יום הורים

3תיתי

New member
את אף פעם לא יכולה לדעת מה יהיה

הגדולים שלי, לא למדו בתיכון ערבית בכלל. אבל כן היה חשוב לי, שבחטיבה ילמדו היטב. כי כל שפה שלומדים, כל שמץ שפה, חשוב, לטעמי. גם אם ידעו רק לקלל בלב בשפה הזו...

מסכימה, שבסמסטר האחרון, קשה לצפות לנסים, אבל לא אוהבת את מכוונות המטרה הזו. חושבת שיש חשובות רבה להרחבת הידע בחטיבה ובתיכון, גם אם יש "נטיה" לאנשהו.

ו י ק י 3

New member
באמת אי אפשר לדעת מה יהיה...בואי אספר לך סיפור

&nbsp
בעלי לשעבר התפספס איפשהו בתיכון, בשלב מסויים לקחו אותו סוף סוף לאבחון
והתברר שיש פה גאון...
הבנאדם נשאר י"א. לא המשיך עם כיתתו לי"ב.
רק בשביל להתחיל את השנה מהתחלה במגמה חדשה המתאימה לו יותר עם כיתה חדשה והכל...כמה אומץ צריך בשביל זה...
סיים עם 42 יח' בגרות, אממה הציונים ההומניים היו עדיין חרא בלבן
בקושי עבר לדעתי.
היה פותר בעבודתו הראשונה בעיות של מהנדסים תואר שני, היום הוא יזם בהייטק עם רזומה מכובד מאחוריו

עשה תואר ראשון בגיל 40 רק כדי שתהיה לו תעודה כלשהי
(הוא כבר לא היה צריך אותה...בינינו) וכדי שיהיה לו
מה לענות לאנשים כששאלו אותו איפה למד (ולא חיכו לתשובה) ואם הוא מכיר את זה ואת זה...וכו'.
&nbsp
יש אנשים שספרות ותנ"ך זה לא כוס התה שלהם. גם אם יעמדו על הראש.
זה לא אומר שלא צריך ללמוד ולהשכיל..אבל זה בהחלט לא משליך על איזה סוג בנאדם הוא עכשיו או בעתיד.

3תיתי

New member
אני לא טוענת שאין אנשים מוכשרים

בתחום מסויים, שממש אינם מוכשרים בתחום אחר. רק חושבת שבתיכון, המסר של המורים וההורים, צריך לתת לגש על לימוד רציני של מגוון התחומים. לא רק התחום שמכוונים אליו (אולי) בעתיד. גם אדם שרשום לו "טכניון" על המצח, ואולי אפילו חרוט לו "טכניון" על הפופיק, ראוי שיכיר יצירות ספרותיות, ידע להביע את עצמו בכתב (ובע"פ). מן הראוי שיכיר את התנ"ך, היצירה הספרותית הגדולה ביותר בתולדות האנושות, לטעמי. שיהיה בעל השכלה כללית סבירה. לא מצפה ל-100 בכל מקצוע. לא כולם כאלה. אבל לא מאוהבת במורים שמקלים ראש במישהו שבקושי עובר מקצועות. בעלך הוא סיפור מיוחד, ואני מאמינה,ף שאם היו לו מורים ראויים, היה מצליח יותר גם במקצועות "הומניים", כי הוא כה מוכשר.

אימם

New member
היית מעדיפה מחנכת שנותנת רק משובים שלילים כל הזמן?!

מחנכת טובה צריכה להיות גם פסיכולוגית ולדעת להחמיא כשצריך
והמחנכת הזו בכל אופן ניסתה להראות שבאופן יחסי אין להורים מה לדאוג.
יש הורים ומורים שדורשים פרפקציוניזם. לכן המשפט שאמרה יכול להכניס פרופורציה.

3תיתי

New member
הייתי מעדיפה מחנכת שנותנתמשוב לפי המציאות.

אני אמא שדורשת פרפקציונזם, והייתי די מתעצבנת ממחנכת כמו שתוארה.

1precious1

New member
אני לא מסכים

הילד ביב', כולו ציון מסכן בספרות או הבעה, אני כבר לא זוכר אפילו.
אני באמת לא רואה למה אני או המחנכת צריכים להכניס אותו לסרטים ולגרום לו להשקיע עכשיו אנרגיות במקצוע שממש לא מדבר אליו והוא יצטרך "להקיז דם" בכדי להגיע לציון של 90-100 ובשביל מה?
הילד צריך דבר ראשון להוציא בגרות ועדיף ללא נכשלים.
כפי שנאמר, גם אם בסוף יהיה טכניונ'ניק ואז הציון הזה ממילא לא ייספר ממטר, וגם אם לא יהיה, אז מקסימום יעשה איזה "השלמה/מכינה" אחרי הצבא לשפר את הבגרות הזו אם זה מה שיעצור אותו בדרכו.

3תיתי

New member
טוב, אני מסתכלת אחרת על לימודי התיכון

לדעתי, תעודת הבגרות (וכמה שיותר משובחת, יותר טוב, כמובן), היא "תופעת לוואי" של הלימודים. כמה שיותר לומדים ומרחיבים דעת, כמה שיותר מגוונים ונותנים טעימות בתחומים רבים- עדעיף בעיני. וכן פעילויות חברתיות וחוויתיות. שאם לא כן, הרי עדיף לעשות בחינות אקסטרניות ולגמור עניין.

צודק מי שאמר, שבאמת בסמסטר האחרון, אי אפשר להפוך את העולם. אבל אני לא מאמינה שהבעיה במקצוע התחילה רק בסמסטר הזה. ולא חייבים 90-100. כאן מדובר שאיכשהו ישתדל לקושש 57... זה לא דומה. בקיצור, מה לעשות? אני לאט אהבתי.

xfwind

New member
לאמצעי שלי היה גם "כתוב על המצח"...(מקצועות מדעיים)

וכשהגיע הרגע - בחר בדרך אחרת, אוהב אותה, מתמיד וממשיך (מילגה) תואר שני בחו"ל.
התובנות שלי (אחרי שני בוגרים) שהעולם המשתנה מזמן לא מתנהל בתבניות שלנו (גם לא של בתי הספר).
הילדים צריכים להמציא את עצמם כדי לפלס דרך בחיים. לבית הספר מקום מסויים - אבל לאישיות שלהם מקום מרכזי.

מעולם לא העלינו על דעתנו וחלמנו על הדרך שבה יצעדו הילדים.

BrightEye

New member
חוויה מתקנת, וכל הכבוד למורה

יכלה להגיד את זה קצת בפחות זלזול כלפי המורה השניה...אבל המסר היה יפה ונכון.
&nbsp

1precious1

New member
לא היה שם שום זלזול

וגם לא שודר שום זלזול מהמחנכת כלפי הילד שלי ש"המורה ההיא או המקצוע לא חשוב".
היא פשוט הסבירה לו בצורה הכי ישירה והכי בוגרת ואמיתית לפי דעתי מה היא חושבת עליו ועל הערכת הציונים שלו ומה היא חושבת לגבי הדרך שהוא הולך בא.
"ואם באמת הדרך שאתה הולך בה היא הדרך הריאלית, אז כל מה שמתבקש ממך הוא לעבור את הבגרות במקצוע ההוא".

למעלה