יום הורים

1precious1

New member
יום הורים

היום יש יום הורים בבית הספר של שניים מבני.
אני לא סובל יום הורים!

שהייתי תלמיד לא סבלתי יום הורים כי הייתי תלמיד לא משהו ולמרות שההורים שלי והמורים שלי ידעו שאני תלמיד לא משהו (פשוט כי הייתי לא למדן ומבריזן תמידי) זה היה המקום והזמן שכולנו היינו אנוסים ללדבר על זה למרות שזה מן הסתם לא הפתיע אף אחד.
זה לא שאמא שלי נפלה מהכסא שהיא שמעה שנכשלתי בספרות או שאני לא מכין שיעורים או שיש לי מלא העדרויות. היא ידעה וזה היה כנראה חלק מ (אי) החינוך שאני קיבלתי מההורים שלי לגבי כמה הם רוצים ומוכנים ומתכוונים להשקיע או להתעניין בי כתלמיד תיכון.
זה סתם גרם לאי נעימות ומבוכה של אמא שלי לעבור את זה מול המורים, אי נעימות שלי מולה להסתכל לה בעיניים על דברים שהיו ידועים ואי נעימות של שנינו ללכת ולשחק את המשחק מול "אבא" שגם ככה לא היה מעורב בכלום אבל דאג "להתאכזב" בכל פעם שהוא שמע את זה פעם בחצי שנה.

גם אני בדרך כלל לא הולך לימי הורים של הילדים שלי כי בבית שלנו דוקא יש שקיפות ומעורבות יותר גבוהה למה שקורא עם הילדים בבית הספר, וחוצמזה בדרך כלל אישתי הולכת וכן גם אצלי בבית אישתי היא "שר החינוך".

אני מעדיף ומקווה לדעת מראש אם איזה ילד שלי "יש לו בעיה" של שיעורים, ציונים, העדרויות, התנהגות בית ספרית, ואני ארגיש בושה וכשלון ואי נעימות מאוד גבוהה אם אני אשב מול המורה/מחנך/ת מורה מקצועי ורק שם אני אגלה שמשהו לא תקין בהתנהלות של הבן שלי ואני הייתי ה"טמבל היחידי" שלא ידע מזה עד אותו רגע.
וזה המסר שאני גם מעביר לילדים שלי, שעדיף להם ולכולנו אנו שאני אדע מראש למה אני צפוי ביום ההורים ולא שיפתיעו אותי, כי אני מגיב לא טוב להפתעות

אני בטוח שגם הצוות החינוכי סובל מימי ההורים האלה, יום שלם בית הספר, לעבור מסכת מתישה של הורה הורה תלמיד תלמיד, ולנסות להיות גושפנקא חינוכית ומגשרת בין הילד להורה, ובטח להתמודד עם כל סוגי ההורים, מהמעורבים יתר ועד האדישים.

והילדים, גם הם סובלים מזה. הם בטח לא צריכים את זה, סתם אח"צ שנדפק להם, והם צריכים לשבת כמו "נדונים למוות" וכאילו שחברו אותם למכונת אמת, ולשבת שם כאשר המורה/מחנך מספר עליהם בגוף שלישי בנוכחותם להורה והוא צריך להקשיב לכל זה ואחרי זה "להסביר ולסנגר על עצמו", מביך ומשפיל לדעתי.

אז איך אתם וימי הורים?

אתה סוחב את התיקים שלך מהילדות

אתה מתייחס לזה כאילו יום ההורים הוא בית המשפט העליון. שלא לדבר על בית הדין של דעאש.

נדונים למוות? מסנגרים? משפילים?

אם אתה רוצה לדעת הכל ולא "לצאת טמבל"- תעשה מה שאתה יכול כדי לדעת הכל, וזה כולל ללכת ליום הורים.
אבל אתה נמנע מללכת ליום הורים כדי לא לצאת טמבל, מה שקצת מוריד מהיכולת שלך לדעת הכל...

אני אוהבת ללכת, לשמוע, לפעמים גם יש לי מה להשמיע.
ותמיד יש משהו שמפתיע אותי.
(ואני לא חושבת שהמורה חושבת שאני טמבלית בגלל שלא ידעתי הכל...)

מחשבות

New member
מה זה היה בדיוק, סוג של התנשאות? הפעם היחידה שלא הלכתי היה

בכיתה י''ב. הבכורה שלי היא הרי נערה ממש אוצר ולא צריך עוד שום דבר.

יום הורים סוג של דינוזאור שלא נכחד.

פעם היה חשוב שהורה שלא היה לו שום קשר למורים יגיע פעם בX זמן וישמע דווח על הצאצא.
אח"כ הוחלט שחשוב שגם הילד יהיה נוכח במפגש הזה (ואז אתה אמור לצקצק בלשון כשהמחנכת מספרת שהילד הבריז משיעור חקלאות שוב)
אבל כיום---
כשיש משוב
כשיש קבוצות תקשורת
כשיש מיילים
ואפילו המציאו את הטלפון הזה שאפשר לדבר בו.
בשביל מה צריך להפגש ביום לחוץ ומעצבן (לדעתי גם המורות סובלות) כזה.

גילוי נאות-אני מספיק קונפורמיסטית כדי ללכת לכאלו ומספיק קוטרית כדי לילל אח"כ.

מחשבות

New member
יום הורים הוא יום בידור בשבילי. אני בא לרדת על המורים

ולעשות מהם סמרטוט. המחנכת של הגדולה שלי אכלה אותה בגדול ממני ומאז שמרה מרחק. לפני שנה היועצת אכלה ממני זובור ועכשיו היא נזהרת ביחסיה עם הקטנה שלי.גילוי נאות: בעברי אני בעצמי מורה ויועץ חינוכי. מכיר את מערכת החינוך מבפנים.

מחשבות

New member
לא עבר ולא בעבר. גם לא אלימות. נגד האטימות של

מערכת החינוך צריך יד קשה.

רזאי

New member
אז אולי תעזור לי בהתלבטות.

גם אצלנו יום הורים מתקרב, אני לא יודעת איך ואם לדבר עם המחנכת.
הבן שלי בי"א, בכיתת דוברי אנגלית. המורה שלהם ישראלית, והאנגלית שלה לא משובחת. הייתי פוטרת את העניין, כי זה החומר האנושי במשרד החינוך ואני גם מבינה שתלמידים שבאמת לומדים אנגלית צריכים את המורות הטובות יותר. אבל היא גם לא טורחת להגיע מוכנה לשיעורים. הם לומדים סיפור, והמורה מתקנת תלמידים שמשתתפים בדיון בצורה שמראה שהיא לא מכירה את הטקסט. אולי היא קראה את הסיפור לפני כמה שנים, בפעם הראשונה שלימדה אותו, והיום היא פשוט לא זוכרת את הפרטים. זה מתווסף לזה שכשיש דיונים שמצריכים ידע כללי, ברור שהיא נוטה לדבר בידענות על דברים שאין לה בהם מושג.
הבן שלי מרגיש שהמורה גם לא אינטליגנטית, גם לא יודעת אנגלית, וגם לא מתכוננת לשיעורים.
הדבר היחיד שאולי אפשר להשפיע עליו, זה לבקש שהיא תתכונן לשיעורים

אני לא בטוחה אם להכנס לנושא. כדאי, לא כדאי?

מחשבות

New member
יש אנשים הסבורים שאין דבר כזה אי אפשר ולא יכול.

אז יש כאלה דברים והם מתרכזים בגדול במשרד החינוך. במילים אחרות: חבל על הטרחה. רבים (לא יודע אם רוב, מניח בכנות שכן) מהמורים הם מפגע לאינטליגנציה. מעטים בהם בא עם ידע, רצון, רגישות ונחישות. הרוב רק רוצים לסמן וי ולהעביר את היום עד לחופשה הבאה. אני אומר את זה כאחד שבא מתוך המערבת, אהב מאוד את עבודתו והבין שאין באמת מה לחפש שם.
זה שהילדים סובלים מאוד במערכת המיושנת והדווקאית הזו זה לא חדש.
כשאני הולך ליום הורים אני בא להתבדר, להשאיר חותם ולא חושש לרגע שאני נלחם על גב הבנות שלי, אלא רק למענן.
מנגד, אם אני פוגש במערכת מורה ראוי, הוא מיד (גם היא) מבין שאני תומך בו במאה אחוז, מפרגן לו ורוצה שיהיה לו רק טוב. גם הבנות שלי מבינות את זה מיד. מכל היועצות שנתקלתי בהן, רק אחד היתה ראויה. עצוב מאוד.

מירי,

New member
אני לא מבינה איך אתה חי עם התחושה הזו.

הבכור שלי מאוווווד אהב את ביה"ס, גם היום הוא בקשר עם המורים מגיע לשם ומחפש דרך להתנדב שם.
(כשאותו בי"ס לא התאים לצעיר שלי והוא סבל שם התחלנו לחפש מקום אחר- באמת לא התכוונתי שהוא יימצא כ"כ רחוק).

מחשבות

New member
מה את מצפה שאעשה, אלך עם שק אפר על הראש?

אני לא אדם ממורמר. אני חי בעולם כשאני כבר יודע יחסית טוב מה טוב (הספרים שלי, המשפחה שלי, ההנאות שלי הקטנות מצילום ומוזיקה) ומה רע. בגדול, מערכת החינוך היא מערכת מחורבנת, מפגרת, מיושנת ותורמת באופן שלילי להשכלה. מערכת הבריאות יחסית בסדר, רק שהידע האמיתי שלה למה טוב בחיי היומיום לקוי ולקוי בגדול.
על התקשורת יספר לכם בן-דרור ימיני.

מחשבות

New member
למה? זה לא עד כדי כך מזיז לי. חינוך ביתי לא בא בחשבון

משום שעבודה כבר יש לי. מקום אחר? יש בעירי תיכון נחשב אחר, אבל אנחנו עיר עם אחוז הערסים והפרחות מהגבוהים במדינה. את יודעת היכן אני גר.

מירי,

New member
אני לא חושבת שלנו יש פחות ערסים

(גם אתה יודע איפה אני גרה
)
יותר מזה הילדים שלי נשלחו לבי"ס שבעצם אמור לרכז ערסים מהאזור....
ובכל זאת יש בהם (בילדים שלי) תרבות ונימוס ודרך ארץ והם יודעים איפה נמצאת חיפה ואשדוד ואפילו איפה רהט.
נחשב לא 'עושה' אותו טוב יותר, הצעיר לומד עכשיו בתיכון 'נחשב', אני עדין ספקנית, אבל אנחנו בכלל מדברים על ביהֻ''ס והמורות ואני אומרת שיש טובות, אפילו טובות מאוד...
בעוד שהבכור נתקל בכמה כאלה במשך 12 שנות לימוד לצעיר (שנה עשירית) הייתה רק אחת למרות שעד עכשיו המסלול שלהם היה זהה...
&nbsp

רזאי

New member
מרוב המורות הוא דווקא מרוצה.

מדובר בילד מאוד דעתן וביקורתי, אז אם הוא אומר שכמעט כל המורות יודעות מה הן מלמדות והוא יכול לנהל איתן שיחה שתקיף גם ושאים שקשורים בעקיפין לנושא השיעור, אני בטוחה שזה נכון.
או שאנחנו בתיכון טוב במיוחד, או שאתה נתקלת בבתי ספר גרועים בהרבה מהממוצע.

מחשבות

New member
התיכון של הבנות שלי הוא אחד הנחשבים בארץ.

מבחינתי הוא התיכון השכונתי שלי וזה מה יש. אני לא בנוי להסעות וקומבינציות.

מה המטרה?

(קודם כל לא ביום הורים ולא מול המחנכת שאין לה יד ורגל בענייין,רק יכולה להעביר הלאה כלשונו או לא כלשונו)
עכשיו מה המטרה?
להחליף את המורה?- לא יקרה.
אין שום הגדרת איכות של מורה ואינטלגציה אינה חלק מהכישורים להוראה.
לגרום לה לדעת אנגלית?- לא יקרה.
לגרום לה לחזור על החומר לפני השיעורים?- אולי (ספק)
התהליך
תלונה שלך בפני מנהלת בית הספר (לא ביום הורים, בנפרד) מחייבת לרוב פגישה בשעות העבודה של המנהלת (שעות עבודה שלך גם)
הטיעונים הכלליים נוסח "לא מתכוננת לשיעור" לא יעברו את מבחן הסף אלא אם תלקטי אין ספור דוגמאות (היות ולא היית נוכחת, ואם אין צילום טלפוני ,קשה להתמודד).
הערות בעניין אינטלגציה או ידענות בנושאים שאין לה מושג- לא יעברו.

המחיר- עבודה קשה שלך באיסוף נתונים (רק המורה הזו? כל המורות לאנגלית, כל הילדים מתלוננים או רובם? תלונות דומות? שונות? , איך אותה מורה בכיתות אחרות או בשנים קודמות? )
המחיר השולי- יכול להיות חשבונאות של המורה, מול הילד שלך או מול הכיתה כולה.

שווה את זה?
תעשי לבד את החשבון האישי.

רזאי

New member
רק המורה הזאת.

לילדים בכיתות האחרות יש מורות מצוינות, לטענת הילד.
בכל פעם כשהוא אומר בכיתה משהו שונה ממה שהיא אמרה, היא מבקשת ממנו להכין מצגת בנושא. נראה לי שהיא חושבת שזה ילמד אותו לסתום את הפה כדי לא לקבל עבודה נוספת. היא לא מכירה אותו, כי רק חזרנו מכמה שנים בארה"ב. הוא ישמח להציג מצגות בכיתה ככל שיתבקש. זה יעניין אותו יותר מהשיעורים המשמימים שלה, ולא מדובר בהרבה עבודת הכנה.
לא שאלתי את הילדים האחרים, אבל לפי מה שהוא מספר, אין סיכוי שהם לא שמים לב. הם, בניגוד אליה, קראו את הסיפור ויודעים את התשובות הנכונות.
עם המנהלת אני ביחסים מצוינים, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה להעלות את הנושא בפניה.
יצאנו פעם נגד המורה לביולוגיה, בגלל סיבות הרבה יותר רציניות, ואף ילד שלנו לא יכול יותר להגביר ביולוגיה.
בעלי אומר שהילד צריך להבין שאסור למורים לזלזל בתלמידים ולהגיע לא מוכנים לשיעור. אני לא בטוחה שדווקא הוא צריך לעשות משהו בעניין. הוא יצליח בבגרות גם ככה, ובעוד כמה שנים גם אחותו תגיע לתיכון.

למעלה