יודעת שאתן תבינו

אמאדובה

New member
יודעת שאתן תבינו

פתאום משום מקום החלטתי שאנחנו חייבים לעבור דירה. (לא יודעת למה, אבל ממצב של לא לחשוב על זה בכלל, עברתי תוך יום למצב שנמאס לי לגמרי מהדירה שלנו ואני מתה לעבור). הדירה שלנו קצת צפופה לנו, אבל אפשר לגדל בה 2 ילדים (לא גבוהים
) אנחנו עדיין לא מעיזים לדבר על ילד שלישי אבל ברור לי שנרצה אותו מתישהו. ואז נצטרך לעבור. אני לא רוצה לחכות שיהיה ילד
ואז לעבור, כי אני לא מרגישה שאהיה מסוגלת לעבור את 2 ההתמודדויות האלה יחד(הריון/לידה במקביל למכירת/קניית דירה) אז התחלתי בעבודת שכנוע אינטנסיבית של בעלי, והוא מתחיל להשתכנע. ופתאום נפל עליי פחד: מה פתאום אני רוצה לעבור לדירה עם חדר פנוי? ואם לא נצליח להביא עוד ילד שימלא את החדר הזה? אולי אני עושה לעצמי עין הרע כשאני מדברת עם מתווכים ואומרת להם שאנחנו רוצים להתרחב? מה אתן אומרות? אני משוגעת? (בהזדמנות זו מתנצלת שאני לא כותבת פה הרבה לאחרונה, יש עומס - מכל מיני סוגים - והשתתקתי קצת)

happy

New member
אם באמת את רוצה לעבור דירה

אז זאת סיבה מעולה. לנו יש הרבה יותר חדרים מילדים. קנינו את הבית שלנו הרבה לפני שחשבנו על ילדים זאת היתה הזדמנות מדהימה. וגם היום עם שני ילדים יש לנו הרבה יותר חדרים מילדים. ואצלי גם שני הילדים באותו החדר. אם את רוצה לעבור דירה אז תתחילי לחפש. אני חייבת להגיד שאצלנו בעלי רצה לעבור בית כמעט מהרגע שקנינו את הבית הקודם. הוא מעולם לא התחבר איליו. הבית הקודם היה פשוט עסקה נהדרת והוא זרם איתי. החצי כל הזמן חיפש איך לעבור ולא באמת הניע את התהליך. ואז שטל נולד הוא החליט שהוא רוצה לעבור דירה. הוא הסתובב באיזור שלנו (כי היה ברור שאנחנו נשארים באותו איזור כי אנחנו מאוד אוהבים את האיזור) והסתובב עם מתווכים ולבד ואז הוא הביא אותי לראות כל מה שלדעתו יכול להיות עסקה מצוינת. ואז ראינו בית ששנינו התלהבנו ממנו. יום לפני שחתמנו על החוזה אני התחרטתי והכל התבטל
. חייבת להגיד לך שממש הרגשתי שאבן נגולה מעל ליבי שהתקשרתי לאותו מתווך ואמרתי לו שהעיסקה מבוטלת מבחינתינו. ואז ידעתי שאני עוד לא בשלה לעבור בית. אחרי שנה החצי בישל את העיסקה השניה שהיום זה הבית שעברנו אליו. מה שאני רוצה לומר שאם את רוצה לעבור בית כי את רוצה בית גדול יותר, גם אם לא יהיו לך 3 ילדים מאוד נחמד לגור בבית מרווח. או שאתם רוצים לגור באיזור אחר או לא יודעת למה, אם את בשלה לעבור דירה את תמצאי משהוא שאת אוהבת ואם הכל יסתדר תעברו. זה בסדר גמור לעבור בית בכל מצב. בהצלחה.

קיטי08

New member
אנחנו לא מכירות

אבל אולי זה סימן שלרגע הרשת לעצמך להיות משוחררת מחרדות ולדמיין כל מיני אפשרויות חדשות. לחדרים תמיד אפשר למצוא שימוש. רגעים כאלה שאנחנו מרשות לעצמנו לחלום ולהשתחרר ממועקות הם נדירים. בקיצור, ברכת הדרך. בהצלחה

אני תמיד אמרתי לבעלי

"ילדים כמספר החדרים" בזמנו היינו גרים בדירת ארבעה חדרים (שלושה חדרי שינה)ואמרתי לו - אם תרצה שלושה ילדים נצטרך לעבור דירה. קנינו את הדירה לאחר שהתחתנו מתוך מחשבה שלא נצטרך לעבור דירה לפחות עד שנתכנן את הילד השלישי. ואז לקח לי שנה וחצי בערך להרות את בכורתי ואני מכירה בדיוק את ההרגשה שאת מדברת עליה , היו ימים של אכזבות בדרך שהרגשתי כל כך מטומטמת שיש לנו שני חדרים ריקים שאנחנו לא מצליחים למלא אז נולדה הילדה וחדר אחד התמלא ואז ההריון שלא התפתח ואחריו הייתי בהריון עם הילד השני שלי ובאופן הכי לא צפוי והכי לא תוכנן מתי שבכלל לא חשבתי על לעבור דירה (למרות שתמיד רצינו דירה מרווחת יותר) הגיעה ההזדמנות בלי שחיפשנו, הבעלים של בית שהתעניינו בו בעבר ובזמנו לא היה למכירה פנה אלינו ושאל אם אנחנו עדיין מעוניינים בו ובהחלטה של רגע שמנו שלט ותוך שבועיים מכרנו את הדירהשהיתה לנו ועשינו חוזה על הדירה הנוכחית שלנו ונאלצתי לעבור דירה בחודש שמיני (אכן לא מומלץ ואם את יכולה להמנע - עשי זאת) שזה יצא מיד אחרי שהסתיימה מלחמת לבנון השניה. והנה היום גם שני הילדים שלי ישנים באותו חדר ויש חדר נוסף שמשמש כחדר משחקים לשניהם ויש עוד חדר ריק ומצחיק אותי לקרוא לו חדר ריק כי הוא הכל חוץ מריק, הוא נקרא חדר אורחים ומשמש כחדר בלאגן/מחסן/את כל מה שאין איפה לשים תוקעים שם. וגם אם לא יאוכלס שם אף אחד אני בסדר גמור עם זה. טוב לי בבית מרווח וגדול שיש מקום לכולם ביחד וגם לכל אחד לחוד. אם גם ככה אתם חושבים בעתיד על מעבר לדירה גדולה יותר ומבחינה כלכלית זה מסתדר לכם כרגע אני לא רואה טעם לדחות ולמרות שאני באמת מבינה את המקום שממנו את באה זה בכלל לא קשור לעוד ילד או לא.

יש לכם בעיה במילוי חדרים?

רוצה שאני ישאיל לך בלגן?? אנחנו התחתנו ומיד נכנסנו לדירה עם 4 חדרי שינה, מחר ימלאו 6 שנים לנישואינו וגם שש שנים למגורים בבית הזה . אז ככה חדר אחד שלנו, חדר שני עם מיטות לילדים אבל לרוב באמצע הלילה הם כבר לא שם
החדר השלישי מלא במשחקים והרביעי מלא בבלגן מסוגים שונים (כביסה, ציוד של העבודה, ספריות ועוד ועוד). כשב"ה יגיע הילד השלישי מתישהו אני לא יודע איזה חדר אני יפנה , כל כך התרגלתי לפזר את הבלגן שזה פשוט נוח. בקיצור מספר חדרים= למספר הילדים זאת משוואה שאינה נכונה בכלל!! מותר לך ואפילו רצוי שתרצי בית גדול ומרווח, וזה בכלל לא משנה כמה ילדים ונמלים תגדלי בו. הפחד שלך ברור את אוסבדנית נורמלית לחלוטין וחוצמזה
וגם
שלפחות יהיה לך מתוק בזמנים עמוסים אלו.

mic75

New member
הי אמדובה

קודם כל תמיד כיף לעבור מקום לעשות קצת שינוי וגם תמיד כיף שישי עוד חדר למשחקים לילדים את יודעת קוראיםלזה החדר המבולגן ודבר שני אני לא מרשה לך לחשוב דברים לא נחמדים אז תקחי את הפחד ותתחילי להזיז דברים. נשיקות מיכל

עדיקים

Active member
הי אמאדובה יקירתי ../images/Emo24.gif

המחשבה שלך והפחדים שלך כל-כך מובנים. מנסיון כשקנינו את הדירה בכלל לא חשבתי כמה ילדים נרצה ולא לפי זה בחרתי את גודל הדירה וכשהקטנה הגיעה הייתי צריכה להשקיע מלא זמן וארגונים כדי לפנות לה את החדר (כשעד גיל שנה היא ישנה איתנו וחדר המשחקים שלה היה הסלון). היום אני יודעת בבטחון שגם שני ילדים אני יכולה לגדל בדירה הזו וגם אם היה לי עוד חדר ברור שהייתי מוצאת לו שימוש. אני בטוחה שגם אם יהיה לך עוד חדר בבית תמצאי לו שימושים רבים עד שתחשבו על הילד הבא. הרבה פעמים אומרים לי הדירה שלכם קטנה אתם לא רוצים גדולה יותר ואני שכל-כך אוהבת את הדירה לא מוצאת אותה קטנה עבורנו אבל ביום שארגיש שמיציתי אני בטוחה שאני יעבור גם אם לדירה עם חדרים פנויים אין לי בעיה. אם את מרגישה שמיצית ואת רוצה יותר מקום ודירה אחרת.

פלגיה

New member
תעשי לך כלי מקבל ברכה

לבוא לבית יותר גדול, זה להכין מקום לקבלת שפע, והשפע יבוא. ומהניסיון שלי - אין דבר כזה "בית גדול מדי"

הו...אהבתי את הביטוי 'כלי מקבל ברכה' !

ובהזדמנות לשונית זו מבקשת הסבר לבחירת ציטוט השיר של אייר (מטבת אני לא ממש מצליחה לפענח את הבחירה החודשית).

פלגיה

New member
../images/Emo32.gif שיר

השירים בחתימה שלי לא קשורים ישירות לחודש המדובר, עברי או לועזי, אלא להלך רוח מסויים שמלווה אותי לפחות בעת בחירת החתימה, ובד"כ גם בימים ובשבועות שאחר כך. וכן לאסוציאציות אישיות פרועות פחות או פרועות יותר. כך למשל בחודש ניסן הבאתי ציטוט מתוך "שיר של יום חולין" גם כי היתה לי דאגה מסויימת (חשופה כמעט) שהטרידה אותי, וגם בגלל שנוכחות חג הפסח המתקרב גרמה לי לחוש געגועים לשגרת ימי חולין. החודש זה חודש יום ההולדת שלי (אתמול) ובמיידי חשבתי על "תפילת יום ההולדת" של תרצה אתר. אבל לא היתה שם שורה ראויה לציטוט (ובכל מקרה לא היתה שורה שלא מכילה את המילה "אלוהים", דבר שלא יתקבל בברכה בחלק מהמקומות שאני גולשת בהם). מעבר לכך אם יש משהו שהאיש שלי לא שוכח זה את יום ההולדת שלי. אז גלשתי לשיר אחר של תרצה אתר, שמטריד אותי במשמעויותיו כבר כמה וכמה שנים. והשורות הללו התאימו לי למצב הרוח שאני שרויה בו מדי יום הולדת. אחר כך גיליתי, וזה כבר פחות נחמד, שתרצה אתר קפצה אל מותה בגיל 36, כלומר בדיוק בגילי (מה שמחריד לחשוב שהיא מתה כל כך צעירה, ומצד שני, את כל השירים שלה היא כתבה לפני כן
) אבל בדרך הזויה ומוזרה גם הפרט הזה התאים לי והשארתי את החתימה.

דיא

New member
../images/Emo24.gif

כי אני באמת אוהבת אותך. מזל טוב יקירתי החכמה, הרגישה, השנונה. לומדת ממך כל כך הרבה בכל פעם שאת מפציעה. מאחלת לך שיהיו ימייך קלים ושמחים, שטרדותייך יפתרו במהרה, שמשפחתךתפרח ותשגשג, שמשאלותייך תתגשמנה וגם שתהני מהדרך אל הגשמתן*, ובקיצור, שיהיה לך רק טוב
*כמובן שאני מתכוונת למשאלותייך ההאישיות, לא הפוליטיות

פלגיה

New member
../images/Emo25.gif יקירתי

תודה על האיחולים. ובלי קשר להערה הפוליטית שלך, אני מצרפת את הקישור לשיר השני של תרצה אתר שברח לי משום מה בהודעה המקורית: "מערבה מכאן" http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=1HOHv-amKSY הטרדות הן טרדות. ואני לא פותחת אותם כאן, משום שהן לא רק טרדות שלי. נראה לי שנתקלתי באחד מן הסיוטים הגדולים של כל הורה - כשהילד שלך מותקף אתה די חסר אונים. נקווה לטוב.

אמאדובה

New member
../images/Emo201.gif אכן סיוט נוראי

אני רק יכולה לדמיין את תחושת חוסר האונים. מקווה שהעניין יטופל על הצד הטוב ביותר... מנצלת את ההזדמנות לאחל לך מזל טוב (כי לא הספקתי באף אחת מהבמות האחרות). בכל שנה אני מופתעת מחדש שאני גדולה ממך בכמה חודשים, תמיד יש לי תחושה הפוכה

happy

New member
מזל טוב יקירתי

את בת 36
לא היתי נותנת לך 30
המון המון מזל טוב.והסיפור של תרצה אתר הוא עצוב מאוד.

פלגיה

New member
וחוץ מזה

את הביטוי "כלי מקבל ברכה" ראיתי באיזה פורום באחד הדיונים האינסופיים על האם ומתי ואיך לקנות ציוד לתינוק לפני הלידה. אז מישהי כתבה את הטיעון הזה, ואני התאהבתי בו מאוד. זה מאוד יהודי. מה שלא גרם לי להכין דברים לפני הלידה, כי אני עצלנית ודחיינית מטבעי. וכך נתקעתי בשחרור מבית חולים בערב שביעי של פסח כשאף חנות לא פתוחה, ושום ציוד ממה שכבר היה לי בבית (כולל מיטת תינוק) לא נגיש בשום אופן. כך שהלבשתי את הילדה בבגד שאול משכנה והשכבתי אותה בסלסלת כתר גדולה

אמאדובה

New member
יקירותיי, תודה לכולכן

לא מגיבה בפירוט לכל אחת בגלל בעיות זמן וחיבור אינטרנט מקרטע אבל עזרתן לי מאוד.

נייטי

New member
אחחחחחחחח פשוט תענוג לקרוא אותך

איך בכמה שורות את מצליחה לעשות לי אנרגיות טובות.

למעלה