יוגה וויפאסאנה

יוגה וויפאסאנה

יש כל מיני שיטות של יוגה.
איזו מהן הכי מישתלבת עם ויפאסאנה ?

lightflake

New member
האטה יוגה קלאסית

ואם לא יוצא לך ללמוד ממש יוגה אז אתה יכול פשוט להקשיב לגוף שלך בצורה איטית, מודעת, עם יחס לנשימות, למתוח לאט ו"לנשום לתוך האיזור" ולהכנס אל תוך האיזורים הכואבים/מתוחים
ממש "להיות" במקום הספציפי עד שאתה מרגיש שהמודעות עצמה פועלת כמו אנרגיה שנכנסת לשם... קשה להסביר במילים

אם תוכל להשיג את הספר של רמהקרישנננדה (דוד הר ציון) "האטה יוגה קלאסית", הוא מעולה... כמובן שללמוד יוגה ממש, זה משהו שמחייב הדרכה צמודה כי אחרת כמעט בלתי אפשרי לדייק בתנוחות

neophile

New member
ואיזה מהתרגולים נראה לך עדיף ?

האם אתה חושב שאתה לבד יכול להשיג ,מתוך הקשבה איטית לגוף, את כל סוגי המודעות הגופנית שיש בקורפוס של ההאטה יוגה שאפשר ללמוד ממורה בקבוצה במסורת שנמשכת אלפי שנים ?

lightflake

New member
גם אם תלמד אצל מאסטר מומחה צמוד

אם זה לא יגיע לרמה של הקשבה פנימית שלך בעצמך בינך לבין הגוף שלך אז ממילא זה יהיה רק תרגול שטחי
שתי האופציות לא מנוגדות, להיפך, הטוב ביותר זה שניהם יחדיו אבל הראשון מבחינתי הוא החשוב יותר

בוא לא נתחיל ויכוח גם על זה טוב?
אם אתה חושב אחרת ממני אתה מוזמן להגיב ישירות לשואל השאלה ולא אלי, זה יהיה יעיל הרבה יותר, כך הפורום ימלא את יעודו - להביא דיעות מגוונות ושונות ולא רק להיות במה לויכוחים אינסופיים חסרי תכלית...

neophile

New member
והאם אתה חושב שאתה יכול ללמוד הקשבה פנימית

בעצמך ?

איך אתה למדת על זה ?

lightflake

New member
כן, בוודאי

בעיקר פשוט בעזרת לבלות הרבה מאוד זמן בשקט עם עצמי

ינוקא1

New member
למען האמת זו בהחלט שאלה

שאני מתחבט בה.

האם הקשבה טבעית לגוף הנעשית בהתמדה במשך זמן רב יכולה להחליף תרגול פיזי ?

אני מאמין שכן.

רק שעבור מתחילים כניסה להקשבה לגוף דרך תרגול פיזי תהיה קלה יותר.

neophile

New member
המשפט הזה מסכם את כל הגישה שלך מבחינתי

כי עד כמה שאני יודע אף פעם לא תרגלת האטה יוגה באופן מתמשך ואתה כבר הגעת למסקנה ש"עבור מתחילים כניסה להקשבה לגוף דרך תרגול פיזי תהיה קלה יותר."

מאוד טיפוסי לך ...
ולי אין מה לומר בנידון יותר מזה .

neophile

New member
בכל מקרה יש הקשבה ויש הקשבה

כלומר יש מה שנקרא ישיבה שקטה\ישיבה מדיטטיבית שבה אתה מתרגל התבוננות מתוך שלווה .

ויש תרגולים שהם לא בהכרח רק פיזים אבל כשאתה לומד אותם ככה הם נראים לך , למשל כשמישהו מתחיל לתרגל צ'י גונג בקבוצה - אז הוא מסתכל על המורה ומבחינתו הוא רואה רק תנועות פיזיות , אז הוא בא ומנסה לחקות את התנועות האלה וזה אכן תרגול פיזי נטו .
אבל אחרי שהוא כבר מכיר את הצורה הפיזית לרמת תפיסתו , הוא יכול להתחיל להתחבר לרובד האנרגטי יותר .

וגם במהלך תרגול כזה אתה יכול לתרגל הקשבה לתהליך הלמידה שלך שזה הרבה יותר קשה !!! כי חלק מהקשב שלך בהתבוננות במורה וחלק אחר צריך להיות בעצמך - ובעצמך הוא מפוצל בין הפעילות המוטורית לפעילות רגשית וישנה גם התבוננות בכך עד כמה שאפשר .

neophile

New member
אני מכיר את הגישה שלך

ואני לא מסכים איתה , לפי דעתי בפורום האינטרנטי הזה , כולנו צריכים להמליץ על לימודים בקבוצה עם מורה ולא משנה אפילו מה .

הרי אנחנו בעצמנו משמשים כאן כסוג של מורים אז זה נראה לי אבסורד להמליץ על "רק תקשיב לעצמך"

מה שאתה בעצם אומר זה - "רק תקשיב לי - תקשיב לעצמך"
כלומר אתה לוקח את התפקיד של המורה ואז אומר - לא צריך מורים !

וזה לא רק אתה , נראה לי שרוב הכותבים המכובדים כאן באים מהגישה הזאת של "רק תקשיב לעצמך" .
שכפי שציינתי היא גישה אבסורדית בהתייחס לשאלות של אנשים אחרים .

יש תועלת בלומר שאני מתרגל את המנטרה הזאת - "אל תקשיב לי תקשיב לעצמך"

אבל איך נוכל לתרגל את המנטרה הזאת ללא קבוצה ?
אתה רואה בעצמך שאתה חוזר על המנטרה הזאת במסגרת הפורום הזה כמו גם רבים אחרים כאן ולדעתי זה לא היה אפשרי ללא הפורום הזה ...

כלומר כל הנסיבות של קיום הפורום הזה הוא מה שמאפשר לך לומר שאתה לא צריך את המדיום של העברת האינפורמציה הזאת או כל מדיום אחר(כמו שיטה ומסורת ) וכל מה שאתה צריך זה רק להקשיב לעצמך ...

ינוקא1

New member
אתה לא מכיר את הגישה שלי ,

אתה בעיקר בונה מגדלים באוויר.
אולי עבורך זו אכן לא המלצה נכונה להקשיב לעצמך.

אז בכבוד - תמצא לך מורה ותקשיב לו.

neophile

New member
זאת לא רק הגישה שלך

זאת הגישה של מי שכותב בפורום הזה ופשוט התבוננתי בזה - כל החכמים כאן אומרים "תקשיב לעצמך"
וזה נראה לי מאוד מוזר כי מה שהם בעצם אומרים זה - תקשיב לי , תקשיב לעצמך .

ויש הבדל כלכך עצום בין אחד לשני ב"הקשבה לי " הזאת , כי כל אחד הוא מורה אחר ולכן ההצגה הזאת כאילו אם רק תקשיב לעצמך אתה לא תצטרך מורה היא אבסורדית כי זה אתה שאומר את זה בתור מורה .

והרי מי שבא לפה בשאלות אנחנו מניחים שמבקש את עצתנו אז למה לשחק אותה כאילו אנחנו מתכוונים למשהו אובייקטיבי - "ההקשבה לעצמך" כשלמעשה אנחנו מתכוונים לעניין סובייקטיבי , לנקודת מבטי על מה לעשות .

מה החכמה בלומר בתור מורה שהוא לא צריך מורה ? זה איזה mindgame? זאת חכמה ?

זאת העצה הכי גרועה שיש לדעתי .

lightflake

New member
האמת, אני חושב שזה הדבר הטוב ביותר

שמורה אמיתי יכול להגיד לתלמיד רציני

עם זאת, ברור שיש אנשים שכל כך מזוהים עם עצמם ועם המחשבות שלהם (שזה אותו דבר) אז טוב להם לעשות כל מיני דברים אחרים אבל כל זה רק עד שהם יתעדנו מספיק ויאזרו שקט מספיק על מנת להיות מוכנים לקבל את העצה הזו בסופו של דבר ולשבת עם עצמם לבדם.

neophile

New member
איך אתה "יושב עם עצמך לבד" ?

מה זה העצמי הזה שאתה יושב איתו לבד ? האם זה אתה שיושב כל פעם או אולי מישהו אחר ?

אתה מניח שיש לך את אותו אני שהוא זה שיושב עם עצמו אבל יש לך עוד הרבה אניים אחרים ...

neophile

New member
במונחים שלך

- אתה פוגש בתודעה האינסופית שונה בכל פעם , אך למעשה מה ששונה הוא אתה ...
פעם אחת אתה יושב כדי לפגוש את התודעה האינסופית
אבל שלא בפעם הזאת - אתה לא נמצא איתה בקשר .

יש פה כמה קבוצות של אניים .
יש את האניים שקשורים לישיבה שלך במדיטציה
ויש לך אניים אחרים שאתה "פוגש בהם" בחיי היום יום , אבל הבעיה היא שאתה לא ער לאניים האלה כי באותו זמן *אתה*(האני היום יומי) לא יושב לפגוש את התודעה האינסופית ( אבל למעשה את עצמך בגילגול הנוכחי של האני )

במלים אחרות - אתה מודע לעצמך רק מתי שאתה עושה מדיטציה .

כשאתה אומר למישהו "לשבת עם עצמו" עוד אין לו את הקבוצה הזאת של אניים "רוחניים" ולכן זה דבר מטומטם לומר .
בד"כ למי שמגיע לשאול על הנושאים האלה כבר יש איזה שהוא עניין מתמשך , יש איזה משיכה .
המשיכה הזאת היא לא לזה שמישהו יגיד לו "תקשיב רק לעצמך" כי הוא כבר עושה את זה בכך שהוא משקיע זמן ומאמץ בחיפוש , הוא כבר הקשיב לעצמו והוא פועל על סמך זה ושואל ...

הרבה יותר פרודקטיבי יהיה לתת למישהו כזה קישורים להרצאות שונות וספרים נוספים ושהוא יחליט מה שיחליט בנוגע למה שהוא רוצה להתאמן בו וזאת בהחלט בחירה משמעותית ביותר , אבל זאת בחירה שחייבים לעשות והאנשים כאן צריכים להפסיק להסיט אחרים מהדרך וכאילו לומר - תקשיב רק לעצמך בתור איזה גורו במינוי עצמי ...

lightflake

New member
אני לא רואה את זה כלהסיט מהדרך

אלא כלכוון לדרך
בכל אופן, מה אכפת לך מה אחרים אומרים? תאמר אתה מה שאתה חושב במקום לבקר את מה שאחרים אומרים

ינוקא1

New member
אם כל החכמים כאן

אומרים "תקשיב לעצמך" , אולי הם צודקים - אז תקשיב גם להם וגם לעצמך.

הבעיה היחידה עם האמירה "תקשיב לעצמך" זה שכאשר יש לאדם אגו , הוא לא באמת מסוגל להקשיב לעצמו.

האגו עומד חוצץ בינו לבין האני האמיתי שלו , ובמקום לשמוע את קולו הפנימי הוא שומע את קול האגו - קנאה , פחד , חרדה וכו'.

למואל א

New member
אם אפשר ללמוד יוגה ממורה אז מומלץ

מה שמלמדים היום כמעט בכל המקומות זה האת'ה יוגה, לפחות הבסיס הוא די דומה, אני ממליץ ללמוד בשיבננדה, ויש עוד שיטה אייגנר או שם אחר אני לא זוכר בדיוק.

את התרגול הפיזי של יוגה לא ניתן ממש ללמוד לבד כי זה מסוכן, אם אין אפשרות ללמוד ממורה אז לבד אפשר לתרגל שיטות מדיטציה, כמו התבוננות בנשימה או חזרה על מנטרה למשך זמן קצוב כלשהו

למעלה