יוזמה מעניינת

ערב רב

New member
מסתבר שמוטי טעה ולא לקח 4-5 דורות

בשביל להגחיך את זכר השואה, אלא בקושי שניים.

ערב רב

New member
מה שמעניין שביזוי השואה לא מפריע לך

ככל העולה מדבריך, אלא ההפרעה שהשימוש בה גורם ל-"דו-שיח". כלומר דווקא אתה מעלה את ביזוי השואה למדרגה חדשה.

motyka

New member
לא ראיתי ביזוי השואה

אלא חוסר הבנה וחוסר תשומת לב

ערב רב

New member
אינך רואה ביזוי השואה

בהעמדתה באותה המדרגה יחד עם ה-"נכבה", בתור "טיהור אתני"? ייתכן שהמקור להעמדה הזאת היה חוסר הבנה או חוסר תשומת לב, אני מסכים (אם כי זה בלתי סביר, לדעתי), אבל התוצאה היא בלי ספק ביזוי השואה.

motyka

New member
ביזוי חייב להיות בידיעה והבנה

על מנת לבזות אתה צריך להבין, אם אינך מבין - אתה לא מבזה. ולכן, במקום לצעוק "ביזוי" ניסיתי להסביר

ערב רב

New member
אני מודה שאני מתקשה להבין

אם שמים הייתה תולה שלק ענק בת"א שנוסחו "השואה והנכבה - טיהור אתני", לא היה זה ביזוי השואה, בלי קשר לסיבות ולמניעים שהביאו אותה לעשות כן? נראה שאתה מתבלבל בין חופש המחשבה לחופש הביטוי.

motyka

New member
היה צריך להסיר את השלט

ולהסביר (בפעם הראשונה) מהו ההבדל. בבתי הספר הערביים בישראל לומדים על השואה לימוד טכני שטחי, בגלל חוסר הרצון (של משרד החינוך) להכנס לנושא. פרט לבודדים, הבוגרים לא מבינים את משקל השואה בשיח הציבורי היהודי, ולא את ההשלכות על קום המדינה. לכן ניתן למצוא התבטאויות שאינן ממין העניין. התבטאויות אלו אינן (לדעתי) ביזוי אלא סוג של בורות (בורות באשמת מערכת החינוך הישראלית).

היה לא מזמן

סיפור על נער בן 17 שירק על קבר רבין, אני לא בטוח שהבין וידע את משמעות מעשיו.

motyka

New member
יריקה היא פעולה מודעת אקטיבית

אי אפשר לתרץ יריקה באי ידיעה

all

New member
אכן היוזמה מעניינת, והדבר מעלה בי

יוזמה נוספת. אין כל ספק כי השמדת 6 מיליון יהודים + 1 מליון צוענים ו + 1 מיליון חולי נפש וקומוניסטים הוא ארוע זוועתי, אבל עיקר הטרוף בו נובע מכך שנעשה בשנת - 1940-1945, המאה ה-19, עידן התקשורת/עידן המדע (רדיו, טלויזיה, עיתונות) קיימים כבר כמה עשרות שנים. בימים עברו השמדות עם היו עניין שבשגרה. ארמנים שהושמדו בידי התורכים. ערביי בגדד שהושמדו ע"י "טימור" האוזבקי. אינדיאנים שהושמדו ע"י אמריקאים. ושוב יהודים שהושמדו בידי רומאים. והיוזמה היא לנסות לברר את הקשר בין השפעת התפתחות התקשורת לבין "השמדת-עם". האם הפכנו הומניים יותר מאבותינו??? או שמא אנחנו פוחדים מתגובת השכנים??? סודן, למשל גם היום מצליחה לחסום את התקשורת בצורה מוחלטת כמעט, ומבצעת רצח עם של יותר מ-3 מליון אנשים ללא שום הפרעה במשך 10 שנים. והעולם-דממה. הסרבים התחילו ברצח עם, אך לא חסמו את התקשורת באופן מוצלח ולאחר 500 מושמדים כל צבא ארה"ב כבר היה שם. לכן לדעתי הקשר בין ה-"תקשות" ל-"השמדות עם" הוא קשר מאוד ייחודי שראוי להקדיש לו מחקר.

Ragamala

New member
כבר הגדישו לו מחקרים רבים

חפש את השמות פרידריך ובז'ז'ינסקי חוקרי תופעת הטוטליטריזם שרואים בטכנולוגיה החדישה והתקשורת ככלים בידי מנהיגים טוטליטריים להשמדה המונית, שטיפת מוח המונית ושליטה מוחלטת. אבל זה לא קשור לפורום כל כך בכל מקרה, מחקרים מעניינים מאוד

5EDEN50

New member
תבורך היוזמה.!

כל היוזם תרגום סיפורי מעניין או הסטורי וכל נושא אחר הינו מעשיר את הידע ומעמיק את ההבנות בין בני האנוש.אני למשל ללא קשר ממש לנושא הייתי שמחה לקרוא תרגום הקוראן בעברית ואני יהודיה פשוט רוצה לדעת על הדת של הערבים.הן אנחנו חיים בתוך ים של ערבים אז למה שלא נלמד את תרבות, הדת וההסטוריה האחד על השני?

את ממש צודקת,

שמתי לב שיש גל של תרגומים מערבית לעברית. צעד מאד מבורך וחיובי. הנה לך קישור לקוראן אונליין. קריאה נעימה. אגב, יצא תרגום חדש לפני כמה חודשים אם זה מעניין אותך.

למעלה