יהדות ומאגיה.........

יהדות ומאגיה.........

שלום לכל החברים, לאחרונה הועלה בפני המידע שהיהדות אוסרת על מכשפים לחיות (ספר במדבר.... נראה לי...), עד היום לא יצא לי לחשוב בצורה מעמיקה על העיניין אבל אני מתחיל חשוב ומבין שיהדות ומאגיה לא מסתדרות ביחד. עכשיו השאלה מה אני עושה? להמיר את דתי? אם כן לאיזו דת לפנות? האם יש אפשרויות אחרות? האם יש יהודים אחרים בפורום שמצאו פיתרון לבעיה (מן פירצה "בחוק") כמו שאתה מבינים זה באמת נושא חשוב לי אז........ תודה על תגובות מהירות (וכמה שיותר), "ניאו המקורי"

The Spirit

New member
יש את תורת הקבלה, היא לא הולכת חלק

במאה אחוז עם היהדות, אבל במקור אפשר לומר שהיא תורת הנסתר של היהודים. תקרא ספרים על הקבלה, ותבין שמאגיה הולכת עם זה נפלא. מה רע בקבלה?

L e s t a t

New member
יהדות, קבלה, מאגיה וספר הדברים

בתנ"ך, כפי שהוא היום, ניתן למצוא סיפורים רבים על מכשפים (בעיקר בברית החדשה) ובכלל המלך שלמה היה מכשף לא קטן ובשלב מסוים גם פנה לפגאניות. ולעומת זאת, בספר הדברים ניתן למצוא את הפסוקים הבאים: "לא ימצא בך ... קוסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף; וחבר חבר ושואל אוב וידעוני ודורש אל המתים כי תועבת ה´ אלוהיך כל אשר עושה אלו", מי שכתב את הפסוקים האלה רק מונע מבני ישראל את הכישוף, הוא לא טוען שצריך לחסל כל מי שעוסק בכשפים אלא רק שמי שהולך אחרי אל הישראלים לא יעסוק בכישוף כי הוא שם את גורלו אך ורק בידי האל, כלומר - הוא רואה בכישוף כמעין קריאת תיגר על החלטות שבאות ממקום גבוה יותר, כערעור על רצון האל. בפסוקים מאוחרים יותר ניתן למצוא את המשפט "מכשפה לא תחיה!" שחוזר על עצמו פעמים מספר (ואני לא צריך לפרש לכם אותו). בימי הביניים, פותחה תורת מאגיה "כשרה" שנקראית "הקבלה", מתוך נקודת מבט של מכשף - הקבלה היא כישוף לכל דבר, אבל היא כישוף יהודי, כלומר, כמו שאמרתי "כשרה". הקבלה, שבשורשיה כמו בשורשי היהדות ניתן למצוא מעט סממנים פגאניים (כמו הסגולות, המלאכים וכו´), היא תורה שבזמנו הייתה סודית אך פתוחה לכל מי שיכול לשמש כלי טהור מספיק, משתמשים בידע שלה רק אם היא נחוצה. במשך הזמן, ניתן למצוא ראיות לכך שהייתה התנגדות לקבלה. מצד אחד, עמד לו רבי אליעזר (שלא רק ייצג את הקבלה אלא גם פיתח אותה) ומצד שני, ה"חכמים". ניתן למצוא בגמרא את פרשת "תנורו של עכנאי" בא נמצא אחד הויכוח הסוער בין הרב לבין החכמים (שאגב, מסופו בא עקרון הכרעת הרוב ביהדות). הקבלה מאז ומעולם נמצאה שנויה במחלוקת - הרמב"ם לדוגמא, התייחס לקבלה כאל ע"ז. כיום הקבלה אינה כל כך סודית וכל אחד מכם שיש לו אמונה יציבה ביהדות ורוצה יכול לפנות אליה, מומלץ לנסות להשיג את ספר הזוהר (היה לסבא רבא שלי, שהיה רב מקובל, אבל משנפטר מסרנו את הספרים שלו) אם תצליחו להבין אותו. תבורכו, לסטט

אלירם ולסטט......כנסו........

דבר ראשון, תודה רבה רבה על התגובות, זה ממש עוזר לי! אבל בקשר לקבלה- דיברתי עם ארדן בקשר לזה הוא העלה נושא חשוב, ישנם רבנים שעוסקים בקבלה! אבל ישנם גם רבנים שאונסים ילדים! בתורה רשום בפירוש שמכשפה לא יכולה לחיות, אז איך זה אפשרי שישנם רבים שעוסקים בקבלה, לפני דבריי לסטט זוהי מאגיה "בהסוואה"...... הציעו לי לעבור לויקה, הסביר לי עליה קצת ונראה לי שהבנתי. יום למחרת, נזכרת בדבריו והבנתי שאין שום סיכוי שאני אוכל להיות ויאקני בגלל שהחוק העיקרי בדת הוא "אל תפגע" ואני עוסק במאגיה למטרות אנוכיות ולמטרות רוע ופגיעה, כך שויקה זו לא הדת בשבילי....... אתם יכולים להציע דתות אחרות, שלכם? כי אני לא יודע מה לעות ואני ממש בבעיה...... אני לא יכול להמציא דת שתהיה רק שלי...... אני לא ישו...... תודה על הרבה תגובות מהירות....... שי

L e s t a t

New member
ילדי היקרים

אתם קוראים את המאמר שלי בריפרוף, מבינים אותו לא נכון וישר רצים לספר לכולם שאתם מכשפים רעים ושאתם לא יכולים לעשות ככה או ככה כי אתם מכשפים רעים.. תנו לי להסביר לכם את המאמר: מאגיה שחורה - לא כמאגיה רעה. "המטרות" אינן "מטרות רוע" אלא "מטרות". זהו. המאמר נועד להראות שאי אפשר להשתמש בביטוי "מאגיה שחורה" כי אז נצטרך לסווג הרבה מאוד דברים כמאגיה "שחורה". מאגיה היא מאגיה היא מאגיה. לא שחור, לא לבן, לא צהוב, לא ירוק, לא סגול, לא אדום, לא כתום, לא ורוד, לא טורקיז, לא כחול, לא אפור, לא חום, לא אוף-וואיט, לא בז´ ולא כל צבע אחר שלא יהיה. למאגיה אין צבע. אין רוע מוחלט ואין טוב מוחלט. "הרס מוביל לדרך קשה מאוד אבל הוא גם מוליד יצירה" - Red hot chili peppers/Californication

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifכנסו../images/Emo36.gif../images/Emo36.gif

מאגיה שחורה, מאגיה לבנה, ומאגיה צבעונית...... ישנם אנשים שעוסקים במאגיה כשהמטרות שלהם הן לא לפגוע. יכול להיות שכתוצאה מהכישוף העולם יהרס אבל המטרות של הכישוף הן לא לפגוע באף אחד!. ישנם אנשים שעוסקים במאגיה כשהמטרות שלהן הן לפגוע באנשים ולעשות דברים אנוכיים. רוב הסיכויים הם שהתוצאות של הכישוף יהיו פגיעה, הרס, ....... כשאני רושם "מאגיה שחורה" אני מתכוון לכך שאני משתמש במאגיה במטרה לעשות דברים פוגעים ואנוכיים....... כשאני רושם "מאגיה לבנה" אני מתכוון לכך שאני משתמש במאגיה במטרה לעזור, לא לפגוע ולא לעשות דברים אנוכיים. בלי שום קשר לתוצאות הכישוף!. אני מבין את טענותיכם, וגם אני חושב כמוכם!!! ברצינות. הסיבה היחידה שאני רושם "מאגיה לבנה" "ומאגיה שחורה" היא, שאין לי דרך נורמלית אחרת לתאר את שימושיי במאגיה! אלא אם כן אני ארשום:"אני מתשתמש במאגיה במטרה לפגוע ובמטרה לעשות דברים אנוכיים בלי שום קשר לתוצאות הכישוף!", זה פשוט ארוך........ אני מוכן לשנות את המונחים הלא נכונים : "מאגיה שחורה ולבנה", במונחים אחרים, אבל פשוט לא יודע איזה! מקווה שהבנתם את טענותיי........ "ניאו המקורי"

Rachel Green

New member
טל,כנס לפה...

אני מחפשת דת אחרת לא בגלל מאגיה "שחורה"!לא בגלל שזה אסור ביהדות...פשוט מאוד בגלל הסיבה העוד יותר פשוטה,אני לא מאמינה באלוהים... אני הבנתי את המאמר שלך טוב מאוד ואני לא מחלקת מאגיה לצבעים... מה שנראה רע לבן אדם אחד יכול להיות טוב לאחר...וההפך...

faith2

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif שאלה

קראתי כאן שמישהו אמר שויקה זאת דת העוסקת במאגיה למטרות רעות אמממ.....מה??? ודבר שני עפ"י היהדות מותר לעסוק במאגיה עפ"י הויקה?...כי הרי הדת הזאת משתמשת בכישוף רק למטרות עזרה וכדומה...

The Spirit

New member
קראת לא נכון

ע"פ היהדות מותר לעסוק במאגיה ע"פ הוויקה? תחליטי במה את מאמינה בוויקה או ביהדות... כי ע"פ היהדות, אם אתה יהודי אז אתה לא אמור להיות וויקאני...

faith2

New member
../images/Emo13.gif סליחה תן לי לתקן את עצמי ../images/Emo13.gif

התכוונתי האם לפי היהדות מותר לי לעסוק במאגיה רק לצורכי עזרה...? כמו שפועלים בוויקה...

L e s t a t

New member
עפ"י היהדות?

זה מושג גדול שמתחלק להמון דעות. עפ"י הרבה דעות - בפירוש כישוף הוא אסור. לעומת זאת יש את הקבלה שעליה כתבתי כאן.

The Spirit

New member
איך אתה בכלל מגדיר מכשפה????

מי אמר לך, שהמכשפה שכצתובה בתנ"ך קשורה למכשפה במושגים של ימינו????

אז אתה אומר לי שמכשה של פעם זו.....

בעצם חתולה של ימינו? איזה עוד פירוש יכול להיות לזה?

The Spirit

New member
נו באמת...

אני חושב שפעם כישוף היה שונה מהיום, היום יש אנשים שמתמשים בכישוף למטרות הרמוניות וטובות, נראה לי שפעם מכשפה זה היה משהו שונה. אם באמת התורה אסרה את הכישוף איך יכול להיות שהקבלה פותחה, והקבלה הרי היא ממש סוג של כישוף, שימוש במאגיה לכל דבר. אני חושב שאין בכלל בעיה להיות יהודי ומכשף ביחד.

L e s t a t

New member
בימי קדם

מכשפים ומכשפות פעלו לטובת הקהילה שסבבה אותם. המכשפים היו המרפאים, היועצים, הרוקחים ועוד כל מני תפקידים שכאלו (אף שרים). בד"כ, הכוהנים הפגאניים גם הם היו מכשפים ולאורך ההיסטוריה אתה יכול למצוא מנהיגים שונים ואריסטוקרטים למינהם שעסקו בכישוף. אף המכשף המתבודד עזר לקהילה (הקרובה ביותר ליערו
). הכוונה בתנ"ך היא למכשפות בדיוק כמו שחיות בימינו ובדיוק כמו שחיו בימי קדם.

The Spirit

New member
אז אני ממש לא יודע מה להגיד...

אני בעצמי עוד לא מצאתי תשובה, ולכן בינתיים אני לא מרשה לעצמי לעסוק בכישוף.

L e s t a t

New member
הבנת לא נכון, שוב

>>"ישנם רבנים שעוסקים בקבלה! אבל ישנם גם רבנים שאונסים ילדים!"<< אני בשוק אני בהלם אני המו-מה! >>"הציעו לי לעבור לויקה, הסביר לי עליה קצת ונראה לי שהבנתי. יום למחרת, נזכרת בדבריו והבנתי שאין שום סיכוי שאני אוכל להיות ויאקני בגלל שהחוק העיקרי בדת הוא "אל תפגע""<< וויקה היא לא דת שתתאים לך, כמו גם שאי אפשר "להציע לך" להפוך לוויקאני, זה צריך לבוא ממך.

חחחחחחח, כנס.......

חחחחחחח, גם אני הייתי המום כאשר סיפרו בחדשות על רב שאנס ילד...... בלי קשר שזה דבר אסור ביהדות. >>"כמו כן אי אפשר "להציע לך" להפוך לוויאקני, זה צריל לבוא ממך"<< אתה צודק במאת האחוזים!!! אבל, אף פעם לא חקרתי עם דתות אחרות מלבד היהדות! אני לא יודע ומבין בדתות אחרות, חוץ מהשמותיהן אני לא מכיר בהן כלום. ביקשתי ממישהוא שיכיר לי את הדת, חוקים בסיסיים, אמונות ומצוות, כמו שאומרים, על קצה המזלג, אני חושב שברע אני אכיר דת שמתאימה לי אז....... אני אקרא עליה..... אם אני אתחבר עם מה שאני קורא אז אני אמיר את דתי, אבל אם אני אקרא ולא אמצא תכלית במה שאני קורא ואני לא אתחבר אז זה ברור שמן אסתם אני לא אמיר את דתי.......! דרך אגב תודה רבה לך על ההתייחסות והעזרה! אני ממש מעריך את זה! תודה מכל הלב!! מחכה לתגובה שי

כמה תיקונים........

1. צריל=צריך 2. עם=על 3. מהשמותיהן=משמותיהן 4. שברע=שברגע 5. אני= שאני 6. אסתם= הסתם והמסקנה של היום היא...... לא לכתוב הודעות מהר! יהיו מלא טעויות!!! ו...... לקרוא בסוף הכתיבה את ההודעה כדי לתקן שגיאות......(אם יש) ושלא יעבדו עליכם.......
לא להאמין כמה טעויות יכולות להיות בהודעה אחת....... "ניאו המקורי"

למעלה