יום השואה

עץ שתול

New member
דקת דומיה

של התייחדות עם הנופלים והנרצחים, דקה אחת שבמהלכה לבך מתמלא בהמון רגש והויה יהודית, דקה שמחבר בין העבר העגום לבין העתיד המעורפל, דקה שמספר את סיפור תולדות ישראל ואת תלאותיו. דקה כזו שוה בעיני הרבה יותר מאשר יום שלם עמוס וגדוש במנהגים שונים ומשונים כמו תשעה באב שמעבר לסימבוליות שבו אין בו למה שבחיי היום יום שלנו ולו כלום. ורק בשל הסיבה הזו אני מכבד רגעים זוטרים אלו, ולא רק מכבד אלא גם מאמץ את הדקה הזו אל ליבי.

אני חושב שקצת הגזמת בתגובה שלך, אבל כנראה

אתה סוג של גאון. חשבת פעם להיות מתמטיקאי/פיזיקאי?

הגזמתי ? במה ?

האם אגודה לא התעמרו בכספי הנספים ? או כי, האם חילקו את הסקריפטים (לעזאזל! איך כותבים את זה ?) להללו שקנו ? מדובר בציטוט מספר עת ניסיון של הרב דואמב שאף הוא נפל בפח שטמן לכולם חתנו של הבית ישמעאל. מילא, בסאטמר מכחישים את הסיפור, ובצדק. בהיות והרב דואמב מראשי נטורי ח'ארטה מראשי המתנגדים שלהם. וזכורני שבאחת מגיחותיו ארצה הפגיזו הסיקריקים את רכב הברינסק ששכר את שירותיהם. אולם הלה הצליח להפתיע את כולם. והיגיע רגלית למוקטעה והכניסה אחורית. ושפך אש וגופרית על ראשי העדה הח'רטית.

אתה היית שם?

מאין לך מי משקר הרי לשניהם יש אינטרס להשמיץ אחד את השני. וכל הסגנון המתלהם הזה מתאים אולי לדאמב, נראה לי שהיינו מעדיפים פה סגנון קצת יותר מנומס ותרבותי.

מעניין שהבעל דבר נאלם דום

דווקא הגוראים עצמם אינם טורחים להזים את השמועה. ואף שמעתי שאחר מותו של איטשה מאיר לעווין, הגוראים חפרו בביתו. בהיות וידעו שהלה גנב. סתם כך דואמב מספר את אשר התחולל עימו אי שם בבית המגרש הווארשאי. והמעניין, שיד ימינו של הבית ישמעאל משה שיינפעלד יודע להאשים רק את הציויינים הארורים בסיכול פעולות ההצלה. ואין ולו איזכור אחד על פרשייה מביכה זו.

התקשורת בעליבותה

YNET כאחרוני האנטישמים והגזענים. חשבתי שבבחירות הבאות אני יוכל להצביע לפי מצפוני למפלגה חילונית, אבל כשאני רואה את האנטישמיות המתחסדת של יהודים נגד יהודים אני יאלץ שוב להצביע לש"ס או ג' כהצבעת מחאה נגד האנטישמים היהודים.

רותם 36

New member
אז אתה עושה להם הנחות ?

זה כמו שתגיד שזה מגעיל שאני אחטוף אבנים בשבת על הרכב אבל מגעיל לא פחות לנסוע בשבת ? הבנתי נכון ?? ואם כבר הקבלה - אז אני מקבילה דוקא מבחינה דתית את ימי הזיכרון ליום כיפור אם תרצה. מבחינת החשיבות. אני כרגע מדברת על עצמי בלבד והמעגל הסובב אותי - תשעה באב בעיני הוא יום לא עצוב בכלל ואני לא שומרת אותו. מבחינתי ברגע שהוקמה המדינה וחזרנו לפה אז זה כאילו "בניית המקדש מחדש ". מצד שני אני לא אלך לגן סאקר ואעשה דוקא על האש מול אלו שצמים. ועל כאן הכעס שלי על החבר'ה האלה. רוצים לאכול ולבלות ? בכיף. תעשו את זה בבתים שלכם .

איפה ראית הנחות?

שניהם מגעילים באותה המידה. הביקורת שלי היא שהתקשורת לא חושבת כך. אני חושב שצריך להוקיע את שני המקרים באותה מידה.

רותם 36

New member
לא ראיתי בתגובה שלך שמץ דבר על התקשורת

דיברת רק על התופעה . ולא , אני עדיין לא רואה את ההקבלה או השיוויון בין שני המקרים שהבאת

mister xy

New member
באותה מידה ?

אף אחד לא יושב בבית קפה בתשעה באב במקום חרדי ופה ישבו כמה חרדים במקום חילוני ופגעו ברגשותיהם של החילונים.

גן סאקר בלילה

רק מי שרוצה לטייל או לבלות נכנס לשם. בקושי רואים מהרחוב מה קורה שם בפנים. זה לא מקום חילוני ולא חרדי. מי שמחפש בכוח לצלם, יכול למצוא גם חילונים שיישבו סמוך מאוד לאזור חרדי בתשעה באב. אגב, מכיוון שניתן להתווכח שנים האם תשעה באב חשוב לזכור אותו, הדרך במדינה דמוקרטית היא להסתכל על החוק. ולכן, כל שומרי החוק למיניהם, הייתי מצפה מהם לכבד גם את החוק בעניין תשעה באב, ללא קשר אם הפקחים אוכפים אותו, או האם שווה להם כלכלית לספוג את הדו"ח.

רותם 36

New member
בערב תשעה באב

לא ראיתי שום "בית עינוגים " שפתוח. גם לא בת"א. כנ"ל בערבי יום זיכרון. ביום הזיכרון עצמו בתי הקפה והקניונים פתוחים וכולם עושים קניות אחרונות לערב יום העצמאות.

במדרחוב שליד התחנה המרכזית הישנה

26 נובמבר 2005 פיגוע בתחנה המרכזית בת"א - 2 מחבלים מתאבדים התפוצצו בנוה שאנן - 5 הרוגים ו 38 פצועים

רותם 36

New member
אם אני זוכרת נכון

זה היה בריכוז של עובדים זרים בפיצוציה שהייתה פתוחה כי קיבלה היתר ע"מ לא לפגוע בעובדים הזרים .

למעלה