יואו....הפורום לא זז........

j i m m y

New member
אני לא חושב שזה ככה.

שאלתי הרבה חבר´ה בגילאים האילו אם הם נתקלו בלהקה, והרוב אפילו אמרו שכן, אבל - - הם לא הצליחו להתחבר אליהם. זה הפקטור שעוזר לשמור על מעגל של שומעים איכותיים ורציניים : רק אנשים עם סבלנות ואוזן מוזיקלית אמיתית יכנסו לראש של TOOL. מדובר כאן בראייה מעבר למוזיקה : מדובר כאן על תרבות ממש. יש כאן סממנים של אומנות פלסטית (העטיפות השנויות במחלוקת), על פילוסופיה שלמה, פואטיקה, ספרות, ומוזיקה, כמובן. אבל החלק הגדול (לפחות לדעתי) הוא הפילוסופיה שמתחת לכל. יש כאן עומק בלתי יתואר, וזה הדבר שהכי משך אותי בTOOL, במיוחד אחרי שהתחלתי לקרוא את השירים שלהם, שהם רציניים ועמוקים להתפאר. היו כמה להקות שניסו לאמץ את הסיגנון שלהם, אבל - עדיין הם התחשבו בפלח השוק של הנוער ששומע את המוזיקה, ו´התיישרו´ (התעקמו מבחנתי), והפכו את המוזיקה למסחרית על ידי מתן מילים שנוגעים לנוער, (כמו KORN) ולא על מילים שמדברות על העולם ה´אמיתי´ לכאורה, על צביעות, תרבויות מסויימות, חוויות מסויימות. שירים רבים של TOOL ניתנים לפירוש באין סוף פירושים, וכבר קמו תתי-אתרים ברשת של TOOL, בהם מאזינים ומעריצים נותנים את חוות דעתם על מילים ואת הדעות שלהם לגבי פירושים של שירים מסויימים, או אפילו צלילים מסויימים באלבומים השונים של TOOL (המקרה המפורסם ביותר נמצא באלבום UNDERTOW, ברצועה INTOLERANCE, שהיו הרבה דעות לגבי הסימפול בתחילת השיר. אחד חשב שזה מנוע של סירה כשנגמר הדלק, אחד חשב שזה ראש נופל בבאנג, אחרים חשבו שזה צוללן שנגמר לו החמצן.. לא חסרות דוגמאות.) איזו להקה אחרת מספקת עיניין כה רב ותוכן כה רב? כששואלים אותי על TOOL, אני תמיד אומר - זה לא רק מוזיקה, זה תנ"ך שלם, תורה שלמה. בעיקבות האזנה לTOOL, אני מוצא עצמי פותח אנציקלופדיות, מחפש ערכים, ספרות לגבי תאוריות פילוסופיות ופסיכולוגיות, ועוד הרבה. אני מאוד אוהב מוזיקה, ורוק בכלל, אבל אף להקה לא פתחה אצלי כל כך הרבה כמו הלהקה הזו. היא גם דורשת ממך משהו חוץ משמיעה פאסיבית, דורשת ממך הרבה יותר מהאזנה וHEAD BANGING. כך שלא כל אדם יכול פשוט "לשמוע" אותה.

virginsuicides

New member
הידד ג´ימי

כתבת לנו מאמר לתפארת. אני ממש ממש מסכימה עם מה שאמרת. טול זה אשקרה תנ"ך..... וכן, אני מקווה שזו הגישה של רוב המעריצים, כי אם כך יש לנו קהל מובחר ביותר של אנשים חושבים ומקשיבים. אם כמה מהם עוד לא הגיעו ל15, אין לי בעיה עם זה, כל עוד הם רואים את הלהקה באור שג´ימי תיאר.

למעלה