יהיה טוב או שיהיה רע?

the black nick

New member
יהיה טוב או שיהיה רע?

מישהו יכול להגיד לי? יש לי בעיה שאני כל הזמן עושה טעויות, מבין את חומרת המצב לאחר כמה חודשים, ואז מתחיל תהליך של הלקאה עצמית. זה מעייף, מתיש וממאיס את החיים כל פעם מחדש. לא כך דמיינתי את החיים שלי.....אם הייתם שואלים אותי לפני 3 שנים הייתי אומר שיהיו לי אחלה חיים.... הכל התמוטט לי בידיים. עכשיו גם העתיד מתמוטט. אני צריך שמישהו יראה לי את הדרך, יראה לי את האור.

dietoday

New member
קל להגיד, קשה לעשות,

אבל תנסה לחיות בלי חרטות... אני לקחתי החלטה כזאת לפני תקופה, וזה לא תמיד פשוט, אבל הבנתי שאין טעם לשקוע במשהו שאי אפשר לשנות והרבה יותר יעיל להמשיך הלאה ולנסות לקבל את זה שלא הצליח לנו...

the black nick

New member
יש לי דחף עצום

כל הזמן לחזור אחורה, איכשהו לחזור כמה חודשים לעבר ולתקן את הטעות הנוראה שעשיתי...... אני מאמין שאם אני לא אעשה את זה, אני אבוד, כל החיים שלי יהרסו. אני צריך לשלם על הטיפשות שלי.

אופירA

New member
מנהל
אמונות אפשר לשנות

האמונה שלך לא הגיונית. עובדה - החיים שלך בלאו הכי הרוסים, בגלל ההתנהגות שלך. אז האמת היא שאם תמשיך לחזור אחורה ולהלקות, החיים שלך ייהרסו, ודווקא אם תתחיל לעשות דברים אחרת - החיים שלך יתחילו להסתדר. תשנה את האמונה, ע"י שתתבונן במציאות. אתה מאמין שאתה חסר תקנה ושלילי, וזה מה שתוקע אותך. אפשר לתקן טעויות גם בלי להאמין ברוע פנימי ובשליליות. גם בלי להיתקע בדפוסים של הלקאה עצמית וביקורת. דפוסים של שנאה עצמית מיועדים ע"מ לברוח מאחריות דווקא. כדי לתקן טעויות צריך לקחת אחריות על מה שביכולתך לשנות. שהרי מה שאין ביכולתך לשנות - בלאו הכי לא תוכל לשנות, גם אם תשנא את עצמך... זה מה שאני יכולה לומר לך בתיאוריה. כדי להיכנס לפרטים יותר מעשיים - אתה צריך להביא תיאור מלא של המצב שאתה מדבר עליו.

dietoday

New member
וזה אפשרי?

לא.. ואתה הרי יודע את זה.. אז למה לגרום לעצמך כזה סבל מיותר? חוץ מזה, שאתה לא צריך לשלם על ה"טיפשות" שלך.. כולנו בני אדם וכולנו עושים טעויות.. קורה.. ואם באמת כ"כ חשוב לך לכפר בצורה כלשהי על מעשים שנעשו בעבר, תחליט לעשות משהו טוב בעתיד.. משהו שיתן לך רווח, ולאו דווקא כספי, אלא פיזי או נפשי...

לא בוכים על חלב שנשפך... אלא לומדים איך

להחזיק אותו נכון. טעויות נועדו כדי ללמוד מהן ואין טעם להלקות את עצמך בגלל שטעית. זה נורמלי ולגיטימי לטעות, כל עוד לומדים ואפשר ללמוד מהסובבים אותך- משפחה וחברים, ואל תשקע ברע אלא תסתכל על הטוב- על נקודות האור בחייך (הנה עוד רגע פותחת שרשור נקודות אור וחובה עלייך לכתוב כמה דברים חיוביים בחייך).

האור

נמצא בהבנה של האמת, והשתחררות ממחשבות שאומרות לך שהחיים אמורים להיות אחרת. אתה פשוט מאמין שאתה לא אמור לטעות
וזאת מחשבה מכאיבה מאוד.. אומנם שגויה בבסיסה. טעויות ושגיאות זה חלק אינטגרלי מהחיים. אחרי שאדיסון המציא את נורת החשמל הוא אמר שהוא מצא 5000 דרכים איך לא עושים נורת חשמל
כל אחד מאיתנו ממציא את נורת החשמל שלו.. ואתה כרגע בדרך ה 5000 שלך.. כל אחד ואחד מקדם אותם לנורה שלך. אני מסכים איתך ב 100%. הלקאה עצמית על טעויות זה לעשות לעצמך עוול רציני וזה דבר מתיש, וזה איפהשהו שערוריה בכלל לעשות לעצמך.. אולי מישהו בבית הראה לך שאסור לטעות? כי אין חיה כזאת.. מותר לטעות! רצוי לטעות! העיקר.. לעשות! תעשה ! תטעה ! ותגיד .. אני גדול ! תינוק לומד ללכת ע"י כך שהוא נופל מיליון פעם לפני שהוא מצליח רק לעמוד! זה הטבע. אתה חייב לטעות ואתה חייב להרשות לעצמך לטעות. אני אגיד לך איפה הבעיה.. במשפט הראשון של הפוסט שלך. - אתה כל הזמן עושה טעויות - סבבה - מבין את חומרת המצב - איזה חומרת מצב?!?!? המצב בדיוק מה שהוא צריך להיות! למי אתה דופק דין וחשבון? אתה באמת רוצה אחלה חיים? תתחיל להיות יותר קל עם עצמך.. ותקבל טעויות .. כחבר.. ולא כאויב. כי אחלה חיים.. זה חיים בשלום עם טעויות.

yamkachol

New member
שלום לך the black nick ,

ברצוני רק להוסיף ולהאיר - שגם תינוק הלומד ללכת - בד"כ נופל הרבה , עד שלומד לא ליפול. גם מי שלומד לדבר שפה חדשה. הטעות היא חלק מהעשיה, מהלמידה. קבל רעיון זה - ותקבל הרבה שלוות נפש... כמו כן מלוה אותי המשפט "מי שלא עושה , לא טועה".. שבת שלום, חג פסח שמח וכשר. מקוה שעזרתי לך...במשהו.

נוש14

New member
מגיבה

אמנם קצת באיחור אבל מקווה שתראה אני נמצאת באותו מצב כמוך בדיוק, נדמה לי שאני כל פעם עושה טעויות וגם אני כמוך מבינה את זה ומתחילה להרגיש ככה רק כמה חודשים אחרי שביצעתי את ההחלטה ואז כמובן מתחילה להלקות את עצמי בדיוק כמוך. אני הבנתי כמו שאתה מבין שכל המעגל הזה שחוזר על עצמו די הרבה מיותר ומתיש וכמובן לא מועיל לי בכלום הוא רק מחמיר את המצב. אז מה עשיתי? פניתי להתייעצות עם פסיכולוגית שעזרה לי להבין שלא הכל אבוד ושלפעמים עושים טעויות ושזה ממש לא נורא ואפילו מותר לעשות טעויות. העצה שלי אליך היא לפנות לייעוץ בין אם עם מישהו מקצועי או מישהו ממשפחתך שאתה קרוב אליו והוא קרוב אליך כי כבר תקופה ארוכה שאני שמה לב שאתה מרגיש שעשית טעויות בעבר וקשה לך להתגבר עליהן. אל תפסול את האפשרות להתייעצות עם מישהו על הסף זו לא בושה ורק יכול להועיל מה גם שנראה לי שיהיה לך קשה לצאת מהמעגל הזה לבד... חבל שתבזבז עוד כמה חודשים מחייך כשאתה מלקה את עצמך ומרגיש שחייך נהרסו. את הנעשה אין להשיב. זה תמיד אפשרי לתקן טעויות לפעמים זה קשה אבל אם תכניס לעצמך לראש שיהיה טוב אתה תצא מזה. אני עדיין מנסה להוציא את עצמי ממשהו שאני רואה כטעות שהכנסתי את עצמי אליה וכרגע אני מתחרטת עליה נורא אבל אני בדרך להבין מה טוב לי ולעשות את מה שטוב לי. אתה תמיד צריך ללכת לפי מה שהכי טוב לך וכן לפעמים אנחנו עושים טעויות אבל אל תשכח שהרבה פעמים אנחנו פשוט מחליטים את מה שנכון לנו באותו רגע ויכול להיות שאנחנו מפסידים ויכול להיות שאנחנו מתחרטים אבל אם היה נכון לך ללכת בדרך אחרת לפני שעשית את ההחלטה שהביאה לטעות היית הולך בה אז כנראה שאז הלכת לפי מה שהתאים לך. אל תשכח שאפשר לתקן וזו לא בושה לבקש עזרה... מקווה שעזרתי בהצלחה

the black nick

New member
תודה לכל מי שהגיב../images/Emo13.gif

יש פה אנשים ממש חכמים. מזל שאפשר ללמוד מהניסיון והחוכמה של אחרים. בגלל זה, לדעתי הפורומים והאינטרנט בכלל זאת המצאת המאה!

n616436

New member
שמע..

אני די סקרן..מה ה יא הטעות הזו שעשית?אתה יכול לשלוח לי מסר בפרטי.אשמח לשמוע פרטי המקרה

למעלה