יהדות ואתם?

מורטלש

New member
מסורתית

כך גדלתי וכך גם בביתי.
בעלי מגיע מבית יותר דתי לייט לכן מאז שהתחתנתי אני גם שומרת בשרי חלבי - כלים לחוד.
חגים חוגגים בחיק המשפחה.
ערבי שישי קידוש אם אצל חמי או אצלנו בבית.

חושבת שכן צריך לשמור על המסורת. שבת זו שבת ומאוד נעים ככה.

אני ויהדות

גדלתי בבית מסורתי בו אמא שלי מקפידה על כשרות, בשבתות ארוחת שישי מסורתית עם קידוש ותמיד יש פלטה.
אין בישול בשבת, אמא לי הקפידה על מנוחה בשבת, זה היום היחיד שאבא שלי היה קם מוקדם בבוקר ומכין לילדים ארוחת בוקר.
חוץ מזה היא רואה טלויזיה ואין איסור על נסיעה בשבת.

אני מדליקה נרות, ארוחת שישי כשהילדות איתי.
הקטנה כמוני מקפידה על כשרות - לא אוכלת לא כשר (חזיר פירות ים וכו'), לא מערבבת בין חלב לבשר, כשרות בפסח. בשבת אין מגבלות - בישול, נסיעות, קניות.
הגדולה אוהבת מאוד סושי ושרימפס, לא שומרת על כשרות בכלל כולל בפסח. הגעתי איתה להסדר בחג שעבר שאני מקצה לה בארון מדף לדברים לא כשרים וגם במקרר מדף.

כמו בכל דבר אצלי אני נוהגת בדרך המלך, לא כופה את דעתי על אנשים אחרים כולל הילדות שלי.

אני מסורתית

ובאים ממשפחה מסורתית,וגם בעלי כזה.
שומרים חלבי בשרי, יש כלים נפרדים כמובן, מדליקה נרות שבת, עושים קידוש, חוגגים את החגים
אבל
אנחנו לא שומרים שבת ונוסעים בשבתות וחגים אבל לא מדליקים אש בשבת/חג ולא מכונת כביסה.

hila218

New member
ואצלי

אני גדלתי בבית שאבי היה מסורתי, אהב קידוש בשישי בית כנסת בחגים ועוד..
אבל כשהורי התגרשו בהיותי בת 13 פיתחנו אנטי לדת כי היא כאילו ייצגה אותו
ואמא שלי רצתה לעדות הכל הפוך ממה שהיה.

בבגרותי כעת כשיש לי בית משלי ושני ילדים חזרתי למסורת. אני אוהבת קידוש, בית כנסת בכיפור וצום,
שומרים כשרות בפסח, חוגגים חגים וכו...אני חילונית אבל אוהבת מסורת.

Dana1246

New member
גדלתי בבית מסורתי לייט

למדתי בבית ספר דתי
נישאתי לבעל שבא ממשפחה שומרת מסורת ושמרתי כשרות ושבת
כשאח של בעלי נפטר, כל המשפחה המורחבת חזרו בתשובה , אני לבשתי חצאיות והקפדתי על לבוש צנוע

כשהתגרשתי.. התחלתי ליסוע בשבת והשמים לא נפלו עלי בניגוד למה שלמדתי
הבן הגדול שלי חזר בתשובה והחל לנהל אורח חיים חרדי, הבנים מניחים תפיליון ושומרים שבת
אני עדיין נוסעת וצופה בטלויזיה בחדרי
הבית כשר , כיובן שיש קידוש והדלקת נרות שבת
מקפידה על הפרשות חלה וסעודה שלישית לחבריו של הבן בשבתות
הבנים עושים הבדלה

dify

New member
חייבת להודות שהופתעתי

מאז שאני משתתפת קבוע בפורום הזה אני נתקלת המון באיזכורים של חגים והתייחסות להם (החל מהכנות לקראת, דרך ברכות רלוונטיות ועד שאלות על איך היה). הרבה יותר מאשר בפורומים אחרים שבהם השתתפתי בעבר ובטח יותר ממה שאני חווה מאנשים בסביבת החיים הרגילה שלי.

זה גרם לי לדמיין הרבה מהכותבות פה כנשים שחיות באופן דתי (מי יותר ומי פחות), ממש הנחתי שהרוב פה מסורתיות ויש כמה בודדות שהן חילוניות.

היה מעניין לקרוא את הרקע וההגדרה העצמית של הכותבות וזה גרם לי שוב לתהות על איך אנחנו עוברים כשרואים אותנו רק דרך חיתוך מסוים בחיינו (או כמו שחברה שלי שקוראת פה אמרה לי לא מזמן: "מי שקורא אותך בפורום חושב שאת מהסוג שעסוק כל היום בתחזוקת בית" שכמו שהיא יודעת היטב לגבי, זה כל כך רחוק ממני, חבל"ז
)

היה ממש מעניין לקרוא! :) תודה לכל מי ששיתפה :)

אני מגיעה מבית חילוני ביותר, אפילו קיצוני .

וכך גם בן זוגי.
אנחנו מנהלים בית חילוני אך מחנכים לסובלנות.
לומר את האמת, לפעמים מרגישה צביטה קטנה (אך כזו שעוברת מהר
) שלא חוויתי אני וילדי קידוש או אפילו, ברוח החג המתקרב, ליל סדר כהלכתו.

גדלתי בבית מסורתי,

ואפילו אני ואחי הגדול למדנו במסגרת דתית.אני למדתי עד כיתה ז' ובכיתה ח' אמרתי לאמא שמספיק לי ושאני רוצה לעבור למסגרת חילונית.זה דבילי ללמוד בבית ספר דתי כשאתה לא דתי בבית וזה גם מבאס...הפחד שחברייך לכיתה ידעו שאתה לא דתי לא שווה את כל הסיפור.
אני אוהבת את היהדות (בעלי ההיפך ממני) ואוהבת את המסורת.משתדלת לשמור על הדברים החשובים לי.יחד עם זאת,למדתי שקודם צריך להיות בן אדם ואחר כך לשמור מסורת.זה הרבה יותר חשוב!

למעלה