יובש בדרום

NacroMittler

New member
אופס, התבלבלתי

אמרת שאתה מוכן להנחות, אני התכוונתי ל0Pandemonium0. אני יודע שקוראים לך דני, ואני יודע שלevil rabbit קוראים בן, אבל אני לא יודע איך קוראים לננסק ול0Pandemonium0...

DDN

New member
סבבה, אז אני אנחה.

ננסק כתב יותר מפעם אחת (וגם כתוב בכרטיס האישי שלו) שקוראים לו ערן. מה לגבי העדפת מערכה? פנטזיית מו"ד קלאסית, או משהו קצת שונה? משהו עם יותר קסם/פחות קסם? יש לי כמה מערכות אפשריות, תלוי במה שיאמרו האחרים. לגבי השיטה - אני דוגל במו"ד.

0Pandemonium0

New member
בזמן האחרון אני דווקא ריאליסטי יותר

נמאס לי מעולמות "פנטזיה גבוהה" (או איך שלא הגדרנו את זה כאן בסוף), ואני מעדיף פחות קסם (אבל עדיין עולם קסום. עולם ריאליסטי לחלוטין הוא משעמם).

The Evil Rabbit

New member
קסם

אני בעד קסם באופן כללי כמו פנדמוניום, אבל אני דווקא כן רוצה עולם פנטזיה גבוהה. אני מניח שאני אלך עם החלטת הרוב...

ננסק

New member
אני דוגל במו"ד, בכללי

אני לא אוהב את רוב שיטת הקסם של מו"ד, בכלל לאחרונה אני לא נהנה מהטלת לחשים. זה לא נראה לי הגיוני. אבל אני אוהב קסם, ומעדיף אותו בצורה אקזוטית: אני מעוניין בעולם עם קסם ייחודי, אולי יש בו 36 יסודות ועיקר העיסוק בקסם מתבסס על זימון יסודנים מתאימים והיחסים בין היסודות; אולי הקשת בענן מייצגת את שבעת האלים, וצבעים הם בעלי חשיבות קסומה ברחבי העולם; אולי נשמות המתים הופכות לציפורים ועפות לספינת אוויר מרוחקת ומסתורית שמרחפת הרחק מעל העולם. משהו מגניב, בקיצור. לא סתם פנטזיה אירופאית קלאסית.

0Pandemonium0

New member
אבל כדאי שנחשוב גם על זמן.

אפשר למצוא הרבה מערכות רק לפי הזמן בו אנחנו רוצים לשחק: זה יהיה בעולם דמוי ימי-הביניים? העתיד הקרוב? העתיד הרחוק? העולם של ימינו? לפני מאתיים או שלוש מאות שנה? למשל, בדרך-כלל במשחק שמתרחש בזמננו לא תהיה פנטזיה גבוהה עם הרבה יצורים קסמים וגזעים מוזרים. בעתיד תהיה בעיקר טכנולוגיה ולא קסם. במשחק בימי-הביניים יהיה הרבה קסם ופחות טכנולוגיה, וכו'.

ננסק

New member
עולם פנטזיה מהסוג שאני מציע

לא נכנס לתקופת זמן קלאסית, פשוט כי הוא אף פעם לא יכול היה להתקיים. עולם שבו לכולם יש קריסטלים במקום לב, בו לפני 800 שנה התרחש אירוע ששבר את העולם והפך את חמשת הגזעים החייתיים המקוריים לבני אדם נחותים, ויש בו טירה אולטרא-טקית מרחפת וטנק שיורה פצצות פלסמה אבל גם יכולות קסומות שנובעות מהנפש וכוחות-על שהם חלק טבעי של העולם - אין מקביל לו. אפשר להגדיר אותו כפנטזיה גבוהה במימי הביניים, כי רוב האנשים חיים בתנאים בסיסיים ויש קסם רב-עוצמה בידיהם של מעטים - אבל זאת הגדרה מאוד כללית ולא קולעת בכלל לאופי העולם. ההשראה היא עולמות של אנימה ומשחקי מחשב יפניים, שבדרך כלל פונים לכיוון העולם המקביל. חלקם מתבססים בגדול על התקופה המודרנית, חלקם בגדול על העבר וחלקם בגדול על העתיד, אבל "בגדול" היא מילת המפתח בגלל שהז'אנרים משולבים כל כך.

0Pandemonium0

New member
זה דווקא עולם שהייתי מוכן לשחק בו.

אני אוהב את סיפורי המשחק שלך שאתה כותב כאן לפעמים (מזמן לא כתבת. הקוראים דורשים המשך
). אם תהיה מוכן להריץ את זה, זה מעולה מבחינתי.

ננסק

New member
הבעיה היא שאני כבר מריץ אותו =)

אבל אני חושב שלא תהיה לי בעיה להריץ בעולם אקזוטי אחר. הבעיה היא, בבסיס הכל, להחליט לאיזה כיוון ללכת עם המערכה. מה, בעצם, רוצים לעשות. אני יכול להציע כמה הצעות, או שפשוט נלך על מה שדני מציע כאן למטה - נראה לי הכי פשוט. הכי חשוב, שנתחיל!

ננסק

New member
תוספת

במקום זאת, הדרך שבה אני מציע שנבחר setting היא: 1. לבחור תחילה אופי למערכה. גילוי ומחקר? שוד קברים הרפתקני? דמויות שחושפות את עברן? 2. ליצור מטאפיזיקה מגניבה בהתאם. אם שודדים קברים, מה שודדים? משהו יקר ערך. קריסטלים קסומים שנותנים לך כוח על-טבעי. 3. לפתח את הרקע של העולם בהתאם, בשני כיוונים: מה שהמנחה יודע שקרה באמת, ומה שהשחקנים יודעים על העולם עצמו. המנחה יודע שהקריסטלים הם לבבותיהם של גזעי העולם המקוריים, שחיו בו לפני מאות שנים. השחקנים יודעים שהקריסטלים הם מקורות כוח מיוחדים שתרבויות קדם רבות העוצמה היו משתמשים בהם.

0Pandemonium0

New member
אתה יכול גם לקרוא לי סתם

Pandemonium, האפסים בצדדים הם לא חלק מהשם. פשוט גיליתי שהשם תפוס כשרציתי להירשם לתפוז (מי האידיוט שיירשם בשם כזה?!)

0Pandemonium0

New member
שכחת עניין אחד: השיטה.

משחקים בשיטה מוכרת או סתם חופשיטה? אם בשיטה קיימת, אז איזו? ואיך מסתדרים עם העניין של גלגול קוביות?

DDN

New member
לגבי המערכה.

אני לא מתכנן להקים עולם חדש, כי עולם יש לי. השאלה היא אופי המערכה. האופי יקבע איפה בעולם ובאיזו תקופה שלו נשחק. התקופה הראשונה של העולם, הייתה תקופה רווית קסם, כשחלקים בעולם ממש השתמשו בקסם כטכנולוגיה. התקופה השנייה של העולם, יותר דומה לתקופת מו"ד קלאסית. במעבר בין התקופות השנייה והשלישית של העולם הקסם נעלם. למעשה, הקסם עבר למקום כמו "ממלכת הקסם האחרונה". כלומר, ריכוז גבוה מאוד של קסם במקום אחד, וכמעט כלום בשאר העולם. כעקרון, אני מעדיף את התקופה השלישית (כי זה מה שהרצתי לאחרונה), ושהדמויות יגיעו ממקום ללא קסם. רעיון החפירות שננסק הציע נראה נחמד. יכול להיות שהדמויות הולכות לחפש הוכחות שממלכת הקסם אכן קיימת ולא "סיפורי ילדים".

ננסק

New member
הולך מבחינתי!

רק תן תיאור קצר של העולם הנוכחי ומה אנחנו יודעים, וגם איזה סוגי דמויות אתה מצפה לראות בקבוצה. ונתחיל.

NacroMittler

New member
אני אישית מעדיף עם מעט קסם

אבל שיהייה קיים במידה מסוימת בכל חלקי העולם. אולי מעט קסם "דולף" מהממלכה הקסומה אל שאר העולם? כמו כן, האם מדובר במקום מסויים בעולם או שמא זהו עולם מקביל? בקשר למה שננסק כתב, מבחינת אופי בא לי על משהו הרפתקני. בין אם זה שוד קברים, מערכה צבאית בה משתתפות הדמויות כ"כוח מיוחד" או חיפוש אחר הממלכה הקסומה, אני רוצה שיהייה הרבה אקשן במשחק. מהבחינה של מטאפיזיקה מתאימה ורקע לעולם, אני חושב שזה יותר באחריות של דני (במיוחד אם כבר יש לו עולם). מה שכן, אני אוהב את שיש כמה גזעים שונים בעולם, אשר מקיימים בניהם יחסי גומלין כאלו או אחרים, ופה חשוב לי שיהייה עומק מסויים (לא כמו במו"ד: אלפים, גמדים וזוטונים שונאים את האורקים, הקרולים והגובלינים-ולהיפך). מה גם שנראה לי שייה נחמד אם לכל דמות יהייה איזה כוח יחודי כמו חוש ריח מפותח, טלקינזיס, קריאה בקפה או הטלת במבה מהנחיריים. העיקר שיהייה מאגניב, מעניין ויחודים. בשורה התחתונה, חשוב לי שהדמויות יהייו שונות מאוד זו מזו, הן מבחינת אופי ורקע (מובן מאליו), והן מבחינת נתונים פיזיים, כישורים וכשרונות.

NacroMittler

New member
השרשור מתחיל לצנוח

לכן אני משאיר את המסנג'ר שלי. כשתמצאו את הזמן, תתחברו אלי ונתחיל לרוץ עם זה. MSN [email protected] ICQ-229144190

DDN

New member
היות שאני צריך להגיש 2 עבודות השבוע

דיבור של ממש על המשחק יעשה רק אחרי יום שלישי.

DDN

New member
לגבי כוחות מיוחדים

לא בשלבי ההתחלה של המשחק.

למעלה