פאגו פאגו אינדאסטריז
אוי כמה רצינו לנסות את היקימונו החדשה שבמלון הרויאל ביץ, אבל זו פתוחה רק משש בערב וסגורה בשישי (בגלל הכשרות) וכיוון שבתחרות על המקום הנחשק של חמישי בערב זכתה המסגר 5, לא נותרה ברירה אלא לחפש מסעדה שפתוחה בשישי בערב וברוח ההרפתקנות החלטנו לנסות את פאגו פאגו החדשה שבה עדיין לא היינו.
כהערת אגב, הגענו למקום ברגל. הוא נמצא לא רחוק מקניון הקרח שסוף סוף נפתח אחרי שנות הזדחלות וזה מדהים כמה קניון אחד יכול לשנות איזור. כל האיזור של פאגו פאגו (הטיילת שליד מלון המלך שלמה) שעד לאחרונה היה צחיח למדי עובר החיאה רצינית ולאורך התעלה הולך להפתח איזור שלם של חנויות והשד יודע מה עוד, שכרגע הוא רק בבנייה.
יש לקוות שהתהליך הזה יצליח להפיח רוח חיים באיזור הזה של אילת שסך הכל הוא די קרוב למרכז המלונות ולתת קצת גיוון לטיילת הצפונית שכרגע מחוסר אלטרנטיבות אתה נאלץ לדגום, על שלל דוכניה המפושפשים, כמה פעמים בכל ביקור.
הביקור בגילגול הקודם של המסעדה, לפני לא מעט שנים, השאיר בזיכרון רושם של מקום עם אוכל חביב, לא יותר לא פחות, אבל מאד נעימה בעיקר בזכות הישיבה על ה"canal" האיליתי. אם היינו יודעים לאיזה גודל היא תפחה בגילגול הנוכחי אולי גם היינו מבקשים מקום שצופה על המים. כיוון שלא ידענו, לא ביקשנו, ומצאנו את עצמנו בשולחן שהנוף היחיד ממנו היה רכבת של שולחנות בארבעה כיווני אוויר. איך אמרה האישה? דיינר במלוא המובן התעשייתי של המילה.
דקות די ארוכות עברו עד שניגש המלצר. הדקות האלה הספיקו כדי להבין שמהראשונות אין שום דבר שיותר מדי מושך אותנו ומהעיקריות המנות היותר מעניינות שקרצו לנו היו שתי ורסיות של שרימפס וקלאמארי.
מציאת יין ראוי היתה משימה הרבה יותר קשה. טעמנו לא פחות משלושה סוגים של יין. שנים מהיקבים של רמת הגולן (לא זוכר שמות אבל שניהם הרגישו כמו היינות הכי בסיסיים של הסדרות שלהם) ושירז אוסטרלי שהיה מאד אנמי. אחרי שלושה סבבים כאלה האישה העדיפה לוותר. אני הימרתי על מרלו גמלא שגם הוא לא היה ממש לטעמי אבל עוד איכשהו.
מכל הזמן שזה לקח המנות נחתו על השולחן הרבה לפני שהגיע היין. מעבר לעבודה שזה נחשב תקלה מבחינתי, זה גם הצטרף לתחושה הכללית מהאווירה התעשייתית של המקום.
דווקא המנות עצמן לא היו רעות. שרימפס וקלמארי מוקפצים בקרם מרטיני וטאראגון (94 למנה גדולה, 52 לקטנה).. לי הורגשה גם נוכחות של חלב קוקוס אבל אני לא סגור על זה. creamy מאד. נעים מאד. חומר גלם סביר. מנה באיכות סבירה למדי. תוספת שהמלצר כינה כדורי ריזוטו ראויה מבחינתי להקרא כדורי אורז. אני לא חובב גדול של אורז נטו כך שהכדורים האלה לא ממש דיברו אליי. למי שאוהב אורז זה אולי נחמד צורת ההגשה הזו.
המנה שלי: שרימפס וקלמרי מוקפץ ביין לבן, חמאה ושום (94 למנה גדולה, 52 לקטנה). המנה הזו הוגשה עם ניוקי כתוספת והאמת שדווקא הניוקי התאימו לי יותר לרוטב ה"קרמי" של המנה של האישה מאשר לרוטב של המנה שלי שהיה נוזלי יותר אבל סך הכל גם כאן מנה חביבה עם ביצוע סביר למדי.
קופון שהבאנו הקנה לנו קינוח. אף אחד מהקינוחים לא נשמע יותר מדי מלהיב אבל אמרנו ננסה, מקסימום לא נאכל זה ממילא לא עולה לנו. מהאופציות שהוצעו בחרנו בקרם ברולה עם דובדבני אמרטו. בהמשך לקו ה"הנחתה" של המנות העיקריות גם הברולה הגיע תוך משהו כמו 52 שניות מה שהוריד לי כל ציפיה לקבל משהו שהוא סביר, ולצערי אכן לא התבדיתי: קרם ברולה עם מרקם של מרשמלו שיותר מכל עורר תהיות על כמה ימים הדבר הזה "התייבש" במקרר לפני שיצא בדרכו אלינו.
לתוך כל המסטיק הזה תקעו שלושה דובדני אמרטה כאילו עשו איתם טקס וודו בתוך הברולה. שני ביסים וחצי לפני שהנפל הזה זכה לכותרת "חבל על הקלוריות" והושלך הצידה. המלצר, לא מפתיע, אפילו לא התעניין אם יש בעיה.
קערית ריקה בשביל לזרוק לתוכה את הזנבות של השרימפסים היינו צריכים לבקש במיוחד, ולא ברור למה זה לא ברירת מחדל במקום שאמור להתמחות בפירות ים. כפות כדי שיהיה אפשר לאכול את הרוטב של המנות גם כן היינו צריכים לבקש וגם כאן לא ברור לי למה זה לא ברירת מחדל למנה ש-50% מתוכה הוא נוזל.
בשורה תחתונה והקצת עצובה, פאגו פאגו היא אחת ההוכחות לכך שארוחה היא הרבה מעבר לאוכל נטו. אם אני שם את הקינוח בצד כי זה לא אמור להיות ההתמחות שלהם אז שתי המנות היו סבירות ביותר ובכל זאת יצאנו משם בתחושה מאד סתמית ולא בגלל האוכל אלא בגלל שלא היה שום דבר מעבר לאוכל. מאד מבאס שפאגו פאגו, שזכרנו כמקום הרבה יותר אינטימי ונחמד, הפכה להיות מקום נטול נשמה ורגש, עם שירות מכני ואווירה תעשייתית.
חבל, כי הרוב הגדול של המקומות באילת נופל דווקא על האוכל וכאן למרות שהוא לא מתעלה לגבהים הוא בסך הכל די סביר, ואם רק היו יודעים להכניס למקום קצת יותר נשמה הוא יכל להיות אופציה די נחמדה. אבל עם האווירה הנוכחית שלו הבוטום ליין הוא שלא נחזור לשם בעתיד, כי אם כבר ויתרת על החיים הקלים של ארוחת ערב במלון, התלבשת יפה, טרחת ויצאת לאכול בחוץ - מגיעה לך ארוחה שנותנת חווית בילוי שהיא מעבר לאוכל נטו. ושם, בפאגו פאגו, איבדו את העניין הזה. באסה.