יוזמת ז'נבה...

masorti

New member
עניתי לך כבר...

כל פתרון שיכלול מסירת סמ"ר אחד ממתחם הר הבית לשלטון זר הינו פסול מעיקרו. בלי שום קשר, כל הסכם עם אש"פ שווה בהגדרה כקליפת השום.

Ebrami

New member
המצב קשה.

אתה מוכן שיהרגו אלפי ישראלים ואלפי פלשתינאים, ילדים, נשים, טף, זקנים, חיילים, אנשים מכל הצבעים, מכל הסוגים, מכל רחבי הקשת הפוליטית הכלכלה הישראלית והפלשתינאית ישארו בחרא במשך שנים רק לשמור על "הר הבית" המחורבן הזה.

"הר הבית המחורבן הזה" ../images/Emo188.gif

אני במקומך הייתי מחכה שיפגע בי איזה ברק עכשיו... הר הבית המחורבן הזה" עם כל הכבוד, ויש כבוד, חברי היקר, הוא ההר עליו עמד בית המקדש של העם היהודי. תרצה או לא, תאמין או לא. וכמו שאתה מכבד כל כך יפה את רגשות הדת המוסלמיים ואת שאיפותיהם, אתה יכול לעשות את אותו הדבר גם כלפי בני הדת שלך, העם היהודי, שנושא עיניו באלפיים השנים האחרונות אל עבר ירושלים, מברך בכל יום "בשנה הבאה בירושלים הבנויה" (והכוונה היא לביהמ"ק) ומגיע להתפלל כמה שיותר קרוב אל אותו מקום "מחורבן". (ועוד סופגים אבנים על הראש, בזמן התפילה מהחבר'ה שלמעלה, על ההר עצמו, במסגדים). אגב, לידיעתך, כבר נהרגו עשרות אלפים במהלך ההיסטוריה על ה"הר המחורבן הזה", וניחוש פרוע שלי - עוד ימשיכו להיהרג עליו רבים, אם נרצה ואם לא. אנחנו לפחות יכולים לדאוג שאלו לא יהיו אנשים שלנו.

"ארגוני הטרור לא מקבלים פקודות"

"מהממשלה הפלשטינית". אתה בעצם אומר שהם לא כפופים לשום גוף מוכר ואחראי. אז ממי הם כן מקבלים פקודות למען השם?! ומהיכן הבטחון שהם בכלל יקיימו את חובותיהם ויפסיקו את הטרור?! אתה מדהים אותי! מאיפה אתה מצליח לגייס את הנאיביות ההורסת הזאת

masorti

New member
בודאי שלא...

בלי להביע דיעה לגבי כל שטח אחר, הבהרתי בצורה ברורה: מתחם הר הבית חייב להיות בריבונות ישראלית מלאה, ובריבונות ישראלית בלבד. שום קישקוש של "שליטה בינ"ל נייטרלית" לא יתקבל. (זה גם בלתי מעשי לחלוטין. עיין ערך "חצי האי סיני" במאי 1967.) ואם חשבת על ריבונות משותפת בחסות האו"ם, אני מפנה אותך לקרוא קצת על העיר גדנסק (=דנציג) בין שתי מלחמות העולם. תסיק משם את המסקנות בעצמך. דרך אגב, אם התמורה היא דעיכת הטרור - הרי שלא מדובר הסדר שלום שמסיים את הסכסוך אלא בהסכם אי-לוחמה בלבד. אז מה בדיוק תתן אח"כ תמור הויתור על זכות השיבה וסיום הסכסוך?, את יפו וחיפה ועכו?

masorti

New member
נ.ב. ועוד לא הבנתי...

מדוע שהפלשתינים לא יוותרו על הר הבית? הרי גם הם ודאי מבינים שהשלום חשוב מהאדמה והחיים חשובים מהאבנים, וברור להם שחופש הפולחן המוסלמי על ההר יישמר בכל מקרה.

עצם זה שיש התייחסות לבעיית הפליטים

וישראל היא אחד המקומות האפשריים להגירה של פליטים, תיאורתית, היא מעבר של קו אדום, לא מספיק שיש לנו יותר מ1.3 מיליון פלשתינים בישראל בקווי 67', יש עוד פתח תיאורתי לעוד, זה כבר בלתי נסבל - סכנה קיומית. עקב כל שיש היסטריה של החלטות מגמתיות באו"ם, החלטות שמסכנות אותנו, זה בגלל שכל הגב שלנו הוא ארצות הברית ומיקרונזיה, יש להמשיך להתעלם מהחלטות כאלה.

למעלה