יום אחר

נצחיה

New member
יום אחר

היום יהיה אחר החלטתי, כיוונתי את הוידאו להקליט את כל האופרות סבון התרחצתי היטב ויצאתי. הדלת נסגרה בחריקה והמפתח סירב להכנס למנעול, דקה או שתיים והדלת נעולה. אני יותר סבלנית כלפיי עצמי לאחרונה כבר לא מתרגזת מהאיטיות. יד קמוטה על מעקה המדרגות ונערה צעירה חולפת על פניי בסערת נעורים שוצפת, רצה במדרגות ממהרת. אני לא ממהרת. קופת חולים פתוחה עד מאוחר היום ואת כספיי הביטוח הלאומי כבר משכתי מהבנק. מדרגה אחריי מדרגה והרחוב נגלה לפניי רועש וסואן, אנשים מתרוצצים, רצים ממהרים, מאז שאני לבד כמעט שנה בקושי יוצאת. חם כמה חם. נכנסתי לחנות הפרחים לקנות ורדים רחניים , כמה שהוא אהב אותם. באוטובוס נער התעקש לפנות לי את מקומו , ניסיתי לסרב אך תוך כדיי סירוב האוטובוס פנה מהר וכמעט מעדתי, התיישבתי. כמעט התרגלתי לתחושת חוסר האונים. אני לא מרבה לבקר בבית הקברות, אבל במשך 52 שנים הקפדתי בכל יום הולדת להגיש לו זר שושנים צחורות. הוא היה קר ומאובק, ובמטפחת הבד הדקה, ניגבתי את שכבת האבק. פעם שאל אותי אחד הצעירים במשפחה איך יודעים מתי זוהי אהבת חייך. ואני חייכתי לאיש שלי ועניתי שכאשר תתבונן אחורה בגיל 70, ותגלה שאתה עדיין עם אותה אהבה, אז תדע. כמעט שנה ואני לבד. חם כמה חם. בדרך חזרה עברתי בדואר לסגור את כל החשבונות וקניתי בחנות מכשיריי כתיבה נייר מכתבים יפה. הפעם הסכמתי מייד להצעה לשבת באוטובוס, זכרון המעידה טרי ותחושת ההשלמה איתו ברורה. מדרגה אחריי מדרגה בעליה איטית, מלחמה קטנה עם המפתח, וקרירות הבית הרייק. חיי הגיבורים באופרות הסבון סובבים על אותו ציר קבוע. הנחתי את נייר המכתבים על השולחן הכבד, קנינו אותו ביפו לפניי 52 שנה, הוא עזר לסבלים להרים אותו לקומה השלישית, חזק מהם הוא היה. כתבתי. המקלחת כבר היתה מוכנה, על המדף חיכו לי בשקט כרטיסיי הטיסה שלי אליו. הקץ לאיטיות, לחוסר האונים ל-ל-ב-ד-. בלעתי אותם. ורק על השולחן נשאר נייר בצבעיי פסטל: ``איך תדע שזוהי אהבת חייך? שתתבונן בגיל 70 אחורה ותראה שאהבתך עוד איתך,וכאשר הוא יילך, תלך אחריו``.

אנגלינה

New member
נצחיה

כל כך יפה פשוט מקסים........... איך המוות מתואר בכזאת רגיעה....... זה פשוט יפיפה נצחיה מדהים אנגלינה

דיתי

New member
נהדר!!

או קיי, הבנתי שלא רק על חרא אפשר לדבר אתך... הסיפור יפהפה ופיוטי. כמו גם הסיפור הקודם, הוא כתוב יפה מאוד. אני כמובן אוהבת את זה יותר, כי הוא יותר מעמיק ונוגע בי. רוצה לקרוא עוד!

*קסנדרה

New member
עזה כמוות האהבה

ראי נצחיה איך האהבה והמוות שזורים יחדיו וכך העלית אותם בסיפורך. יפה מאוד קסנדרה

סיפור יפה, לא קוהרנטי

סיפור יפה, אני לא מקבל את הסוף עושה רושם שהיא התאבדה בגלל הזיקנה לא פחות מאשר האהבה...

נצחיה

New member
מילכוד....

עד לרגע מותו, הם חלקו את הזקנה , וכאשר היא נותרה לבד התחושות שמלוות את הזיקנה התעצמו כי היא מתמודדת איתם לבד וכי אין מה שימלא את חייה. נכון- ההתאבדות היא גם בגלל הזיקנה, חוסר האונים, האיטיות, אבל בעיקר בגלל הלבד שמעבר לכך שעומד הוא בפניי עצמו הוא גם מעצים תחושות אלו. בחורה צעירה לא היתה עושה את זה כי בחורה צעירה לא יודעת שהפסידה את אהבת חיה......כי אין לה דרך לדעת מהי אהבת חיה....(אין פרספקטיבה נכונה של זמן), לפי העיקרון המצויין בסיפור. בכל מקרה תודה על התגובות.

פלטיאל

New member
ברשותך, כמה מלים

נצחיה. אהבתי את הסיפור שלך. את השקט והרוגע. את ההשלמה. אני ממש רואה את האשה לפני מתכננת ומבצעת את צעדיה האחרונים .סיפור יפה ונוגע ללב. אבל. - לעניות דעתי אל לך לפרש אותו. כתבת- והמבין יבין.מי שרוצה לחשוב שהיא התאבדה בגלל הזקנה - שיחשוב. מי שרוצה לחשוב שזו האהבה וחוסר היכולת שלה לחיות בלעדיו - שיחשוב. את הפחת רוח בספורך ומעתה מהלך הוא בין הבריות כרצונו- הניחי לו להלך.

maxbia

New member
נצחיה

אהבתי. שמח לראות שאימצת דבר חוכמה אחד שאמרתי וממנו יצא סיפור כל כך נוגע.... אני אגב תומך בדברי פלטיאל,אין כל צורך להסביר את הסיפור ולראיה דבריו של ארתור בריסביין: ``סיפור טוב הוא כזה המתאר לקוראים את רגשותיהם שלהם ולא את רגשות הכותב...`` מקס אוהב אפילו ששכחת להתקשר לומר מזל טוב...

תגובה

נצחיה ילדתי אכן סיפור בוסר.אבל בוסר יפה,אמיתי,משכנע. יש לי הרגשה שהאשה הזו........היא מישהי שהכרת אולי בעצם האשה הזו זו את.... הסיום.....מצמרר עצוב אבל מלווה בתחושת השלמה. בקיצור....אהבתי שלך יוד הזקן

yanaw

New member
מדהים! בעצם...

בעצם זה לא מדהים...! זה יותר! כל הכבוד....

למעלה