יוּ, איזה פאדיחה!

דינהלה1

New member
יוּ, איזה פאדיחה!

יום המשפחה מתקרב אלינו בצעדי ענק, וזו ההזדמנות להיזכר באירועים משפחתיים מפדחים שקרו לכם במהלך השנים. שתפו את כולם בפאדיחה משפחתית שחוויתם - ואולי תזכו בספרה החדש של ג'ודי פיקו!
אז מה צריך לעשות?
בין התאריכים 03/02-10/02 בשעה 12:00, עליכם לספר, כתגובה להודעה זו, על פאדיחה משפחתית שקרתה לכם.
שלושה גולשים שייבחרו על ידינו, יקבלו מאיתנו את הספר "בת ברית" מאת ג'ודי פיקו ובהוצאת כנרת.
קצת פרטים על הספר
כשנישואיה של מאריה וייט ובעלה הבוגדני קולין עולים על שרטון, בתם בת השבע, פֵיית, עדה לכל המתרחש. אחרי גירושים חפוזים נתקפת מאריה דיכאון עמוק, ולפתע פיית - ילדה ללא כל רקע דתי - שומעת קולות אלוהיים, מתחילה לדקלם קטעים מהתנ"ך, ובגופה מופיעים פצעים כמו אלה של ישו הצלוב. כשפיית מגלה יכולות ריפוי פלאיות, האם והבת נקלעות בעל כורחן ללב לבה הרוחש והגועש של מחלוקת ומושלכות אל הקלחת הרותחת של קרב על משמורת, כשהן לכודות בקרקס תקשורתי מטורף המאיים על היציבות המעטה שנותרה במשפחתן. ג´ודי פיקו כתבה עד כה עשרות רומנים שתורגמו ל־21 שפות ונמכרו ב־14 מיליון עותקים. בשנת 2003 היא זכתה בפרס "ניו אינגלנד בוק" על מכלול יצירתה. מספריה שראו אור בעברית: שומרת אחותי, תשע־עשרה דקות, המעגל העשירי, חוט של חסד ועניינים שבלב (בהוצאת כנרת). היא מתגוררת בניו המפשייר עם בעלה ושלושת ילדיה.
אנא עיינו בתקנון התחרות המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1891856

הפדיחה שלי בהא' הידיעה...

סופ"ש אצל הורי אנחנו חולקים חדר עם נתנאל בן חצי שנה הילד ישן זה מכבר, ולנו בא קצת החשק אחרי מוצי פוצי ואחרי שהכל נגמר ראינו ילד בן חצי שנה עומד במיטה מביט בנו בעניין וחיוך ענק מרוח לו על הפנים... תארו לכם את הפדיחה שהבנו שהוא ראה הכל...

cherryber

New member
פדיחה משפחתית

יום שישי בערב. ארוחה משפחתית. כל הדודים והדודות והסבים והסבתות מתאספים לארוחה. הפעם הארוחה הייתה אצל דוד שלי. התיישבנו כולם בשולחן ודוד שלי קם רגע והלך לשירותים. יש לציין שהשירותים נמצאים בידיוק מאחורי פינת האוכל שקיר דק חוצץ בינהם. הוא נכנס. אנשים מדברים ממלמלים ופתאום נשמע רעש חד מטורף של.. כן אתם יודעים מה. אנשים השתתקו בבת אחת והסתכלו בבעתה אחד על השני. רגע אחר כך. עוד צליל מרטיט אוזניים מכיוון השירותים ואז רעש.. רטוב בוא נקרא לזה :X בוא נאמר שלמרות שזה הבית שלו.. הוא הרגיש יותר מידי בבית. :|

צ'מעו בדיחה:

כיפה אדומה נכנסת לבית סבתא ושואלת אותה: "סבתא, סבתא, למה העיניים שלך גדולות כל כך?" "כדי שאוכל לראות אותך טוב יותר" "סבתא, סבתא, למה האוזניים שלך גדולות כל כך?" "כדי שאוכל לשמוע אותך טוב יותר" "סבתא, סבתא, למה הפה שלך גדול כל כך?" "...ראית פעם את הז*ן של סבא?" הבדיחה הזו סופרה ע"י בן דוד שלי (בן 8 בערך בזמנו) באמצע ליל הסדר המשפחתי, לא פחות. אמא שלו לא ידעה איפה לקבור את עצמה, סבא וסבתא שלי היו בטוחים שהם לא שמעו נכון והסתכלו אחד על השני בבלבול, ואחותי הקטנה (5) מצייצת לאמא שלי "אבל אני לא מבינה את הבדיחה!".

FlyingMoo

New member
חחח לקחתי אתכם בהליכה ידידי הטובים :)

הלכתי לארוחת ערב אצל "ידידה" שלי. הזמינה אותי אחרי שלא התראינו הרבה זמן. לפני ארוחת הערב בילינו מעט זמן בחדרה (שלאחר מכן גיליתי שאינו מבודד רעש די הצורך משאר כתלי ביתה). ולאחר מכן ירדנו לסעוד בחלקת משפחתה המורחבת, כולל סבתא ו2 דודות ואיזה אחיין. לאחר הארוחה עזרתי מעט בפינוי בצלחות ואז הלכתי לי לסלון והתרווחתי על הכורסא הנוחה שמצאתי שפונה לגינה, בחברת בני המשפחה שהיו שם כבר. לאחר כמה רגעי מנוחה אני שומע צעדים שנגמרים בדיוק מאחורי, וצליל נשימה כבד. הסתובבתי בעל כורחי לפגוש במשלח נפשי האלמוני כשראיתי לפתע את אביה של ידידתי. הוא בהה בי כמה שניות ארוכות ואז אמר בקול-לא-חלש-בכלל "גם דופק לי את הבת שלי וגם יושב לי בכורסא?!"

yafiti3

New member
פדיחה משפחתית

זה היה לפני שנה בערך, היה לנו אירוע של חברים קרובים- בר מצווה. כולנו התארגנו, לבשנו את הבגדים שקנינו במיוחד. ושבת פני כן נפגשנו וטיילנו עם אותם חברים! הגענו לאולם וזו הייתה חתיכת נסיעה עד לבאר שבע "ולמרבה הפלא" האירוע במקום לא היה של החברים שלנו, אלא בר מצווה של ילד אחר ממשפחה אחרת. מסתבר שהקדמנו בשבוע. טוב שלא טעינו בשבוע אחרי ומזל שכך קרה. על זה נותר לנו רק לצחוק ולא ממש להצטער!

juli1974

New member
פאדיכה לא נורמלית

בת לי נדבקה בגן בכינים. בימים האחרונים עסקתי בכל הטיפולים האפשריים להוציא אותם:( כאשר הגענו איתה לאירוע רב משתתפים אמרה לה אחת -איזה ילדה חמודה, מה שלומך? והיא ענתה לה- יש לי כיניםי! ככה היא הודיעה בפומבי על הדבר שלא היה נעים לי שסובבים ידעו:( באמת התפדחנו:(

הזכרת לי מקרה...

אמנם לא הייתי קוראת לזה פאדיחה אבל יש בזה מההיבט המשפחתי... אני מיודדת עם בחורה נחמדה שאביה רב יחסית ידוע. יום אחד לאחר שחזרתי ממפגש איתה שכלל משחקים עם בתה הפעוטה, קלטתי שמגרד לי בראש... עשיתי לעצמי טיפול מהיר ויומיים לאחר מכן בביקור אצל ההורים ביקשתי מאמא שלי שתבדוק אם נפטרתי מכולן. כמובן שאמי התפלאה ושאלה איך הגיעו אלי כינים וכשעניתי לה התגובה הייתה... "נדבקת בכינים מהנכדה של הרב X?! אפילו הכינים שלך צריכות להיות עם ייחוס?!" נסו לדמיין את הטון...

shifrutm

New member
פדיחה משפחתית

החלטנו שנלך כל המשפחה 5 נפשות להצגה יחד , כאחראית רשמתי את היום והתאריך בלוח והודעתי לכולם חגיגית שהולכים להצגה ביום שני בערב. אנו מגיעים מתרווחים לנו במקומות שמופיעים בכרטיס, ואז מס דקות לפני שההצגה מתחילה, מגיע זוג וטוען שאנו יושבים במקומות שלהם. התחלתי להסביר שזה לא יתכן שכך כתוב בכרטיס, בעודי מתבוננת בכרטיס אני קולטת כי אכן המקומות שלנו לאותה הצגה אך לא לאותו ערב כי אם לערב שלמחרת דהיינו יום שלישי. באותו רגע רציתי שהאדמה תבלע אותי. חשתי אי נעימות עצומה. ניסיתי להבין איך הסדרן בכניסה לא שם לב , אך הסדרנית אמרה כי תמצא לנו מקום אחר וכך היה אומנם לא קרוב לבמה אך בכל זאת ראינו את ההצגה. הלקח לבדוק טוב שוב באיזה תאריך הארוע לפני שיוצאים מהבית בכדי למנוע פדיחה.

דינהלה1

New member
את מזכירה לי קטע

בתקופת הנישואין הראשנה שלנו נהגנו החצי ואני ללכת בימי שבת להצגה יומית בין היתר בגלל שהיה קשה להשיג כרטיסים בערב שישי לסרטים המבוקשים, את הכרטיסים היינו קונים מראש ביום שישי בקופה. באחת השבתות בבוקר קמנו לנו בכיף והתנהלנו די בעצלתיים כיאה ליום שבת מנוחה..ואז היצצתי בשעון ולפצע ניזכרתי שיש לנו כרטיסים לסרט וגם שהסרט עמד להתחיל תוך 10 דקות... עד היום אני לא יודעת איך הספקנו גם להתלבש, לנסוע לבית הקולנוע ולמצוא חנייה. אבל הצלחנו והגענו לסרט בזמן כשכל הדרך אנחנו מתגלגלים מצחוק...

liranzamsh

New member
הפאדיחה שלנו

היינו בטיול משפחתי באילת. בערב היה מופע של צוות הבידור והם עשו תחרות כשרונות צעירים. אחותי כמובן החליטה שהיא חייבת חייבת חייבת להשתתף (למרות שיש לה קול זוועתי, אבל העיקר שיראו אותה...). הכשרונות עלו בזה אחר זה ואני חייבת לומר שרובם ככולם היו מאוד מוכשרים. כשאחותי עלתה על הבמה והחלה עם הזיופים המזעזעים שלה, לא ידענו איפה להתחבא! כשהיא סיימה לשיר אף אחד לא מחא כפיים, זה היה ממש מביך! אני עשיתי את עצמי כאילו אני לא מכירה אותה, איזה בושות!

zann

New member
פדיחה משפחתית

הזמנתי את הורי ואחי למפגש משפחות בבסיס הצבאי שבו שרתתי היו שם עוד משפחות של חבריי מהיחידה הכל נחמד אך חשתי פאדיחה כשראיתי את אבי אוכל פירות משולחן הכיבוד ומכניס פירות לכיסים שיהיה לאחר כך. וזאת לעיני חברי ליחידה לא נעים מפדח.

על אותו משקל - דודה שלי מגיעה לארועים עם

שקיות בתיק - וממלאה אותן בשאריות מנה עיקרית לכלב..

shirb4

New member
../images/Emo250.gif פדיחה מארץ הפדיחות ../images/Emo8.gif

כשהייתי בת 17, התחלתי לצאת עם מי שהיה החבר הראשון שלי. בתור מי שהגיעה ממשפחה מסורתית, מעולם לא התנהלה עם הורי שיחה בעניינים שבינו לבינה ובייחוד לא עם אבי שהיה נוקשה בכל הנוגע לבתו הקטנה. באותה תקופה יצאו הפלאפונים הראשונים ונרכש לי מכשיר מגושם מסוג "מנגו" שאיפשר לי להוציא שיחות אך ורק לבית ולהודיע להורים שהכל בסדר בכל יציאה מהבית בשעות הערב. במסיבת סוף שנה, בכיתה י'א התחילו העניינים ביני לבין בן הזוג להתחמם ובעת שהתגופפנו זה עם זו ברכבו, ככל הנראה נלחץ חיוג מהיר לפלאפון של אבי. מאחר וזאת הייתה שעת לילה מאוחרת, אבא שלי לא ענה לשיחה (למרבה המזל) אולם קרתה פדיחה גדולה אף יותר, כאשר ענה המענה הקולי שלו והקליט אותי ואת הבחור שהייתי איתו במשך 34 דקות של אקט מיני מסויים... צחקוקים, גניחות, צעקות בשמי ובשמו ומיני קולות אחרים לא נחסכו מאבי וכל זאת מבלי שאפילו אדע על כך. למחרת, בבוקר שבת, בזמן שהתיישבתי לארוחת הבוקר עם הורי ושני אחיי הגדולים, אבי לא חסך ממני את אותה הקלטה ואת דעותיו בנושא. התייבשתי והתביישתי מגודל הפדיחה וכל שנותר היה לי הוא לקבל את הגזרה על כך. הפלאפון שכ"כ רציתי נלקח ממני, נאסר עלי להיפגש עם אותו בחור ומאותו מקרה ועד לגיל 18 נחסכו ממני יציאות ליליות רבות. עד היום אני זוכרת את חמתו של אביו ומבטה המאוכזב של אמי ואחיי נוטים להסתלבט על אותו סיפור ותוהים מה עיצבן את אבינו יותר, עצם העובדה שבתו הקטנה לא תמימה כפי שסבר או חשבון הפלאפון המנופח שגרמתי לו :)

למעלה