יום השואה הבינלאומי...

ריקי זו אני

Well-known member
ישנם חגים שלמדתי מגדולים ממני שלא חוגגים... כמו למשל
פורים. לא חגגתי פורים ולא אחגוג פורים אחרי ששמעתי דברי חכמים
על מה שהיה שם בפרס של אחשוורוש... על היהודי הגלותי והגלות היהודית - בכלל.
לא צמה בעבור הדסה היא אסתר ולא יושבת ובוכה או צוחקת על מרדכי...

יום השואה הבינלאומי הוא לא יותר מחגיגה עולמית שנאנסה לקבל נרטיב
שבסך הכל מתקבל כדי לא להרגיז את אמריקה - הרגישה לשואה
בזכות יהודיה... שבינהם לא נמצא את אותם שאמריקה סגרה דלתותיה בפניהם
ושילחה אותם חזרה אל ההשמדה... אבל מילא.

אני גם לא קונה את דמעות התנין של יו"ר הכנסת שבכה על הדוכן וכיפה איננה
מכסה את ראשו... שלייצג אותי ועוד על אדמת גרמניה ללא כיפה וללא טלית... עדיף
שהיתה נשאר בביתך ולא בוכה כלל.

אז יום השואה הבינלאומי בעבורי זהו יום חול לכל דבר ועניין... ומאחר שכך הוא
התנגדותי אם קיימת... מינורית היא או בכלל לא קיימת כי כל יהודי באשר הוא יהודי
חייב לחוש את השואה בכל יום, בכל שעה ובכל רגע של החיים.

לפני שנים היו ניצולי שואה ואחנו חיים בצוותא כיחידה אחת של בני אדם שמתגוררים
באותם הבתים... נוסעים יחדיו באוטובוסים... או מהלכים בין דוכני השוק... אבל היה פער בגודל של תהום
אין סופית ביינו שלא היינו 'שם' לבין הניצולים, אותם שעברו את התופת כבוגרים די כדי להבין...
נכון - ישנם כאלה שנולדו אל בית של ניצולים... רבים רבים מאיתנו הם דור שני לשואה, אני באה אליהם מבחוץ...
אני באה ממקום שהשואה עשתה אותנו יותר חזקים... כי 'אנחנו' הרי לא נפגענו... המשפחות שלנו
שלמות... לכולנו שני סבים ושתי סבתות... וכל הדודים והדודות ב"ה... אבל אצל בעלי כמשל... לפני מספר חודשים
נודע לו שהיה להם בן דוד לא ידוע עד אז... מאחות אביהם שניספתה...
ואני?
נערה בהריון מחוץ לנישואים שהוברחה אליו הביתה... שם
ממש לא שמחים לכלה השחרחורת, מבטאים זאת במילים ברורות וקול רם מספיק
שמנת המרק שקבלתי נראה לי לרגע כרעל לחיסול עכברושים וחולדות... עד לשניה הזו...
לקליק הזה בראשה של אימו שעומדת היא לקבל אליה נכד/ה אולי מעט שחרחרה יותר מהממוצע
המשפחתי אבל כל לידה של יהודיה הרי היה להם כניצחון (בהא הידיעה) על הצורר...
כאותה אצבע משולשת אל העם הגרמני... ולכל האנטישמים שנתנו יד להשמדה...

ואז במקרה הנ"ל קבלתי עלי תפקיד שלא חלמתי עליו... - באמת... מי חלם...
להקשיב.
פשוט להקשיב להם. לא איזה פשוטי עם... שמבקשים לאוזן קשבת... ממש לו.
אימו של אישי... מורה בבית ספר תיכון מקומי בגמלאות... אביו פקיד ממשלתי בכיר מאוד,
שכמו רבים רבים - לא מצאו אוזן קשבת.
וכך יצא שישבתי שעות שבמילא הייתי כבדה בכדי לזוז... ומקשיבה, לעיתים עד שהיתה מתעייפת ומבקשת ממני
מנוחה 'ונמשיך אחר כך'... כמו לימדה אותי למבחני הבגרות...
והיו ימים שעד שעות הערב הקשבתי לה... ובערב הקשבתי לו... והוא יותר פרקטי... היה אומר בפשטות...
'הילדים שלנו סרבו לשמוע'...

כך למדתי על המעמדות שבין הניצולים... בין אלה שסבלו סבל נורי... לבין מי שסבל פי כמה...
ועד לאותו אבק אדם שנות ממנו מעט...
או כמו שסיפר אפרים קישון... שהשואה לא היתה המשרפות... השואה לא היתה במכות... השואה היתה
הרבה יותר קטנה ואכזרית... היא היתה בהוראות שעה שניחתו על היהודים... פעם זה איסור לגדל דג זהב בבית...
למחרת האיסור לנגן... שלאחריו הוציאו מאות לנקות עיר במברשות שיניים... והלאה והלאה והלאה...
הייתי בת 21. עברתי בבית הניצולים גם את יום השואה (שלנו), שלא היה שונה בהרבה מימים אחרים של הקשבה...
הבדל היה בנרות הנשמה שהודלקו... אחד לזכר הניספים ממשפחתה ןהשני שהודלק לזכר נשמתם של בני משפחתו...
ואיש לא יכול היה לנחש כמה בני אדם צויינו בכל אחד מהנרות. הרבה.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
ישנם חגים שלמדתי מגדולים ממני שלא חוגגים... כמו למשל
פורים. לא חגגתי פורים ולא אחגוג פורים אחרי ששמעתי דברי חכמים
על מה שהיה שם בפרס של אחשוורוש... על היהודי הגלותי והגלות היהודית - בכלל.
לא צמה בעבור הדסה היא אסתר ולא יושבת ובוכה או צוחקת על מרדכי...

יום השואה הבינלאומי הוא לא יותר מחגיגה עולמית שנאנסה לקבל נרטיב
שבסך הכל מתקבל כדי לא להרגיז את אמריקה - הרגישה לשואה
בזכות יהודיה... שבינהם לא נמצא את אותם שאמריקה סגרה דלתותיה בפניהם
ושילחה אותם חזרה אל ההשמדה... אבל מילא.

אני גם לא קונה את דמעות התנין של יו"ר הכנסת שבכה על הדוכן וכיפה איננה
מכסה את ראשו... שלייצג אותי ועוד על אדמת גרמניה ללא כיפה וללא טלית... עדיף
שהיתה נשאר בביתך ולא בוכה כלל.

אז יום השואה הבינלאומי בעבורי זהו יום חול לכל דבר ועניין... ומאחר שכך הוא
התנגדותי אם קיימת... מינורית היא או בכלל לא קיימת כי כל יהודי באשר הוא יהודי
חייב לחוש את השואה בכל יום, בכל שעה ובכל רגע של החיים.

לפני שנים היו ניצולי שואה ואחנו חיים בצוותא כיחידה אחת של בני אדם שמתגוררים
באותם הבתים... נוסעים יחדיו באוטובוסים... או מהלכים בין דוכני השוק... אבל היה פער בגודל של תהום
אין סופית ביינו שלא היינו 'שם' לבין הניצולים, אותם שעברו את התופת כבוגרים די כדי להבין...
נכון - ישנם כאלה שנולדו אל בית של ניצולים... רבים רבים מאיתנו הם דור שני לשואה, אני באה אליהם מבחוץ...
אני באה ממקום שהשואה עשתה אותנו יותר חזקים... כי 'אנחנו' הרי לא נפגענו... המשפחות שלנו
שלמות... לכולנו שני סבים ושתי סבתות... וכל הדודים והדודות ב"ה... אבל אצל בעלי כמשל... לפני מספר חודשים
נודע לו שהיה להם בן דוד לא ידוע עד אז... מאחות אביהם שניספתה...
ואני?
נערה בהריון מחוץ לנישואים שהוברחה אליו הביתה... שם
ממש לא שמחים לכלה השחרחורת, מבטאים זאת במילים ברורות וקול רם מספיק
שמנת המרק שקבלתי נראה לי לרגע כרעל לחיסול עכברושים וחולדות... עד לשניה הזו...
לקליק הזה בראשה של אימו שעומדת היא לקבל אליה נכד/ה אולי מעט שחרחרה יותר מהממוצע
המשפחתי אבל כל לידה של יהודיה הרי היה להם כניצחון (בהא הידיעה) על הצורר...
כאותה אצבע משולשת אל העם הגרמני... ולכל האנטישמים שנתנו יד להשמדה...

ואז במקרה הנ"ל קבלתי עלי תפקיד שלא חלמתי עליו... - באמת... מי חלם...
להקשיב.
פשוט להקשיב להם. לא איזה פשוטי עם... שמבקשים לאוזן קשבת... ממש לו.
אימו של אישי... מורה בבית ספר תיכון מקומי בגמלאות... אביו פקיד ממשלתי בכיר מאוד,
שכמו רבים רבים - לא מצאו אוזן קשבת.
וכך יצא שישבתי שעות שבמילא הייתי כבדה בכדי לזוז... ומקשיבה, לעיתים עד שהיתה מתעייפת ומבקשת ממני
מנוחה 'ונמשיך אחר כך'... כמו לימדה אותי למבחני הבגרות...
והיו ימים שעד שעות הערב הקשבתי לה... ובערב הקשבתי לו... והוא יותר פרקטי... היה אומר בפשטות...
'הילדים שלנו סרבו לשמוע'...

כך למדתי על המעמדות שבין הניצולים... בין אלה שסבלו סבל נורי... לבין מי שסבל פי כמה...
ועד לאותו אבק אדם שנות ממנו מעט...
או כמו שסיפר אפרים קישון... שהשואה לא היתה המשרפות... השואה לא היתה במכות... השואה היתה
הרבה יותר קטנה ואכזרית... היא היתה בהוראות שעה שניחתו על היהודים... פעם זה איסור לגדל דג זהב בבית...
למחרת האיסור לנגן... שלאחריו הוציאו מאות לנקות עיר במברשות שיניים... והלאה והלאה והלאה...
הייתי בת 21. עברתי בבית הניצולים גם את יום השואה (שלנו), שלא היה שונה בהרבה מימים אחרים של הקשבה...
הבדל היה בנרות הנשמה שהודלקו... אחד לזכר הניספים ממשפחתה ןהשני שהודלק לזכר נשמתם של בני משפחתו...
ואיש לא יכול היה לנחש כמה בני אדם צויינו בכל אחד מהנרות. הרבה.
פניה נרגשת למנהלת הפורום המכובד : איך הצלחת לרכז במקום אחד כל כך הרבה אנשים שברחו ממוסדות סגורים או שכותבים ממוסדות סגורים ?
ולפני שאחד/ת מאותם אנשים יקפוץ , אני מדגיש - הרבה אנשים - משמעותו - פשיטא "הרבה" , לא כולם.

Harrington

Well-known member
מנהל
פניה נרגשת למנהלת הפורום המכובד : איך הצלחת לרכז במקום אחד כל כך הרבה אנשים שברחו ממוסדות סגורים או שכותבים ממוסדות סגורים ?
ולפני שאחד/ת מאותם אנשים יקפוץ , אני מדגיש - הרבה אנשים - משמעותו - פשיטא "הרבה" , לא כולם.
מסתבר שהכושר להקשיב (ובלי קשר לתגובתי זו, הכושר לספר שלא פחות חשוב) לא ניתן לכל אחד. חבל.

מלאכת מחשבת1

Well-known member

Harrington

Well-known member
מנהל
הראשון קפץ....
שוב נאלץ לתקן אותך: הראשון שקפץ כאן בשרשור, דווקא היית אתה. זה שבחרת לעשות זאת, כהרגלך, ככלב מוכה כלבת ומרייר, שכל עניינו תקיפת אחרים והשמצתם על לא עוול בכפם והכל בגלל בעיותיו הנפשיות האישיות, לא משנה את מספורך בתור, צר לי.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
שוב נאלץ לתקן אותך: הראשון שקפץ כאן בשרשור, דווקא היית אתה. זה שבחרת לעשות זאת, כהרגלך, ככלב מוכה כלבת ומרייר, שכל עניינו תקיפת אחרים והשמצתם על לא עוול בכפם והכל בגלל בעיותיו הנפשיות האישיות, לא משנה את מספורך בתור, צר לי.
חחחחח הרינג, "אח שלו" ,חן חן על האיחולים המלבבים שלך.
כנראה ששוב לחצתי על נקודה כאובה אצל כבודו.
אני בהחלט מבין אותך, וזה באמת עצוב שאין תרופה לכל המחלות הכרוכות במסכנות, והתקרבנות.
ד"א אתה כותב מהמוסד או שיצאת לחופשה קצרה ?

Harrington

Well-known member
מנהל
כנראה ששוב לחצתי על נקודה כאובה אצל כבודו.
אם זה מה שעוזר לך לישון בלילה, בכיף :). בעולם המציאות הסיכוי שתדע לאתר את הנקודות הכואבות אצלי או להשפיע עליהן יותר נמוך מהסיכוי מנקודת הקפאון, אבל כאמור, מה שעוזר לך לישון בלילה, עלי ובכיף :).
ד"א אתה כותב מהמוסד או שיצאת לחופשה קצרה ?
תמשיך, תמשיך לנסות. אולי מתישהו בעוד יובל שנים פלוס מינוס תמצא נקודה שעלולה לעצבן אותי. טיפ קטן: זה אפילו לא אישי, אני פשוט לא מתעצבן מהר ואין לי הרבה נקודות כואבות אם בכלל :). גם אם היו וגם אם פה וגם אם שם, אתה לא נמצא מולי במעמד של מסוגל לפגוע, לעצבן, או כל מה שתנסה בפרובוקציות הזולות שלך. זה די כמו למלא כרטיס לוטו. הסיכוי שלך לזכות בפרס הראשון קלוש, אבל מרגע קניית הכרטיס ועד בדיקתו לאחר ההגרלה, חולפים במוחנו דמיונות נעימים מה נעשה אם וכאשר נצליח ונזכה :). אבל בכיף בן אדם, תמשיך כל עוד זה עושה לך טוב :).

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אם זה מה שעוזר לך לישון בלילה, בכיף :). בעולם המציאות הסיכוי שתדע לאתר את הנקודות הכואבות אצלי או להשפיע עליהן יותר נמוך מהסיכוי מנקודת הקפאון, אבל כאמור, מה שעוזר לך לישון בלילה, עלי ובכיף :).
ממש לא עוזר לי לישון בלילה. אבל פעם דאגתי מתוך חמלה לאנשים כמוך.
אני רואה שאתה גם מנסה להציג עצמך כחכם, אבל לידיעתך לא קיים בעברית משפט "נמוך מהסיכוי מנקודת הקפאון"
אבל אני מניח שעדיין ימצאו כמה בורים שיחשבו שאמרת משהו חכם...:)
תמשיך, תמשיך לנסות. אולי מתישהו בעוד יובל שנים פלוס מינוס תמצא נקודה שעלולה לעצבן אותי. טיפ קטן: זה אפילו לא אישי, אני פשוט לא מתעצבן מהר ואין לי הרבה נקודות כואבות אם בכלל :). גם אם היו וגם אם פה וגם אם שם, אתה לא נמצא מולי במעמד של מסוגל לפגוע, לעצבן, או כל מה שתנסה בפרובוקציות הזולות שלך. זה די כמו למלא כרטיס לוטו. הסיכוי שלך לזכות בפרס הראשון קלוש, אבל מרגע קניית הכרטיס ועד בדיקתו לאחר ההגרלה, חולפים במוחנו דמיונות נעימים מה נעשה אם וכאשר נצליח ונזכה :). אבל בכיף בן אדם, תמשיך כל עוד זה עושה לך טוב :).
כמה שתנסה להסביר ועוד באריכות יתר על " לא תמצא נקודה שעלולה לעצבן אותי." רק יחזק את העובדה שכנראה מצאתי, למרות שאני חייב להודות שבכלל לא חיפשתי....:)
אתה כנראה מתעצבן כאשר שמים לך מראה מול פניך ואתה פשוט רואה מי אתה באמת. כמה שזה עצוב, ככה זה נכון.

Harrington

Well-known member
מנהל
ממש לא עוזר לי לישון בלילה. אבל פעם דאגתי מתוך חמלה לאנשים כמוך.
חמלה זה חשוב.
אני רואה שאתה גם מנסה להציג עצמך כחכם
חס חלילה וחס. לא רק שאינני מנסה, אני גם מודע לחלוטין לכך שמול חכמים וגדולים כמוך אין לי סיכוי אפילו להיראות רבע כזה.
אבל לידיעתך לא קיים בעברית משפט "נמוך מהסיכוי מנקודת הקפאון"
תתפלא, לדעתי יש. תתמודד.
אבל אני מניח שעדיין ימצאו כמה בורים שיחשבו שאמרת משהו חכם...:)
קטונתי. בורים זה התחום שלך לאתר. הרי בסופו של דבר, צריך להיות ממש גאון כדי לזהות בורות. אני כאמור, קטונתי.
כמה שתנסה להסביר ועוד באריכות יתר על " לא תמצא נקודה שעלולה לעצבן אותי." רק יחזק את העובדה שכנראה מצאתי
כן, ידעתי שתגיב משהו כזה :) (אמנם בור ולא חכם, אבל בכל זאת, לפעמים אנשים מספיק צפויים כדי שאפילו טיפש כמוני יידע לזהות זאת מראש ;-)). הבנתי ממך שהדברים האלה לא עוזרים לך לישון בלילה. די חבל ועצוב, בהתחשב בכך שגם כאן האמירה הזאת נכונה :). ממש שמח בשבילך אם אתה חושב שמצאת נקודה אצלי וכו'. אבל אם אתה כן בטענתך שזה לא עוזר לך לישון, חבל שתחשוב סתם שמצאת כי באמת שאין לך שמץ של סיכוי :).
למרות שאני חייב להודות שבכלל לא חיפשתי....:)
אשריך. גם לא חיפשת וגם לא מצאת. זאת יעילות!
אתה כנראה מתעצבן כאשר שמים לך מראה מול פניך ואתה פשוט רואה מי אתה באמת.
האמת שביממה האחרונה הייתה לי מראה מול העיניים יותר מהרגיל (מה לעשות, לפעמים צריך לעשות יותר מסתם גילוח רגיל :)). לא זכור לי שהתעצבנתי באופן מיוחד. אם כי במחשבה שניה, לא ישנתי הלילה... אולי זה היה מעצבים על עצמי ועל המראה שהצבתי מול פני? הממ... אצטרך לחשוב על זה.

רואה מי אני באמת? שמע, לא יודע איך לספר לך את זה, אבל גם בור ולא חכם די יודע מי הוא. זה לא כל כך קשה למען האמת :).
כמה שזה עצוב, ככה זה נכון.
אכן ההתכתבות הזאת די עצובה, אני מסכים :). אם היא נכונה? מהצד שלי אני יודע שכן. מהצד שלך? ובכן מאחר ואתה בעיקר מתעסק בניחושים, הערכות, השערות וכדו', וכל זאת תוך שאתה משתמש בהמצאות, הזיות, בדיות, השמצות, ושאר מרעין בישין שמוחך הקודח מלא בהם, לא הייתי אומר שכל מה שעצוב כאן גם נכון. יש כאן עצב בהתכתבות ויש כאן אמת. למרבה הצער, הם לא עומדים באותו צד.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
חמלה זה חשוב.
נכון.
חס חלילה וחס. לא רק שאינני מנסה, אני גם מודע לחלוטין לכך שמול חכמים וגדולים כמוך אין לי סיכוי אפילו להיראות רבע כזה.
טוב שהפנמת.
תתפלא, לדעתי יש. תתמודד.
חחח , שאני אתמודד ? מול בור כמוך ? הגזמת.
קטונתי. בורים זה התחום שלך לאתר. הרי בסופו של דבר, צריך להיות ממש גאון כדי לזהות בורות. אני כאמור, קטונתי.
קשקשת. כרגיל.
כן, ידעתי שתגיב משהו כזה :) (אמנם בור ולא חכם, אבל בכל זאת, לפעמים אנשים מספיק צפויים כדי שאפילו טיפש כמוני יידע לזהות זאת מראש ;-)). הבנתי ממך שהדברים האלה לא עוזרים לך לישון בלילה. די חבל ועצוב, בהתחשב בכך שגם כאן האמירה הזאת נכונה :). ממש שמח בשבילך אם אתה חושב שמצאת נקודה אצלי וכו'. אבל אם אתה כן בטענתך שזה לא עוזר לך לישון, חבל שתחשוב סתם שמצאת כי באמת שאין לך שמץ של סיכוי :).
ככל שתמשיך להגיב לנושא - כן ירבה ויפרוץ.
אשריך. גם לא חיפשת וגם לא מצאת. זאת יעילות!
נו , באמת קצת הבנת הנקרא , לא חיפשתי ו "יש אלוהים" הניח את המציאה בידי....קפיש ?
האמת שביממה האחרונה הייתה לי מראה מול העיניים יותר מהרגיל (מה לעשות, לפעמים צריך לעשות יותר מסתם גילוח רגיל :)). לא זכור לי שהתעצבנתי באופן מיוחד. אם כי במחשבה שניה, לא ישנתי הלילה... אולי זה היה מעצבים על עצמי ועל המראה שהצבתי מול פני? הממ... אצטרך לחשוב על זה.
ככל שתמשיך להגיב לנושא - כן ירבה ויפרוץ. - פעם שניה.
רואה מי אני באמת? שמע, לא יודע איך לספר לך את זה, אבל גם בור ולא חכם די יודע מי הוא. זה לא כל כך קשה למען האמת :).

אכן ההתכתבות הזאת די עצובה, אני מסכים :). אם היא נכונה? מהצד שלי אני יודע שכן. מהצד שלך? ובכן מאחר ואתה בעיקר מתעסק בניחושים, הערכות, השערות וכדו', וכל זאת תוך שאתה משתמש בהמצאות, הזיות, בדיות, השמצות, ושאר מרעין בישין שמוחך הקודח מלא בהם, לא הייתי אומר שכל מה שעצוב כאן גם נכון. יש כאן עצב בהתכתבות ויש כאן אמת. למרבה הצער, הם לא עומדים באותו צד.
קשקשת למהדרין. אבל זה נחמד שאתה משקיע בתגובות שלך.

Harrington

Well-known member
מנהל
נכון.

טוב שהפנמת.

חחח , שאני אתמודד ? מול בור כמוך ? הגזמת.

קשקשת. כרגיל.

ככל שתמשיך להגיב לנושא - כן ירבה ויפרוץ.

נו , באמת קצת הבנת הנקרא , לא חיפשתי ו "יש אלוהים" הניח את המציאה בידי....קפיש ?

ככל שתמשיך להגיב לנושא - כן ירבה ויפרוץ. - פעם שניה.

קשקשת למהדרין. אבל זה נחמד שאתה משקיע בתגובות שלך.
סורי יקירי, עייפתי ואני מעט לחוץ בזמן כעת. גם קר מדי. אז זולת המילה "נכון" בתחילת דבריך לא קראתי מילה. אולי בעוד כמה שנים. עד אז, תהנה עם עצמך.

Harrington

Well-known member
מנהל
אולי אתה נמצאת בתחילה הישועה - אתה לא מבין הרבה דברים. גם כאלו שאתה בטוח שאתה כן מבין.
הללויה.
על ראש הגנב בוער הכובע? אני אף פעם לא מבין וכנראה שלא אבין מדוע נדמה לאנשים שגולשים יכתבו משהו כזה אם אינו נכון. איזה אינטרס נסתר ואפל אמור להיות לי להצהיר שלא הבנתי משהו אם כן הבנתי אותו? לאלוקים הפתרונים. כנראה שמרוב שקרים וכתיבת תחושות מומצאות ושקריות אנשים משוכנעים שכל העולם נוהג כמותם. נו שוין. העיקר הבריאות.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
על ראש הגנב בוער הכובע? אני אף פעם לא מבין וכנראה שלא אבין מדוע נדמה לאנשים שגולשים יכתבו משהו כזה אם אינו נכון. איזה אינטרס נסתר ואפל אמור להיות לי להצהיר שלא הבנתי משהו אם כן הבנתי אותו? לאלוקים הפתרונים. כנראה שמרוב שקרים וכתיבת תחושות מומצאות ושקריות אנשים משוכנעים שכל העולם נוהג כמותם. נו שוין. העיקר הבריאות.
הרינג,זה לא שיעור גמרא ב"בבא מציאה". אתה מתפתל ומתפלפל בלי להבין על מה שאתה מדבר [יותר נכון - כותב].
דווח היכן הפסקת לקרוא......

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הפוסל במומו פוסל/ על ראש הגנב../ וכו' וכו'.
מה קרה סופרמן 1234?
מאז שהרחפן ברח לך, אתה פה באופן קבוע.

השואה הייתה הדבר הכי נורא שנעשה בהיסטוריה ואולי ביקום. רק האדם מסוגל להגיע לקיצונות כזאת. היהודים עם סגולה שעבר צרות קשות במיוחד אבל התגבר עליהן והתחשל, בגלל ייחודו והקשר שלו לבורא עולם. אמרו לי פעם שלו הרגו את היטלר, הייתה משתנה מאוד ההיסטוריה כי עשה שטיפת מוח למיליוני אנשים וזה היה כמו מכונה. קשה להבין איך אדם מסוגל להיות רע כהיטלר.

למעלה