יום האיידס הבין לאומי

אף פעם אי אפשר להיות בטוחים

במאת האחוזים אבל עפ"י כל המחקרים שנעשו הדבר בלתי אפשרי וזאת מכיוון שברוק יש אנזים שמנטרל את הנגיף.

דן צ

New member
יום האיידס הבין לאומי

כולנו מודעים למחלה הנוראה הזאת האיידס אבל כולנו יודעים כי אפשר למנוע אותה אם נקפיד על קיום יחסי מין בטוחים. במשך השבוע מתפרסמת בתקשורת פירסומת על קיום יחסי מין עם קונדום , בפירסומת מדברות בחורות על שהן בחיי היום יום מבולבלות לא יודעות היכן המשקפיים שלהן או בחורות שלא איכפת להן באיזה צד לישון בלילה וכל מיני שכאלו ובסופה של פירסומת יש מכנה משותף לכולם , כולם מצהירות שהן מקיימות יחסי מין עם החבר עם קונדום עד שהן והם יבדקו ומקפידות על כך. עד כאן הכל טוב ויפה אבל למה כל הפרסומות הללו מדובררות על ידי נשים? מה זה אומר עלינו הגברים? האם אנו הגברים מזלזלים בזה? האם אנו הגברים רק רוצים סקס ולא איכפת לנו עם קנדום , בלי קנדום? סליחה! אבל זה לא מקובל עליי , לא מקובל עליי שיוצא מזא שאנו הגברים ואני בדבר על הכלל ,לא מיודעים למחלה ויוצאים כקלי דעת מפרסומות אלו.

השנה הוחלט להגביר את המודעות

דווקא אצל הנשים, שמשום מה כולם חושבים שהן מחוסנות. המחלה הנוראית הזו מלאה סטריאוטיפים שונים. ב- 1982, כשרק גילו אותה היא נקראה Grid - gay-related immune deficiency - משום שחשבו שרק גברים הומוסקסואלים יכולים להדבק בה. אפילו היום, אנשים עדיין חושבים שנשים מחוסנות למחלה ועדיין מדברים על "קבוצות סיכון". אין כזה דבר "קבוצות סיכון"! כולנו נמצאים בסכנה ואיש אינו מחוסן. כמה עובדות על "איידס" : כיצד נדבקים באיידס :
מגע מיני לא מוגן - קיום יחסי מין, אפילו אוראליים (למרות שהסיכון פחות בהרבה) גם בן או בת זוג הנושא/ת את הנגיף.
מגע ישיר עם דם נגוע - שימוש חוזר ומשותף בכלים מזוהמים כגון: מחט, מזרק, סכין גילוח ומכשירי קעקוע.
מאישה נשאית לעוברה או לתינוקה - במהלך ההריון או דרך חלב האם. לא נדבקים באיידס מ:
לחיצת יד
חיבוק
שתייה מכוס משותפת
ישיבה על אסלה משותפת
עקיצות יתושים
חיבוק כיצד להמנע מקבלת הנגיף:
קיום יחסי מין עם פרטנרים קבועים שעברו בדיקה שתוצאותיה שליליות.
קיום יחסי מין עם קונדום תמיד!
הימנעות מטיפול באדם מדמם במגע ישיר (אפשר להשתמש בכפפות וכו´) שאלות נפוצות:
ש - האם ניתן להדבק בנגיף בקיום יחסי מין אוראלים? ת- הסיכוי אמנם נמוך אבל קיים! הסיכון קיים בוודאות לגבי גבר ואישה ה"יורדים" לגבר או אישה אחרים הנגועים בנגיף. לגבי גברים או נשים שלהם "ירד" נושא הנגיף - הסיכון לא הוכח. בכל מקרה, אין לבלוע את נוזל הזרע המכיל את הנגיף! יש לזכור את הנוזל המקדים המתפרץ לפני השפיכה שגם הוא מכיל את הנגיף. בכל מקרה, על מנת להיות בטוחים, יש ל"רדת" לבן/ת זוג מזדמן עם קונדום.
ש- תוך כמה זמן מיום קיום יחסי מין לא מוגנים יש לבצע בדיקה אפקטיבית? ת- תוך 12 שבועות לפחות מאז מהמקרה.
ש- תרומות דם - האם הן מסוכנות? ת- כל עוד שומרים על כללי סטריליות - לא. לעומת זאת, ידוע לפחות על מקרה אחד שבו נדבק חייל בנגיף לאחר שתרם דם במסגרת הצבא.
ש- היכן ניתן להבדק? ת- כאן יש רשימה של מרכזים ברחבי הארץ המבצעים בדיקות. כעיקרון, ניתן גם להבדק בקופות החולים השונות ובבתי החולים ברחבי הארץ.
ש- האם צריך להזדהות בבדיקה? ת - במרכזי האיידס ובקופות החולים - כן אבל שומרים על חשאיות התוצאות. הבדיקות מבוצעות שם בחינם. במרכזי הבדיקה של הועד למלחמה באיידס אין צורך להזדהות. הבדיקות מבוצעות שם בעלות של 80 שקלים. למישהו יש עוד משהו להוסיף? לשאול? לתקן?

taz512

New member
הייתי מוסיף רק משהו אחד

שצריך להיזהר גם אם הבדיקות. כיוון שאם נדבקתם שבוע לפני הבדיקה, הבדיקה לא תעלה את זה. רק אחרי שני בדיקות בהפרש של שלושה חודשים, בלי החלפת פרטנר ובשימוש בסקס בטוח. רק אז אפשר להיות בטוחים במאה אחוז. ואני גאה לומר, שבחיים לא שכבתי אם מישהי ללא קונדום, אני חלא מוכן לקחת את הסיכון. מין ללא קונדום= משחק ברולטה רוסית אם ברטה טעונה. טאז, השד והקונדום

effigy

New member
יש לי

אם לא אמרו.... קודם כל כתבת פעמיים חיבוק.. שנית.. גם מנשיקה לא נדבקים

Summer Spirit

New member
חשוב חשוב חשוב!!!

אתם יכולים לתת לי כמה שיותר סטריוטיפים המדוברים בהקשר למחלה? תודה.

הנה כמה לדוגמה:

(את יכולה לחפש עוד בהודעה העוקבת את זו שפתחה את השרשור - יש שם לינקים לרוב).
נשים אינן נדבקות במחלה / מחלה של גברים בלבד.
איידס היא מחלה של הומוסקסואלים.
אפשר להדבק מאיידס דרך האויר, מנשיקה, חיבוק או לחיצת יד. כמו שאמרתי, יש עוד המון. תוכלי להריץ חיפוש באינטרנט ולבדוק את הלינקים ששוגרו לפורום.

אפלת

New member
אתה צודק... אבל

למיטב ידיעתי וצערי למרות שאין דבר כזה "קבוצת סיכון" המבנה האנטומי של הנשים הופך את ההדבקות לקלה יותר מאשר אצל גברים. ועוד יותר לצערי וניסיוני ישנם הרבה מאוד מאוד גברים שלא דואגים לסחוב איתם קונדום ולהגן על עצמם ועל בנות זוגם ( ואל תקפצו ותשאלו למה הגבר צריך, בתור רווקה תמיד תמצאו בארנקי הדל לפחות 3 קונדומים- על כל צרה שלא תבוא) ולא רק זה יש הרבה גברים שמסרבים להשתמש בקונדום כי זה פוגם להם בהנאה!!! (אידיוטים). ובהכללה פראית ( אני מדגישה- ה כ ל ל ה )
כשהזין עומד השכל בתחת... מה אני אומרת? יכול ליהיות שתבוא פרסומת המשך עם גברים אחד משחק כדור רגל ושובר את היד, אחד סורג ונופלת לו העין, ואחד בונה אתרי אינטרנט ויש לו הפסקת חשמל אבל הם תמיד משתמשים בקונדום...

דן צ

New member
אני לא מסכים איתך

אני לא חושב שבגלל המבנה האנטומי השונה אצל הנשים והגברים יש לנשים סיכוי טוב יותר להדבק, כאן יש שיויון. בעיניין הקנדומים אני מבטיח לך שניקח 100 גברים ו 100 נשים ונחטט להם בארנק נמצא יותר אצל הגברים קנדומים מאשר הנשים. וכשאת אומרת "כשהזין עומד השכל בתחת" לא התכוונתי לפתוח כאן שירשור על יחסין מין בין גברים לנשים בנושא אגו או חרמנות לשמה.

חוץ מזה, הפרסומות מכוונות לנשים

על-מנת שהאחריות לא תהיה על הגברים בלבד. ושאלה רצינית לכל הבנות בפורום - כמה מכן דואגות לאמצעי הגנה ולא סומכות על בני זוגכם?

דן צ

New member
תרשה לי להעיר משהו לשאלתך

הכוונה היא לבנות הפורום הלא נשואות .

לאו דווקא.

גם במערכת יחסים ארוכות שנים קורה שאחד מבני הזוג נדבק מהשני. מה לעשות שיש בגידות, שאנשים נדבקים גם מתרומות דם והזנחה בסטריליות ועוד. השאלה מכוונת לכל הבנות.

למה רק הרווקות?

אני מכירה כמה וכמה וכמה זוגות שגם בהם פשה נגע הבגידות. לא נתדיין כאן על בגידות, אבל חכם יהיה/תהיה הבוגדת, אם יקפידו אם יקפידו על מין בטוח פיזית, גם אם נפשית הוא לא בטוח כלל וכלל, כי גם הם לא היו רוצים להדבק, ובטח שבטח לא להדביק את בני זוגם החוקיים, דבר שאולי ימוסס את כעס הבגידה, אבל מן הסתם ישים קץ לחיי שניהם.

אלף,

כותבים עוקבת, ובית, התחלתי לכתוב את ההודעה בטרם נכנסה הודעתו של לאזארוס, מה שמרמז שהאיש אולי חכם, אבל גם יותר זריז ממני.

והיא בכלל התחמקה מהשאלה

אם לא נוח לכן לענות, אולי כדאי לעלות את זה כסקר שבו התשובות אנונימיות?

רעיון יפה, לאזארוס,

ושוב הפלת עליי משימה בשעת לילה מאוחרת. זה יעלה לך ביוקר.

התשלום הרגיל? וברצינות,

אולי כדאי שאנשים יציעו קודם אופציות לתשובות? או שתחשבי עליהן לבד?

למעלה