יום המשפחה ++טו באב?.............

lelelele1

New member
יום המשפחה ++טו באב?.............

בוקר טוב האם מישהי יודעת מתי התאריך של יום האם/המשפחה ומתי הוא יום האהבה ט"ו באב

naamaza

New member
תשובה חלקית

טו באב לפי היומן שלי הוא ב-22.7 לגבי יום האם זה קצת יותר מסובך כי גיליתי למרבה ההפתעה שבאיזור חיפה חוגגים את יום האם בחנוכה ואילו באיזור המרכז זה בתאריך אחר (נדמה לי פורים)

shnashit

New member
טו באב יוצא ב-20.8

בדיוק על היומולדת שלי... איזה כיף לי...

מ ש כ י ת

New member
יום המשפחה וגם טו' באב

יום המשפחה נחגג בתאריך ל' בשבט וטו' באב מן הסתם תמיד נחגג בטו' באב...

idithgal

New member
ל' שבט היה פעם יום האם וזהו

(סתם להשכלה כללית...) יום הולדתה של הנרייטה סאלד. בהזדמנות חגיגית זו אני רוצה למחות כאן על הפיכתו של יום האם ל"יום המשפחה". אין לי בעיה שיהייה גם יום האב, אבל - אין ספק שמגיע לנו יום האם, עם מתנות של יום האם.... נכון?????

יעלעל

New member
מצטרפת למחאה

גם אני מוחה על כך ש"גנבו" לנו את יום האם. מה יש? למשפחה יש 364 ימים בשנה, לא מגיע אחד לאמא? ולאבות שמקופחים, יש חודש אב. וגם תשעה באב. יום האהבה הלועזי (נראה לי שזה מה שהתכוונת?) זה 14 לפברואר. ולנטיינ'ס דיי. היום של הקדוש ולנטיין שאחראי על התקשרויות בין אוהבים. אגב, סילבסטר הוא היום של הקדוש סילבסטר. לקתולים יש לכל יום בשנה קדוש שאחראי עליו ולסילבסטר יש את ה31 לדצמבר. אין לזה ולמסיבות סוף שנה שום קשר. רוב הנוצרים לא קוראים לזה סילבסטר כי אין קשר ביניהם. רק הקתולים קוראים ליום הזה סילבסטר וגם אצלם אין קשר לחגיגת סוף שנה. וסילבסטר היה צורר יהודים רציני ואין לי מושג איך נוצר הקשר בארץ, אצלינו, "לחגוג" את היום של הנוצרי האנטישמי הזה. בכל מקרה, אני במלחמה נגד קריאה לחגיגות הללו סילבסטר. אבל כנראה שמלחמה אבודה. אז שנה טובה. ולענין, יום אהבה, 14.2. יום האם (כן, לדעתי זה יום האם) ל' שבט. חג שמח ושנה טובה. יעל

eytcor

New member
מתוקות, לאשתי יש 365 ימי אם בשנה...

לא צריך לוח שנה כדי להעניק אותו
.

eytcor

New member
365 ימים בשנה יש בלוח הלועזי....

ואין מה לעשות, אני חיי ע"פ הלוח הזה. בעברי יש פחות בגלל זה מוספים חודש שלם בשנה מעוברת. אז בשנה מעוברת בלוח הלועזי יש יום אחד יותר (29 בפברואר) שבו היא מוותרת לנו. חוץ מזה הכי קל לבעלים המוסלמים. שם השנה הכי קצרה (מבוססת על מחזור הירח בלבד בלי תיקונים. חודש ראמדאן למשל יכול להיות בשנה אחת בחורף ואחרי כמה שנים יכול להגיע בקייץ)

גם אני בעד ימים נפרדים

בחו"ל נהוג ב 19 ליוני לחגוג יום האב, ותמיד כמו שפינקו אותי ביום האב דאגנו גם לפנק את האבא. אני בעד ההפרדה. ועד כמה שידוע לי טו באב זה ב 20 לאוגוסט. יום האם בל' בשבט - 9 לפברואר

חולפת2

New member
הם יוצאים בהפרש שבוע או אפילו פחות

אחד מהשני. הכוונה לא לט"ו באב אלא ליום האהבה. הכי טוב לשאול את המורות/גננות שבפורום.

למעלה