יהדות ומאגיה.........

L e s t a t

New member
אני דווקא לא הייתי המום

אני יודע שיש רבנים שאונסים ילדים קטנים, כבר שמענו לא פעם על הכמרים שאנסו את ילדי המזבח ועוד כל מני מקרי אונס כאלה שהתרחשו ממש תחת קורת הגג שתחתיה ישנן מצוות כמו "לא תאנוס" וכו´..

B a n j o

New member
תשמע

גם אני כרגע בלי דת אבל בעצם למה אני צריך דת ? יש לי את האמונה שלי, יש לי את העקרונות שלי, למה אני צריך מישהו או דת כלשהי שיכתיבו לי מה לעשות אם אני לא מוצא אחת שאני שלם עם הדרכים שלה ב- 100%? לדוגמא: אני מאמין בדרך הוויקיאנית אבל... אני לא מאמין באלים כמו שהם מוצגים. היה לי דיון לא מזמן על זה עם אילן והוא אמר שבאין הגדרה קבועה לאמונה שלי אז אני יכול להגדיר אותה לעצמי, אני למשל החלטתי באופן ספונטני להכתיר את האמונה שלי כ- "עידניזם" (נגזרת מהשם שלי). אף פעם לא הייתי חובב דתות מהסיבה הפשוטה שהן מכתיבות לך דרך קבועה ותמיד משהו בהן אתה לא תיהיה שלם איתו (נעזוב לרגע בצד את העובדה שאני לא אוהב את תופעת ה"עדר" ואת העובדה שדת נותנת לאנשים כוח על אנשים אחרים ברוב המיקרים של אנשי דת). אני הבנתי שאני אדם שאמונתו מספיקה לו גם אם היא מתאימה רק לו, אני לא צריך שעוד אנשים יאמינו איתי. זו האמונה שלי ובה אני מאמין. עכשיו לך יכולה להיות אמונה באלים, אני לאו דווקא שולל את זה. לדעתי אמונה היא דבר טהור יותר מדת גם אם פחות מורכב, ושלא תבינו לא נכון (כמו שהרבה אנשים נוהגים לעשות כשהם קוראים רק חצי הודעה שלי), דת יכולה להיות דבר נפלא ומעניין והכל, אבל כשמתחילים לשלוט בעזרתה על אנשים אחרים ולומר להם איך לחיות את החיים בפירטי פרטים, אז כן, זה מפריע לי (וכן אני כן מתכוון לזרם החרדי ביהדות או לקתולים בנצרות ולקיצוניים האיסלאמיים). מקווה שהבנת כי נראה לי שאני לא הבנתי בעצמי מה ניסיתי להסביר...
פשוט תלך עם התחושה הפנימית בסופו של דבר, אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות

../images/Emo45.gif

אני מסכים על כל מילה שלך! אבל אני לא יכול להיות לא משוייך לדת כל שהיא או לקבוצה כל שהיא....... באמת שלא! אז אני ממשיך בחיפושיי אחר דת שתקבל אותי איך שאני ואני אקבל אותה...... תודה על התגובה, אני מודה לכולם מעומק ליבי הקטנטון..... שי

magica

New member
אם אתה רוצה

שייך את עצמך לאתיזם זה לא דת אבל זהו היא קבוצה ממש לא קטנה של אנשים בקשר לדתות האם אין לך רעיון או דרך כלשהי שאולי אנשים שמכירים דת הולמת יגידו לך

ישראל22

New member
אתאיזם...

אתאיזם זהו מושג שמתאר אנשים שלא מאמינים ומשתייכים לשום דת ולרוב הם כם לא מאמינים באלוהים. אתאיסטיות זו לא דת אלא זו דרך מחשבה ולכן אין בה כל פסול או צודק. גם הנוצרים חושבים שעל מכשפות למות ולכן הנצרות לא תספק אותך. תראה ניאו, אם אתה ממשיך לעסוק במאגיה בלי רגשות אשם ובלי אמונה בדת שייך עצמך לאתאיזם. אני גם נקרא אתאיסטי משום שאני לא מאמין באל ולא בשום דת (לא היהודית, לא הנוצרית, הבודהיסטית וכו). בנוגע לצבעים של המאגיה אני מסכים שמשתמשים במונח "מאגיה שחורה/לבנה" רק כאשר רוצים לתאר את המניעים לכישוף ולכן לדעתי מותר להשתמש במונחים האלו.

אז זהו?

לא צריך שום "מבחן קבלה" כמו ביהדות, לימול, או בנצרות, לעבור הטבלה? אני פשוט קורא על האיתאיזם מנסה להתחבר ואם התחברתי אז אני אתאיסטי? אודה לך, כחד כזה, שתרחיב קצת על האמונה שלך בקבוצה הזו. אם יש לך אייסיקיו אשמח להתכתב איתך, אני שורל ברצינות על הנושא הזה. המספר שלי הוא- 157125817 תודה על תגובה מהירה "ניאו המקורי"

L e s t a t

New member
טקס חניכה לאתאיזם ומכלול הפילוסופיה

"אני לא מאמין באלוהים, באלים, ברוחות או בישויות, אני מאמין בעצמי, אין לי אמונה בשום דת ולכן אני לא אדם דתי ולא משתייך לשום דת, אני אתאיסט"

The Spirit

New member
שי- שים לב! אם כבר מדברים על הגדרות

אז אתאיסט לא מאין בכח מופשט, אפשר לומר גם, בכח גדול יותר, באיזושהי ישות שמעבר לקיום הנוכחי על פני האדמה. אז שי, לא נראה לי שאתה יכול להגדיר ככה את עצמך. הרי אתה מכשף, אתה מאין בככוחות מסויימים, אתה לא יכול להיות חילוני במצבך. ומצבך קשה.

magica

New member
נראה לי

שהאתיזם מאמינם בכוחם שלם (אחרת למה להם לחיות) הם לא מאמנים באנרגיות דתיות של מישהו שהוא מעבר להם ההם זה אומר שאין הם מאמינם בעצמם שיכלו להגיע מעבר ?

למען האמת,

אני לא הייתי ממליץ לקרוא בספר הזוהר. יש די ספרים אחרים שנכתבו על הקבלה, וספר הזוהר הוא ספר ברמה גבוהה מאוד ולא מיועד למי שרק מתחיל ללמוד קבלה. אני הייתי ממליץ על ספרים בסגנון "מבוא לקבלה" וכאלה...

לפי מה שאני זוכר.........

לפי מה שאני זוכר ספר הזוהר יכול להימצא בבית אבל אסור לקרוא בו! או שזה רק ליהודים? אשמך אם מישהוא יפרט.......

AranZ

New member
הצעה מסכמת...

הקבלה היא עניין מסוכן (לכן מותרת מגיל 40) אם אתם רוצים להיות משוגעים תקראו. אם אתם מוכנים לזה נפשית תקראו. אבל בסופו של דבר ללמוד את הקבלה לא יעזור לכם כמו כל כישוף אחר זה יכול להטיב איתכם אבל בסופו של דבר הדבר המכריע זה אתם ורק עצמכם!

the dark ooze

New member
כן בטח

ובגלל זה, למען האמת, אלה שבאמת שולטים בקבלה הם אלה שמחנכים ומלמדים אותם מגיל אפס - כמו התימנים שמלפני ארץ ישראל, לדוגמא.

למעלה