יוגה ומדיטציה

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

בארס

New member
הארי

זה בסדר שאתה חושב אחרת מדרול ואפילו שאתה חושב שמה שהוא אומר הוא מעוות ושיקרי. ואתה אפילו ראוי ורצוי שתבטא את זה. אבל רצוי שתמתן את האלמנטים האישיים באמירות שלך אנחנו מנסים להפגיש כאן רעיונות ודברים ולא להפגיש כאן אנשים. דרול, בארס, הארי...הם לא הנושא כאן. זה לא לעיניין ולא מביא שום קידום ברמת ההבנה של אף אחד שעשוי לקרא מהצד ולחכוך בדעתו..דבריו של מי נכונים ודבריו של מי מוטעים.

hary_i

New member
יש רעיונות ויש שקרים

זה לא עניין של לחשוב אחרת מדרול. כאשר דרול חושב אחרת ממני אין לי בעיה עם זה. אבל כאשר הוא ממלא את הפורום בבליל של שקרים ומילים גבוהות על מנת להרשים את האחרים שאינם מבינים זה מאד מאד לא רצוי ואין לזה מקום בפורום כמו בכל מקום אחר.

בארס

New member
לא.

יש דעות. ומה שאתה אומר שהוא שקר... זוהיא דעתך הפרטית. והיא מבוססת בעיקר ובלבד על הבנתך היחסית והמעוותת את המציאות. כשתגיע להארה שלך תבין למה אסור לך לומר על דברים שאתה מזהה כשקרים...שהם שקרים...ובאופן ישיר. עד אז... את המכות שלך אתה חוטף מעצמך בלבד. כדאי מאוד שבמקום להקרין על הסביבה את הכשלים שבהבנתך.... ..... .... ...תתחיל לשאול במקום לשאול (שאולה).

hary_i

New member
מניין אתה יודע?

אני חושב שדברים שאני מזהה כשקרים חובתי לומר וזאת בשביל החדשים בפורום. בנתיים הכשלים בהבנה של דרול הם המוקרנים וזה חבל, חבל מאד.

בארס

New member
ציפור קטנה לחשה לי.

הסכת ושמע. על פניו...אין מוצא מהמובלעת שבה כל אחד חושב שהוא יודע את האמת והאחר משקר או לא מבין. זו נקודת המוצא שלנו. עכשיו...מישהו טועה. מישהו לא מבין. זה בטוח. עוד יותר בטוח הוא... שלכל אחד יש מינון מסויים של טעויות ואשליות...שמתבטא בתפיסת העולם שלו ובדברים שהוא אומר. תוסיף לזה את זה שהאמת בפועל...לא יכולה להתנסח במילים. ועל זה תוסיף את כל האי הבנות הסתמיות. (שנובעות ממה שאנשים רוצים לשמוע ולקרא ולאו דוקא ממה שבאמת כתוב). ואז...תבין קצת מגודל הבעיה. עכשיו...האנושות...יש לה דפוסים שגורים וצפויים מאוד, שכל פעם שמשהו מסימפטומים של הנ"ל מתחיל לבוא ליידי ביטויי באינטראקציה בין שני אנשים או יותר...ובשל חולשת הבנתם ורצונם להייטיב....הם מהר מאוד מתחילים לזרוע הרס, להאשים ולהכפיש וליצור תנאים סביבתיים שתחתם שום אור לא יכול להפציע. עכשיו...אם נזכור, ונחבור...לרצון הפנימי שחי בקרב כל אחד ואחד מאיתנו, והוא הרצון להייטיב הרצון להכיר באמת ... שכוללת את כולנו. כלומר אם נזכור שאף אחד לא אומר את דבריו כי הוא רוצה רע. ביסודו. ונשתדל לשמור על עקרונות תקשורת שמונעים מהרצון האישי של כל אחד ואחד .... להבין. בין אם להבין למה מתכוון אדם או להבין למה אומר פלוני מה שהוא אומר? או להבין למה "אני" מבין מה שאני מבין כמו שאני מבין? נוכל , אולי, ליצור תנאים...שבהם...תפיסות, גישות, זויות...וכדומה, נפגשות. אולי אפשר יהיה לנהל דיון. מרחיב אופקים ומחייה. בשל כך צריך לפסוע צעד אחד החוצה ממעגל ההתגוננות והתוקפנות. לא בשבילי ולא בשביל העולם. בשביל עצמך בלבד. ואם כל אחד ייצא מהעמדה הזאת יהיו הרבה פחות מלחמות בעולם. ואנשים אולי יתחילו להבין. אבל הבעיה היא שאנשים בדרך כלל לא רוצים כלל להבין. הם רוצים להיות צודקים. אבל שלא יתבכיינו כשהאבנים ינחתו על ראשיהם. או שכן. :)

chataka

New member
../images/Emo24.gif

תודה על כל טיפה :) ובהעדר הבנה.... עדינות, כבוד רצון טוב וריסון יתקבלו בברכה.

ההבנה הזו

אם יש בה כשלים או לא היא עדיין הבנה. לבוא ולשפוט אותה נראה לי קצת לא לעניין, במיוחד אם אשתמש בדבריך {או בהבנה שלי לדבריך
} "אסור לך לומר על דברים שאתה מזהה כשקרים...שהם שקרים...ובאופן ישיר" בדיוק כמו שאתה מצפה (וזה לכשלעצמו...) שהוא לא ישחרר את "כשלי הבנתו", אחר יכול לומר זאת על דבריך. ככה נראה לי שהבלאגן הזה.. בצורה מוזרה ולא ברורה, עוזר לכולנו.

בארס

New member
כן ולא.

כל התופעות יכולות להועיל...אם מתכוונים להפנים את הלקח. אם מפנימים ...אז חייבים להשתנות. השיעורים לא אפקטיביים לאורך זמן (אותו שיעור שוב ושוב.). והביטוי...גם של הכשלים הוא הכרחי בשביל .... לראות את הבעייתיות שבהם...ומה הם מסתירים. אבל שוב... זה (להחצין אותם) יכול להואיל רק למי שבאמת רוצה להבין למה הוא לא רואה? או ...למה אפילו שנראה לו שהוא כבר מבין הכל....שום דבר לא קורה כמו שהוא היה רוצה? ומאחר וכולנו חוטאים בכל החטאים האפשריים כולל עבדכם הנאמן אי אפשר לעקוף את המאמץ האישי לנקות ולהשתפר מצד אחד, ולהיות סלחן וחיובי מצד שני. כלפי עצמי וכלפי האחר. לסיכום...זה יעזור...אם אנחנו נרצה שזה יעזור. ואם יעזור לנו האל.

new_chance

New member
תודה

באופן אישי, הקורס בו אני נמצא מאוד מתאים לי ומוצא חן בעיני, לפחות בתור התחלה. ואח"כ, נראה.. שבוע טוב.

למעלה