יום הכיפורים מהוא....

nehud

New member
יום הכיפורים מהוא....

אשמח לקראת יום הכיפורים לשמוע
את דעתם על העוצמה הרוחנית הקיימת מאחורי הרעיון שבקיום יום הכיפורים. אהוד

Tal_Ya_Tal

New member
היי אהוד../images/Emo42.gifהזכרתי את נושא הכפרה

בתגובתי ל FIREBAT בשרשור הקודם. אנסה להעתיק זאת לכאן. כפרה "כפרה"= תיקון האמונה במציאות החטא והאשמה. תיקון התפישה של השניות. השכינה מכוונת אותנו לתפישה שונה של ה'מציאות'. תפישה המושתתת על אהבה. התיקון שעושה השכינה בשכל שלנו נקרא 'כפרה'. תהליך התיקון מצריך זיהוי תפישות ומערכות אמונה שגויות ולא הדחקתן. לכן, השימוש במונח 'קליל'יותר מהמונח 'כפרה' כגון 'פיוס' או 'פדות', היה ממעיט בערך תהליך זה של תיקון מחשבותנו השגויות. ראה גם מאמר המתיחס לנושא הסליחה במדור מאמרי הפורום. ושיהיה צום קל
L&L TALYA

MargalitE

New member
nehud - הרעיון הרוחני מאחורי כיפור

שביום זה כל יהודי הופך להיות מלאך. לפי המהר"ל מפראג המטרה היא להרחיק את האדם מהגשמיות עד שיהיה דומה למלאך ליום אחד. כפי שהמלאכים עומדים סביב לכסא הכבוד - עומדים היהודים בבית הכנסת כל היום, כפי שהמלאכים לבושים בלבן ואינם זקוקים למזון ושתייה - כך גם אנו. במשך כל השנה שולט הגוף על הרוח-נשמה. ביום כיפור מתעלה הנשמה על הגוף. לגבי מנהג הכפרות עם התרנגול. הרעיון הוא שבעת הטקס אדם צריך להרהר בכך שהשחיטה עלולה היתה להיות שלו עצמו, אבל הקב"ה נוהג במידת הרחמים ולא רק הדין. זה אמור להוות תמריץ לחרטה ולכפרה של האדם. ולא כפי שנהוג לחשוב שהתרנגול "לוקח" על עצמו את חטאיו של האדם. באור וברכה

Tal_Ya_Tal

New member
מרלגית../images/Emo24.gifאהבתי../images/Emo23.gifאת../images/Emo9.gifהמלאכים

MargalitE

New member
אז הנה בא עוד אחד...

אני מצטטת מתוך מאמר "ה"אלף-בית" של יום כיפור מאת מרשל רוט: במשך השנה אנשים רבים אינם מתפנים מעיסוק בגשמיות - אכילה, עבודה, זוגיות, חומרנות והנאות הגוף. ביום כיפור אנחנו מניחים בצד את העיסוק בחומר ומכוונים את סדר העדיפויות שלנו לדברים נעלים ורחניים יותר. כותב הרב אליהו דסלר: "עיצומו של יום כיפורים יש לו כוח מיוחד, שה' יתברך הסיר את ה'שטן' ממנו. לא שביטל את 'יצר הרע' לגמרי, אלא חסם בפני פעולותיו, הפיל עליו תרדמה. מכיוון שהאבן המטמטמת את הלב אין בה כוח להשפיע, הרי השער פתוח והתשובה קלה ביותר". כלומר כוחו של ה"יצר הרע" המעכב את התקדמותנו הרוחנית, נחלש ביום כיפור ומאפשר את התחדשות הכמיהה לעליה רוחנית. כמיהה שהיטשטשה משך השנה בשל ריבוי העבורות, וביום כיפור מביאה אותנו לרמה גבוהה יותר של סליחה וכפרה. ולכן הייתי רוצה לשנות את הברכה המסורתית של: "חתימה טובה" ל - "יום טוב של סליחה ומחילה"... באהבה

arlot

New member
5 ארוחות רוחניות כנגד 5 ארוחות

ביום כיפור נפתחים השערים ומוזרמת כמות אור נהדרת , בימים אלו יורדות חמש ארוחות רוחניות דרך הכתר שלנו ,במידה ואנחנו אוכלים אוכל פיזי לא נשאר מקום לעיקול אנרגטי , ואז לא מקבלים את מזון הנשמה ,למרות האמונה הזאת אני חושב שבכל זאת מקבלים משהו גם אם לא צמים.

MargalitE

New member
arlot מקסים - ../images/Emo75.gif ../images/Emo121.gif ../images/Emo21.gif |

אפשר לשבת ולנשום עמוק נשימה אנרגטית, לקלוט את כל האנרגייה והאור הנהדר שיורד. יום טוב של סליחה ומחילה באהבה מרגלית

Tal_Ya_Tal

New member
היי ארלוט../images/Emo24.gifגם אני מאמינה../images/Emo42.gif

שאור נהרה, זורם אלינו כל יום, כל הזמן. אך יתכן, שרובנו עסוקים בדברים אחרים ואינם מתפנים לחוות את האור הזה
וכך אין הם ניזונים הימנו
פעם קראתי על מישהו שהתנסה בתזונה מקרוביוטית ועשה כל מיני ניסויים לראות איך הוא יכול להתקיים עם כמות מזערית של מזון מוחשי. הוא הצליח להתקיים כשנתיים ימים על ספיגת עסיסם של
ים שאותם לעס וירק והוכיח לעצמו שהמזון האמיתי, הוא לא המזון הפיזי אלא המזון ה
ני.
אז יום טוב
ומחילה אהבתי את הצעתה של מרגלית L&L TALYA

nehud

New member
הצום לא מחויב...

הרעיון הוא שלא לעסוק בגשמיות ולו הבסיסית ביותר (עיכול מזון) בכדי לאפשר תקשורת מלא ביום בו התקשורת חזקה ביותר ע"פ הקבלה. כמו כן יש מקום להודיה לה' ואין מקום להתנהל על בסיס פחד. אהוד

Tal_Ya_Tal

New member
בוודאי שלא../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gifאך אפשר

לראות את הצום מנקודת ראות בריאותית. הצום הוא תהליך ניקוי עבור הגוף הפיזי. כאשר אנו צמים הגוף מתפנה ממלאכת העיכול ועושה בדק בית. כמובם שצום של יום אחד, אינו יכול להועיל כאן בהרבה. אני אמונה בצומות של 21 יום ויותר, כאשר נתנת לגוף ההזדמנות לנקותת את עצמו מכל החמרים הבלתי ספיגים שאנו מלעיטים אותו בהם במשך כל חיינו. כמובן שצום כזה הוא צום עם שתיית מים מינרליים ועם ריקון מעיים (חוקן) וכמובן יש להיות במעקב של מישהו מוסמך לא להאמין איך כל החושים מתחדדים אחרי יומיים. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
יום טוב../images/Emo42.gif../images/Emo52.gifומחילה גם לך../images/Emo23.gif

מרגלית יקירה
ועיסוק בדברים הנעלים (שאת עושה ממילא ביומיום) ב-ה-נ-א-ה ובדביקות
L&L TALYA

HUhybrid

New member
כפר=פרך

במשך השנה אנשים רבים אינם מתפנים מעיסוק בגשמיות - אכילה, עבודה, זוגיות, חומרנות והנאות הגוף. ביום כיפור אנחנו מניחים בצד את העיסוק בחומר ומכוונים את סדר העדיפויות שלנו לדברים נעלים ורחניים יותר. אלו דברים נעלים ורוחניים יותר? כמו למשל לשחוט תרנגולים על לא עוול בכפם? להטיף לאיסור משכבי זכר ועונש מוות על כך בתפילת מנחה שלפני תפילת נעילה? נראה לי שביום הזה הרבה צריכים לבקש סליחה מאלה המעטים.

מיקמיק22

New member
באותו נושא אבקש את עזרתכם,

אני רוצה לאחל לחברתי ברכה רוחנית וטהורה ללא קשר לדת או לצום.ז"א לא "צום קל" או משהו כזה (כי היא לא צמה אבל בכל זאת זה יום כ"כ חזק מבחינתי ) ... קשה לי להסביר את עצמי אבל אני מניחה שהבנתם אותי ... אז במה אברך אותה? אני מנסה לנסח ברכה ולא הולך לי (אני גרועה בלהביע את עצמי) עיזרו לי...

גמר חתימה טובה והגשמת המואר והטהור

אין כל סיבה לחפש היבט קיצוני, טוב לאחל גמר חתימה טובה ללא קשר להיותה צמה או לא - איש לא מינה אותנו להיות הדיין של הבורא! תוסיפי לכך ברכות להגשמתה וזכרי - המברך יבורך, הברכות הטובות כמו אלו שאינן טובות חוזרות כבומרנג למברכים כך שככל שתמצאי בפנימיותך דברים טובים לאחל כך פנימיותך תעודד אותך להתגשם באותם דברים טובים צום נוח, גמר חתימה טובה ושבת שלום אסתיה

מיקמיק22

New member
תודה !!!!

ואני מאחלת לכם ולי גמר חתימה טובה והגשמת המואר והטהור!!!!!!!

arlot

New member
אסתיה אהבתי ../images/Emo24.gifממש יפה../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif

Tal_Ya_Tal

New member
יום מלא אור ונהרה../images/Emo24.gifגם לך אסתיה

אהבה
חמלה
וצום נח ומטהר וכמובן הגשמת המואר והטהור שהוא את
L&L TALYA

MargalitE

New member