יודעים טורקית במקרה?

יודעים טורקית במקרה?

אחד מתחביביי, הוא זיהוי מקומות המופיעים במפות היסטוריות, וכך התגלגל לידיי צילום מפה ממלחמת העולם הראשונה, כאשר כפר סבא היתה ממש בקו החזית. הכוחות הלוחמים נתנו כינויים לגבעות השונות באזור, עם הבריטים יחסית אין בעיה להבין את משמעות הכינויים, אבל את משמעות השמות הטורקיים אינני מבין שכן אינני דובר את השפה, ולאחר עזרתכם בעבר אולי תוכלו לסייע גם כאן. כל השמות להלן נמצאים לאורך גבולה הדרומי של כפר סבא היום, מצומת רעננה לכיוון מזרח. Adsyz Tepe Arsian Tepe Kizil Tepe Dschila Tepe ושלושה שמות מצפון לעיר - Kararga Tepe Juksek Tepe (האות U עם שתי נקודות מעליה) - גבעת בריכות המים במושב צופית. Kapali Tepe (מההקשר הגיאוגרפי, כנראה ש-Tepe היא המילה הטורקית ל"גבעה" - אם יש לה עוד משמעויות, אשמח לשמוע). תודה מראש!

קרמיט524

New member
בערבון מאד מוגבל

(בעיקר, כי התורכית שלי זה לא מה שהיה פעם) אני יכולה לנסות: tepe זה באמת גבעה. לגבי שאר המילים, נראה שהמפות האלו הם בערך בגילו של מעבר התורכית לאלפאבית הלטיני, ולכן יכול להיות שחלק מהמילים נכתבות קצת אחרת כיום. ולאחר כל ההסתייגויות: Adsız- "ללא שם" Arsian- נראה לי שצריך להיות Arslan- "אריה" Kızıl- אדום Dschila- ? Yüksek- גבוה kararga- ? בתורכית kara זה שחור, אבל אני לא יודעת אם זה קשור. Kapalı- מקוּרה, מכוסה. האם הגבעה הזאת מכוסה צמחייה, או לפחות היתה, בתקופתה של המפה?

../images/Emo51.gif רבה!

חלק מהשמות אכן קשורים לתוואי הנוף - Yüksek Tepe היא אכן אחת הגבעות הגבוהות ביותר בכל האזור (המקום השני בגובהו של כל השרון). Kizil - מתאים באופן כללי לקרקעות החמרה האדומות של האזור. Kapali - אין אומנם תיעוד מספק במפה לעניין הצמחייה, אבל הדבר אפשרי בהחלט. בעניין Dschila, מצאתי במפות ששמות עם האות J נכתבו בגרמנית ב-Dsch במקום J (למשל Dschenin במקום ג'נין) - האם הדבר יכול לעזור בפענוח המילה? (המפות הן גרמניות, אך שימשו את הצבא הטורקי שהיה בן-בריתם של הגרמנים במלחמה). עוד שאלה קטנה: איך אפשר לכתוב במקלדת סימנים מיוחדים כמו ü (עשיתי Copy-paste מהודעתך).

קרמיט524

New member
האות J

נכתבת בתורכית כיום כאות C. (כמו המילה sıcak, שמבוטאת "סיג'אק). אני מניחה שאם זו היתה מילה תורכית במקור, היא היתה נכתבת כך. אולי זה באמת שם גרמני, או בתעתיק מערבית. את הסימנים הדיאקריטיים (?)(ככה קוראים להם, לא? אלדד?) אני מקלידה ב-Word (יעני- "מרמה"), ומעתיקה לכאן ב-copy-paste. ב-Word מוסיפים אותם ע"י הפקודה "סימן" בתפריט "הוסף" (Inset=>symbol). אגב, סימן אחד שלא העתקת הוא האות ı- כמו ה-i האנגלית אך ללא נקודה. היא משמשת עבור תנועת "אּי" מהחלק האחורי של הפה- כמו במילה האנגלית "a bit" או ה-ы הרוסית... מקווה שעזרתי,

Eldad S

New member
אכן, סימנים דיאקריטיים

או ניקוד דיאקריטי. הצירוף Dsch הוא אכן גרמני, ג' - וראיתי זאת גם אתמול, כאשר קראתי את שאלתו של עמית. אבל לא היה לי מושג מה הכוונה ב-Dschila, ג'ילה. אולי זה סתם שם. זוהי הצורה שהגרמנים יכתבו ג', ואם מדובר ב-ג'מיל, לדוגמה, אז אני מניח שהם יכתבו זאת "Dschamil". ובאשר לסימנים הדיאקריטיים, טיפ נוסף לעמית ולכל משתמשי וורד: אפשר להשתמש בקיצורי דרך, ולצורך מציאתם - חפש ב"עזרה" של וורד את ה-shortcuts. לדוגמה, "u אומלאוט" (כלומר, u עם שתי נקודות מעליה) אפשר לקבל על ידי הקשה על Ctrl+Shift + ":", ואח"כ הקשה על u. לסימנים דיאקריטיים רבים יש קיצורי דרך משלהם.

../images/Emo51.gif לכם!

ואם יש שאלות/בעיות הקשורות לשמירת הטבע, אתם מוזמנים לשאול בפורום שמירת טבע ונשמח לסייע!

למעלה