יום השואה

natalyrst

New member
יום השואה ../images/Emo16.gif

אני יודעת שזה לא קשור לפורום אבל אני חושבת שיום השואה הוא סיבה מספיק טובה כדי לחרוג מנושא הפורום רק לשרשור אחד. יום השואה ממש השפיע עליי הייתי במשלחת לפולין לפני חצי שנה והמסע הזה לפולין היה אחד החוויות הכי חזקות בחיים שלי זה השפיע עליי כל כך וחזרתי עם המון זכרונות ורגשות חדשים ואיפשהוא נשאר בי המון כעס היום למשל ראיתי בטלוויזיה על ילדים קטנים שמשחקים במחנה ההשמדה "מיידנק" וראיתי מקומות שביקרתי בהם. ראיתי אותם משחקים ליד המשרפות, וזה פשוט הרתיח אותי! מקום כל כך חשוב, כל כך רגיש זה לא מקום לילדים, זה לא מקום להבעת הזלזול הזו אני לא רוצה להישמע פלצנית ולחזור על מה שכולם כבר אמרו אבל עצוב לי שאנשים כבר הגיעו למצב של קהות חושים לגביי השואה כי כל שנה אותם טקסים, אותם סרטים, אותם שירים ואנשים כבר אדישים ולא מתרגשים אבל מה שרה שם הוא לא אירוע שאפשר לשכוח או להעביר הלאה בבקשה בבקשה תנו מחר כבוד ליום הכל כך חשוב הזה תקשיבו לטקסים, לשירים תכנסו לאווירה ובבקשה תעריכו את הארץ שלנו גם כשקשה

רומנסה

New member
נזכור../images/Emo16.gif

את צודקת. חשוב לזכור ולהעביר לדורות הבאים. איני חושבת שאנשים אטומים לנושא. כל מי שביקר ביד ושם היה רדוף הסיוט הנורא, שאי אפשר למחות מהזיכרון.

GERRY2004

New member
ללא נושא

מילא "יד ושם", אבל מי שהיה בפולין, במשלחת, בחיים לא ישכח. זה היום השואה הראשון שלי מאז שהייתי בפולין, באוקטובר. אני מרגישה ששואה זה משהו אחר ממה שחשבתי. עכשיו הכל יותר מוחשי. אפילו שאולי יהיו כאילו שלא יסכימו איתי, אבל מי שהיה במשלחת, הוא מבין דברים שאחרים לא מבינים, היחס שלנו שונה. והעיקר, כמובן "לזכור ולא לשכוח"...

ערב יום השואה.../images/Emo16.gif

לזכר כל השישה מיליון יהודים שנספו בשואה. הבה נדליק כל אחד מאיתנו נר. לזכר כולם ולכבוד יום השואה. לא לשכוח לבוא למחר לבצפר עם חולצה לבנה.

יהי זכרם ברוך... ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo7.gif

אני הדור השלישי של ניצולי שואה, ואני מקווה שהדורות שאחרינו בחיים לא ישכחו את מה שעברו יהודים בשואה מהנאצים.

Aussie Girl

New member
הגעתי למסקנה שונה.

פעם הייתי בגישה של לא לצחוק ביום השואה ולהיות כאלה רציניים וזה אבל כל אחד צריךך להגיע להבנה השואה לבד. הטקסים, הסרטים, שום דבר לא יוכל לעשות לו את הסווטש הזה. יש כאלה שכואב להם הנושא, הם מנסים להדחיק אותו, לכם הצחוקים, הבדיחות. כל אחד עם הפסיכולוגיה שלו. לדעתי לא נכון לכעוס על האנשים שמזלזלים בנושא במובן הילדותי, צוחקים בצפירה, חוסר כבוד... אני מאמינה שיבוא יום והם יגיעו להבנה בנושא. ונקודה הכי חשובה: אנשים לא שחכו ואנשים כן ממשיכים לעשות סרטים על הנושא ללפתח אותו לכיוונים שלא היו קודם. אבל כפי שאמרתי צריך להגיע להבנה מסוימת של הנושא.

תות15

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo104.gif../images/Emo16.gif

לזכר כל אותם 6 מיליון יהודים..

נזכור...../images/Emo104.gif../images/Emo16.gif

לא היה יום קל היום....לשמוע את כל הסיפורים הקשים והזווזעות שקרו שם... אבל משיהו חייב להקשיב...אסור לנו לשכוח לעולם מה שקרה שם. אף אחד לא מבטיח שזה לא יכול לחזור על עצמו...

סושסוש

New member
../images/Emo16.gif ../images/Emo10.gif

למרות זאת אנשים עדיין ממשיכים בהתעללות.. בתאי גזים.. כנסו לפה ותצביעו נגד זה.. עליי כל זה ממש השפיע. בטקס בכיתי והיית לי צמרמורת.. נראה לי שזאת השנה הראשונה שאני לוקחת אתזה ברצינות.."\

panchu

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך

לא נשכח ולא נסלח
, יהי זכרם ברוך......

למעלה