יום ווין צ'ון

יום ווין צ'ון

היה יום מוצלח מאוד לדעתי. הוצגו שלושה זרמים של ווין צ'ון, שניים הונקונגים ואחד ויאטנמי. כנראה שיחד עם עוד מישהו מ-BJJ, הייתי היחידי שם שלא עושה ווין צ'ון. בכל אופן לא ראיתי פנים מוכרות מהפורום. מי שלא היה הפסיד 5-6 שעות מרתקות, בהם התנסינו בגישות שונות לאותה שיטה (תתפלאו עד כמה שונות). האימון החל לאחר חימום קל של ווין צ'ון ויאטנמי. ראשון להציג היה אסף אגמי, המייצג זרם הונקונגי. אסף התמקד בפרקטיות של ווין צ'ון בסיטואציות רחוב. הרבה פסיכולוגיה של קרב רחוב, איך לזהות איום, ומה לעשות על מנת למנוע אותו, ואם לא היה אפשר למנוע, אז כיצד לצאת עם כמה שפחות נזק (פיזי ומשפטי). הוא הדגיש את לכידת קו האמצע בחשאי תוך כדי הרגעת היריב הפוטנציאלי וניסיון למנוע עימות פיזי. תרגלנו אפליקציות המדמות כניסת יריב פוטציאלי לתחום המעגלי שלנו, והתקפה מכמה זוויות. אסף הדגיש שההגנה הטובה ביותר היא התקפה, ועל יסוד זה של התקפה בהפתעה (אין זמן להגן!) תרגלנו אפליקציות. שני להציג היה זיו אגמון, המייצג גם הוא זרם הונקונגי. זיו התמקד בכיבוש קו האמצע והגדיר את הווין צ'ון כשיטה שעיקרה הוא תפיסת המרכז, אותה "כוונת" המתבייתת על המטרה, ושולחת את הכלים כשצריך. תרגלנו עמידת מוצא, תוך שמירת הציר המרכזי, ושיחקנו כמה משחקים על מנת לשפר את יכולת כיבוש הציר. תרגלנו כמה הגנות בסיסיות, ועבודה חופשית בזוגות, המתבססת עליהן. שלישי להציג היה איגור זקשנסקי, יו"ר התאחדות ווין צ'ון, המייצג זרם ויאטנמי, שמאוד שונה משני הזרמים האחרים, אפילו ברמה הבסיסית. הסגנון הינו פנימי ורך מאוד, ואלו היו המאפיינים העיקריים של עבודתו של איגור. לבל תטעו, הרבה עוצמה עומדת מאחורי הרכות. תרגלנו כמה אפליקציות של הגנה והתקפה בו זמנית, כמה מהן היו מעברים קלים לבריחים והטלת היריב. לבסוף איגור הדגים תבניות של ווין צ'ון ויאטנמי, וכמה אפליקציות עם תלמידיו. מי שלא היה הפסיד

Lost Oath

New member
לא היית היחיד

היה מפגש מעניין מאוד. שוב נוכחתי לראות את הבסיס הרעיוני הרב (לפחות מבחינת אסטרטגיית קרב) שקיים בין שיטות הקונג פו הדרומיות. נועם – שלחתי מסר.

ש מים

New member
סחטיין!

בפעם הבאה אני מקווה שלא תהיה יוצא דופן (כלומר, יהיה לפחות עןד אחד שאינו איש ווין-צ'ון
). ותודה על השיתוף בחוויות ובהתרשמויות (אני עדיין אוכל את הלב שלא הצלחתי להגיע, ולוא רק כדי ללמוד קצת מאיגור).

ננדין

New member
גם אני מאוד רציתי להגיע...

חבל שכל האירועים האלו קוראים דווקא עכשיו שאין לי זמן לבוא (גם לסדנא בנושא הקאטות המסורתיות של הג'ודו מאוד הייתי רוצה לבוא...) נועם - אולי תעלה קצת תמונות?

Liquid Fire

New member
לא היית היחיד

אני לא מתאמן בווינג צ'ון, אלא טאי צ'י. אני יודע שיש עוד כמה שהיו שלא קשורים לווינג צ'ון. הייתה כמות מאוד נכבדת של אנשים... לא ציפיתי לכל כך הרבה...

sebastian85

New member
היי נועם יש לי שאלה אלייך

בנוגע לוינג-צ'ון... הבנתי מקריאה וצפייה קצת בסרטים שבוינג-צ'ון יש המון המון דגש על זריזות, וכוח שנוצר מרכות וראיתי שהמון מסטרים ומתאמנים רציניים הם רזים או בשפת העם - "שחיפים"... רציתי לדעת האם בניית שרירים/פיתוח גוף יכול להתנגש עם אומנות הלחימה הזאתי? אני שואל כי אני די "ביריון" ואני חושב להתחיל להתאמן בוינג צ'ון ורציתי לדעת אם מסת שריר גדולה ובקיצור עצם היותי "גדול" יכול להיות לי לחיסרון ולמכשול בשלבים הראשונים או אפילו המתקדמים של העבודה. תודה!

יום וין צ'ון

תודה גיל, ותודה לכל מי שטרח והגיע לקצה השני של העולם, מקרית שמונה ועד אשדוד ולוד. מקווה שכולם נהנו. למען האמת, אנשים מהפורום באמת כמעט ולא היו שם, אבל היו כ 20-30 אנשים שלא באו מוין צ'ון, בהערכה גסה, ככה שלא היית היחיד. ראיתי BJJ מעכו (מקווה שהטרמפ היה בסדר!), טאי צ'י מהחותרים (המורה שלי לשעבר!), איגרוף, הונג גאר, קראטה, קמפו, יוגה, מישהו מהפקידו (לא יודע אם פגשת), שני גמלי שלמה ובטח כמה שאפילו לא הספקתי לדבר איתם.. נהניתי מאוד ממי שבא ללמד וממי שבא ללמוד. כולם היו רציניים מאוד, שקטים, סקרנים ומלאי רצון לעבוד. תענוג גדול. חוויה מיוחדת בשבילי היתה לפגוש סוף סוף וין צ'ון הונג קונגי, שבכל העולם מפורסם יותר מהויאטנמי, אבל אני לא הכרתי. ועוד לראות שני מורים אחד אחרי השני, נתן אפשרות לראות את ההבדלים גם בתוך הזרם הזה. same same but different, אפילו מאוד שונה. מעניין מאוד לראות. תודה לאסף אגמי, תודה לזיו אגמון, תודה תודה למורה שלי איגור זקשנסקי, ובתקווה שהוין צ'ון יוכר קצת יותר בארץ, וששיתוף הפעולה בין בתי הספר השונים ילך ויגבר. אלו היו המטרות של אירגון היום הזה, ואני חושב שהן הצליחו יפה.

broadaxe

New member
"טאי-צ'י מהחותרים"

רועה בשדות זרים: אחנו מתאמנים יחד בקבוצת ACT חוף-הכרמל... מאד רציתי להגיע ליום הווין צ'ון, התחייבות משפחתית פתאומית וגו'.

daemon93

New member
יום ווין צ'ון

שעמדתי שם בשורות מחכה שיתחיל החימום הסתכלתי מסביב, הרבה פרצופים מוכרים של אלה שאני רואה כמעט כל יום באימונים, מוכרים קצת פחות של אלה מהקריות ואשדוד שיוצא לי לראות בעיקר בסמינרים וארועים מיוחדים, ועוד לא מעט פרצופים חדשים שזו לי הפעם הראשונה לראות. מהר מאוד (לאחר 40 דקות חימום ויאטנמי, כלומר, אבל איך הזמן טס שנהנים... :) ) החלה עבודה בזוגות, לא אחזור כאן על התיאורים של גיל, בקצרה זה היה שיעור של אסף אגמי על לוחמת רחוב, זו הייתה הפתעה נעימה משום מה חשבתי שהשיעורים יהיו תאורטיים בלבד, מעין תצוגה, שלפני ששמתי לב כבר עבדתי עם תלמיד של זיו אגמון הוא כמובן הכיר את הסגנון ההונג-קונגי טוב יותר, ניצלתי את ההזדמנות לשמוע הערות והארות על סגנון העבודה שלו. כמו שאמר נועם, דומה דומה אבל שונה, מאוד שונה. אבל טכניקות בצד ויסלחו לי כולם שאפנה קצת לגורם האנושי, היה כיף. היה כיף להכיר ולעבוד עם אנשים חדשים, היה כיף לראות איך הקרס מתמוסס פעם אחר פעם ואיך עבודה ביחד יוצרת קירבה, איך אנשים שהכרתי לפני חצי שעה כבר היו חצי חברים. אז ככה, היה טוב, מאוד טוב, הרבה מעבר למה שציפיתי. אני מקווה שבקרוב יאורגנו ימים נוספים באותו הסגנון, ברור לי שבפעם הבאה שאפגוש את האנשים כבר יהיה קל הרבה יותר לשבור את הקרח, חשוב לי שיותר אנשים יכירו את הסגנון. הושקע מאמץ רב בארגון היום הזה והיה שווה כל רגע. ולסיכום אנצל את הפורום להודות לאסף וזיו שהגיעו ונתנו לי הזדמנות להכיר ולטעום, וכמובן למורה שלי איגור זקשנסקי שנתן הכל כדי שהיום הזה יהיה מוצלח שהמטרה של קירוב אנשים ויצירת קשרי ידידות בין המורים השונים הייתה בראש מעייניו. תודה גם לכל האנשים שהגיעו, לאלה שיצא לי לעבוד איתם, ולאלה שלו בתקווה שבפעם הבאה...

the6thplague

New member
היה נחמד

אבל בתור מי שכבר מתקדם בוינג צ'ון ההונג קונגי, השיעור של זיו ואסף היו לי מאוד מאוד בסיסיים. אני מבין את החשיבות של זה, אך אי אפשר להתווכח עם העובדה הזאת. (כמו שאני בטוח שהשיער הויטנאמי היה משעמם לחברה של איגור ונועם). השיעור של איגור היה מעניין, לא ידעתי שהוינג צ'ון הויטנאמי כל כך שונה מההונג קונגי. סה"כ, היה נחמד... עצות לפעם הבאה: 1) אני לא יודע כמה עלה להשכיר את האולם, אבל אני מאמין ש 20 שקל לבן אדם, והיו שם הרבה אנשים, זה כיסה את ההוצאות. אני אישית, כשאני מתאמן כ 6 שעות, אני נהיה רעב, ולראות שולחן עם אוכל שרק למורים מותר לגעת בו זה לא במקום. אם באמת לא היה מספיק כסף כדי לארגן פיתה עם חומוס לאנשים שמתאמנים (אני לא מדבר על ארוחות גורמה) והיה רק מספיק למורים, אז לפחות לשים את זה בחדר או אזור שרק הם ניגשים אליו, ולא לשים את זה מול העיניים של כולם. זה היה מאוד צפוי שברגע שיגידו שנגמר הסמינר ואפשר לאכול מה שלא נאכל שאנשים יסתערו על האוכל, וזה מה שקרה. 2) אני מתאר לעצמי שהיום התחיל מאוחר בעיקר בגלל האיחור של זיו. אבל גם מרגע שהוא הגיע, עד שהתחילו לדבר בכלל, עברה עוד חצי שעה בערך, וכמו שאיגור אמר, חבל על הזמן... לא עולה לי עוד משהו לראש כרגע, והשעה 3 בבוקר... אז... לילה טוב! אני מקווה שנראה עוד הרבה סמינרים כאלה ואף יותר טובים.

תרשה לי להגיב

אני חושב שהארגון המנהלתי היה מעולה. 20 ש"ח הוא מחיר חסר תקדים ליום של 6 שעות אימון עם 3 מורים. אני יודע כמה פחות או יותר עולה להשכיר אולם לשעה אחת. אם תעשה חשבון, לא נשאר הרבה מ-20 כפול 70-80 אנשים שהיו. וגם אם כן, מגיע למי שארגן גם להרוויח קצת. כיבוד למורים/ מדריכים הוא הכרחי לדעתי. הם באו לעבוד ! אני לא מצפה שבמחיר של 20 ש"ח יהיה גם אוכל ליתר המשתתפים. וטוב מאוד שנגבה סכום סמלי ללא אוכל.

מסכים מאוד

20 ש"ח לאימון של 6 שעות עם 3 מורים זה מחיר מצחיק. כשאני מגיע לאימון (אימון, סמינר) של 6 שעות, אני מביא איתי אוכל ושתיה מהבית. לדאוג לאוכל ולשתיה למורים שמלמדים משך זמן ארוך כזה זה דבר בסיסי. אני לא חושב שהמארגנים היו צריכים לדאוג לאוכל לשאר המתאמנים.

Tonjin

New member
לא רק שמסכים

והמחיר מגוחך (ועוד יותר מגוחך לא להביא אוכל ושתיה מהבית אם אתה יודע שמדובר ביום אימון מלא במקום אותו אתה לא מכיר) אלא למעשה אני חושב שהמארגנים ראויים לשבח על ההתחשבות במורים ובטח שלא לתלונות על כך שלא דאגו לאוכל לכלל משתתפי הסמינר... בהחלט העמדת את הדברים על הראש לדעתי

לא הבנתי

ודאי שבאירוע כזה, החומר שמועבר הוא בסיסי. מעצם אופי האירוע- מפגש של 3 בתי ספר שונים, וכלל אנשים חסרי ניסיון בוין צ'ון, ואף חסרי ניסיון באומנות לחימה. לכן כל מורה הציג מעט מהבסיס בשיטה שלו. אני דווקא למדתי הרבה, אולי כי אני לא כל כך מתקדם בעסק. אין ספק שנחשפתי למשהו שאני לא מכיר, בשני שיעורים של זרמים שמעולם לא פגשתי, הכוללים גם שוני גדול ביניהם. גם בשיעור של המורה שלי למדתי הרבה. למדתי מלראות אותו שוב זז, מחייך, נושם, מלתרגל את טכניקות הבסיס עם אנשים חדשים מרקע שונה, מלהסתכל על מי שנפגש לראשונה עם החומר- איך הוא מעכל את זה, איך הוא מבין, את העיוות שמקבלת הטכניקה מהראי של כל אדם והרקע שלו. מרתק. לא הבנתי את הטענות שלך: 1. אתה מניח שההוצאות היחידות באירגון כזה הן אולם. אתה טועה. אם אתה מכיר דרך לארגן אירוע כזה ב 20 שקל למשתתף, שיכלול גם אוכל למשתתפים, אשמח אם תעזור בפעם הבאה. אני לא בטוח שב 20 שקל לאדם אני מסוגל לארגן אוכל ושתיה בלבד, עזוב את האירוע עצמו. המחיר היה המינימום שיכולנו לדרוש ולקוות שיהיה לפחות כיסוי של רוב ההוצאות. בעיקר בהתחשב בעובדה שמספר המשתתפים באירוע כזה לא ידוע מראש. באותה מידה יכולים להגיע חצי מהאנשים שהיו. האם היית אתה מוציא מכיסך כדי להחזיר לי מאות שקלים אבודים? לשמחתינו, היתה נוכחות יפה, וההוצאות כוסו במלואן. תודה שוב, לכל מי שהגיע. 2. איחורים, הממ...עכשיו את הטענה הזו אני באמת לא מבין. ניסיתי להיות נחמד ומנומס ולא להזכיר את העובדה שהיה איחור, ואת הסיבה לו. האירוע היה מתוכנן להתחיל ב 4. המדריכים ותלמידיהם התבקשו להגיע חצי שעה קודם לסידורים ותיאומים הכרחיים בין 3 מורים שמעבירים יחד סדנה, ומעולם לא פגשו זה את זה. אני עצמי התקשרתי לבקש זאת מכל המורים, כולל המורה שלי. איחרת להגיע בשעה ורבע, אילצת אולם מלא אנשים שהגיעו בזמן לשבת ולחכות לך, שעה ורבע, ואתה מעז להתלונן שכשהיגעת לקח זמן לאסוף את האנשים שהתפזרו, ולערוך את התיאומים שביקשנו להיערך אליהם מראש? לא מספיק שבזלזול וחוצפה שמעבר לכך שאינם עונים לנימוס וכבוד בסיסי לאנשים, הם גם זרים בעיני לרוח אומנויות הלחימה, כפית את איחורך על עשרות אנשים, אתה מבקש להתלונן על כך קבל עם ופורום? אתה מוכן להסביר לי את האינטרס שלך בכלל להעלות את זה כאן? כי אני, באמת, הייתי שותק, וגם מבקש סליחה.

תגובה לתגובות

קודם כל, אני לא מדבר על האיחור של זיו. אני מודע לכך שכולנו בני אדם, שאיחורים קורים, ושמיני תקלות ופקקים אינם בשליטתינו. אני בטוח שהייתה סיבה מספיק טובה לכך, ולא שאלתי אותו אפילו. ברור לי שהיה לו מספיק חשוב האירוע, ושהוא עשה כמיטב יכולתו כדי להיות שם בזמן. כעסי יצא על התלמיד שגם התלונן על הכבוד והכיבוד שקיבלו המורים, וגם התלונן על איחור באירוע, שהסיבה היחידה שהתחיל מאוחר היתה שחיכינו לאותו תלמיד שכתב מילים אלה. קצת חצוף בעיני. התלמיד הזה בעיני, פגע במורה שלו פעמיים, אחת כשהתלונן על הכיבוד שהמורה שלו קיבל בזכות, והשנייה, כשסיפר בפורום על האיחור. לא היה שום צורך בכך. שמח על הכבוד שקיבל המורה שלך, אל תקנא ואל תעמיד עצמך במקומו. אם היית שווה לו, לא היית תלמיד שלו. ויובל.. אני מתפלא על התגובה שלך. מהיכרותינו אני יודע שאתה דואג למורים שלך, ומאכיל אותם לשובע. לא הייתי רוצה להזמין אותך כמורה לסדנה של 6 שעות, ולא לספק לך אוכל ושתיה. אני בטוח שאתה בתור המורה הזה, גם לא היית רואה בעין יפה יחס כזה. כמי שאירגן הרבה סדנאות ואירועים, אתה ודאי גם מודע להבדל שבין לארגן אוכל ל 3 מורים, ללארגן אוכל ל 80 משתתפים. היו 3 ברירות: לקחת סכום שיאפשר לקנות אוכל לכולם, מה שמייקר את הסדנא. אני אישית לא אוהב את הפיתרון הזה, אני מעדיף להביא סנדביץ' מהבית- באתי להתאמן ולא לקנות ארוחות. ברירה שניה היא כמובן שאף אחד לא יקבל אוכל, גם לא המורים. אני רואה בכך התנהגות פסולה. זה לא נראה לי כאדם, ולא כך למדתי יחס למורים מהמורה שלי, לא כך ראיתי אותו מתייחס למורים שלו, ולא כך הוא למד יחס אצל המורים שלו בויאטנם. הברירה השלישית היא להשאיר את הסדנה זולה, ולתת לכל אחד לדאוג לעצמו לאוכל ושתיה, למורים כמובן יהיה כיבוד, בכל אירוע שאני אהיה אחראי לו. לא היית שם לצערי, אז אספר לך: השולחן נערך במרכז האולם, מקום ישיבה למורים, ואוכל ושתיה עליו בשבילם. תזכור ששכרנו רק אולם ספורט, לא מערכת חדרים הכוללת חדר אוכל למורים באגף נפרד. תזכור שזה אימון אחד, לא לקחנו אותם לארוחה בחוץ לפני האימון ואחריו, כמו שקורה עם מי שמתארח אצלך שבוע. ניתנה הודעה מראש ע"י איגור, לפני תחילת האימון, שהכיבוד הוא למורים בלבד, ואכן רובם המכריע של האנשים הפגינו יכולת איפוק, אכלו את מה שהביאו מהבית, והשאירו למורים את אשר למורים. הם מבוגרים יותר, מנוסים יותר, באו לעבוד ומגיע להם. לשמחתי, הסתבר בסוף שקנינו יותר מדי אוכל, וכך רבים זכו גם לאכול משהו מהכיבוד בסוף האימון. זה, כמובן, אחרי שהמורים אכלו.

למעלה