יום האהבה (ט'),

Lovely locks

New member
יום האהבה (ט'),

היום אני מציינת חודשיים, חודשיים שחלפו מאז נסיון האובדנות ההוא. וכמה, כמה שאני כועסת על עצמי. קבלתי הזדמנות נוספת. הייתי כל כך קרובה למוות ולא מת(ת)י. נשארתי בחיים. אבל אני לא מצליחה לחזור אליהם וזה צורם לי, צורב לי בכל איבר ואיבר. אני נמצאת אצל ההורים. את הימים פה אני מעבירה בשתיקה. אמא שלי מתעלמת מכל מה שיש לי לומר, אז הפסקתי להגיד. אבא שלי אלים, מילולית, אבל לא רק. והאלם הזה, הוא מונע ממני לתקשר עם אנשים שאני אוהבת. וזה לא מגיע להם, הם יקרים לי ואני לא שם עבורם. והייתי כבר הולכת מכאן, אבל אני שקועה עד מעל לצווארי בחובות כלכליים. אז אני כאן. וככל שהשתיקה מעמיקה, אני מאבדת את עצמי. לא מאפשרת לעצמי לדעת מה באמת הולך איתי, בפנים. והימים חולפים. ולמה אני משמרת את הנטייה שלי, לשוב ולבחור להיות קורבן. לשוב לחיק המשפחה הזו, ששנים התנהגה אליי כאילו הייתי פגע רע. עוד מגיל צעיר, צעיר מאוד. למה אני לא משנה דפוס, לא משנה עד כמה הוא טבוע בי, למרות שאני יודעת שהוא משחית לי לחלוטין את הנשמה. שהרי, אם יש לי יכולת לזהות דפוס כה מזיק, הרי אמורה להיות לי היכולת לשנות אותו. אני פשוט מרגישה משוללת מכל אנרגיות. וכבר ארבעה חודשים מהחיים שלי אבדו לחלוטין לטובת הדכאון (שוב. לעזאזל, שוב). (אפילו העדר של נימה אופטימית מעצבן אותי. אני קשה עם עצמי? ייתכן שבצדק)

לא מסכימה אתך

אם יש לך יכולת לזהות דפוס כה מזיק את אמורה להיות מסוגלת לשנות אותו? באמת? ואנורקסיות לא מבינות שהדפוס שלהן מזיק? ואני, כאכלנית כפייתית, לא מבינה שהחיים שלי בסכנה עם איך שאני מנהלת אותם? בגלל זה אני לא מאמינה בטיפולים פסיכולוגיים. הם מביאים אותך למודעות (וגם זה בעירבון מוגבל, הכול תלוי בנכונות שלך לשמור שם על ראש פתוח, ובהנחה שנפלת על המטפלת הנכונה), אבל לא מלמדים אותך שום כלים להשתמש בהם בין פגישה לפגישה ובכלל, בחיים. אני באמת מאמינה שמודעות כשלעצמה היא נפלאה, אבל היא יכולה גם להיות מתסכלת מאוד, אם אין לנו שום דרך ליישם את התובנות הכה מופלאות שלנו.

ועוד משהו, כדי להדגיש

המשפט הזה שכתבתי לגביו שאני לא מסכימה אתך, הוא ממש כמו שתגידי לאנורקסית: מה הבעיה? את יודעת שאת בסכנת חיים, פשוט תתחילי לאכול! או להגיד לי ולשכמוני: מה הבעיה? פשוט תסתמי את הפה ותפסיקי לבלוס! את יודעת כמה פעמים אמרו לי את זה בחיים שלי? כולל רופאים חוכמולוגיים שבא לי להדביק להם 'נשיקה' לפרצוף. אז אמרו. אז הם אידיוטים ובורים ולא מבינים שום דבר על נפש האדם. את באמת מאמינה שאם זה היה כל כך קל ופשוט לא היינו מסוגלות לעשות את זה בעצמנו? אני לבד לא מסוגלת מול המחלה שלי. אני חסרת אונים מולה. רק כוח גדול ממני יכול להחזיר לי את שפיות דעתי, ובשביל למצוא אותו ולתקשר אתו אני מקדישה זמן בלתי מבוטל מדי יום ביומו ומדי שבוע בשבוע לתכנית או. איי. הלוואי שהייתי יכולה להתמיד יותר בפעולות, אני קצת מחפפת לאחרונה.

למעלה