יהי זכרה ברוך

אפרת10512

Well-known member
שמעתי בצער רב על פטירתה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, כב׳ השופטת מרים נאור.
אישה נדירה באיכויותיה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
שמעתי בצער רב על פטירתה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, כב׳ השופטת מרים נאור.
אישה נדירה באיכויותיה.
יהי זכרה ברוך.
אני לא אוהב לדבר סרה באישה שהלכה לעולמה
אבל לא אהבתי את חיבתה הרבה למסתננים השחורים.
היא בטלה את השהיה שלהם במתקן הכליאה "חולות" ועל ידי כך איפשרה להם להסתובב חופשי באיזור התחנה המרכזית בתל אביב.
תחנה מרכזית שהפכה להיות חור הת_ת השחור של המדינה הקטנה שלנו.

Harrington

Well-known member
מנהל
יהי זכרה ברוך.
אני לא אוהב לדבר סרה באישה שהלכה לעולמה
אבל לא אהבתי את חיבתה הרבה למסתננים השחורים.
היא בטלה את השהיה שלהם במתקן הכליאה "חולות" ועל ידי כך איפשרה להם להסתובב חופשי באיזור התחנה המרכזית בתל אביב.
תחנה מרכזית שהפכה להיות חור הת_ת השחור של המדינה הקטנה שלנו.
פסיקותיה ייזכרו עוד זמן רב לרעה. הן הרסו להרבה אנשים את החיים בדרך כלל באופן מיותר לחלוטין, והשפעתה השלילית מבחינה זו מורגשת עד היום ותורגש עוד זמן רב. אז נכון, אולי לא מכובד לומר זאת ביום פטירתה ועוד בטרם נקברה. אך כפי שהשיב על כך מי שהשיב, לא היה צורך להזכיר כל זאת אלמלא היו כאלה שבוחרים לדבר היום על מורשתה המדהימה וכו'. משהם בחרו לעשות כך, ובמעשיהם זה להשכיח את כל הסבל שנאור גרמה (וכמובן לא רק היא אישית אבל זה לא העניין כעת), אין מנוס אלא להזכיר גם עובדות אלו.

פסיקותיה ייזכרו עוד זמן רב לרעה. הן הרסו להרבה אנשים את החיים בדרך כלל באופן מיותר לחלוטין, והשפעתה השלילית מבחינה זו מורגשת עד היום ותורגש עוד זמן רב. אז נכון, אולי לא מכובד לומר זאת ביום פטירתה ועוד בטרם נקברה. אך כפי שהשיב על כך מי שהשיב, לא היה צורך להזכיר כל זאת אלמלא היו כאלה שבוחרים לדבר היום על מורשתה המדהימה וכו'. משהם בחרו לעשות כך, ובמעשיהם זה להשכיח את כל הסבל שנאור גרמה (וכמובן לא רק היא אישית אבל זה לא העניין כעת), אין מנוס אלא להזכיר גם עובדות אלו.
תמיד משבחים את כבוד המת, גם אם צריכים לחפש בציציות דברים לזכותו/ה.
צריך להיות מגעיל בכדי לחפש את השליליות באדם כפי שעשית ועוד כפי שכתבת טרם קבורתה.
עכשיו בא לי לצטט איזה מכובד אחד, אולי אתה מכיר אותו? "סתם אמירה מכוערת ומיותרת לחלוטין. מסוג האמירות שגם אם חושבים אותה (וברוך ה' אני לא שייך לקבוצה שמסוגלת ברגעים/עניינים כאלה לחפש דווקא את השלילי או אשמת הקורבן) עדיף לכלוא אותה במוחנו ולא לשחרר אותה לפינו ומשם החוצה."

Harrington

Well-known member
מנהל
אוקיי. ו...? זה אומר שאסור למי שנפגע ממנה להשיב כך?
צריך להיות מגעיל בכדי לחפש את השליליות באדם כפי שעשית ועוד כפי שכתבת טרם קבורתה.
אולי, אין לי מושג. אם היית מסתכל לפני שבאת להגיב, היית רואה שאני מתייחס למשפט של סבא בעניין זה ומנתח אותו :). לא כתבתי את הדברים כיזומים שלי ואלמלא אותו משפט אצל סבא כלל לא הייתי מגיב בשרשור.
עכשיו בא לי לצטט
כן, ברגע שכתבת למעלה "מגעיל" ידעתי שהציטוט הזה יגיע :). שוין. אני עומד מאחורי מה שכתבתי שם בעניין ואיני רואה שום בעיה עם תגובתי כאן לדברי סבא. אבל שמחתי לקרוא שאותו משפט כל כך השפיע עליך. מי ייתן והוא יישאר במוחך בפעם הבאה שסוגיה דומה תעלה.

אוקיי. ו...? זה אומר שאסור למי שנפגע ממנה להשיב כך?
כן, לא ציפיתי מאדם שיש לו כיפה על הראש לדבר סרה על נפטר ועוד טרם קבורתה.
בושה!!!
אולי, אין לי מושג. אם היית מסתכל לפני שבאת להגיב, היית רואה שאני מתייחס למשפט של סבא בעניין זה ומנתח אותו :). לא כתבתי את הדברים כיזומים שלי ואלמלא אותו משפט אצל סבא כלל לא הייתי מגיב בשרשור.
לא אשמתי שאתה לא מבין את מה שאתה כותב. אולי כדאי שתבקש ממישהו שיעשה לך הגהה טרום לחיצה על שליחת ההודעה?
כן, ברגע שכתבת למעלה "מגעיל" ידעתי שהציטוט הזה יגיע :). שוין. אני עומד מאחורי מה שכתבתי שם בעניין ואיני רואה שום בעיה עם תגובתי כאן לדברי סבא. אבל שמחתי לקרוא שאותו משפט כל כך השפיע עליך. מי ייתן והוא יישאר במוחך בפעם הבאה שסוגיה דומה תעלה.
ברור שיגיע, במיוחד לאור העובדה שכתבת "וברוך ה' אני לא שייך לקבוצה שמסוגלת ברגעים/עניינים כאלה לחפש דווקא את השלילי או אשמת הקורבן"
לא שמעת על עשרת הדברות "לֹא תִשָּׂא אֶת-שֵׁם-ה' אֱלֹהֶיךָ לַשָּׁוְא" ועוד בדבר שקר?
עכשיו בא לי לצטט איזה מכובד אחד, אולי אתה מכיר אותו? "סתם אמירה מכוערת ומיותרת לחלוטין. מסוג האמירות שגם אם חושבים אותה (וברוך ה' אני לא שייך לקבוצה שמסוגלת ברגעים/עניינים כאלה לחפש דווקא את השלילי או אשמת הקורבן) עדיף לכלוא אותה במוחנו ולא לשחרר אותה לפינו ומשם החוצה."

Harrington

Well-known member
מנהל
כן, לא ציפיתי מאדם שיש לו כיפה על הראש לדבר סרה על נפטר ועוד טרם קבורתה.
בושה!!!
חחח, כי אתה בטח תקבע לאחרים מה לומר ומתי או כיצד להגיב על פוסטים של אחרים. אין ספק בכלל :).
לא אשמתי שאתה לא מבין את מה שאתה כותב.
אני יודע ומבין מצוין מה אני כותב. אתה הוכחת כבר יותר מפעם אחת שאתה מתקשה להבין ו/או מעדיף לעוות ולסלף את דברי ולהעניק להם 1001 פרשנויות שהקשר בינן או לדעתי קיים במוחך הקודח בלבד. זכותך כמובן. זאת מדינה חופשית ויש כאן חופש ביטוי נרחב. אבל נא לא להפיל את כל תחלואיך עלי, תודה מראש :).
אולי כדאי שתבקש ממישהו שיעשה לך הגהה טרום לחיצה על שליחת ההודעה?
המממ... זה בסדר. אני עושה הגהה לעצמי ברמה מספיק טובה. האמן לי שאם לא הייתי עושה, דעתי האמיתית על דברי הבלע והזבל שלך הייתה כתובה כאן בצורה הרבה יותר מפורשת :).
ברור שיגיע
כן, כבר הסכמנו על כך. אשריך שאתה חוזר על הדברים בפעם השלישית כעת למען המתקשים בקריאה.
במיוחד לאור העובדה שכתבת "וברוך ה' אני לא שייך לקבוצה שמסוגלת ברגעים/עניינים כאלה לחפש דווקא את השלילי או אשמת הקורבן"
אכן אני מודה לקל הטוב היושב במרומים על כך. כן, גם היום.
לא שמעת על עשרת הדברות "לֹא תִשָּׂא אֶת-שֵׁם-ה' אֱלֹהֶיךָ לַשָּׁוְא" ועוד בדבר שקר?
שמעתי משהו, אבל מאחר וזה לא נכלל בלימודי ליבה חובה יתכן שבדיוק פספסתי את השיעור הזה ושיחקתי כדור סל בחוץ. קשר כלשהו לענייננו? אולי כדאי ללכת ולהתעמק קצת במשפט שאתה מבקש לצטט? כי גם אם אזרום עם כל השטויות שאתה ממציא על דברי וכתיבתי, קשר לנ"ל לא יימצא שם :).

חחח, כי אתה בטח תקבע לאחרים מה לומר ומתי או כיצד להגיב על פוסטים של אחרים. אין ספק בכלל :).
לא אני אקבע, לכי לרב שלך שיסביר לך את חטאייך.
אני יודע ומבין מצוין מה אני כותב. אתה הוכחת כבר יותר מפעם אחת שאתה מתקשה להבין ו/או מעדיף לעוות ולסלף את דברי ולהעניק להם 1001 פרשנויות שהקשר בינן או לדעתי קיים במוחך הקודח בלבד. זכותך כמובן. זאת מדינה חופשית ויש כאן חופש ביטוי נרחב. אבל נא לא להפיל את כל תחלואיך עלי, תודה מראש :).
אני וכל מי שמתדיין עמך ואת עוד לא הסקת את המסקנות שלך, כמה מקובעת תהיי.
המממ... זה בסדר. אני עושה הגהה לעצמי ברמה מספיק טובה. האמן לי שאם לא הייתי עושה, דעתי האמיתית על דברי הבלע והזבל שלך הייתה כתובה כאן בצורה הרבה יותר מפורשת :).
בדיוק כמו שהגמל רואה את דבשתו.
כן, כבר הסכמנו על כך. אשריך שאתה חוזר על הדברים בפעם השלישית כעת למען המתקשים בקריאה.
כן, לרענן את הזיכרון של אלו שעדיין מסנגרים עליך.
אם אני לא טועה, יש רק אחת כזאת כאן בפורום.
אכן אני מודה לקל הטוב היושב במרומים על כך. כן, גם היום.
מודה למי?
שמעתי משהו, אבל מאחר וזה לא נכלל בלימודי ליבה חובה יתכן שבדיוק פספסתי את השיעור הזה ושיחקתי כדור סל בחוץ. קשר כלשהו לענייננו? אולי כדאי ללכת ולהתעמק קצת במשפט שאתה מבקש לצטט? כי גם אם אזרום עם כל השטויות שאתה ממציא על דברי וכתיבתי, קשר לנ"ל לא יימצא שם :).
תמשיכי להזכירו גם כאשר את כותבת שקרים ותמשיכי להישבע בו, מראה את אמונתך.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא אני אקבע, לכי לרב שלך שיסביר לך את חטאייך.
אשקול זאת, תודה על ההמלצה. עדיין נשאלת כמובן השאלה אם כבוד הרב שאליו אבחר לגשת לא יהיה בדעתך. כלומר, מה הפתרון כאן?
אני וכל מי שמתדיין עמך
ואללה? הוסמכת בשם כווווווול המתדיינים מולי לדבר בשמם? אם כך אני מוריד את הכובע ועובר לדום. זה מצב לא פשוט שטרם יצא לי להתמודד איתו. אני מתדיין מידי יום עם עשרות אנשים, רובם לא מכירים כלל האחד את השני. אילו הייתי יודע שכולם נפגשו ובחרו בך לנציגם עלי אדמות, ובכן, דמעה זולגת מפינת עיני, לדעת שכל כך הרבה אנשים ראו חשיבות כה גדולה בהתדיינותם איתי. מרגש ברמות. באמת.
ואת עוד לא הסקת את המסקנות שלך, כמה מקובעת תהיי.
יקירתי, החיים שלי פשוטים להחריד. אני כותב את מה שאני חושב וחושב את מה שאני כותב. אם יבוא יום בו תצליחי לקחת את דברי נטו כפי שכתבתי אותם ולהתייחס אליהם או להתדיין על בסיסם, או אז יוכל להתקיים דיון ענייני. אם במקום זאת אינך יכולה אלא אך ורק על-ידי עיוות וסילוף דברי או המצאת פרשנויות להם שאין להן כל קשר מחייב אלי, אז מה לעשות, נגיע שוב ושוב לאותן מסקנות.

אני מקובע? לחלוטין. אם זה אומר שאמרתי את מה שאמרתי ולא את מה שאת מחליטה/ממציאה שאמרתי, אזי אין מקובע ממני עלי אדמות. אולי מצער, אבל זה המצב.
בדיוק כמו שהגמל רואה את דבשתו.
יש לי הרגשה שלא לגמרי הבנת את המשפט שהגבת עליו, אבל לא משנה :).
כן, לרענן את הזיכרון של אלו שעדיין מסנגרים עליך.
יש עוד כאלה בעולם??? רק לפני שתי שורות הכרזת על עצמך כנציגת כלל המתדיינים ברחבי כדור הארץ שמתדיינים מולי. הכיצד זה יתכן שיש אחד שסרח? למה ומדוע את מאפשרת זאת לאחר שנבחרת פה אחד??
אם אני לא טועה, יש רק אחת כזאת כאן בפורום.
אשרייך שאת עוקבת. אותי, מבלי לפגוע באיש, זה פחות מעניין :).
למי שכתבתי שאני מודה.
תמשיכי להזכירו גם כאשר את כותבת שקרים ותמשיכי להישבע בו, מראה את אמונתך.
מאודי לא כתבתי שקר כלשהו בתפוז ועם כל הכבוד (שאין לי בגרוש), אין לי כוונה להתחיל עם זה רק כדי שבתשובותייך והשמצותייך תהיה אמת כלשהי :). אני באמת מצטער אם זה משהו שלא קיים בסביבתך אבל כאמור, אני בס"ה יהודי פשוט. אם זה מראה את אמונתי? אני מודה לך על מחמאתך זו. שמח מאוד שזה המצב וחיממת את ליבי כעת (וזה אפילו לא נכתב בציניות).

אשקול זאת, תודה על ההמלצה. עדיין נשאלת כמובן השאלה אם כבוד הרב שאליו אבחר לגשת לא יהיה בדעתך. כלומר, מה הפתרון כאן?
כל רב יידע להשיב לך את חטאייך על דברי שררה לנפטר עוד בטרם קבורתו, לרבות הרפורמי.
ואללה? הוסמכת בשם כווווווול המתדיינים מולי לדבר בשמם? אם כך אני מוריד את הכובע ועובר לדום. זה מצב לא פשוט שטרם יצא לי להתמודד איתו. אני מתדיין מידי יום עם עשרות אנשים, רובם לא מכירים כלל האחד את השני. אילו הייתי יודע שכולם נפגשו ובחרו בך לנציגם עלי אדמות, ובכן, דמעה זולגת מפינת עיני, לדעת שכל כך הרבה אנשים ראו חשיבות כה גדולה בהתדיינותם איתי. מרגש ברמות. באמת.
אין צורך, מספיק לקרוא את תגובתוהם אלייך ולא צריכים לחפש רחוק, יש מהיום, יש מאתמול ויש מבכל יום לפחות כמה.
יקירתי, החיים שלי פשוטים להחריד. אני כותב את מה שאני חושב וחושב את מה שאני כותב. אם יבוא יום בו תצליחי לקחת את דברי נטו כפי שכתבתי אותם ולהתייחס אליהם או להתדיין על בסיסם, או אז יוכל להתקיים דיון ענייני. אם במקום זאת אינך יכולה אלא אך ורק על-ידי עיוות וסילוף דברי או המצאת פרשנויות להם שאין להן כל קשר מחייב אלי, אז מה לעשות, נגיע שוב ושוב לאותן מסקנות.

אני מקובע? לחלוטין. אם זה אומר שאמרתי את מה שאמרתי ולא את מה שאת מחליטה/ממציאה שאמרתי, אזי אין מקובע ממני עלי אדמות. אולי מצער, אבל זה המצב.
קבל |סיוע|
יש לי הרגשה שלא לגמרי הבנת את המשפט שהגבת עליו, אבל לא משנה :).
הבנתי גם הבנתי, אבל את לא הבנת.
נצלי את הליכתך לרב שיסביר לך גם את זה.
יש עוד כאלה בעולם??? רק לפני שתי שורות הכרזת על עצמך כנציגת כלל המתדיינים ברחבי כדור הארץ שמתדיינים מולי. הכיצד זה יתכן שיש אחד שסרח? למה ומדוע את מאפשרת זאת לאחר שנבחרת פה אחד??
תמיד יימצא או תימצא הייפה/ת נפש.
אשרייך שאת עוקבת. אותי, מבלי לפגוע באיש, זה פחות מעניין :).
לא מתאמצת במיוחד, זה זועק לשמיים.
למי שכתבתי שאני מודה.
לקל ולא לכבד?
מאודי לא כתבתי שקר כלשהו בתפוז ועם כל הכבוד (שאין לי בגרוש)
אכן, אין לך.

Harrington

Well-known member
מנהל
כל רב יידע להשיב לך את חטאייך על דברי שררה לנפטר עוד בטרם קבורתו, לרבות הרפורמי.
אין דבר כזה רב רפורמי, אך בשום מקום לא דיברתי שררה על נפטר בטרם קבורתו (דבר שאגב לא מהווה חטא, אבל ניחא, נזרום לפחות בקטע הזה, אחרת זה כבר יהיה פתטי לחלוטין :)).
אין צורך, מספיק לקרוא את תגובתוהם אלייך ולא צריכים לחפש רחוק, יש מהיום, יש מאתמול ויש מבכל יום לפחות כמה.
אהה, עכשיו הבנתי. אז בעצם את רואה עצמך מוסמכת לדבר בשם הכלל לא בגלל שקיבלת הסכמה ממישהו, אלא בגלל שאת גאון שיודעת את דעתם של כולם. אוקיי, מעניין, ללא ספק :).
תודה יקירתי, אך אני די מסודר.
הבנתי גם הבנתי, אבל את לא הבנת.
אה אוקיי. אני לא הבנתי את המשפט שכתבתי. בסדר. חייב להודות, יוצא לי להתווכח וגם בפסים ירודים לעתים עם לא מעט גולשים, אבל יהירות כזאת לא זכורה לי כבר זמן מה :). בעצם יש לפחות עוד אחד ברמה הזאת, אבל הוא כבר מזמן הפך לבדיחה. אשרייך שהזכרת לי את התופעה הזאת :love:.
נצלי את הליכתך לרב שיסביר לך גם את זה.
לא אמרתי כבר שאין לי כל כוונה ללכת?
תמיד יימצא או תימצא הייפה/ת נפש.
איזו באסה שיש כאלה בעולם שחושבים אחרת ממך. היה צריך לאסור את זה, נשבע לך :).
לא מתאמצת במיוחד, זה זועק לשמיים.
אוקיי. אם את אומרת, כאמור, כנראה (מסתבר) שזה מעניין אותך ואת עוקבת. אישית אין לי מושג בעניין. זה לא מעניין אותי ואינני עוקב אחרי דברים כאלה.
לקל ולא לכבד?
נסי לימודי ליבה. אולי תלמדי משהו.
אכן, אין לך.
שוב מרגישה צורך לחזור על דברי :)? באמת כל כך קשה להיות יצירתיים, או שזה בלתי אפשרי בלי לעוות ולסלף את דברי כהרגלך ומעשייך כאן למעלה?

stavanit

Well-known member
אני חושבת שפורם שונה בכך ,מאמירות בחיים,,ואפשר לאמר הכל ביחוד אם זו אמת,

למעלה