לתקיפה. זה אינו שלב לפני עמידת מוצא קרבית, אלא העמידה עצמה. זו הסיבה שציינתי שעומדים בה כאשר ברור לחלוטין שעומד להיות קרב. העמידה הזו טובה למי שמיומן בה בגלל הכיסוי המצויין של המפשעה והגמישות ליציאה התקפית קדימה.

alfin

New member
יום וין צ'ון

רוצה להודות למורים ולכל המשתתפים וכמובן למארגנים על חוויה של יום הזה בשם החברי מאשדוד. היה מאוד נעים להרגיש את אווירה ידידותית והתעניינות בכל מה שקורה בזמן האימונים גם למי שלא מכיר את הזרם מסוים או סגנון וין צ'ון בכלל. נשמח להמשך הפעילות וחיזוק היחסים .

yarivdamo

New member
יום וין-צ"ון

שלום לכולם ברצוני להגיד תודה לכל מארגני המפגש תודה למורים שראו לנכון להגיע עד לחיפה תודה מיוחד למורה שלי איגור זקשנסקי אני מקווה להמשך מפגשים מסוג הזה

למעלה