הוכחה פשוטה בסגנון הנון דואליות
אם נצא מהנחה שיש אמת (או תקרא לה אלוהים) אז האמת תמיד נמצאת, תמיד קיימת, תמיד מושלמת, ללא רבב, נצחית. אחרת היא פשוט לא אמת (או פשוט לא אלוהים) עד כאן מוסכם?
אם כן, עצם הרעיון שאנו צריכים לשפר את הגוף כדי שנוכל לעלות בדרגה... (או כל רעיון אחר המנוגד לשלמות הנצחית) הוא מנוגד להיות האמת מושלמת תמיד, כלומר שיש כאן עניין של ראיה לקויה ולא של ראיית המציאות.
דוגמה, נגיד שעכשיו אני מרגיש בודאות שתקועה לי אנרגיה בצוואר וזה כואב לי ולא נוח לי - מכאן להגיע לרעיון שאני חייב לשפר את זרימת האנרגיה על מנת להתקדם מבחינה רוחנית זה פשוט רעיון נחמד של האגו (שבינינו, אם יותר לרגע להאניש אותו כאילו היה יצור נפרד עם חיים משל עצמו, תמיד מחפש כל תירוץ אפשרי להשאר בחיים עוד טיפה ויעשה הכל כדי לגרום לך לחשוב שהוא צודק)
לכן אני רק אומר שעלינו להיות תמיד מאוד עירניים לתחכום של המיינד של עצמנו ובמיוחד עלינו להיות חשדניים לכל אמונה שאומרת לנו "עוד לא", "יש לנו עוד עבודה", "עוד דרך לעבור", או כל רעיון שמשכנע אותנו בניגוד להבנה שהכל כבר מושלם כאן ועכשיו.
ממש כמו שד שכל הזמן מנסה לעוור אותנו מלהווכח באל התמיד-קיים.
כמובן, זה לא רק רעיון מודרני של נאו-אדוויטה, זה כתוב גם ביהדות, "אין עוד מלבדו", "ה' אחד", אם תחשוב לעומק על משמעות האחדות האלוהית תגלה שכל מחשבה לגבי חוסר שלמות ההוויה היא מחשבת חטא (במובן של החטאת האמת)
אני רק מציע להזהר לא להיות פתי אפילו לאמונות החזקות ביותר שלנו.
שבת שלום