יואל גבע VS "מועדון 700"

MMM43

New member
יואל גבע VS "מועדון 700"

שלום לכולם, עשיתי לפני יותר משנה קורס פסיכומטרי אצל יואל גבע (650) ואני רוצה להבחן שוב במועד הקרוב, בתקווה לקבל מעל 700. אני מתלבט בין קורס נוסף אצל גבע לבין קורס ב"מועדון 700" של קידום. אגב אני אקבל הנחה של 50 אחוז אצל יואל גבע אז הקורס של "מועדון 700" יצא לי כ 2000 שקל יותר, הכסף פה פחות רלוונטי ואני מוכן לשאת בהפרש אבל לא בטוח בכלל אם זה שווה את זה בכלל. אשמח לשמוע דעות ממישהו שלמד בשני הקורסים ויעזור לי להחליט איזה משני הקורסים מכין יותר טוב לקראת המבחן. תודה רבה ויום טוב.

לדעתי(+מי שעשה קורס מועדון 700 להתפקד!)

לדעתי לעשות את אותו הקורס פעמיים נשמע ממש לא פרקטי ביחוד שהוצאת ציון שמעיד על איזושהי יכולת נכבדה (כמובן הכל יחסי). ומן הסתם גם שלמדת והוצאת אולי משהו מהקורס הראשון, לכן אני במקומך דבר ראשון עורך סקירה על ההישג הקודם ,איפה נפלת בעיקר ,מה באמת יש לשפר,עוד לפני שאתה מתחיל איזשהו קורס ... אם הבעיה היא בטכניקה ,בעיקר בעיה של להספיק להגיע לשאלות אחרונות וקשות בפרק ,כנראה שיש לך עוד עבודה על שיטות וקצת חומר ואולי קורס אחר במיוחד קורס "למתקדמים" לא יזיק, אם הסיפור הוא שפשוט לא ממש השקעת במילים ובתירגולים ואתה מחפש מסגרת כדי לשבת ולהשתפר אז זה כבר לא ממש משנה איזה קורס תיקח ,כל עוד זה יושיב אותך במסגרת מסויימת ויהיה לך חומר עדכני לתרגל עליו זה יעשה את שלו. אני ניגש למועד יולי הקרוב ואחרי שפתרתי קצת מספרי קידום ולחמן וגבע אני די סקרן לגבי החומר שיש בקורסיים למועדון 700,השאלות בונוס שלהם בספרי קידום די קשות! אשמח לשמוע ממי שעשה את הקורס גם כן, גם לגבי החומר לימוד שבו ,שעות ובחינות. חן.

נילוששש

New member
הייתי ועשיתי

מועדון 700 לא מתאים לכל אחד, תחשוב טוב טוב אם אתה מוכן לדרישות של הקורס- קצב התקדמות מהיר בטירוף ובהתאם המון שיעורי בית ביותר נושאים פר שיעור, כי מספיקים יותר נושאים בשיעור בודד.

נילוששש

New member
ומצד שני-

שכחתי לציין שלקורס יש יתרונות אדירים כמו החומר הכי מעודכן שיש (שמתעדכן אפילו תו"כ) עידכוני מודיעין כל שיעור לא מתעכבים על נושאים בגלל מליון שאלות בכיתה והמדריכים הכי טובים שיש...

rw12

New member
אני עשיתי מועדון 700

לאוקטובר 2006. הייתי מאוד מרוצה, ובעיני זה אחלה קורס. למרות שאני אישית גירדתי את ה700 מלמטה, כשלמדתי לבד לפסיכמוטרי ראיתי איך כל העקרונות שמלמדים אותך שם מועילים. הקורס מאוד אנטנסיבי, ולא מומלץ לעבוד במהלך החודש האחרון שלו. אני הייתי מאושפזת כמעט שבוע באמצע הקורס ולא הצחלתי להשלים את הפער עד הסוף, למרות שלמדתי המון שעות כל יום. הם מביאים מדריכים ותיקים לקורס, שבאמת מבינים את הראש של הפסיכמוטרי. החומרים מאוד מעודכנים, נותנים שאלות קשות כך שהקלות נראות באמת קלות. גם אם לא מוציאים את הציון המיוחל אחרי הקורס, כשלומדים לבד, מבינים. עשיתי גם קידום אישי לפני, והחומרים הבסיסים היו זהים, אך התוספות וכך שעובדים אישית עם כל אחד על אסטרטגיה, באופן יותר רציני מקידום אישי באמת עוזר. ולא, אין לי שום קשר מסחרי עם קידום. זו רק דעתי האישית.

עשיתי מועדון 700

קח את קידום אישי הרגיל, דחוף אותו לחודשיים, תיקח את כל ספרי התרגול האישיים מהבסיס ועד לרמה הגבוהה ותעשה אותם והרי לך קידום 700. הקורס מועדון 700 לא שונה מהותית ממסלול המצטיינים של קידום אישי, פרט לאלמנט הזמן - מועדון 700 קצר יותר ויש אנשים שזה מהווה ייתרון עבורם. יאמר לזכותם, שהמדריכים בקורס הזה נפלאים ובכלל בעיני המדריכים בקידום הם מדריכים מצוינים בגלל הדגש על היחס האישי. כמו כן יש שם דגשים ושיטות שבאמת צריך להפנים אותן והן ממש עוזרות - קלטתי כמה הן עוזרות כשעשיתי לאחר מכן קורס בגבע.

עשיתי מועדון 700

אני חושב שהיתרון העיקרי של המועדון 700 הוא העדר ביזבוז הזמן. בקורס רגיל יתעכבו זמן רב על שאלות שאותך לא עניינו מלכתחילה. נדיר שזה יקרה במועדון 700. בקורס רגיל ילמדו משהו בקצב איטי לטעמך עד שתשתעמם ותפסיק להקשיב. כמו-כן, אצלי לפחות, העובדה שיש אנשים יותר "טובים" ממני בכיתה דחפה אותי קדימה. אבל חוץ מזה אל תצפה למשהו מיוחד בקורס. כמו שאמרו לך זה פשוט אותו חומר דחוס לקצב נורמלי יותר ועם מדריך מנוסה יותר (זה נחשב צ'ופר במכונים לתת למישהו להדריך 700, אז נותנים את זה רק לותיקים). לגבי זה שנאמר שמאוד קשה לעבוד תוך כדי הקורס וכו' - החוויה שלי היא דווקא אחרת, אני עשיתי שנת-שירות תוך כדי הקורס שזה עבודה מלאה ואפילו יותר, ואמנם לקחתי לעצמי הרבה הקלות אבל זה הסתדר מצוין. גם רוב האנשים שלמדו איתי בקורס, עבדו/שירתו תוך כדי. על-אף כל מה שאמרתי, 2,000 ש"ח זה המון כסף, הייתי שוקל טוב לפני ההחלטה, ומנסה לנהל משא-ומתן קשוח עם קידום לגבי המחיר (זה עובד כשמעתקשים ממש)

תלוי...

היו כאן כבר כמה אנשים בפורום שעשו קורס באותו מקום, מספר פעמים. בדיוק היום בהייקיו דיברתי עם מישהו שמתחיל שם את הקורס השני שלו... כל אחד ואיך שנוח לו. אני אישית לא בטוח שהייתי פועל ככה...

m a y a n a

New member
אני עשיתי פעמים באותו מכון

פעם קידום תיכון ופעם נוספת מועדון 700. יש משהו.. שאתה לומד לאהוב בחברה בה אתה מתחיל. אומנם קידום תיכון היה קורס גרוע, הרבה בגלל המדריכה המזוויעה.. אבל איכשהו היה לי קשה לעזוב.

moshavnikit

New member
אני מבינה, אבל..

במקרה שלך יש הבדל כי קורס תיכון זה לא אותו דבר כמו רגיל, אבל לדוגמא לעשות פעמיים ביואל גבע נראה לי חסר טעם.. זה אותו חומר, יש מצב שאותו מורה.. הקורס השני לא יחדש לך כ"כ, זה יהיה פשוט להשקיע יותר מאמץ. שינוי של מכון אחר יכול גם לרענן קצת, שיהיה יותר מעניין, ספרים אחרים, שיטות אחרות. אני ביולי מתחילה קורס ביואל גבע, אם אני אצטרך לעשות שוב פעם קורס אין מצב שזה יהיה אצלו ולא בגלל אכזבה מציון או משהו כזה, פשוט בשביל לנסות משהו אחר, את כל הכלים שהם יכולים לתת לי הם יתנו לי כבר בקורס הראשון.

BonBonAsa

New member
לדעתי, עדיף לך לעשות קורס במקום אחר כדי לקבל

שיטות נוספות ועוד ידע שיכול לעזור לך, אבל על מועדון 700 לא הייתי ממליצה, כי אני עשיתי קידום אישי, אבל המדריך שלי נתן לי המון חומר של מועדון 700, וזה בכלל לא רלוונטי ומציאותי!! יש שם שאלות שלעולם לא תפגוש, והאנגלית ממש מוגזמת. אולי תנסה לשקול ללמוד לבד, אבל עם ספרים של חברה אחרת... בכל מקרה, בהצלחה

m a y a n a

New member
חולקת עליך

הממוצע הכיתתי במועדון 700 נע בין 720-730 כל מחזור. וזה רק הממוצע. אז כנראה שהם עושים "משהו" נכון. אבל כן.. אולי בשבילך זה לא היה מתאים.

1234191

New member
לא בהכרח

או שהם עושים משהו נכון... או שהתלמידים שלומדים שם "נכונים". ובהנחה שמי שמתקבל לשם זה רק תותחים עם מעל 650+ (שמשם הדרך ל700 קצרה עד קצרה בטירוף), או כאלה שעברו את 'המבחן הדיאגנוסטי' (זאת אומרת שהם תותחים עוד לפני שהם התחילו ללמוד בכלל), אני מרשה לעצמי להסיק שאת הזכות יש לזקוף לתלמידים האיכותיים, ולא לקורס המהולל. אם אותם תלמידים שנרשמו למועדון שבע מאות היו פותחים כיתה ביואל גבע (או הייקיו או מכון אחר), איזו ערובה יש לך ששם הממוצע לא היה 780???? אה, וכן אני עדיין שובת פשוט ולא מגיב בפורום - אבל זה היה מקרה חירום.

m a y a n a

New member
../images/Emo24.gif צודק/ת

אבל הם לא פתחו. ואין כמו כיתה "נכונה" כדי להצליח.

דלדי

New member
אני לא שובתת..

אין שום שאלה מענינת שדנים בה.. תשתכללו..

סוקט

New member
אל תעשה בגבע קורס חוזר

אין טעם לשבת שוב פעם בכיתה עם 40 תלמידים (שרובם אהבלים גמורים) ועם אותם ספרים בדיוק ועם אותה פרופוגנדה אידיוטית של - "יואל גבע משלם למדריכים המון כסף בשביל להבטיח תוצאות... אנחנו הכי טובים בעולם" ליואל גבע יש ספרים טובים, אין ספק... אם כבר יש לך אותם אין שום סיבה לחזור לשם אם יש לך משמעת למידה עצמית אז תוותר על קורס, אם לא אז באמת עדיף קידום אישי או הייקיו במבצע הנוכחי שלהם אם אתה לא משפר ב50 נקודות לפחות אתה מקבל את הכסף חזרה...

akineret

New member
אני עשיתי פעמיים בגבע...

בהפרש של חצי שנה בערך.. בפעם הראשונה קיבלתי 671, ובפעם השנייה.......5 נקודות יותר גם אני התלבטתי לפני בין גבע ומועדון 700, מה שהכריע היה שגבע זה 5 דקות מהבית שלי, וגם ה50%.... סיבות לא משו, אבל גבע הם הכי טובים ובלה בלה בלה,אז למה לא לא חושבת שכדאי לך לעשות עוד פעם באותו מכון, ולא משנה איזה מכון זה, כן הם שינו קצת (קצת!!) את הספרים, אבל עדיין זכרתי כמעט הכל את כל השיטות כבר ידעתי ולפעמים מביאים שאלות כאלה עם "קאצ'" אז כבר זכרתי את הקאצ'... אפילו את האנסינים זכרתי וגם חלקים מהסימולציות זה גורם לך לאשליה בראש אתה מרגיש שאתה ממש תותח, ובסוף אתה מקבל את הכאפה שלך..... אם כבר לעשות שוב, אז לך למכון אחר, לא משנה איזה, לא מכירה את קידום אבל זה ניראה לי אחלה..... לא משנה איזה מכון תבחר זה יהיה יותר טוב מלעשות פעמיים באותו אחד...

למעלה