יוגה וויפאסאנה

הערה חשובה

אולי לא היסברתי את עצמי מספיק : מעניין אותי בעיקר הקטע הרוחני של יוגה , וההישתלבות בויפאסאנה . לא יוגה בפני עצמה .

אני רוצה להעצים את הויפאסאנה באמצעות היוגה .

למואל א

New member
היינו הך, ביוגה דרך האימונים הפיזים

משפרים את יכולת המדיטציה, זה הכל רוחני.
באמת שגם באומנויות לחימה כמו טאי צ'י וקונג פו, פשוט ביוגה איך שהיא התפתחה במשך השנים, מוצהר שהכוונה של האימון הפיזי זו בעצם הרוחניות הפנימית

lightflake

New member
לדעתי העניין הוא

בכך שלכל אדם יש נטיות טבעיות שמושכות אותו ולכן טוב שיש סוגים שונים של לימוד שמתאימים לנטיות, אפשר להגיד שבסופו של דבר זה רק כדי להרגיע את אותן נטיות (שיוצרות תשוקות), אדם מאוד שכלי שרוצה למצוא תשובה שכלית אז יש לפני אפשרויות של חקירה שכלית גם אם הן רק מיועדות להביא להבנה שלא ניתן להבין (תכלית הידיעה שלא נדע)
וכמובן שיש חקירה שמתחילה שכלית וממשיכה הרבה מעבר לכך עד שהיא עצמה מביאה את כל הישות החוקרת להתבטלות מוחלטת, כאשר נושא החקירה הוא החוקר עצמו.

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

מהנסיון התרגולי שלי , זה נכון ולא נכון.

התחלתי ללמוד קבלה , למשל , לפני כ15 שנה בסביבות גיל 20 למדתי בהתמדה את קבלת הרמח"ל.
ולדעתי המדובר ברוחניות בדרגה הגבוהה ביותר.

אלא שבגלל שלא הייתי מחובר לגוף , לא היו לי כלים להוריד זאת אל הקרקע. וסבלתי מבעיות בריאותיות שונות , וגם הרוחניות שהיתה לי לא היתה מאוזנת.
(ואני עדיין רואה וראיתי מסביבי הרבה אנשים שלמדים לימודים רוחניים שונים , אך בלי חיבור אל הגוף משהו חסר).

מה שכן , כאשר למדתי רפואה סינית ותרגלתי מעט צ'י גונג , כבר היה לי "חוש" כיצד אני צריך לעשות את הדברים בצורה אחרת מכל מה שלמדתי , בזכות אותו "בסיס אנרגטי" שהיה לי. כך שאותו לימוד לא היה לחינם.

היום אני חושב שעבודת גוף היא הכרחית וחיונית. גם בהקשר של מדיטציה - המחשבות הרגשות ההזדהויות והחוויות שלנו , כולם נמצאים בתוך הגופים העדינים וההילה שלנו.
בלי עבודת גוף , אין לאדם את היכולת האמיתית להרגיש "איזון גופני" , וממילא לפעמים הוא יזהה מצבים "לא מאוזנים" כ"כן מאוזנים" וההיפך.

עם זאת אחרי שאדם רכש את ההבנה הפנימית מהו "איזון גופני" באמצעות תרגול גופני , אני חושב שיש אפשרות להסתפק ב"עבודת מודעות" ודרכה להגיע לאיזון שלם , בלי צורך בתרגול פיזי.

lightflake

New member
אותו דבר מנסיוני

האמת שאני לא יכול היום למדוט מבלי להתייחס גם לזרימת האנרגיה בגוף כך ששני הדברים מחוברים מבחינתי
אבל, קראתי הרבה מאוד מורים שונים, להפתעתי רק חלק מהם מדברים על חשיבות העניין הגופני, אז מנסיונינו האישי אנחנו לא יכולים להשליך על הכלל...

מעבר לכך, מה אתה אומר על פילוסופיות? אחרי הכל המשפט "תכלית הידיעה שלא נדע" לא מדבר על תרגול גופני אלא על הבנות שכליות

ינוקא1

New member
גם אצלי ! (לגבי המשפט הראשון)

אני חושב שמנסיוננו האישי אנחנו כן יכולים להשליך על הכלל , כי קשה לראות אנשים מאוזנים בלי שעבדו בצורה כלשהיא "עבודת גוף" מתישהו.
אולי בעבר הרחוק או במקומות שהאנשים היו מחוברים לטבע ולארץ זה שונה.

(ביהדות כפי שכתבתי בעבר , אני חושב שעבודת הקרבנות בבית המקדש היתה מבצעת פעולה זו של איזון ברמה הפיזית.
לכן אין שם "עבודת גוף" מסודרת - כי היה לזה תחליף.
ברור לי שיהדות הגלות היא "לא מאוזנת" מהסיבה שאין שם לא עבודת גוף וכמובן לא בית מקדש \ קרבנות אלא הכל ברמה השכלית).

לגבי פילוסופיות :
אני חושב שפילוסופיות נחלקות לשתיים - המועילות והמקדמות לקראת התפתחות רוחנית , או כאלו שאינן מועילות (וכנראה שהן הרוב. . .)

לגבי ה"מועילות" והטובות , אם אדם יעסוק בהן בהתמדה הוא יוכל להגיע ל"הארה" (כי השכל יזכך את הגוף בהדרגה) - אבל יש כל כך הרבה מהמורות בדרך !!!
הסיבה היא "חוסר קרקוע" , כי כאשר הדברים נשארים ברמה השכלית והפילוסופית , טעויות רציניות הן רק עניין של זמן.

לעומת זאת עבודת גוף שעוזרת ליצור גוף "נקי" ומודעות , מקרקעת ויוצרת "חוש כיוון" נכון גם בתוך היער הפילוסופי.

כמובן שהרבה הרבה תלוי גם ב"גנטיקה" - יש אנשים עם גוף נקי מטבעם ואם הם יעסקו ב"פילוסופיות" בלבד הם יכולים להצליח.
והם מעטים מאוד.
הבעיה היא שהם מוקפים בעולם שלם שהוא בדיוק ההיפך מהאמת הפנימית שלהם , והם צפויים לעבור הרבה מכשולים וצער מאנשים בורים , עד שיתחילו להאמין בעצמם.

lightflake

New member
אולי שנינו פשוט לוקים באותו העיוורון

לפחות בנושא הזה של חשיבות התרגול הגופני או של זרימתה החופשית של האנרגיה בגוף

ינוקא1

New member
אני לא חושב כך.

ברור לי כי אלו דרגות מסוימות - גם התרגול הגופני , וגם זרימת האנרגיה בגוף , וכי משלב מסוים כבר ניתן להסתדר בלעדיהן.

ולמרות זאת ברור לי כי אי אפשר להתקדם בלעדיהן.

כפי שאינך יכול לעלות מקומה ראשונה לשלישית בלי לעבור בקומה השניה , אך אינך צריך להישאר בקומה השניה כל הזמן כדי לעלות לקומה השלישית . . .

lightflake

New member
הוכחה פשוטה בסגנון הנון דואליות

אם נצא מהנחה שיש אמת (או תקרא לה אלוהים) אז האמת תמיד נמצאת, תמיד קיימת, תמיד מושלמת, ללא רבב, נצחית. אחרת היא פשוט לא אמת (או פשוט לא אלוהים) עד כאן מוסכם?

אם כן, עצם הרעיון שאנו צריכים לשפר את הגוף כדי שנוכל לעלות בדרגה... (או כל רעיון אחר המנוגד לשלמות הנצחית) הוא מנוגד להיות האמת מושלמת תמיד, כלומר שיש כאן עניין של ראיה לקויה ולא של ראיית המציאות.

דוגמה, נגיד שעכשיו אני מרגיש בודאות שתקועה לי אנרגיה בצוואר וזה כואב לי ולא נוח לי - מכאן להגיע לרעיון שאני חייב לשפר את זרימת האנרגיה על מנת להתקדם מבחינה רוחנית זה פשוט רעיון נחמד של האגו (שבינינו, אם יותר לרגע להאניש אותו כאילו היה יצור נפרד עם חיים משל עצמו, תמיד מחפש כל תירוץ אפשרי להשאר בחיים עוד טיפה ויעשה הכל כדי לגרום לך לחשוב שהוא צודק)

לכן אני רק אומר שעלינו להיות תמיד מאוד עירניים לתחכום של המיינד של עצמנו ובמיוחד עלינו להיות חשדניים לכל אמונה שאומרת לנו "עוד לא", "יש לנו עוד עבודה", "עוד דרך לעבור", או כל רעיון שמשכנע אותנו בניגוד להבנה שהכל כבר מושלם כאן ועכשיו.
ממש כמו שד שכל הזמן מנסה לעוור אותנו מלהווכח באל התמיד-קיים.

כמובן, זה לא רק רעיון מודרני של נאו-אדוויטה, זה כתוב גם ביהדות, "אין עוד מלבדו", "ה' אחד", אם תחשוב לעומק על משמעות האחדות האלוהית תגלה שכל מחשבה לגבי חוסר שלמות ההוויה היא מחשבת חטא (במובן של החטאת האמת)

אני רק מציע להזהר לא להיות פתי אפילו לאמונות החזקות ביותר שלנו.

שבת שלום

ינוקא1

New member
אלהים מושלם.

אך העולם לא מושלם (לפחות למראית עיננו).
כדי ליישב סתירה לכאורה זו נכתבו ים של פילוסופיות ולא אוסיף עוד אחת.

בכל אופן אני רואה את ההתקדמות מהעולם המוגבל לקראת אלהים הבלתי מוגבל ,כמו התקדמות ב"ציקלוטרון" (למי שמכיר פיזיקה) - חלקיק שנע בתנועה מעגלית ברדיוס שגדל והולך בכל סיבוב , עד החופש המוחלט.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8e/Zyklotron_Prinzipskizze02.svg

ממילא התקדמות נכונה מבחינתי היא הדרגתית , ומבוססת על שלבים מסוימים.

(אולי ניתן לנוע גם בצורה "לא הדרגתית" אך לא ראיתי מישהו שהצליח בזה , וגם אם יש כל מיני "סיפורים" על אנשים שכן הצליחו כנראה שהם התקדמו בהדרגתיות בחיים קודמים).

lightflake

New member
אתה חוזר לדואליות

אלוהים מושלם והעולם לא מושלם
אז אלוהים אינו העולם ?
ברור שזו רק אשליה
אין באמת עולם, יש רק אלוהים

lightflake

New member
והמלצה:

אל תאמין לתשובה שמיד קופצת לך לראש
לכולנו יש הרבה תשובות מוכנות מהשרוול
אבל זה לא מאפשר לנו לחקור את הדברים לעומקם כאן ועכשיו, זה רק למחזר את הידע הקיים אצלנו במאגרים - וזו לא המטרה

אסף ב6

New member
אני יודע שאני לא קשור, אבל תן לינוקא קצת

יותר קרדיט. ינוקא מדבר מתוך מה שהוא וידא אישית, בעוד ואתה מדבר מתוך תיאוריה (ואני לא מדבר כאן על רמתך או השגתך הרוחנית, אתה פשוט מדבר מהשכל).
אז אתה יכול להאשים אותו בדואליזם, אבל הוא חקר וחוקר את הדברים לעומק לא מתוך דוגמה. כדאי שתבדוק על עצמך, ולא בעזרת הידע, האם כל מה שאתה מדבר עליו וידאת אותו בעצמך ועל עצמך.

lightflake

New member
לדעתי פשוט הפכת בינינו

מלבד זה אני מסכים עם כל מילה

שבת שלום

ינוקא1

New member
אין לך מושג

כמה "טחנתי" נושא זה בעבר , כך שזה לא ש"קופצת" לי תשובה . . .

בפרשנות קבלת האר"י התנהלו על שאלה זו דיונים נרחבים ,זו נקראת סוגית "צמצום כפשוטו".

והמסקנה שלי :
אלהים איננו העולם , אך העולם בטל אליו.

זה כמו שתחשוב על פיל לבן - אתה אינך הפיל הלבן , אך בלעדיך אין לו הוויה.
כמו כן הוא נחשב כ"כלום" לעומתך. כי אתה נמצא ברמת מציאות אחרת.

אותו דבר -
העולם איננו אלהים , אך בלי ההויה שנמצאת בתוכו אין לו שום ממשות.

כל העולם ומלואו הוא נחשב כאבק דק לעומת ההויה עצמה , והוא בטל ביחס אליה.
הוא נחשב רק כ"אפשרות" קטנה עד בלתי נחשבת הנמצאת בשולי ההויה העצומה.
ולמרות זאת העולם עצמו איננו ההויה !

למעלה