יואל גבע חולי מפש

yogiman2

New member
יואל גבע חולי מפש

כבר יותר מחודש אני מתעניין בקשר לקורס פסיכומטרי. בדקתי כבר בכל בתי הספר שקיימים אבל רק יואל גבע שיגעו לי את השכל. לפני שבועיים הם הזמינו אותי לפגישה אישית והייתי מבסוט מזה שסופסוף נותנים יחס אישי ולא מזיינים לי את השכל בטלפון. נכנסתי למשרד של אחת העובדות הבכירות שם (שעד היום לא ממש הצלחתי להבין מהי ומיהי) ועוד לפני שבקושי גמרנו את ה"שיחת היכרות" היא דוחפת לי מבחנון באנגלית ובמתמטיקה. אני על הפנים במתמטיקה, בקושי עברתי 3 יח"ל על ציון מינימלי. כמובן שבאנגלית (התחום החזק שלי) הצלחתי לפתור את כל השאלות ובמתמתטיקה הלך לי על הפנים. בקושי הסברתי לגברת את הקושי שלי במתמטיקה והנה היא דוחפת לי חוברת תרגילים במתמטיקה וקובעת לי פגישה שבוע הבא בלי להרחיב יותר מדי. אחרי שבוע אני בא ומקבל עוד מבחן. הפעם במתמטיקה בלבד. שוב אני נכשל והגברת כועסת שלא התכוננתי. קובעים שוב לשבוע הבא. היום הגעתי לשם בפעם השלישית. שוב עשיתי את אותו מבחן ועברתי אותו (נשבע שבקושי עברתי על החוברת שלהם). מה לעזאזל יואל גבע חושבים? שהם יכולים לתת לי חומר במתמטיקה שלא נגעתי בו כבר ארבע שנים (וגם אז בקושי הצלחתי להתמודד איתו) ולצפות שתוך שבוע אני אלמד אותו? שאני אשקיע מזמני למבחן מיותר שלא קובע כלום, שלא קשור לקורס ועוד לפני שבכלל נרשמתי לקורס? (בזמן שאני קבור בעבודה, איך הם הרי מצפים שאני אממן את עלות הקורס היקר שלהם?) מה זאת השיטה המפגרת הזאת? יש פה מישהו שעבר משהו כזה או דומה?

Hagai007

New member
חחחחחחחחחחחחחח...

אם לומר ת'אמת...ליואל גבע יש ת'תדמית של הכי מקצוענים (לפחות איך שאני רואה את זה...אני מכיר אותם קצת למרות שלא למדתי אצלם) של הכי אמינים ושל הכי טובים..(אבל טוב אני לא למדתי אצלם אז על האחרון אל תסמוך עליי ב100%) בכל מקרה...אל תתרגש ותתבאס מזה...זה רק אומר שהם לא מורחים אותך בחרטות ורוצים כבר לראות ת'רמה שלך ולהכין אותך יותר טוב לקורס שלהם עוד אפילו לפני שנרשמת..זה נשמע ממש טוב אם לומר ת'אמת =] עכשיו עזוב אותך...אם חושב על קורס - הדבר היחיד שבגללו אולי לא הייתי לוקח יואל גבע זה המחיר שלהם (7000? באמת...) אבל חוץ מזה - מבחינת הארגון של המכון- לדעתי הוא הכי טוב...(וגם הספרים שלו יותר טובים משל קידום לדעתי - לאדע בקשר למכונים האחרים) בהצלחה שיהיה! Hag-(o) <3-E

yogiman2

New member
אז זהו ש...

אם הם ניסו על ידי כל התהליך הזה לעשות עלי רושם של בי"ס רציני ומקצועי. הם הצליחו! אבל זה לא ממש מה שאני מחפש וזה גם לא במיוחד מדבר אלי. לי חשוב יותר מהכל ללמוד בבי"ס שיתן יחס אישי ואם להיות יותר מדוייק שידע להתמודד אם תלמידים שהם קצת "חריגים". אני סובל מהפרעת קשב וריכוז אין לי גם כך זין ללימודים האלה וגם יש לי בעיה של התמודדות עם מסגרות. אני עושה פסיכומטרי כי אני ממש ממש חייב (רוצה להתקבל לקולנוע באת"א) ולא מעניין אותי שום דבר אחד. בניגוד לרוב האנשים שהולכים ללמוד לפסיכומטרי (לדעתי) אני חזק מאוד במילולי וגם די באנגלית אבל חלש מאוד בכמותי. כמה חלש? חלש עד כדי כך שתרגילי כפל שנראים די פשוטים לרוב האוכלוסיה דורשים ממני מחשבון. יואל גבע עשו עלי רושם של מוסד מאוד מקובע שלא רוצה שלהתעסק עם כאלה שלא הולכים עם הזרם.

Hagai007

New member
דווקא לפי מה שהבנתי מאנשים שלמדו שם

יואל גבע מעניקים הרבבבה יחס אישי יחסית מצד שני אני יודע שלקידום אישי יש חוץ מימי הלימוד הרגילים עוד יומיים של תרגול במקום עצמו (שנראה לי גם כוללים את המדריך מן הסתם אחרת מה הקטע) ויש את EZ WAY שיש שם גם לימוד בקבוצה (כמו בכל מכון) וגם לימוד פרטי 1 על 1 עם מדריך (אני מגדיר את זה כיחס אישי) אבל קידום סתם מפוצצים בחומר שלהם מבחינת הרמה (ואם אמרת שקשה לך מתמטיקה באופן קיצוני אתה רק תראה שם ת'רמה אתה תיפול מהרגליים) וEZ WAY מכון שלא כ"כ ידוע...אולי חדש אין לי מושג... בכל מקרה רמה נורמלית ויחס אישי נראה לי תוכל למצוא ביואל גבע...תחשוב שהמדריכים שם ממש מקצועניים וכולם מרוצים מהם...אני בכ"ז ממליץ עליהם..אבל יש גם ת מה שאמרתי לך למעלה... בהצלחה בבחירה! Hag-(o) <3-E

יואל גבע משלמים לך?

אפילו לא עשית אצלם קורס, איך אתה יכול להמליץ עליהם? דעתי האישית היא שאלא אם מורה פרטי אשכרה בא אליך הביתה מתי שנוח לך וגם מכין לך קפה בזמן השיעור, אין הצדקה לשלם 7000 (אאל"ט) בשביל קורס שברמת העיקרון הוא אותו קורס כמו בכל מקום אחר (הרי כל המכונים מעתיקים זה מזה), ואולי המדריך הוא קצת יותר מנוסה. אבל מצד שני יש אנשים שבשבילם 7000 שקל זה לא כסף.

Hagai007

New member
משלמים לי טאבין וטקילין..

אני מדבר מנסיון של אנשים שאני מכיר....(ומניסיון של חומר שלהם ושל קידום שאני לומד ממנו) שוב פעם אני אמרתי שהמחיר שלהם בעייתי משהו אבל לדעתי הם באמת הקורס הכי טוב שיש... לא כל אחד צריךאת הקורס הכי טוב שיש...לחמן ב1500 יכול להספיק ללא מעט אנשים אבל הבנאדם פה צריך נראה לי משהו רציני ומורים שיודעים להתמודד עם מישהו כזה אז זה לדעתי הכי מתאים לו אם שמת לב אמרתי על כל מכון יתרונות וחסרונות אז אני באמת לא מבין מה הביא אותך למסקנה הזו... אני חושב באמת שעם כל השיקולים שהבנאדם מציג - זה באמת יהיה הכי טוב לו...אלא אם כן כמובן מורה פרטי שגם מביא לך חומר וסימולציות ואז זה סיפור אחר לגמרי אבל אני לא מכיר את הפרוצדורה הזו לכן לא דיברתי עליה... בכל מקרה...זה שאני אומר שלא עשיתי אצלם קורס ושאני מפרט כל מה שאני חושב לעיו וגם את היתרונות והחסרונות של המכונים האחרים די מראה שאפחד לא משלם לי אז די עם ההאשמות המפגרות האלה.. יום טוב Hag-(o) <3-E

הייתי ציני

אני לא באמת מאמין שיואל גבע משלמים לך. אני פשוט נדהם מזה שאנשים (כמוך לדומגה) יכולים לההמליץ על קורס שהם לא לקחו על סמך המלצות של אחרים. דעתך היא שהם הקורס הכי טוב שיש, אבל הדעה שלך לא מבוססת על משהו קונקרטי אז היא סתם מטעה אנשים, מבין?

Hagai007

New member
אני מסתמך על החומרים, על הסיכומים

ועל מה שאנשים שעברו קורסים אמרו לי ועל איך שאני רואה ת'מורים שלהם אתה יודע למה הכי יקר ביואל גבע (אני לא מצדיק את זה אבל זו הסיבה) כי הם לוקחים לכל המכונים האחרים את המורים הכי טובים...והם משלמים להם יותר ומידת ההצלחה של התלמידים קובעת גם חלק מהמשכורת של המורה (או משהו כזה..) בניגוד לשאר המכונים אמרתי מראש שלא עשיתי את הקורסים...אבל רוב האנשים לא עשוים יותר מגג 2 קורסים בשני מקומות שונים אז מה הקטע...שאף אחד לא ימליץ וזהו. אני חושב שאנשים שאני מכיר לא ישקרו לי ויגידו לי שקורס שהם עשו הוא לא טוב...ובטח כשאני רואה ת'סיכומים ואת החוברות שלהם ואני משווה ל-מה שיש לי אזי יש לי קצת אומדן על מה הולך פחות או יותר בין הקורסים... אממ...ובקשר לשאלה של מי שפתח ת'שירשור...אומרים שהיי קיו עוקבים ממש אחרי הרמה של התלמיד (ומן הסתם גם יודעים לדרבן אותו כשצריך) אבל כל (או רוב) התרגול שלהם הוא דרך מחשב אז תראה אם זה מתאים לך... Hag-(o) <3-E

orelk1

New member
קידום אחלה בית ספר

אני עומד לסיים שם את הקורס עוד שבועיים ואני ממליץ בחום!

סנטה

New member
יצאת קצת דביל...

הם שולחים ךך חוברת הכנה כדי שתלמד כי מה לעשות אתה צריך לדעת מתמטיקה למבחן הזה שלא קובע כלום אבל הוא קובע בסופו של דבר כניסה לאוניברסיטה .... ולגבי עלות הקורס,אם אתה יודע מהו...למה הלכת ?

A2468Z

New member
דווקא לי זה נשמע כאילו

הם רוצים לסנן תלמידים חלשים ולהשאיר אצלם את החזקים כדי להעלות את הממוצע שלהם ואת שביעות הרצון. החכמה היא לללמד תלמיד חלש ולא תלמיד שכבר יודע הכל . שמעתי על מישהי שהכריחו אותה לקחת קורס בגרות באנגלית לפני הפסיכומטרי .

S a s h o K

New member
מה זאת אומרת...

הכריחו? רשמו אותה לקורס שלהם ללא הסכמתה? אין מצב! :|

למעלה