יואב

yoavl1

New member
העניין הוא אחר.

קודם כל,דברים זזים רק ע"י זעזוע. דבר נוסף הוא שאתה פוסל את מה שעשיתי ואז באמת מוסיף תמונה של שלהבת פס ז"ל, רק "על מנת לאזן"? מה שאתה לא מבין זה שאני מתעב טרוריסטים פלסטינים ואני מתעב טרוריסטים יהודים. אני בוכה על כל תינוק יהודי שמת וגם על כל תינוק פלסטיני שמת ללא צורך. מאחר ויש כאן בפורום מספיק כאלה שיגנו על הצד היהודי, אני לא רואה צורך בלהדגיש את העניין הזה פעם נוספת אלא להביא, או לפחות לנסות להביא, את הצד הצודק בכל העניין, שהוא הצד המרכזי. הם, הפלסטינים, לא צדיקים גדולים וכך גם אנחנו הישראלים. אי אפשר להתעלם מזה. התמונה שהעלתי, של הילדה הקבורה, כמו גם התמונה של שלהבת פס ז"ל, רק צריכה לזעזע ולגרום לאנשים להבין מי מת לנו פה? ילדות ותינוקות שכל חטאם בכך שהם או יהודיות או פלסטיניות. נראה לך הגיוני? ויש גם הבדל אחד. עם כל הכאב, את הילדה הפלסטינית הרג צה"ל צבאנו בהפצצה חסרת אחריות. צה"ל - הצבא הרשמי והחזק והמוסרי שלנו. ואילו את שלהבת פס ז"ל, הרגו טרוריסטים שלא מצפים מהם לכלום ויש חובה לתפוס את כולם ולהעניש אותם בצורה כואבת ככל הניתן, כי חיות אדם הם ולא פחות מזה. אז אל "תראה לי מה זה" ותעלה תמונה כדי לאזן.... אני לא בתחרות. באמת שלא.

איזה ילדים???

נכון,אנחנו צריכים להיות יותר נעלים,אבל כבר שכחתם מה היה בתחילת האינטיפדה???ליד צלמי ה CNN ישבו נערים פלסטיניים בריאים בני 15-21 בכיסא גלגלים ליד מחסומי צה"ל וירו באקדח,וזזרקו אבנים!!!אים חילינו היו מגיבים כמו שצריך ושולחים את החלאה בערבית אל העולם הבא(שם הרי מחכות להן 72 בתולות!)בעזרת כדור לראש,ישר הינו מוצגים ביפני העולם,ויותר גרוע אמריקה של הדוד סם כטרוריסטים ופושעים היורים מיטווח בטוח על פלסטינים מיסכנים בכיסאות גלגלים שרק באו להפגין נגד"הכיבוש הישראלי"(שמעולם לא היה). אני מסכים שלירות בילדים זה נגד הקוד המוסרי,אך יש ליזכור באיזה תנאים גודלו ילדים אלו.כול ים במיסגד המקומי שטפו את מוחם בשינאה ליהודים,בסיפורי היסטוריה שסותרים את האמת,ובליבוי יצרים חזק מאין כמוהוא. הם חושבים ופועלים כרוצחים בוגרים לכול דבר ומסוגלים ליגרום נזק בקנה מידה שווה לזה של אדם פלסטיני בוגר. יש לירות על מנת להרוג.אים הם מתקיפים,לא משנה איזה צלם יעמוד שם,זכותנו הטיבעית היא להיתגונן. אים ארצות הברית אכן תומכת בנו,ברעיונות שלנו,באינטרסים,ובצדקת המדינה(במידה והמדינה אכן צודקת במיקרה זה),היא תיתמוך בנו בצורה מלאה ובתגובות שלנו. גם כאשר בלילה בשטחים יש סריקות אחרי מבוקשים,מחבלים,מעבדות חומרי נפץ,אין אפשרות להרוס בית ולוודא באופן מוחלט שאין שם "ילדים"(או יותר נכון שדים קטנים).ואולי חשבתם שבפיגוע האוטובוס בתל אביב גם המחבל שם חשב על הילדים באוטובוס?לא ולא!. זו מילחמה,כול האמצעים כשרים להצלחה. פוליטיקה היא דבר מלוכלך. ואנו ננצח.

yoavl1

New member
מיכאל לוין!

אתה רואה,מיכאל? חיילינו לא הגיבו להתגרות וקרה משהו? מישהו מת? גם ההוראה בגבול הצפון היא לא להגיב להתגרויות, כי אם מישהו מתגרה בך וגם בצורה הכי חמורה שיש, אתה לא יכול לירות בו. אתה מוסרי ואתה חזק ממנו. אם היו חיילי צה"ל מגיבים, אז באמת היה עליהם תקשורתי ובצדק. מה לעשות? אסור לירות בילדים, גם אם הם מתגרים. הכיבוש הישראלי מעולם לא היה? אתה מתאר לי חיילי צה"ל שיושבים בשטחים פלסטינים והפלסטינים באים לשם ומתגרים בהם,ואתה טוען באותו המשפט שאין כיבוש? יש כיבוש כבר 35 שנה. זו לא השאלה בכלל. השאלה מה עושים הלאה. ודאי שזכותנו הטבעית היא להתגונן, אין חולק על כך, אבל השאלה היא האם מטרתו של צה"ל, להגן על ישראל, מושגת בעזרת התגוננויות של חיילים מילדים שזורקים אבנים, והאם ההמצאות של הצבא שלנו שם בשטחיהם, מועילה בכלל. מה לנו לחפש בשטחים? זאת השאלה. ודאי שהמחבל לא חשב על הילדים הקטנים באוטובוס ולהיפך, אני בטוח שהוא קיווה לפגוע בכמה שיותר כאלה, אבל אנחנו לא המחבל. ואנחנו לא מחבלים. אתה משווה אותנו אליו כאילו אתה אומר, בואו נרד לרמה הזאת ונחזיר להם באותה המטבע. אסור לנו, וזה לא מועיל. הילדים הפלסטינים לא אשמים בכך שישנם המון מחבלים שלא איכפת להם מילדים יהודים. ובדבר אחד, אני חייב להסכים. אנחנו ננצח.

כיבוש?

אתה יודע כמה שטח באמת אמור היה להיות שלנו?שלא היהודים?תוכיח לי שאילו שטחים של פלסטינים...כמה כבר שנים הם יושבים שם משהוא כמו 50?אולי 200 גג?אז אמור היה להיות לנו עוד 30 % בערך...זה שלנו ומה שמגיע לנו מה שכבשנו את רמת הגולן,זה היה השטח שלנו מיליכתחילה!!!פשוט לקחנו אותו חזרה.

EverMan

New member
כן ? כמה זמן היהודים

ישבו בדיוק ביו"ש ? כמה זמן הם ישבו ברמה ? כמה במקור היה שלנו ? אפס וכלום ! איפה בדיוק השטח הזה אמור היה להיות שלנו ?

yoavl1

New member
מיכאל היקר.

אם נמשיך לחיות לפי זכויות הסטוריות, נמשיך לקבור את אנשינו. יחס לזכות אבות מובילה לקברי בנים. זה המצב.

אריאל1

New member
יחס לזכות אבות

מאפשר חיי בנים. בלי זכות אבות לא היית כאן מלכתחילה. אולי בשבילך זה היה עדיף אבל בשבילי לא.

yoavl1

New member
למה לא אוגנדה?

מה שהיה כאן מלכתחילה לא מעניין. אני כאן עכשיו ואתה כאן עכשיו. אתה חי את ההווה לא את העבר. את ההווה וגם השאיפה היא לחיות בעתיד. הרי אם היית נולד בדרום אמריקה,במדינת צ´וקולוקו או איך שיקראו לה, סביר להניח שהיית נאמן גם לה. אנחנו ישראלים גאים,גם אני, וזוהי מדינתו עליה אנו מחוייבים לשמור ולהגן. ועליה, הכוונה היא לאנשיה, לא לאדמותיה.

אריאל1

New member
מיותר...

אם באמת למה לא אוגנדה אז אתה פשוט יכול להמשיך לשאול... בשביל מה אתה צריך את הבלאגן הזה? כי נולדת פה? תאמין לי יש לא מעט מקומות בעולם שאתה יול לחיות שם טוב מאוד גם אם לא נולדת שם... אם הנאמנות שלך היא בגלל המקום לידה אז לדעתי זה בערך כמו הנמנת שהייתה לי לבית"ר ירושלים (כשעוד הייתי מתעניין בכדורגל) בגלל שאני ירושלמי. ומדינה מורכבת משלשה דברים! (לפחות המדינה הזאת)

yoavl1

New member
איזה שלושה דברים?

והאם אתה חושב שהנאמנות וגלי הפטריוטיות האמריקאים נובעים מזכות אבות דתית מטומטמת כלשהי?? אני לא מתכוון להוכיח לך את נאמנותי ואהבתי למדינה. נולדתי פה. אני יהודי. אני ישראלי גאה. שירתתי בצבא 40 חודש. בעצם אני כן מוכיח לך... לא התכוונתי. בכל מקרה, אם תחשוב על זה טוב, הרי היית כנראה נאמן לכל מדינה בה היית נולד וגודל ומתחנך.... אני צריך את ספר הבדיות הזה,התנ"ך, כדי לאהוב את מדינתי? אני צריך להיות פרימיטיב ולהאמין שיש כזה דבר אלוהים כדי להיות פטריוט ישראלי?

אריאל1

New member
עם ישראל בארץ ישראל עם תורת ישראל

בשביל רוב האמריקאים אם תעביר אותם דירה למרכז אפריקה זה לא ישנה הרבה אם תתן להם את אותם תנאים. המיקום חסר משמעות. לא ביקשתי ממך להוכיח נאמנות, אני מבין ויודע שאתה נאמן, לא זילזלתי בך, אם זה נבע מדברי אני מתנצל. אבל, א. אתה לא צריך להתנשא. ב. אתה לא צריך לזלזל.

yoavl1

New member
לא התכוונתי לזלזל באף אחד

פשוט נראה לי לא הגיוני לחיות ע"פ כללים שכביכול מוכתבים מלמעלה, אבל מכל צורה הגיונית של מחשבה אני לא מסוגל להבינם. ואכן, בגדול, אני מניח שלא היה משנה לי להיות בדרום אמריקה, כל עוד אני בסביבה האנושית שאני מכיר. הערך שלי למדינה הוא סנטימנטלי חזק ביותר, מאחר ונולדתי כאן והתחנכתי על ערכי וחגי ישראל. אני גורס שירושלים היא לא קדושה יותר מאשר, בוא נאמר, רחובות עיר מגוריי. אני מבין שיש משמעות לירושלים הקדושה אצל המון יהודים, אבל לדעתי לא צריכה להיות שום קדושה מעבר לקדושת החיים. לא על עיר, לא על אתר ולא על כלום.

אריאל1

New member
אני לא זוכר מי אמר

ש"עצובים הם חיי האדם שאין לו בשביל מה למות" דרך אגב המושג של קדושת החיים הוא מושג יהודי... עין בספרי תשובות שנכתבו בזמן השואה. "לכל זמן ועת תחת השמים" אני לא מתכוון להתווכח על הגיוניות חוקי הדת, בצד המשפטי שלהם ישנו הגיון שגם אתהיכול להבין למרות שלא ברור לי שתסכים, בצד המעשי של הדת יתכן שלא תבין את ההגיון בגלל שאתה אינך מוכן לנסות להבין את נקודת ההנחה. דרך אגב אתה מבין את המושג אין סוף שאתה משתמש במתמטיקה? אתה מבין את העקרונות על פיהם נקרש הדם בפצעים? אתה מבין את תנועת האטומים ואת עיקרון חוסר הוודאות?

yoavl1

New member
אני מתנצל .

אבל העניין עצמו של להאמין באלוהים אכן נראה לי כזה. ויש לי חברים רבים שהם דתיים. אין לי דבר נגד דתיים, אלא נגד הרעיון עצמו. ובנוגע למתמטיקה ולקרישת דם, יש הגיון אחד ברור. הם קורים. אנחנו רואים שהם קורים. זה ההבדל.

אריאל1

New member
אתה יכול לראות תנועת אלקטרונים?

הרי זה כל עיקרון אי הוודאות! אתה יכול לראות אין סוף? זה שמשוואות פועלות איתו אומר שזה קיים? אתה יכול לראות את הפעילות של 13 הפקטורים של האדם? דרך אגב ידעת דקארט הוכיח את קיומו של אלוקים דרך המושג אין-סוף?

אריאל1

New member
המשפט הזה לקוח הישר מהספר

של אורי אורבך, "סבא שלי היה רב" ("יש לי הרבה חברים דתיים") מומלץ מאוד לכווווווווווולם

yoavl1

New member
יש לי את הספר.

נתנה לי אותו מישהי מאוד מיוחסת אגב. נכדתו של פרופ´ ישעיהו ליבוביץ´ זכרו לברכה. ספר חביב ביותר ומומלץ מאוד.

למעלה