יואב וכולם...כנסו

F a d i

New member
יואב וכולם...כנסו

אתמול בעקבות השרשור של הסולו בוזוקי והבקשה של יואב עלה בדעתי רעיון ואני מעלה אותו פה כדי לבדוק עד כמה הוא מוצא חן בעיניכם..! חשבתי על להעלות -בכתב ובאודיו- שירים יווניים שעשו "הגירה" לכאן.. לתרגם את המילים ביוונית,ולהביא את המילים בעברית..לראות את השינויים וכל מיני...מה אתם אומרים?! אז אני מתחיל עם הבקשה של יואב שביקש את הגירסה המקורית לשיר של "פוליקר" "בוקר יום ראשון"...ובכן השיר במקור נקרא ITAN PENDE ITAN EXI בביצוע "יורגוס דאלאראס"...(לצערי לא מצאתי את המילים בגירסה העברית..אם יש למישהו מוזמן להעלות...) אז הנה השיר באנגלויוונית והתרגום כמובן (שוב לא הכי מדויק אך ניסיתי להביא את רוח השיר..כמובן אשמח לשמוע הצעות שיפור..!) ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΕ ΗΤΑΝ ΕΞΙ Στίχοι: Σταύρος Κουγιουμτζής Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής Ερμηνευτές: Γιώργος Νταλάρας Ήταν πέντε ήταν έξι κι έγινε εφτά το παράπονο με πήρε κι έκλαψα πικρά έκλαψα για τη ζωή μου και για το γραφτό το ρολόι μου δείχνει οχτώ Διάβασα τα γεγονότα και την κοσμική για ποδόσφαιρο για φόνους και πολιτική στην Ασία φασαρίες πείνα κι ερημιά το ρολόι μου δείχνει εννιά Μια γειτόνισσα απλώνει ρούχα καθαρά πλένει με μια νέα σκόνη κι είναι αστραφτερά με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτιά ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά Τα λουλούδια δε μυρίζουν είναι πλαστικά ένα φίλο και μια αγάπη είχα μια φορά τώρα βρέχει κάποιος τρέχει δεν μπορώ να δω το ρολόι σταμάτησε εδώ ITAN PENDE ITAN EXI מילים ולחן:Stavros Kouyoumtzis ביצוע:Giorgos Dalaras ITAN PENDE ITAN EXI KAI EGINE EFTA TO PARAPONO ME PIRE KAI EKLAPSA PIKRA EKLAPSA YA TI ZWI MOU KAI YA TO GRAFTO TO ROLOI MOU DEICHNEI OCHTO DIAVASA TA GEGONOTA KAI TIN KOSMIKI YA PODOSFAIRO YA FONOUS KAI POLITIKI STIN ASIA FASARIES PEINA KAI ERIMIA TO ROLOI MOU DEICHNEI ENNIA MIA YEITONNISSA APLONI ROUCHA KATHARA PLENEI ME MIA NEA SKONI KI EINAI ASTRAFTERA ME TRAGOUDIA YA TI FTWCHEIA KAI TI XENITIA RETIRE PAIRNW STIN KIFISIA TA LOULOUDIA DE GIRIZOUN EINAI PLASTIKA ENA FILO KAI MIA AGAPI EICHA MIA FORA TWRA VRECHEI KAPIOS TRECHEI DEN BORW NA DW TO ROLOI STAMATISE EDW (השעה)הייתה חמש הייתה שש (השעה) הייתה חמש הייתה שש אחר כך שבע התמרמרות לקחה (מלאה) אותי ואני בכיתי במרירות בכיתי לחיים שלי ולגורל עכשיו השעון שלי מראה שמונה קראתי את האירועים ואת הדברים השגרתיים על כדורגל על פשע ופוליטיקה על הבעיות באסיה רעב והשממה (הרס) עכשיו השעון שלי מראה תשע שכנה שלי תולה בגדים נקיים רחצה עם אבקה חדשה ועכשיו הם מבריקים יותר משירים על עוני ועל אדמות זרות (הגירה) (יכול להשיג/לקחת) לקחתי פנטהאוז ב"קיפיסיה" לפרחים אין ריח,הם מפלסטיק חבר אחד ואהבה אחת היו לי פעם... עכשיו גשום מישהו רץ אני לא יכול לראות השעון עצר פה...! זהו...מחכה לתגובות!!

גירסה עיברית:

בוקר יום ראשון/יעקב גלעד שש וחצי/ שבע שמונה/ בוקר יום ראשון לא רוצה לשמוע רדיו/לא לקרא עיתון עוד מעט עומד לרדת (גשם שגעון) לו יכולתי עכשיו רק לישון. לא רחוק מכאן נמשכת/מלחמה פרועה יש רעב כבד באסיה/אפריקה צמאה אין על פני כדור הארץ/חסד לרפואה השעון מצלצל עוד שעה

גירסה עברית המשך...

אלה שחלמו איתי/על חופש ושירים זאת שאהבה אותי/כולם עכשיו זרים כל אחד הקדים לברוח/גם הציפורים מעלי רק שמים שחורים סביב ביתי/חומה סוגרת כבר כמה שעות/ צליל שרשראות מתכת/מנבה רעות כאן הזמן עצר מלכת/שוב באות דמעות לו יכולתי עכשיו לא לראות מתוך עיניים שלי 1995

תיקון...

מנבה- צ"ל כמובן:מנבא...(מלשון נבואה...) יש לי בעית מחשב והוא מתנתק כל מספר דקות... לכן הדפסתי ושלחתי בשני חלקים ללא הגהות...

12אניהיא

New member
איזה נחמד זה

פאדי אתה אחלה
וכך כולכם. תענוג להיכנס לפורום.

orna44

New member
פאדי, הרעיון שלך יפה ביותר

ורציתי להפנות את תשומת ליבכם לאתר שניקרא shiron.net ובו תמצאו מילים להרבה שירים ובעזרת copy-paste קליל תוכלו ליבא אותם לפורום. לדוגמא אתן כאן את עיניים שלי שימחיש גם את הקלות והחיסכון בהקלדה וגם את הבעייתיות של האתר: עיניים שלי יהודה פוליקר מילים ולחן: לא ידוע גירסה עברית: יעקב גלעד אל תכעסי עיניים שלי קמתי ממך ללכת, ארץ אוכלת היא שבנתה, שם אתהלך בלי בית. אל תחכי שנים אין ספור פעם אשוב על כנף ציפור יום עוד יבוא בין כה וכה סוף לנדודי יביא איתו. אל תחכי עיניים שלי, אש בדרכים שורפת, טעם שפתייך חום גופך בגופי, כלום לא יאבד ממני. אל תחכי שנים אין ספור... ואיפה הבעייתיות: הרבה אי דיוקים. למשל שורה 3 משובשת כליל. צ"ל: ארץ אחרת, עיר שאין בה אותך כ"כ גם מחברי השיר אינם אלמונים, אלא שאינם ידועים לכותב באתר (ס. קויומאדזיס) אבל בתור בסיס זה לא רע. מצ"ב הלינק לאתר.

F a d i

New member
אורנה תודה על השיר...הנה התרגום

(בעברית הם תרגמו את הכותרת..מעניין אם היה ניסיון לתרגם את השיר (בתוכן יש קירקבה מסויימת!)..מעריצי פוליקר..ידוע לכם משהו על זה?! (כדי שלא תהיה ההודעה "גדולה מדי" אז אשים את האנגלויוונית והתרגום במקביל) MI MOU THIMONEIS MATIA MOU/אל תכעסי עלי עיניים שלי מילים ולחן:סטאברוס קויומתזיס MI MOU THIMONEIS MATIA MOU/אל תכעסי עלי עיניים שלי POU FEVGOUN YA TA XENA/עכשיו שאני עוזב אותך לארץ אחרת POULI THA GINW KAI TH'ARTHW/אהיה (אהפוך) ציפור ואגיע PALI KONDA SE SENA/שוב (להיות) לידך ANIXE TO PARATHIRI SOU/פתחי את חלונך XANTHE VASILIKI MOU/נסיכה "זהובה" (בלונדינית) שלי KAI ME GLIKO CHAMOYELO/ועם חיוך מתוק MIA KALINICHTA PES MOU/אמרי לי לילה טוב (אחד)... MI MOU THIMONEIS MATIA MOU/אל תכעסי עלי עיניים שלי TWRA POU TH'AFISW/עכשיו (בעת) שאני עוזב אותך KI ELA YA LIGW NA SE DW/ובואי לרגע שאראה אותך NA S'APOCHAIRETISW/שאגיד לך שלום.. ANIXE TO PARATHIRI SOU/פתחי את חלונך XANTHE VASILIKI MOU/נסיכה "זהובה" (בלונדינית) שלי KAI ME GLIKO CHAMOYELO/ועם חיוך מתוק MIA KALINICHTA PES MOU/אמרי לי לילה טוב (אחד)... תהנו...!

orna44

New member
עיר בשלכת

שיר מקסים ולא מהכי ידועים בביצוע עברי של פוליקר, כמובן. הביצוע היווני - אלקסיו. פאדי, אם אתה יודע על מה מדובר ותיתן את היוונית והאנגלו-יוונית - מבטיחה לתת את העברית. (אין באתר shiron.net, כבר בדקתי).

shapira meir

New member
דה גריק נגע בתשובה

השם פוליקר הוא שיבוש קל של השם "פאליקר" שהוא לוחם חופש, מה שבלועזית נקרא פרטיזן. משמע, מי מהורי הוריו היה לוחם חירום ומכאן השם.

the greek

New member
מקור השם

ע"פ ידעתי בלבד מקור שם המשפחה בא מהמילה היוונית PALIKARI שמשמעותו היא "גבר שבגברים" "איש שהוא "מלח הארץ".

F a d i

New member
EMC2 תודה רבה על המילים יקירתי

אורנה תודה רבה על האתר... האזנתי לגירסה של פוליקר אך לא זיהיתי את המקור שלו.. אם את (או מישהו אחר פה) יודעת את השם היווני או כמה מילים מהפזמון זה יעזור לי למצוא ת'מקור..!

orna44

New member
פאדי אם אתה מתכוון לעיר בשלכת

אז מדובר על kitrini poni, או שאולי לא כותבים את זה ככה. אם תרצה - אוכל להעלות למחשב ולשלוח לך ב- ICQ. זה שיר שפוליקר שיבץ במופע האינטימי האחרון שלו ביוונית (לפחות בהופעה שבה הייתי אני או יותר נכון באחת מתוך השתיים שהייתי)

פאדי...

זהו שיר מס.16 עם ליווי גיטארה ומפוחית מתבכינת ברקע... כמו שיר של חוה אלברשטיין (חחח...): מזכיר את השיר 'את חרותי' שאלברשטיין שרה

F a d i

New member
ובכן מצאתי...לבקשתך אורנה

Κίτρινη πόλη Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος Μουσική: Γιάννης Σπανός Ερμηνευτές: Χαρούλα Αλεξίου Κίτρινη πόλη, παραμονές βροχής το πόμολο της πόρτας παγωμένο Ακόμα μια νύχτα που σε περιμένω μα πάλι δε θα ’ρθείς Πέρασ’ η ώρα, ντιβάνι μισερό στρωσίδι που μυρίζει απ’ τη κλεισούρα Ακόμα μια νύχτα στην ανεμοδούρα να τρέμω τον καιρό Βήματα ξένα στη σκάλα την παλιά θα είναι ο απέναντι εργένης Ακόμα μια νύχτα που ζεις και πεθαίνεις σε άλλη αγκαλιά KITRINI POLI מילים:לפטריס פאפאדופולוס לחן:יאניס ספאנוס שירה:חאריס אלקסיו KITRINI POLI,PARAMONES VROCHIS TO POMOLO TIS PORTAS PAGWMENO AKOMA MIA NICHTA POU SE PERIMENW MA PALI DE TH'ARTHEIS PERAS'I WRA,DEVANI MISERO STRWSIDI POU MIRIZEI AP'TI KLEISOURA AKOMA MIA NICHTA STIN ANEMODOURA NA TREMW TON KAIRO VIMATA XENA STI SKALA TIN PALIA THA EINAI O APENANDI ERGENIS AKOMA MIA NICHTA POU ZEIS KAI PETHAINEIS SE ALLI ANGALIA את התרגום אני אעשה ואעלה מחר...אלא אם מישהו אחר רוצה להעלות...מוזמן

למעלה