יוזמת ז'נבה...

sela v

New member
נו אז אתה כן מוכן

ל-92%. לא חושב שאף אחד דיבר על להחזיר את הכותל המערבי, והאזור של המסגדים מה הבעיה שהם ישלטו בו ולא אנחנו? אלא אם אתה מתכוון להקים את בית המקדש השלישי. אי אפשר להיות בטוחים בכוונות הפלסטינאים, אבל עובדה שהסכמי השלום האחרים שחתמו עדיין תקפים, למרות כמה שהאנשים היו ספקנים לזה בעבר. השלום לא חם, אבל זה עדיף על מלחמה. איך אתה יודע מה אחרים מוכנים? אתה חי במקומם? ואל תביא לי כתובים, תמיד אפשר להביא כתובים לכאן ולכאן, ואנשים גם היום הם עם חיוך על הפרצוף מחר לא.

masorti

New member
מי דיבר על הכותל המערבי?

אני מדבר על הר הבית כולו. זה הלב ההסטורי והדתי של העם שלי, ואני לא רואה שום סיבה שיהיה שם שלטון זר. (וכי הרגש הלאומי והדתי שלי נחות מזה הפלשתיני?) מכיון שעד ביאת המשיח לא נבנה שם בית מקדש, אני לא רואה שום בעיה בניהול דתי מוסלמי של המיתחם תחת ריבונות ישראלית. אגב, אני נגד מדינה פלשתינית בכלל. אבל מה שאני חושב אינה הנקודה. הפואנטה היא שאני מציג ויתורים שאין סיבה שהפלשתינים לא יעשו, ולשמאל אין שום נימוק מדוע הוא מוותר כך. אני שוב חוזר על שאלתי מדוע הפלשתינים לא יכולים לומר שהחיים קדושים מהאבנים, ולהסכים לריבונות ישראלית על הר הבית. הרי מבחינה דתית אין להם שום בעיה, והנפת דגל פלשתין על מסגדי הר הבית היא ענין פוליטי נטו וחסר כל משמעות דתית מבחינת האיסלאם. הסכמי השלום שהפלשתינים חתמו עדיין תקפים??... אתה מתכוון לגיוס 40,000 חיילים למשטרה הפלשתינית בניגוד להסכם? בהברחות הנשק העצומות בהנחיית הרש"פ (עיין ערך קארין A)? להפגזות הבלתי פוסקות במרגמות ובקסאמים? הצחקתני. ההסכמים עם הפלשתינים מתו דה-פקטו מזמן. אלא שדוכסות המחבלים תקועה לנו כעצם בגרון ואיננו מעזים לפתור את הבעייה מהשורש.

sela v

New member
אתה שואל מדוע הפלסטינאים

לא מסוגלים לכך? כנראה מאותה סיבה שאתה לא מסוגל לכך. עכשיו תתכנס בתוכך וכנראה שתקבל את התשובה.

masorti

New member
אבל רגע, רגע...

אני מייצג לדעתך את הימין הפנאטי, תואם החמאס. אז מה הפלא שאני לא מסוגל לוותר על הר הבית. מה שאני שואל הוא: מדוע הרוב הפלשתיני הנאור (המקביל לך ולבני המחנה שלך) לא מסוגל לוותר על הר הבית? אם אתה מסוגל לכך, מדוע שאבו-מאזן ושאר המתונים במחנה הפלשתיני לא יהיו מסוגלים לכך? האם אתה רומז שכל הפלשתינים מקבילים בתחושותיהם לימין הקיצוני-פנאטי-קנאי הישראלי? אז אולי באמת הימין צודק ואין שום הבדל בין הפת"ח לחמאס.

sela v

New member
למה אבו מאזן

מקביל למחנה השמאל? ומהו בדיוק מחנה השמאל? ממי הוא מורכב? איך אתה יודע מי אני ומה אני? אתה בטוח שכל מה שאני כותב פה אני מצדד בו? אולי אבו מאזן מקביל למפלגת העבודה, ובמפלגת העבודה אני לא שומע שמדברים על נסיגה מירושלים. וזה שאתה לא שומע על כאלה במחנה הפלסטינאי שמוכנים לוותר על הר הבית, זה לא אומר שאין כאלה. ולמה לא להשוות את זה למשל לישראלים שמוכנים שמשכן הכנסת יהיה תחת נוכחות בינלאומית? אתה שם לב איך זה שאתה תמיד קובע את הכללים, ומשחקים רק לפי הכללים שלך?

masorti

New member
מצידי שאבו-מאזן יקביל למפלגת העבודה

ואתה יודע מצוין שמפלגת העבודה הסכימה כבר לסגת מירושלים כולל הר הבית. תשאל את ברק על מה הוא הסכים בשיחות טאבה, ותשאל את פרס מה עמדתו. הפואנטה היא פשוטה... הזרם המרכזי של השמאל הישראלי מוכן לסגת מהר הבית. לעומתו, אצל הפלשתינים אין אף אדם יחיד המצהיר על נכונות לוותר על הר הבית. (וגם אם נניח לצורך הדיון שיש פלשתינים כאלה, מדובר על מספר בטל בשישים ועל אנשים חסרי השפעה.) אני לא מצליח להבין את סיבת הא-סימטריה הזו. מדוע אנשים כמו אבו-מאזן ועמיתיו להנהגה לא יכולים להסכים על המקבילה של מה שאנשים כמו ברק ופרס כבר קיבלו? ולא יעזור לך שתכניס טיעונים על נוכחות בינ"ל בכנסת. העובדה נשארת שאתה מניח שהרגש הלאומי הערבי הוא עמוק ואמיתי, ואילו הרגש הלאומי היהודי הוא חלש ובלתי משמעותי. לכן בלתי סביר שהם יוותרו, וטבעי ומובן שאנחנו נהיה אלה שנוותר.

sela v

New member
מה שברק ופרס

אולי הסכימו. אני לא דיברתי איתם. בהר הבית יש מסגדים, והמוסלמים לא רוצים את הכותל. ההגיון שכל אחד יקבל מה שמגיע לו.

masorti

New member
אז לא לבלבל אותך עם עובדות...

קודם טענת שמפלגת העבודה לא דיברה על חלוקת י-ם. עכשיו כשסתרתי את דבריך, אתה מזלזל בברק ובפרס וממליץ להתעלם מהנושא. השאלה מה המוסלמים רוצים ומה לא - מעניינת אותי כקליפת השום. הר הבית כולו הוא המרכז ההסטורי והדתי של העם שלי, ואי לכך הוא מגיע לנו. אני לא מתכוון להגביל את שאיפותי למה שהמוסלמים מוכנים להשליך לי. שהם יתכבדו ויגבילו את רצונם לפי השאיפות שלנו.

באמת יש הבדל,

במצבנו הנוכחי? הרי שלום עם אבו-מאזן לא יעזור. החמאס והחיזבאללה לא בשליטתו. המצב ישאר כמו שהוא, וימותו חיילים ואזרחים יום-יום. ומלחמה (למשל - חומת מגן): פחות מתים ותוצאות לא רעות + מיגור הטרור (מה שאמור להעשות ממילא). נראה שלפעמים מלחמה עדיפה על שלום. במיוחד כששלום הוא לא אופציה.

Ebrami

New member
אני אשנה קצת השאלה כדי להקל עליך

האם היית מוכן שישראל תיסוג לגבולות הקו הירוק, כאשר חלקה המערבי של ירושלים נמצא בשליטה ישראלית וחלקה המערבי בשליטה פלשתינאית והר הבית יהיה תחת שליטה בינלאומית נייטרלית שתאפשר לכל הדתות לקיים את המצוות שלהן (תוך שמירה על הסדר כמובן) בתמורה לדעיכה משמעותית של הטרור לאחר ההסכם והפסקת הטרור כמעט כליל כעבור שנה-שנתיים?

קודם תסביר לי למה אתה כותב

"בתמורה לדעיכה משמעותית של הטרור לאחר ההסכם והפסקת הטרור כמעט כליל"
אנחנו נוותר על עיר קודשנו בתמורה לטרור?! אתה אומר את זה בפה מלא וברי"ש גלי!!! כמה ביזיוני שאנחנו, עם ישראל, נאלץ לוותר על חצי מעיר הקודש, בירתו הנצחית וההיסטורית לטובת כמה מחבלים עלובי נפש... (נראה אותך אומר דבר כזה לכל עם אחר. ירקו לך בפנים) אני המום מהוותרנות והכניעות המעוררת רחמים הזו. ובתמורה למה? "לדעיכה" בטרור?! להפסקה "כמעט כליל"?! למה לא הפסקה מוחלטת וסופית של הטרור הרצחני והשפל?! תסביר, בלי להתחמק ולגמגם.

Ebrami

New member
מה כל כך קשה להבין?

אתה בכוונה בוחר לראות את הדברים באופן כזה צר? אני אחדד את זה עוד יותר בשבילך: "בתמורה לדעיכה משמעותית של הטרור לאחר ההסכם, הפסקת הטרור כמעט כליל לאחר שנתיים, והפסקה מוחלטת שלו לאחר 5 שנים." במצב הזה היית מסכים? ועוד שאלה, איזה פתרון אחר יש לך להפסקה *מוחלטת* של הטרור? אם תגיד לי חופש פעולה לצה"ל וחיסול ראשי ארגוני טרור, תחשוב כמה פעמים שמעת שחיסלו "מנהיג הזרוע הצבאית של ה<שם של ארגון טרור>".

סליחה מאד!

כמו שצה"ל יכול ליסוג מחר לחלוטין מכל יהודה ושומרון, ומכל רצועת עזה, ואני מתכוון עד הגרגר האחרון - הכוונה בצורה מיידית, אני מצפה שהפסקת הרצחנות הערבית תהיה מיידית. למה שבתמורה לנסיגה מלאה שלנו, הם יפסיקו לרצוח בנו בשלבים? למה מה קרה? (לא שאני חושב שהשלטון הישראלי הוא הסיבה העיקרית לטרור, אבל זה כבר וויכוח אחר, נכון?) מה יש פה להבין?

Ebrami

New member
זה מאבק נגד כמה גופים שונים

אני אסביר לך למה, בגלל שצה"ל הוא גוף שמקבל פקודות מהממשלה ופועל במסגרת החוק וארגוני הטרור הפלשתינאים לא מקבלים פקודות מהממשלה הפלשתינאית ולא פועלים במסגרת החוק ולכן אי אפשר לכפות עליהם מהלך שכזה. אתה עדיין לא מוכן לקבל את השלום כפי שהצגתי לך אותו מקודם?

masorti

New member
אז בוא ונסובב את הגלגל...

במקום שצה"ל ישלים את הנסיגה מיד וימתין בסבלנות 5 שנים לחיסול הטרור, למה שלא תלך על תהליך הפוך? קודם הפלשתינים יחסלו סופית את הטרור ורק אח"כ תושלם הנסיגה. אם הם לחוצים לקבל מדינה, שיזדרזו ויחסלו את הטרור. בטח שכחת שכבר ניסינו נסיגות חלקיות תמורת חיסול הטרור ונכשלנו בענק. (קראו לזה "תהליך אוסלו") אז השתגענו לתת הכול עוד לפני שקיבלנו מהם משהו?

sela v

New member
זה מה שאתה לא קולט

הפלסטינאים לא חיים במהירות שאתה בה חי. הם יחכו אפילו עוד 150 שנה להזדמנות לקבל מדינה, ולאט לאט מספרם גדל, ומה תעשה עוד 50 שנה? אתה כל הזמן רק מנסה ללכת לפי הצדק. עובדה שהישראלים ביהודה שומרון ועזה כבר כמעט 30 שנה, והמצב רק מחמיר כל הזמן.

masorti

New member
אהה...

אז אולי הם יחכו עוד 200 שנה עד שיהיו רוב בקו הירוק, וישתלטו עלינו? הבאג הלוגי שלך הוא שלדעתך שאיפותיהם עוצרות בקו הירוק, כי זה נוח לך. אם הם כל כך עקשנים ויעדיפו 150 שנות כיבוש במקום להתפשר, אז ברור שהם לא יוותרו גם על הקו הירוק. אם עקשנים - אז עד הסוף.

sela v

New member
אם אני מבין אותך נכון

אתה בעד להנחית מכה, ולחסל את כל הערבים. אני טועה?

Ebrami

New member
למה אתה לא עונה?

היית מוכן או לא היית מוכן לשלום כמו שהסברתי אותו מקודם?

למעלה