יואב וכולם...כנסו

orna44

New member
ולהלן גירסתו של יעקב גלעד

עיר בשלכת תילי אבק צהוב ידית הדלת חרש קפאה לנצח. חיכיתי עוד לילה כמו עני בפתח לא. היא כבר לא תבוא. ריח העובש מיטת בדידות שנואה שעה חולפת שקט דממה חונקת חיכיתי עוד לילה שתיתי שוב עד בכי לא. היא כבר לא תבוא. חיה ומתה במיטתו של זר ידי נבלעת מטה עמוק בחושך. חיכיתי עוד לילה אחכה עד מוות לא. היא כבר לא תבוא.

orna44

New member
פאדי אל תשכח את התרגום

יהיה מאוד מעניין להשוות לשיר בעברית...

the greek

New member
תרגום ל KITRINI POLI

עיר צהובה כתב: לפתאריס פאפאד'ופולוס לחן: גיאניס ספאנוס עיר צהובה, לרוב גשומה מסגרת הדלת (תרגום לא מדויק) קפואה אבל שוב לא תגיע השעה עברה, המיטה קְטֵנַה ריח השכיבה מהחלל הסגור עוד לילה אחד של משבי רוח לרעוד בזמן (או במזג האוויר) צעדים זרים במדרגות הישנות זה הוא השכן (תרגום לא מדויק) ממול עוד לילה שבו אתה חי ומת בחיבוק אחר

the greek

New member
לדעתי ואם כל הכבוד

לזמר הישראלי והמזרחי והיוונומזרחי. אין לי כל הערכה כלפי תרגומים כל שהם ל מ ע ט השירים של פוליקר וגלעד. העבודה שלהם אכן מאוד מכבדת את היוצרים היווניים המקוריים. כל השאר מדובר ב"הלבשת" מילים חובבנית ואפילו מעליבה כלפי היוצרים. בכלל הם לא מתרגמים שירים אלה מנסים לתת מילים ש"יקנו" את קהל המאזינים. אני מאוד אוהב זהר ארגוב אך בשיר "אלינור" שערותי מסתמרות!!! אני לא חושב שקיים בארץ כל רצון לתרגם אלה רק לנסוע על גל ההצלחה של המוסיקה היוונית בישראל. בדיעבד יש לזה הפקט הפוך בסגנון של בורגר ראנץ היא המורווחת היחידה מאז כניסת מקדונאלדס. ככה גם אנחנו נהנים מחדירת המוסיקה היוונית לארץ והחשיפה שלה לכל אותם אנשים שלא הכירו אותה. מאוד נהנתי לראות אנשים שלא קשורים בכלל למוסיקה היוונית מגעים להופעה של דאלאראס עם הפילרמונית. בקיצור החשיפה מועילה אך אל תדברו איתי על תרגומים לעברית זו פשוט בושה. למעט פוליקר ובטח עוד מספר יוצרים שהיו נאמנים למקור.

F a d i

New member
ד'ה גריק תודה רבה על התרגום ידידי

לגבי הרעיון של הקבלת תרגומים לשירים יווניים למילים שהם קיבלו כאן זה רק מפני הסקרנות לראות מה היה קודם ומה יש עכשיו.. אתה צודק במאה אחוז...המילים שהותאמו לשירים יווניים כאן לא מכבדים את המקור..והאמת היא שאני עדיין לא שלם במאה אחוז במה שפוליקר וגלעדי עשו (ניסיון לתרגם או להביא מילים כמעט זהות למקור היווני..וברוב המקרים -כמו המקרה של "אלינור"- אין כל קשר בין היוונית לעברית.. שוב תודה לך..

orna44

New member
התרגום לא חייב להיות נאמן לחלוטין

למקור. אם תופסים את הרעיון וכותבים את המילים יפה (כמו שגלעג בהחלט עושה ודוקא השיר עיר בשלכת ממש משקף את זה). בדיסק פרחים אדומים של יהודית תמיר יש שלושה שירים שמקורם ביוון: כמו שבאנו כך נלך - מילים של אהוד מנור תשתי - מילים של שפי ישי המכתב - מילים של צרויה להב (במקור שרה אלקסיו) מעניין אם היו כאן תרגומים או מילים חדשות שאינן קשורות למקור היווני. בכל אופן בשיר הראשון והשלישי מילים ממש יפות ואילו השיר האמצעי פשוט חמוד ובכל מקרה - גם אם אין מקבילות לשירים המקוריים - עדיין יופי של שירים שכיף לשמוע. גם לשירי חאדג'ידאקיס יש תרגומים יפים מאוד לעברית. מקור הבעיה אצל זמרי הז'אנר המזרחי, שם גם ברוב שירי המקור המילים.... נו, טוב. (וברור שיש יוצאים מהכלל!)

למעלה