יוחזר המנדט הבריטי!

חרטושה

New member
יוחזר המנדט הבריטי!

בריטניה. 4 ימים בלונדון 5 ימים במחוז דרבישייר הנפלא ועוד יום ב...מיד נגיע לזה. לצערי לא לקחתי איתי שום דיסק של פינק פלויד לשמיעה בדרך, אבל לאורך כל המסע המוזיקה שלהם לא הפסיקה להתנגן לי בראש, פינק פלויד הם באמת פס הקול המתאים ביותר לאנגליה. כשרואים את הנופים הכפריים הנפלאים, הירוקים עד לקו האופק ומעליהם השמיים המתכתיים המטילים מידי פעם זרזיפים של גשם, לא ניתן להתעלם מהתחושה שזהו כור מחצבתה של המוזיקה של פינק פלויד, הנוף הזה הוא פינק פלויד, הוא ההשראה, הרקע והתפאורה כמו גם הבמה עצמה למוזיקה העוצמתית. בתמונה: Harmlessly passing your time in the grassland away

חרטושה

New member
ותנו לי עם זה בייקון

בצד חוויות הנוף שלבריטניה יש להציע, חוויות המוזיקה שלה מרשימות לא פחות. אני שהיתי בבריטניה עשרה ימים בלבד, כאשר במשך אותם עשרה ימים המוזיקה עלתה, צצה והציפה כמעט בכל פינה, מאלצת אותי למחשבה כואבת אודות האפשרויות, הנראות כבלתי סופיות, העומדות בפני כל חובב מוזיקה המבלה שם תקופה ארוכה. היה לי הכבוד והעונג הצרוף לשמוע את דניאל ג'ונסטון מנגן שלושה שירים (ומסרב, כמובן, לעלות להדרן למרות תחנוני הקהל) במסגרת מופע מחווה ליצירותיו. הביצוע של ג'ייסון פירס (מ- spiritualized) בליווי שלישיית מיתרי קשת, שלוש זמרות ליווי, ונגן האמונד לארבעה שירים של ג'ונסטון, השאיר אותי מצומררת עד שורשי שערותיי וכך גם את שאר הנוכחים באולם המלא עד אפס מקום (אני מאמינה). בתמונה: Down well-trodden corridors into the valley of steel The village of Castleton

חרטושה

New member
גבירותיי ורבותיי

המקום בו החלטנו לבלות את יומנו האחרון באנגליה. מזהים? בתמונה: Hear the lark harken to the barking of the dog fox Gone to ground. See the splashing of the kingfisher flashing to the water. And a river of green is sliding unseen beneath the trees Laughing as it passes through the endless summer Making for the sea.

חרטושה

New member
אפשר לומר המון דברים על קיימברידג'

אף אחד מהם לא יכול לומר שקיימברידג' משעממת. יש בה תחושה של מסיבה אחת גדולה, ארוכה ונמשכת; חבורות- חבורות של צעירים מקובצים לאורך הנהר שותים ומדברים, או שטים בעצלתיים בסירה דמוית גונדולה אל הגדה השנייה. עשרות מסעדות ופאבים, שוק עם תבלינים, בגדים ונעליים, ספרים ומוזיקה, חנויות מכל הזנים והמינים, מאות אופניים עם סל בקצה שמונחים בכל פינה, רחובות הומים באנשים, מבנים גותיים יפהפיים של הקולג'ים של האוניברסיטה בעלי ארכיטקטורה מורכבת והיסטוריה ארוכה. ובכל זה אין אפילו שלט ברונזה קטן או ספסל ציבורי בגן שאומר שכאן פעם מזמן התגוררו (ועדיין גרים) כמה אנשים די חשובים. בניגוד לליברפול עיר הפועלים המפויחת והעייפה שהדבר היחיד אולי שיש לה להתגאות בו הוא העובדה שהגיחו ממנה "ארבעת המופלאים" ולכן הם מוזכרים כמעט בכל פינה, בקיימברידג' המבהיקה פינק פלויד הם לא מקור מיוחד לגאווה. אתם בהחלט מוזמנים לדבר עם תושבי קיימברידג' על הנרי השמיני, או על ארכיטקטורה, אבל פינק פלויד, הם לא אלה שעשו מוזיקה רועשת...? נו, מן תרבות פופולארית המונית ווולגרית שכזו שאין שום קשר בינה לבין האנינות האקדמית המבריקה. אולי בגלל זה נראה שיש סצנת מוזיקה מאד פעילה בקיימברידג' אבל נורא הש- השית ומחתרתית. באחד מן הפאבים ההומים נתן לנו בחור מתולתל (מנהל האתר http://www.cambridgebands.com) דיסק אוסף במתנה שמכיל שירים של להקות מסצנת המוזיקה של קיימברידג', בתנאי שנבוא ביום שלישי להופעה. היה נדמה לי שראיתי את סיד 376 פעמים בממוצע. אולי זו הייתה הבירה הספרדית החזקה ששתיתי בצהריים באחת מן המסעדות בקיימברידג', אבל בסוף היום מצאתי שאיכשהו באורח מסתורי הגיעו לתיק שלי שני די.וי.דיים: הראשון נקרא Pink Floyd: Into the vault והוא מכיל ארבעה סטים של הופעות, אחת מהן הוקלטה ב- 1970 באלפני רשת הטלוויזיה KQED בסן-פרנסיסקו. הליסט מכיל ביצועים, בין השאר, ל- AHM, ,Cymbaline Grantchester Meadows, Green is the Colour הדיסק השני נקרא Psychedelic Chronicles ובין השאר הוא מכיל את הראיון המפורסם של הנס קלר עם סיד בארט ורוג'ר ווטרס ( בו הוא שואל את סיד ורוג'ר למה המוזיקה של פינק פלויד צריכה להיות כל-כך רועשת ורוג'ר עונה לו: כי ככה אנחנו אוהבים את זה). פתאום נזכרתי שאף פעם לא ראיתי את סיד פשוט מדבר ועונה לשאלות מול המצלמה. הראיון הזה, יותר ממה שהוא משעשע שלא במתכוון, הוא פשוט חובה ותיעוד היסטורי מופלא. בתמונה: נהר ה- Granta ( ע"ע Grantchester Meadows )

עיר מדהימה

הייתי בה פעם או פעמיים בעבר, למספר שעות. זה היה לפני שהייתי מודעת לקשר הפלוידי של העיר. אני זוכרת אותה כעיר מרשימה מאוד. בקיץ אסע לשם שוב, והפעם לקצת יותר זמן, ע"מ לספוג את האווירה במידה הראויה

ונחשו מה מצאתי בזה הרגע...

אחרי שחשבתי שאיבדתי את זה מזמן? את גליון ספטמבר, 1994, של Q, בו הופיע מאמר חמוד על "קיימברידג' של פינק פלויד", כולל מפה, בה מסומנים כ-20 מקומות ברחבי העיר, הקשורים ללהקה: בתי הספר בהם למדו, מועדונים בהם ניגנו, הבתים בהם התגוררו ובתי הקפה בהם ישבו - וכמובן, Grantchester Meadows - עם הסברים על כל אחד מהאתרים. מקסים.

חרטושה

New member
אהההההההה

הזמן פשוט טס וחמק לו באורח מופלא בקיימברידג'. לא הספקתי לראות חצי מהדברים שתכננתי ורציתי לראות, הזמן פשוט הביא קפיצה על-חללית או משהו ונעלם, מדהים. אני חייבת להשיג את המהדורה הנ"ל לפעם הבאה, שכן נשארתי בתחושת חוסר מיצוי קשה. אבל גם כך נהנתי לדמיין שהבית שמקושט בכל ה- easter eggs הוא זה שסיד גר בו (הוא נראה לי בוהמי במידה המתאימה) ושהאיש הארוך והגבוה עם האצבעות הארוכות והזקן הפרוע הוא בעצם אחיו האובד של רוג'ר.

vegetable man

New member
מסע עולמי עם חרטושה

מתי יש ערב שקופיות?
נשמע שעשיתם טיול בקצב הנכון: לא עמוס, בלי המקומות הפופולריים מדי, והכי חשוב בקצב שלכם. אה כן, ויובאו ג'ייסון פירס ו-spiritualized לארץ(עם שלישית כלי מיתר או בלי)! בזמן שאני שואף גז רדון, מרסק מצות ומטרונספר לשדה חומוס - את מתבוננת בשלדגים מתיזים מים בנהר של קיימברידג'. חצופה

חרטושה

New member
לא מספיק התחלתי למהול

את המשקאות שאני שותה, עכשיו אני גם עושה ערבי שקופיות. אם הייתי צריכה הוכחה לגילי המתקדם, בזה הרגע היא הובאה בפניי.
בקשר לטיול הלא עמוס, הנוף הדרבישיירי הוא מטעה לחלוטין בעניין הזה. למראית העין נראה רגוע וירוק, אבל למעשה יש המון גבעות (גבעה=הר הכרמל במונחים ישראלים), מערות ונקיקים, כפרים ויערות תלולים. לא הלכתי כל כך הרבה אף פעם בחיי. חוץ מזה, מתי אתה סוף סוף מזמין אותנו לביתך לפשוט על ספריית המוזיקה שלך? זה כבר הופך להיות לוחץ. (חוץ מזה ששום תצוגת שקופיות איננה שלמה עד שלא מגיעים לשקופית 452, בנקודה בה רוב הקהל שרוי במצב קומה מתקדם)

avki

New member
../images/Emo99.gif אנגליה.... *מזיל ריר*

{מקנא} וואי, התגעגענו, וקבלנו סיקור של אנגליה כפיצוי! נפלא

חרטושה

New member
פעם הבאה אתם באים איתי

חייבים לעשות איזה טיול שורשים באנגליה או מפגשפורום ליד הנהר או משהו, אולי ציף תשיג לנו הנחה קבוצתית? (הרי חייבים לנדב אותה) וגם תארגן לנו טיול מודרך בקיימברידג'
בחיי שחשבתי עליכם.

thezanani

New member
מבין לליבך ../images/Emo45.gif

אבקי,במתכונתו הנוכחית,זהה לחלוטין לכל אחת מיני הכבשין והעיזין אשר בזיו ליפתם חזית,ולבטח יעורר געגוע דלוח ברוח "בהמה מבוייתת שלו,ראי כמה את חסרה לו". ולגדות הנהר השליו הזה,בטוחני שגופה עתיקה נרקבת ועליה חרוטים סימני פנדר #1.

חרטושה

New member
אה, כן, ולידיעת הנוסע flowerboy

כמעט שכחתי, אני מחכה לרגע שבו תיכנס לחנות הקטנה בקובנט גרדן בלונדון. אם אתה עושה זאת, בבקשה, אל תשכח לצלם תמונה .
החנות באמת מאד קטנה, אבל בקצה מאחור מסתתררים השרטוטים המקוריים של ניק מייסון לתפאורה של הטור של pulse במבצע תמורת 1800 פאונד בלבד, והעטיפות המקוריות של של ארבעת התקליטים הנמכרים של הפלויד, אלבום ראשון מהדורה ראשונה תמורת 50-150 פאונד בלבד.

flowerboy69

New member
איפה זה נמצא???

אני הולך!ואגב יש לי את האלבום הראשון והשני במהדורה הראשונה....מ 67 ו 68...

חרטושה

New member
אתה חייב ללכת

זה בערך... שם.
מה גם שנורא כיף שם: יש מופעי רחוב מגניבים, שוק, פאבים, חנויות ובכלל.... בשוק ליד הפאב של פאנץ' וג'ודי יורדים במדרגות למטה (איפה שבית הקפה הקטן) ושם בקצה מסתתרת לה חנות שקוראים לה England Rocks שמוכרת כל מיני מזכרות של כל להקות הרוק הבריטיות הקלאסיות. מאיפה שאתה נמצא בלונדון, פשוט תיקח את הרכבת התחתית שעוצרת בתחנה של Covent Garden. אתה הולך כל כך להנות גם המופע של גילמור, גם לונדון...אח"כ אפשר למות מאושרים.

חרטושה

New member
לא רק זה, היא גם שרה אופרה

נגני הרחוב האלה בקובנט גארדן עושים טובה לאנושות. הם מוכרים את הדיסקים שלהם ע"י זה שהם הופכים את המוזיקה הקלאסית המעונבת וה"מתורבתת" לסוג של מוסיקה פופולארית. כלומר הם משתפים את הקהל בהופעה שהיא בעצמה הופעה מאד דינאמית והומוריסטית ומלאת חן. כל זה לא מטשטש את העובדה שהם פשוט נגנים קלאסיים מצוינים בפני עצמם.

איזו חנות! קובנט גרדן

הוא מקום מדהים. נהניתי מכל רגע שם. קניתי בחנות מחזיק מפתחות של ריקנבייקר, סיכות של וויש והצד האפל וחולצה של אמא לב אטום. חנות ממש טובה. בהמשך אני אשים פה תמונות מביקורי שם לפני שנה.

למעלה